Gå til innhold

night_mare

Medlemmer
  • Innlegg

    179
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av night_mare

  1. Ryktene sier at en del pakker fra Wish til Sverige allerede har begynt å gå via Nederland.. Tar jo bare noen dager så har kineserne tatt seg forbi det systemet.

     

    Hadde vært mye bedre om de hadde laget en enkel måte å betale momsen på. F.eks at de tar 10kr for å skanne telefonnummeret på pakken og så får du opp pakka i Postnord appen, betaler regningen + moms. Da blir det likt for alle, og handelen kan fortsette som den gjør samtidig som postnord kan tjene noen kroner på alle pakkene som kommer.

    • Liker 1
  2. Bor for tiden i Sverige og har Vimla som operatør (som er en del av Telenor). Der har de i hatt rollover i ett år, med øvre grense på 100gb, uavhengig av månedlig datapakke.

    Så med litt flaks så tar det vel ikke mer enn ett år før de gjør samme i Norge..

    Edit: De tilbyr også rollover på sms og samtaler om man ikke har ubegrenset i abonnementet.  

  3. Og hvem er målgruppa til nettbrettet?

     

    Større industri kan være en målgruppe. Eller f.eks. forskere som jobber en del utendørs og krever lang batteritid og en maskin som tåler vann. Da duger ikke en laptop :) Har en venn som jobber med kartlegging av innsjøer, han er ute med en sånn tablet, da det ofte er en bit å gå og ofte dårlig vær mens de er ute på vannet.

    • Liker 1
  4.  

     

     

     

    "Nei, det er ikke en skrivefeil." er en interesant ingress for en artikkel med skrivefeil i overskriften.

     

    Burde vel stått "Nokia" istedenfor "Nokias".

     

    Om tema er her er skrivefeil, så skrives interessant med to s-er. Ingen stor sak, men jeg hadde også veldig lite å bidra med her.

    Du har et "er" for mye ?

    Jeg syns du mangler punktum.

    *Synes , "syns" er bare en muntlig form.

    Ett mellomrom for mye?

     

    Og slik går no dagan.

    • Liker 5
  5.  

     

    Og likevel går film- og tv-bransjen som aldri, før, til tross for at folk har lastet ned i mange år allerede. Rart det der.


    Akkurat det jeg tenke når jeg leste kommentaren. All nedlastningen hjelper jo bare å gjøre film og musikk mer populær for der er alltid folk som vil eie ting i fysisk kopi enn nedlastning:)

     


    Så de som kjøper produktene skal betale for de som laster ned? Er så mye feil i den holdningen at jeg blir skremt.

    De aller fleste pirater har samvittighet, til tross for at de laster ned "ulovlig" på fritiden. Men de fleste bruker vel så mye penger på filmer som den gjennomsnittlige filmseer som ikke laster ned til daglig.

    Samtidig så reklamerer de sabla godt for alle de som ikke laster ned, ved f.eks. å snakke om gode filmer de har sett.
    Og har de lastet ned en film de synes er sabla god, så har de sannsynligvis kjøpt den når den kom ut for salg ett halvår senere (eller halvannet år senere for enkelte tv-serier). I tillegg til å reklamere for kjente som er på utkikk etter en god film/tv-serie.

    Og om en pirat opererer i denne gråsona, og du har ett problem med det, så er det ditt problem ;) For den gråsona er rimelig lys!

    At du tror du betaler for pirater, så vil jeg heller snu på flisa og fortelle deg det at piratene sparer deg fra å kaste bort penger på dårlige filmer i tillegg til at de legger press på filmbransjen slik at du også kanskje kan nyte godt av en velfungerende lovlig løsning i framtiden!

    Vel bekomme.

  6. Hva er andelen nordmenn under 40 som har pirat-kopiert eller med viten og vilje brukt slikt materiale? Det må være et sted over 90% (et tall jeg med relativ sikkerhet drar rett ut av luften.)

