Gå til innhold

Zaarin

Medlemmer
  • Innlegg

    123
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zaarin

  1. At spillet også kommer på konsoll er ikke hele grunnen til at de ikke bruker pek-og-klikk for å styre Guybrush. Utviklerne ville ha større mulighet til å flytte kameraet rundt og når man bruker pek-og-klikk i et 3D-rom trenger man å se gulvet for å ha noe å klikke på. Man kan ikke klikke i "lufta" og få Guybrush til å gå dit siden man har en tredje dimensjon å ta med i beregningen. Det er en tråd på Telltale-forumet hvor de diskuterer dette.

  2. Beta overlevde faktiskt en stund som et profesjonellt format, bedre bildekvalitet.
    Mange TV-selskap, bl.a. BBC, bruker den digitale varianten enda.

     

    Det jeg ikke skjønner her er at de krangler om så lite, de har jo en del ting begge har eller skal ha, hvorfor ikke bare finne en løsning på det? Skaper jo bare problemer for oss...
    I mai så var det vel snakk om å prøve å gå sammen om et format. Det de kranglet om var den fysiske utformingen av formatet. Toshiba ville bruke et beskyttelseslag på 0.6mm, som er det samme som DVD. Da kan man bruke dagens maskiner som lager DVD, noe som vil være billigere. Sony ville ha et lag som var 0.1mm tykt og bruke et sterkere materiale. Konsekvensen av det var at platene da vil bli dyrere å lage den første tiden. De ble ikke enige og forhandlingene ble avsluttet. Du kan gjerne si at vi var 0.5mm fra å få ett format...
  3. "har du sett noen pc-spillere for MD?"

    Jepp, Sony lanserte en som het MDH-10. Du måtte ha spesielle data-MDer, den hadde samme hastighet som en 1x CD-brenner og kunne lagre 140MB på hver disk. Sier seg selv hvorfor den aldri ble noen suksess. :)

    Tror det var Sharp som sa de kunne øke det til 700MB per disk, men jeg tror ikke det ble noe av det. MD er vel et dødt format i dag, er et ikke?

     

    Ser ut til at det er bare Universal igjen som skal gi ut filmer ekslusivt på HD-DVD: artikkel

  4. Full HD oppløsning er forresten 1980x1080 i følge en rask google.
    Pirke, pirke. 1080i/p er 1920x1080 som gir et sideforhold på 16:9 slik at skjermene er kompatible med dagens anamorfiske signaler (fra DVD-spiller, konsoller o.s.v.).

     

    Når det gjelder de nye flatskjermene så ser det ut som at størrelse er alt. De fleste skjermen kjører på 1024x768 som ikke engang kan vise en 720p-sending i full oppløsning. Og så kom de ut med 1365 X 768 som gjør at et 720p-bilde må skaleres "litt" for at det skal vises. Synes at de burde heller konsentrere seg om å få til billigere skjermer som støtter 1920x1080p slik at TVen faktisk er HD-ready.

  5. Hva er egentlig vitsen med dette? Kortet har jo ikke en eneste kjøleribbe, noe som betyr veldig lavt strømforbruk.
    Kanskje jeg er helt på bærtur nå, men er det ikke mer forstyrrelse på den strømmen som går rundt på hovedkortet? Lydkortet har en analog del så forstyrrelser i strømmen vil jo forplante seg til lyden gjennom forsterkerne. Eller kanskje det bare er til breakout-boksen. Kortet har jo også utgang til ekstern boks...

     

    Er ikke denne porten bare en helt vanlig game/midi-port? Den ligner i hvertfall svært mye.
    Hvis du ser godt etter så ser du at denne porten har 3 rader med pinner. En gameport har bare to.

     

    Hmmmm... MIDI er noe jeg lurer på. Jeg har et keyboard (en "synth"), og skulle ønske jeg kunne spille inn noter til maskinen. Er det noen som vet hvilke kabler som egentlig må være koblet til da?
    Hvis keyboardet har vanlig DIN-kontakt (rund med 5 pinner) så trenger du en overgang fra det til gameport. Du får kjøpt det i de fleste musikkforretninger.

