Gå til innhold

Cpt.Alx

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cpt.Alx

  1. Hi.

     

    Siden du ikke har kjøpt enda, så kan jeg komme med en lite anbefaling.

    Når du skal trade aksjer så er det tre ting som er viktig: Oppetid, oppetid og oppetid. Det får du ikke gjennom den HP Pavilion modellen som det blir vist til tidligere her. Det er sikkert en god maskin til hjemmebruk, men den er ikke lagd for denne typen bruk.

    Se om du finner en brukt arbeidsstasjon fra en av de store merkene.

    Selv sitter jeg med en HP XW4400 som er satt opp med disker i Raid 1. I tillegg står den koblet mot en liten UPS sånn at jeg takler litt utstabil strøm. Belastningen er minimal, og du skal kun kjøre 2D grafikk, så dette takler de.

     

    Arbeidsstasjonene fra Dell og HP likner mer på servere med mulighet for bedre grafikk, enn de likner en multimediapc med mye kraft. De er bygget for oppetid.

     

    Logikken her for min del går på at, jeg sikkert kunne spart et par tusen på pc oppsettet, men dersom det fører til et tap på 100 000 så er det et enkelt valg.

     

    ...Nå vet jeg ikke om dette kun er en hobby som du skal drive med et par timer om dagen, og at tradingen du skal drive med kun er for gøy.. Da kan du sikkert klare deg med et rimeligere alternativ.

     

    -Alx

  2. Ser jeg blir "quotet" av Snekker'n litt lenger opp.. Så jeg får vel svare på tiltale.

     

    Det som var morsomt for meg i denne saken er vel at befinner meg midt i mellom de to scenarioene som blir beskrevet her inne, "kjøpt i god tro", eller "dette må være feil, men jeg prøver meg".

    Jeg skulle handle meg litt disk og minne, og Datakjeden kom opp som det billigste alternativet på begge de varene jeg skulle ha. Når jeg var på siden deres sjekket jeg hva de hadde av tilbud på kamerafronten, siden jeg skal kjøpe meg et speilreflekskamera i løpet av vinteren. Siden jeg ikke kjente igjen linsen som var i pakken, gjorde jeg noen raske søk, og fant ut at temaet var diskutert her på forumet. Jeg la inn en bestilling, og en kanskje litt sleivete kommentar her om at vi får håpe på det beste.

     

    Jeg synes to ting er interessant i denne saken.

    1. Det er veldig mange kommentarer i tråden som vitner om ekstremt høy moral blant de som skriver her, "hvordan kan vi som har kjøpt denne pakken til denne prisen, prøve å lure Datakjeden på denne måten". Mitt spørsmål er da: Om en person i nær familie/omgangskrets (ofte kalt Mor), går inn på Datakjeden og bestiller seg dette kameraet. Mor har ikke peiling på pris på kameraer, men har hørt at ting skal være billig på Internett. Har Mor eller Datakjeden gjort feil?

    2. Som heldigvis alle i denne tråden er enig i. Datakjeden har opptrådt ekstremt lite profesjonelt i denne saken. Hadde de i det minste skrevet: Beklager det har skjedd en feil i våre systemer. Men det har ikke vært et snev av ydmykhet i deres kommunikasjon. Uansett hvordan man vrir og vender på det, så er det mye bedre kundebehandling å innrømme en feil, i stedet for å prøve å late som at det aldri hadde skjedd (ref. endring av linken i ordrebekreftelsen)

     

    Resultat for min del. 3000 kr i minne og disk bestilt hos en annen nettbutikk.. Kamera får jeg vente med til et annet godt tilbud dukker opp.

     

    -Alx

  3. Skal sjekke om det kan være noe greier i oppsettet i routeren jeg har oversett i forhold til "rollen" den spiller i nettet til CD. (Har forresten liten forståelse for at CD sin kudeservice ikke har noen som helst formening om hvordan et oppsett skal se ut).

     

    Vi legger ihvertfall til side at brukernes internettvaner skaper problemet. Det er utelukket.

