Gå til innhold

sigurdhd

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sigurdhd

  1. Hei!

     

    Stod ovenfor akkurat samme "problem" for noen uker siden. Valgte å selge Sigmaen. Grunnen til det var først og fremst at jeg syntes den fokuserte dårligere enn Canonobjektvet. Optisk synes jeg de er ganske like, men tror nok at Canon er et lite hakk bedre. Byggekvaliteten er overlegen hos Canon. Noe som du også bør ta med i vurderingen er at Canonobjektivet kan brukes på fremtidige "full frame" kameraer. Det var også et viktig moment for meg da jeg valgte å selge Sigmaen. Men det er ikke enkelt å gi slipp på f2,8, så lykke til med valget :)

  2. Hei!

     

    Har 20D og bruker et Sigma 18-50mm 2,8EX som standardobjektiv. Det kan absolutt anbefales! Har tidligere hatt kombinasjonen 300D og 18-55 EF-S og det kan ikke sammenliknes. Sigmaen er utrolig skarp og störrelsen er heller ikke avskrekkende.

    17-85mm EF-S IS fra Canon er jo helt klart et alternativ, men jeg tror du har mer igjen for de ekstra blendertrinnene på Sigmaen enn IS. Dessuten virker det for meg som om "glasset" i Sigmaen er bedre. Objektiver som går over så store brennvidder som 17-85mm har sjelden optimale egenskaper. Skal ikke være for bastant, for jeg har ikke hatt muligheten til å sammenlikne 17-85mm EF-S og 18-50mm EX direkte, men baserer meg på hva jeg har sett og lest på internett.

  3. Hei!

     

    Har hatt et Sigma 70-200mm/2,8 i noen måneder og har vaert veldig godt fornöyd med det. Også hos meg sto valget mellom de to nevnte objektivene, og jeg angrer ikke på at jeg valgte Sigmaen. Litt tungt er det riktignok, men bildene blir utrolig skarpe og fine, og 2,8 blenderåpning er god å ha for å få ned lukkertiden i litt dårlig belysning, spesielt hvis motivet er i bevegelse.

    Så vidt jeg har skjönt er den optiske kvaliteten på Sigmaen mer eller mindre lik Canons 70-200/2,8L som jo er et betydelig dyrere objektiv. Jeg synes også byggekvaliteten er god, og tror at du må bruke objektivet veldig hardt hvis det skal bli et argument mot Sigmaen.

    Et annet viktig punkt er at til Sigmaen fölger det med stativfeste. Det er ekstrautstyr hos Canon(ca. 1500kr så vidt jeg vet).

     

    Oppsumert: Jeg ville absolutt gått for Sigma 70-200/2,8 en gang til.

     

     

    MVH

     

    Sigurd HD

×
×
  • Opprett ny...