     

    På dette kortet så er det MIDI inn og ut på 5.25"-delen så du kan bruke vanlige kabler med DIN-plugg i hver ende. MIDI bruker en kabel hver vei så du trenger da to kabler for to-veis kommunikasjon (hvis du f.eks. vil spille MIDI-filer gjennom synth-delen av keyboardet).

     

    Det finnes rene MIDI-interface på kort og det har også kommet en del eksterne hubber for USB. F.eks. denne: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=302289&cks=SER

  6. I fremtiden så vil de gjerne at forbrukerne velger deres format. Å dempe prisen på mediaspillere kan være en av faktorene som er på å tiltrekke kundene tenker jeg.
    Hvis ingen av formatene dør ut så kommer vel de aller fleste til å lage spillere som støtter begge formatene. DVD-brennerne endte jo opp med å støtte både pluss og minus etter en stund.

     

    Grunnen til at HD-DVD er billigere å lage i den første tiden var vel også grunnen til at HD-DVD gruppen ikke ville lage ett format sammen med Sony. Sony ville bruke 0.1mm beskyttelseslag på lesesiden (det som Blu-ray bruker) mens HD-DVD gruppen ville bruke det samme som DVD, 0.6mm. De nektet å gå med på kravet til Sony mest sannsynlig fordi de hadde lovet sine partnere at HD-DVD ville bli billigere å lage enn Blu-ray. M.a.o. de var 0.5mm fra å lage ett format sammen...

     

    Håper at HD-DVD dør ut og at Blu-ray blir vinneren. Sony eier Columbia og MGM nå, og Disney og Fox har også gått over til Blu-ray slik at rettighetseierne til over halvparten av filmene som har kommet fra Hollywood er på Blu-ray siden. Kombiner dette med at PS3 vil bruke Blu-ray og MS ikke har sagt at X-box360 vil bruke HD-DVD (enda) så ser det ut som at Blu-ray blir vinneren. :)

  7. TDK laget en 100GB Blu-ray plate etter at Toshiba laget 45GB HD-DVDen, ja. Ser ut som at de utkjemper en "min er større enn din"-konkurranse istedenfor å prøve å komme til enighet om ett format.

     

    "Matten din er tydeligvis litt ute og kjøre...." - Tror din er ute å kjøre. T2 er i 2.35:1, ja. Men det betyr ikke at bildet er det. Ifølge DVDBeaver: "The high-def (HD) transfer on T2 Extreme is viewable only on a Windows PC, as the video is stored in WMV files, not VOB files. These WMV files have a video resolution of 1440x816 (as reported by Windows Media Player 9)." Selvfølgelig, han kan jo ha tatt feil. Fort gjort å se feil på 1440 og 1920 (ja, jeg skrev 1450 istedenfor 1440 fordi jeg regnet det ut selv). Uansett, hvis du har DVDen så burde du ha funnet ut dette selv...

     

    Kodeker på Blu-ray og HD-DVD?

    http://www.dtsonline.com/company/press/pre...&yID=2004&cID=1

    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread....429#post5607429 - post av Roger Dressler fra Dolby Laboratories.

    Ja, han skrev ikke at "lossless"-versjonene er obligatoriske, men det er ikke DTS heller på vanlig DVD, og se hvor mange plater som har det fordi det er litt bedre enn DD og man vil helst ha best mulig lyd...

     

    Jeg sa ikke at du skulle sammenligne med Blu-ray versjonen, men at hvis du hadde sammenligninget WMV9-versjonen og en EVENTUELL Blu-ray versjon så ville du nok ha merket forskjell.

