Gå til innhold

sualc

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sualc

  1. mmmm...sitter folk benket foran Grand prix eller....? :tease:

    8597577[/snapback]

     

    Egentlig er det skikkelig overkill å kjøre DVD-fimer i 1600 x 1050. DVD kildefilen (mpg2 som kalles "VOB") er 720x576 (480 uten de sorte feltene over og under (rett meg gjerne om jeg tar feil i farta)), og må altså omtrent dobles hvis du kjører fullskjerm 1600 x 1050. Sitter du en meter fra skjermen skal du meget vel kunne se pixler, og faktisk ca dobbelt så tydelig som hvis skjermen din kun hadde 720x480 pixler og var omtrent 9 tommer...

     

    Jeg tipper du ikke ser en eneste pixel hvis du nedskalerer DVD-fremvisningen til godt under halve skjermen (på en meters avstand), -så får du heller glede deg over at HD-formatet (1280x720) snart tar over, selv om vi er årevis fra ekte HighDefinition som ideelt sett bør være så høy oppløsning at menneskeøyet ikke klarer å se punkter lenger (ca 200-300 punkter pr. tomme elns i stillbilder). Skjermen din kan ikke vise mer enn ca 87 punkter pr tomme. En CRT-skjerm på 20" i 1900 x X viser omtrent 100 ppt, men er evt begrenset av griddet sitt som typisk består av 4-5 punkter (linjer) pr millimeter (altså max ca 125 ppt).

     

    -men det kan så klart hende det er noe annet som er grunnen til problemet du beskriver, og dessuten har jeg nylig funnet ut at alt jeg vet om alt om data for alt jeg vet er utdatert eller har forsvunnet ut av månen min...

  2. Hjelp! Håper noen som har skjermen kan svare raskt på dette.

    Var nettopp å kjøpte skjermen hos Elkjøp i Trondheim - sjekket et par skjermer i butikken og begge hadde en A bak dekslet.  Jeg regnet derfor med at det dessverre var et A panel.  Kjøpte likevel en pga returett, i håp om at dette var en av de som hadde fått galt klistremerke. 

     

    Vel hjemme, setter opp skjermen og går inn i den skjulte menyen.

    MEN til min store overraskelse er all info om paneltype fjernet!! 

    Er det mulig at de nå har begynt å gå inn i servicemenyen å fjerne infoen om panelet for å skjule forskjellene ytterligere?

     

    Jeg får frem mye annet som bilder fra hw.fr viser, deriblant version som er:

    M-ME22W0BLA-1002.  Men dette er altså ikke det samme som panelinfoen, som egentlig skulle stå over dette, mens som altså nå er borte.....

     

    Regner likevel med at dette er A, men skulle jo gjerne visst hundre prosent.

     

    Hjelp meg!

    8590706[/snapback]

     

    Stakkars Samsung hvis de har fjernet infoen for å skjule paneltypen...

  3. Har du skrudd PÅ 2ms-teknologien? -altså RTA i OSD? Ikke at 5ms ikke skal holde til litt 360, men  2ms burde du ikke merke etterslep i...  (synes jeg...)

    8562057[/snapback]

     

    Ja av og på, DVI 60hz og VGA 60hz og 75hz.

     

    Egentlig tror jeg ikke det var så mye etterslep, som gjorde utslaget. Det var endel etterslep enkelte steder og texturen i bakken forsvant når jeg gjorde dodgejump, men dette var ikke veldig plagsomt. Det som var værst var følelsen av at bevegelsene fortsatte etter at jeg stoppet musa, kan kanskje forklares med inputlag? Følte hele tiden at jeg måtte ratte veldig for å finne treffpunktet. Bytta skjerm til crt igjen og feedbacken var mye mer presis. Det er i hvertfall min opplevelse.

     

    grmps

    8562198[/snapback]

     

    Har du samme oppløsning på CRT som på LCDen? Høres kanskje ut som skjermkortet sliter med å sende informasjonen fort nok? Blir det bedre hvis du senker oppløsningen på skjermen? Ganske mye å forlange full 3D i 1600 x 1050, og jeg har sett det samme når min bærbare med ATI 9700 128mb kjører 226bw. Må ned i 1440 x 900 og nesten alle innstillinger på "dårlig grafikk" i BF2 for å få kontant tilbakemelding på musebevegelser (dessuten slipper man å ha fiender luskende i skygger :)

  4. Skag1:

     

    Nesten flaut det her... -men tusen hjertelig takk for utenforstående vurdering, -jeg hadde aldri trodd CyberLink kunne kødde til lyden, og min forundring var stor da de to nye DVDene var så forskjellige...

    Etter dine siste resonnementer prøvde jeg VLC-spilleren, InterVideo og et par andre, -og sant som du har sagt; lyden var perfekt. -også på Pans Labyrint.

     

    20 minutters research senere fant jeg ut at jeg en eller annen gang i installasjonen har svart JA til at maskinen står i et "Noisy Enviroment", og dermed takket ja til at CyberLink la til en "Dynamic Boost" som angivelig skal hjelpe bl.a. bærbare datamaskiner å gjengi Dolby Digital (!) -ikke rart den dynamikken ikke var helt skreddersydd til mitt multitusenvisavkroners 7.1 anlegg :)

     

    Etter jeg satt Cyberlink til å operere i et "Quiet enviroment" er lyden nå perfekt på alle DVDer jeg har forsøkt. Tusen takk igjen for hjelp til å peke ut favorittprogrammet mitt som synderen, ville aldri kommet dit på egen hånd.

