Gå til innhold

gather

Medlemmer
  • Innlegg

    1 163
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gather

  1. 1. fullfør ungdomsskolen

    2. Studiespesialisering (her er realfag viktig da mange it-studier krever R1 (+R2))

    3. Høgskoleutdanning innen IT (f-eks fra www.nith.no ) eller Bachelor i Informatikk fra Blindern)

     

    Det finnes også drøssvis av tutorials og kurs på nettet som du kan holde på inntil du kommer dit :)

  2. Hva med studier som f-eks Nettverksadministrator hos Næringsakademiet. Kjenner flere dyktige folk derfra.. men som alt innen IT lærer du bare kanskje 30-40% i forelesningene. Resten må du benytte fritiden din til :)

    http://www.xn--nringsakademiet-xlb.no/nettverksadministrator

     

    Treider har også en lignende linje http://www.treider.no/it/nettverksadministrator/

     

    Med det sagt skal det godt gjøres at du kommer unna programmering og i allefall ikke scripting. Og uansett så vil du komme til matematikk hvis du kommer dypt nok :)

  3. Nå har ikke jeg gått lærling, men dødtiden kan du jo for eksempel bruke til å labbe på egenhånd. Sett opp en virtualiseringsplattform på maskinen din som for eksempel Hyper-V (følger med gratis om du har windows 8 eller nyere), VMWare eller VirtualBox(den har vel noen begrensninger når det gjelder nettverk men for å lære seg OS er den fin) og sett prøv å sett opp noen tenkte scenarioer med servere og klienter samt de vanlige tjenestene som for eksempel domenekontroller, DNS, DHCP, Filserver etc.

     

    Du kan ikke forvente å komme inn på dag 1 å få jobbe med de mest avanserte (og kanskje spennende) tingene, men hvis du viser lærevilje på egenhånd så er nok det den beste måten å kanskje få noen litt mer spennende oppgaver.

    • Liker 1
  4.  

    Hvis du hadde tatt deg litt tid til å lese på siden så hadde du funnet ut dette men jeg kan forklare det.

     

    Det er en liten datamaskin... du monterer den (rimelig enkelt ... du setter bare den inn et passende kabinett.. koster 99 kr der hvor den selges) .. plugger en nettverkskabel i og en hdmi kabel mellom den og TVen. Du trenger også ett SDkort hvor du kan installere operativsystemet .. En liten tur på google så finner du ut hvordan du får ett image på kortet

     

    Med andre ord veldig likt en normal mediespiller, androidstick eller tilsvarende som du kobler til tven.

    Men hva er forksjellen på denne greia kontra en enklere mediespiller (eller android-usb stick) som er ferdig satt opp, som man kobler til kun med hdmi/og eller usb?

     

     

    Hovedgrunnen til at jeg anbefale raspberry pi er at du der kan bestemme selv hva slags programvare du vil kjøre på den og det er også enklere å bytte ut.

  5. Hvis du hadde tatt deg litt tid til å lese på siden så hadde du funnet ut dette men jeg kan forklare det.

     

    Det er en liten datamaskin... du monterer den (rimelig enkelt ... du setter bare den inn et passende kabinett.. koster 99 kr der hvor den selges) .. plugger en nettverkskabel i og en hdmi kabel mellom den og TVen. Du trenger også ett SDkort hvor du kan installere operativsystemet .. En liten tur på google så finner du ut hvordan du får ett image på kortet

     

    Med andre ord veldig likt en normal mediespiller, androidstick eller tilsvarende som du kobler til tven.

  6. En raspberry pi er en liten ARM-basert datamaskin som du kan bruke til ulike oppgaver. Jeg personlig har f-eks laget grensesnitt for å sende IRsignaler til tven ved hjelp av denne. Distribusjonen du vil ha om du vil kjøre plex heter RasPlex.

     

    Når det gjelder androidpinner så har jeg vært borti flere som har vært uheldig med valget av disse du bør derfor være veldig nøye hvis du skal gå for en slik.