     

    Dessuten, når man ser på sammenligningen mellom DVD-utgavene og WMV-9-versjonen av T2 her så er det ikke akkurat så stor forskjell. Hvis det er slikt det blir med 15GB HD-DVDer så vil jeg heller ha Blu-ray hvor man kan bruke høyere bitrate...

  8. T2 XE (Ultimate Edition hadde ikke en WMV9-versjon av filmen) er i 816p? Er bildet i 2.35:1 eller 16:9?

     

    16:9 - 816p= 1450x816=1183200 piksler per bilde.

    2.35:1 - 816p= 1917x816=1564761 piksler per bilde.

    Tviler på at det er det andre i og med at det ikke er så mange monitorer som takler 1917 piksler i bredden. :)

     

    HD-DVD og Blu-ray vil bruke 1080p i 16:9 på film noe som gir:

    1920x1080=2073600 piksler per bilde.

    Noe som betyr at en film på HD-DVD eller Blu-ray trenger 1.752535... så stor båndbredde som T2 XE for å gi samme kvalitet. :)

    WMV9-versjonen på T2 XE kom vel også med et stereo lydspor. HD-DVD og Blu-ray har begge både Dolby og DTS sine "lossless" kodeker som obligatoriske, noe som betyr at vi vil få minst to 5.1 lydspor på hver film i en høyere bitrate enn de som brukes på DVD i dag. Det tar også endel plass. Og så har du også det faktumet at folk liker best mulig bildekvalitet. Har en mistanke om at du merker forskjell på 50-60" skjermer hvis du spiller av WMV9-versjonen av T2 og en eventuell Blu-ray utgivelse av filmen...

    Er det noen som vet om det finnes en side hvor man sammenligner WMV9- og D-VHS-versjonene av T2? Hadde vært interessant å sett.

     

    Når du får discer som kommer opp i 100GB, så kan du også begynne å snakke om "lossless" kodeker for bilde. Sånn som huffYUV for f.eks. TV-show som er tatt opp i NTSC eller PAL oppløsning...

  9. Det som irriterer meg litt er å kaste bort så mye båndbredde dedikert til tv. Hadde det ikke vært greiere å kjøre hele greia som ett vanlig nett? Så kunne man hatt 22 mbit kvalitet på alle knalene og så mange man ville også (selv om kanalskifte sikkert hadde tatt litt tid). Og man kunne hatt det som vanlig nett.

     

    Hvis jeg ikke husker feil så bruker HDTV 22-24Mb til bare en kanal. Hvis man hadde gjort som du sier, så kunne man ha utvidet nettet til å sende HDTV-sendinger også når det blir mer utbredt i Europa. Men det hadde vel vært å tenke for mye framover for politikerne...

    Å skifte kanal hadde vel ikke tatt lengre tid enn med dagens analoge mottakere.

  10. Fordi de må ha en inntekt. Og lansere det som en ny standard for video (noe som vi trenger når HDTV entrer banen om få år) så tjener de mer. Dessuten, hvem har vel ikke lyst på filmer i høyere oppløsning og bedre lyd? :)

    Videoformatene blir etter det jeg har lest MPEG-2 (samme som vanlig DVD), MPEG-4 (standarden DivX og XviD er basert på) og VC-1 (Microsofts format).

     

    Sony jobber også med Blu-ray plater med enda flere lag, bl.a. 4-lags plater med 100GB på hver side. Det gikk også noen rykter om 8-lags plater (200GB på hver side) og da trenger du vel ikke så mange plater lengre for å ta sikkerhetskopi av 1TB.

  11. Det samme spillet ikke kan nomineres i flere kategorier, med unntak av flerspiller/online-kategorien, som kan nomineres i en annen kategori, dersom spillet inneholder en enspillerdel.
    Final Fantasy XI er både i online-kategorien og rollespill-kategorien. Hvordan aktiverer du enspiller-modusen i Final Fantasy XI? :)

     

    Har ikke spilt alle spillene så jeg skal ikke begynne å tippe på hvilke som vil vinne.

×
×
  • Opprett ny...