Gå til innhold

sjefen6

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sjefen6

  1. > Google og Chrome har hatt sin andel av falske annonser

    Min erfaring er at Google søk har langt mindre ondsinnet reklame. Men jeg er klarover at min oppfatning kanskje er litt vridd da jeg som regel bruker Chrome med annonseblokkering og IE på ferske Windows installasjoner.

     

    > Skal du også holde deg unna diskusjon.no

    Diskusjon.no har aldri vært noe sted jeg har brukt mye tid. Foruten om 1 - én DM, med 1 - én ondsinnet lenke, kan ikke jeg påstå at de er så fulle av ondsinnet reklame. Men igjen kan min oppfatning være vridd da jeg egentlig aldri bruker den nettsiden.

     

    > Tjenester som rammes er ikke usikkre

    Problemet mitt er at Microsoft ikke prøver å være bedre. Hadde man kunne rapportere reklamen og fått den fjernet så hadde jeg ansett det som en seier. Jeg rapporterte ALLE annonsene på det skjermskuddet mitt som misvisende. ALLE ble avvist. Da har noen gjort et bevist valg og sagt at den reklamen er godt egnet.

     

    Det at de fyller skjermen med reklame når man søker etter noe på Microsoft sine egne nettsider er bare latterlig. Mye mulig jeg har flaks, men når jeg søker etter "windows update assistant" på Google ser jeg ikke en eneste reklame. Er forsåvidt det samme med "lenovo system update" og "google chrome". Igjen, kan være jeg har vridde resultater. Men derfor annser jeg Chrome med Google som standard søkemotor som et langt sikrere alternaltiv.

    • Liker 1
  2. Vurderer å kjøpe en Centurion AL-100 Aircooler til hybelen for å overleve drepende sommervarme så lurte jeg på om noen hadde erfaring med dette eller tilsvarende produkter.

    • Klarer den å senke temperaturen på et rom med datamaskiner og annet inventar?
    • Hvordan fungerer vannsystemet, kan den stå på 12 timer ubevoktet uten å trenger påfylling/tømming?
    • Er tømming svært tidkrevende og er det noe man må gjøre ofte?

  3. Jeg har et Thomson TG789vn fra nextgentel som ser ut til å ha trøbbel med å holde DNS relay tjenesten oppe. I perioder på 10-20 minutter daglig slutter modemet og svare på dns forespørsler. Eksempel:

     

    $ dig hw.no @10.0.0.1
    
    ; <<>> DiG 9.8.3-P1 <<>> hw.no @10.0.0.1
    ;; global options: +cmd
    ;; connection timed out; no servers could be reached
    

     

    Forespørsler mot eksterne dns tjenere er helt uproblematisk i disse periodene:

     

    $ dig hw.no @8.8.8.8
    
    ; <<>> DiG 9.8.3-P1 <<>> hw.no @8.8.8.8
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 29010
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
    ;; QUESTION SECTION:
    ;hw.no.	IN A
    
    ;; ANSWER SECTION:
    hw.no.   4 IN A 87.238.40.91
    ;; Query time: 61 msec
    ;; SERVER: 8.8.8.8#53(8.8.8.8)
    ;; WHEN: Thu Dec 20 13:02:31 2012
    ;; MSG SIZE  rcvd: 39
    

     

    Etter en liten stund begynner den å svare på dns forespørsler igjen, helt uten restart eller annet som tilsynelatende påvirker den. Er unødvendig vanskelig å legge inn flere dns tjenere som dhcp skal dele ut til datamaskinene (man må telnet-e inn i boksen). Å konfigurere alle enhetene med manuelle dns tjener er ikke et alternaltiv. Jeg kontaktet ngt og spurte om de hadde en løsning, men hun viste ikke hva dns var så kom ikke noe videre.

     

    Derfor lurte jeg på; er dette et problem andre opplever med Thomson modem eller ngt, eller burde jeg bare få dem til å sende meg et nytt modem? Er dette en firmware feil jeg kan korrigere selv med å oppdatere den?

  4. jeg planlegger å kjøpe meg bærbar og har fåt en anbefaling på berbar men etter at tiden gikk fikk jeg ikke noe mere svar på den. Har lest denne og begynte å lure på om whiteboxen var et smart valg. jeg er nå intresert i en bærbar jeg kan spille hl2 på (regner med at jeg får inn andre open gl spill) og jeg må kunne sitte ute om somerern og skrive på den. max 20k (så billig som murlig)

×
×
  • Opprett ny...