  4. Torrent kunne vært et problem. Men det er ikke tilfellet her, brukergruppen er veldig lite avansert, og problemene oppstår selv uavhengig av hvilke brukere som er tilkoblet.

     

    Jeg er kjent med mulighetene i å oppgradere firmwaren i Linksys routerne, det var vel i grunn derfor jeg valgte merket til min egen bruk en gang i tiden. Men selv standrad firmware bør takle Ola Normanns jakt etter billige ferietilbud og vg.no = vanlig bruk.

     

    Er det noe spesielt å tenke på når man setter opp mot Canal Digital, har NGT selv, og der virker oppsettet smertefritt.

     

    -Alx

  5. Hei,

     

    Etter å ha saumfart hw.no og google.com for løsninger på problemet, ser jeg meg nødt til å slenge ut utfordringen min her. Dette skjer selvfølgelig hjemme hos mine foreldre og ikke hos meg hvor en annen nettleverandør, men samme router fungerer perfekt.

     

    Oppsettet er som følger:

     

    Nettleverandør: Canal Digital (CD), med sitt modem. Dette mottar kun en IP-adresse fra CD sin DHCP

    Trådløs router: Linksys WRT160N - Satt opp til å motta IP-adressen fra CD, og DHCP som starter en ny "serie" fra 192.168.1.100, subnet er satt til 255.255.255.0, DNS er satt til "automatisk"

     

    Har forsøkt med å koble Modem -> Router inn i Switchen og i WAN pluggen på router. Uten at det ser ut til å gi noe forskjellig resultat.

     

    Klienter som er koblet til: 1-10 bærbare, PC og Mac

     

    Utfordringer som følger:

    Trådløst nett er ustabilt, og kontakten med internett faller ut. Altså ikke den trådløse linken. (Ping mot routeren gir forventede svartider). Ved kablet tilkobling inn i switchen på routeren er jeg på nett, uten å ha resatt noen ting.

     

    Dette skjer med ujevne intervaller, eksempel: Jeg tar meg en tur innom for kjøttkaker, resetter alt, og vips, så fungerer alt med 2-3 maskiner koblet til. Tre dager senere får jeg en telefon om at "Internetten ikke fungerer".

     

    Problemet er at jeg aldri får sjekke med maks antall maskiner, da disse kommer og går (studenter i hus)

     

    Det jeg håper på, er at noen med litt kjennskap til kombinasjonen Canal Digital og Linksys, kan gi meg noen hint. Gjerne et "skjema" på det perfekte oppsett med disse forutsetningene.

     

    -Alx

  6. litt vanskelig og finne ut hva det står, for når den blå skjermen kommer opp tar det to sekunder også restarter maskinen seg.

    9608706[/snapback]

     

    Sitt klar med digitalkameraet og ta bilde i det blåskjermen dukker opp. Det gjorde jeg en gang PC-en ikke var helt frisk, klarte det på ett par forsøk :thumbup:

    9610585[/snapback]

     

     

    Eller du kan gjøre følgende for å slå av automatisk reboot: (beklager engelsk)

     

    ************

    1. Navigate to the Control Panel in Windows XP by left-clicking on Start, followed by Settings and then choosing Control Panel.

     

    2. In the Control Panel window, open System.

    Note: In Microsoft Windows XP, depending on how your operating system is setup, you may not see the System icon. To correct this, click on the link on the left-hand side of the Control Panel window that says Switch to Classic View.

     

    3. In the System Properties window, click on the Advanced tab.

     

    4. Locate the Startup and Recovery area and click on the Settings button.

     

    5. In the Startup and Recovery window, locate and uncheck the check box next to Automatically restart.

     

    6. Click OK in the Startup and Recovery window.

     

    7. Click OK in the System Properties window.

     

    8. From now on, when a problem causes a BSOD or another major error that halts the system, the PC will not automatically reboot. Rebooting manually will be necessary.

    ************

     

    Så slipper du å sitte klar med kameraet, og kan notere ned feilkoden. Sjangsen for at du finner potensielle løsninger kun ved å google feilkoden er relativt stor.

     

    -Alx

×
×
  • Opprett ny...