    Haha :)

    Men, spør igjen. Hvor mange bor i ett hjem hvor det har vært lastet ned ulovlig materiale av ett eller annet slag fra den felles internett-tilknytningen?
    Så er vi kanskje der, på over 90% altså. (ikke tatt ut av luften, men fra kommentaren din)
    Å ulovlig-gjøre nedlasting hjelper ikke en dritt. Noen blir skremt mens de som har peil kjører på som før. Skal man få ned mengden nedlasting, må det en holdningsendring og gode løsninger til. Og noen holdningsendring vil det aldri komme før de slutter med de tåpelige forsøkene på å ødelegge noen få enkeltmenneskers liv for å sette ett eksempel.
    Dessuten så er ulovlig nedlasting en handling som store deler av norges befolkning har tatt del i, bevisst eller ubevisst. Alle er vel enig at det er bedre at politiet tar de som råkjører enn de som innimellom glemmer seg bort og bryter fartsgrensen med 5km/t? Det beste er vel om råkjørerne kommer seg på en lukket bane (lovlig løsning som f.eks. spotify/netflix) og at holdningene endrer seg slik at ingen kjører for fort og trafikken beter seg lovlig.
    men slik det er/blir nå, så er det de som glemmer seg bort innimellom som står i fare for å bli tatt, mens de som smetter forbi deg i 300+ på E6 bryr seg katten, for det er uansett ingen som klarer å finne dem.
    Bare spør i dag hvor mange som laster ned musikk?
    også spør du etterpå om de gjorde det før spotify kom..

    Og så ser vi på det samme med netflix/hbo/sumo/tv3play/osv osv.
    not so much.
    En forbedring må til. Jeg betaler gjerne 500,- i mnd om jeg etterpå kan hive ut tv-dekoderen, media-pcen og sette inn en liten dongle med unlimited streaming på alt jeg vil se. Lovlig.
    • Liker 4
  7. Skal muligens ut og fotografere en bil av denne typen snart: https://www.google.no/search?q=austin+boattail+speedster&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=hA1RUvObO6SI4ASHgYGgCw&ved=0CAgQ_AUoAA

     

    Noen som har noen gode råd og tips? Kan låne objektiver fra skolen og bruker 600D kamerahus selv. Dette er forøvrig 1 ut av to slike biler i Norge.

     

    Tips til lokasjon, objektiv og andre tips mottas med stor takk.

    Selv tenkte jeg å få til noen bilder av bilen med høstløv rundt på en smal brosteinsvei. Tenkte det kunne fungere å ta noen bilder ovenifra og ned for å bryte litt med de standard-perspektivene.

  8. Min oppfattning er at en som har interesse for faget, og har holdt på med pc/mac/linux fra man var liten, kan erstatte mange av de som nå er ansatt innenfor IKT både i bedrifter, bedrifter innenfor IKT og på data/mobil kjeder. (Og det er de som faktisk har fått seg jobb, tør ikke tenke på nivået på skolene rundtom)

     

    Kunne godt tenkt meg jobb innenfor IKT, men å gå på skole i flere år uten å lære noe nytt er ikke aktuelt. Gi meg en skole hvor man lærer noe nytt hver dag, uten elever som ikke engang kan feilsøke sin egen pc, innstallere OS, og som ikke vet verken hva en server er eller gjør (osv). Og så få på plass lærere med interesse og kompetanse for faget, i alle fag, da er vi på rett vei.

  9. Beklager litt dårlige bilder, men kameraet er ikke tilgjengelig for tiden :(

     

    Fikk ny pc i dag og brukte lang tid på å prøve å få det ryddig og pent :)

     

    Si meg gjerne hva dere synes, kabinettet var en drøm i hvertfall, men gummigjennomføringene kunne godt vært bedre festet, savner også noe å stripse gjennom i bakkant.

    post-61602-0-08013100-1345162677_thumb.jpg

    post-61602-0-12515300-1345162689_thumb.jpg

  10. Når det tar like lang tid å dra i butikken som det gjør å hente ned en film som blir strøkent på TV'en.. med tilnærmet gode subs somregel... og uten reklame(!) Da er det veldig lett å ta det mest lettvinte valget!

     

    Dessuten kjøper jeg de filmene jeg liker godt, og bruker spotify til musikk, så har ikke dårlig samvittighet heller.

     

    Da blir det vanskelig å stoppe "piratene" de taper så hinsides mye penger på..

×
×
  • Opprett ny...