     

    Chromecast har jeg ikke fått prøvd enda, men for å kunne kjøre Plex på denne må du foreløbig være plexpassmedlem som koster 70$. Om de kommer til å slippe denne funksjonen for alle vet jeg ikke.

     

    Mer om selve Raspberry Pi kan du lese her http://www.raspberrypi.org/

  7. Har hatt denne i en knapp uke nå, sålangt veldig fornøyd.

    Det er verdt å vite at denne har en nettverksinngang men den kan ikke brukes til noe fornuftig. Svaret jeg fikk fra LG support var at denne var til bruk for deres teknikere ved feil på tven.

     

    Bildet er helt greit og langt over det jeg hadde forventet på en tv i denne prisklassen.

     

    Funka forøvrig helt fint ut av boksen med min logitech smart remote

  8. Her er det et spørsmål om hvor mange domener du skal registrere og administrere. Vi bruker Speednames på jobb for rundt 200 domener.

    Hvis du skal administrere såpass mengder med domener bør du vurdere følgende

    • Kan du delegere administratorrettigheter for enkelte domener til andre brukere?
    • Mulighet for å sette alle typer records
    • Global Traffic Director eller tilsvarende (ruter dnstrafikk til nærmeste dnsserver)
    • Batch-endring på domener. Vi har f-eks en god del domener som skal peke til samme sted. Hvis vi bytter ut en webserver så er det en fordel å kunne gjøre samme endringen på f-eks 20 domener i slengen

    Hvis du skal registrere under 50 domener har det lite å si hvilken registrar du velger såfremt de dekker de behovene du måtte ha (ref kravene over).

  9. Jeg vet at det er mulig, jeg har sett bloggposter om folk som har fått det til (som jeg dessverre ikke finner igjen nå og derfor tenkte å prøve å poste her)

    Logitech har jo klart det med sin smarthub + tillegget for å kontrollere ps3 så da må det jo være mulig. I tillegg vil det forundre meg stort om noen ikke har laget en eller annen arduinosak som kan late som den er en håndkontroller.

     

    Det finnes mange blu-ray spillere som støtter kontroll over nettverk. Alternativt kan du lage en ir-blaster som du kontrollerer med LIRC

  10.  

    Hei,

     

    Nå tror jeg ikke du leste hele innlegget før du svarte. Jeg vet om fjernkontrollen, jeg ønsker en løsning som gjør at pcen kan simulere at den er en håndkontroller eller fjernkontroll.

     

     

    mvh

    Øyvind

  11. Har en rask spørsmål: “ Jenta holdt seg tett inntil foreldrene”. Er dette skrevet i tredje persons vinkel?

     

    Siden vi er i en norsk-tråd så heter det vel Ett raskt spørsmål... men nok om det. Dette er skrevet i tredje person. Tredje person refererer til noen som hverken er taler eller tilhører. I dette tilfellet leser jeg teksten slik at det er en person (som er hverken jenta eller foreldrene) som beskriver jentas oppførsel.

  12. Hei,

     

    Noen får gjerne flytte den om denne f-eks burde vært i elektronikkforumet får noen flytte den

     

    Er det noen som har erfaring med å bruke pcen til å sende kommandoer for å kunne fjernstyre en playstation 3 fra pcen.

     

    Såvidt jeg kan se er det en eller annen form for bluetoothkommunikasjon mellom kontrolleren/fjernkontrollen som man får kjøpt til Playstation.

     

    Mitt spørsmål blir derfor er det mulig å sende disse signalene fra en pc slik at jeg kan sette på en bluray film uten å måtte lete frem en fjernkontroll/håndkontroller.

     

    Dette skal senere integreres i mitt kontrollpanel for alt i leiligheten. Det er webbassert slik at det kan brukes enten på telefon, pc eller nettbrett.

     

     

×
×
  • Opprett ny...