     

    PS: Eneste logiske forklaringen på at jeg mener Nad DVDen og Recieveren tullet på samme måte må være at jeg husker feil fordi det er så lenge siden jeg brukte Nad DVD-spilleren (gammel mann vet du...)

     

    God helg! Jeg gleder meg til å se hele Pans Labyrint med ordentlig lyd :)

     

    Hvis noen skulle være like gamle som meg, ligger innstillingen under "Miscelaneous" under "Advanced" i Audio-menyen i CyberLink PowerDVD:

    post-61291-1178923272_thumb.jpg

  5. Jeg svarer innimellom med rødt i din forrige post for å få dette så riktig som mulig..

     

     

    For å gjøre det helt klart: Du har koblet PCen til anlegget med 3 stk. analoge kabler, siden du sier at dekodingen (analogiseringen) av signalet skjer der. Eller har jeg misforstått?

     

    Du har ikke misforstått :) Lydkortet dekoder opp til 7.1, og har en egen kabelbundle med tre minijacker hvorav to har tre kanaler og en har to kanaler (front l+r). Bundelen ender i 8 separate RCA-plugger til HiFi-anlegg. Front L+R går til en 2 kanals Sony forsterker og de andre går til en 6 kanals forsterker hvorav en er sub.

     

    Dersom det ikke er filmselskapet som har brukt inkompetente lydteknikkere som har prøvd å jevne ut volumet slik at dette faktisk er enkodet inn i Dolby Digital-lyden, så er det enheten som dekoder lyden som må være synderen.

     

    For at lyden skal kunne justeres ned før det kommer en annen høy lyd, så må enheten som holder på å justere ned volumet kunne "lese" lyden på forhånd. Ellers ville den ikke kunne "forutsi" at det ville komme en høy lyd og dermed kunne dempe volumet før den høye lyden kom.

     

    Jeg må sjekke grundigere for å se om dette alltid skjer _før_ og om det skjer samtidig på samme scene konsekvent. Mener jeg har opplevd variasjoner, og er ganske sikker på at ivertfall Pans Labyrint er mer "feil" enn f.eks. King Kong.

     

    Om du hadde koblet til digitalt til forsterkeren din slik at den hadde stått for dekoding og analogisering kunne dette ikke vært tilfellet.

     

    Systemet ble opprinnelig satt opp med Digital Link mellom DVD og Forsterker, men jeg byttet til rene 5.1 rca-plugger etterhvert for å forsøke å bedre lyden.

     

    Om forsterkeren skulle ha hatt en forutsetning til å "lese" lyden på forhånd måtte lyden vært forsinket i forhold til bildet med like lang tid som det lille øyeblikket hvor lyden dempes inntil en høy lyd forekommer. Og NAD antar jeg har såpass kompetente folk at de forstår at brukerne ikke vil at forsterkeren ikke skal tukle med lyden slik. Men dersom NAD-forsterkeren hadde gjort dette ville dempingen skjedd idet den høye lyden oppsto (i samme øyeblikk), eller i verste fall at forsterkeren hadde vært for treg til å dempe lyden slik at lyden clippet ('overbelastet' med forvregning) i et lite øyeblikk før forsterkeren rakk å dempe lyden.

    Men siden du ikke har en forsinkelse i lyden i forhold til bildet, samt at du har koblet til analogt, vil jeg utelukke forsterkeren som synderen.

     

    Enig..

     

    En annen mulighet som involverer forsterkeren er om denne demper de høyeste lydene i det analoge signalet. Men jeg har aldri vært borti en forsterker som gjør dette, og skulle den faktisk ha gjort noe slikt er den enten defekt, eller så burde du i det minste ha hatt mulighet til å slå av dette om dette hadde vært en funksjon i forsterkeren.

     

    Mistenkte Naden for å clippe vha "SoftClipping" som den hadde innebygget (men som var skrudd "AV", men det hjalp jo ikke å bytte forsterkeren...

     

    Du har vel ikke noe romkorreksjon, equalizere, eller andre slike ting (både analog og digitale) koblet mellom PCen og forsterkeren? Jeg spør for å være sikker, selv om du måtte ha hatt minst 3 eksemplar av f.eks en equalizer for kunne behandle 6 analoge lydkanaler (5.1) :)

     

    Ingenting... -men første gang jeg hørte dette på NAD-anlegget trodde jeg faktisk det dreide seg om leveranse av Watt internt i Forsterkeren. Hørtes likt ut som når en forsterker ikke får nok strøm, men i tillegg til at jeg nå har splitter ny forsterker er ikke nad akkurat kjent for å spare på Watt pr. kanal...

     

    Dersom det hadde vært DVD-spilleren (type stuespiller) som hadde dekodet lyden kunne denne ha vært synderen. Denne har mulighet til å forsinke bildet like mye som lyden for å kunne "lese" lyden på forhånd, og resultatet blir da at lyd og bilde er synkront, men at volumet kan skrues ned før en høy lyd oppstår.

    Om en DVD-spiller faktisk hadde gjort noe slikt (tuklet med lyden) skal det være en funksjon til å slå av dette. Med mindre du kjøpte denne på Nille for 299,- :p

     

    :)

     

    Så har vi hva jeg tror er synderen; mediaavspilleren på PCen. Du sier selv at dekodingen og analogiseringen av Dolby Digital-lyden skjer i lydkortet før signalet går analogt igjennom vanlige kabler til forsterkeren, og at lyden dempes før en høy lyd oppstår. Lydkortet kunne ikke ha gjort noe slikt uten at det hadde blitt en forsinkelse i lyden i forhold til bildet på samme måte som jeg forklarte med forsterkeren. Men det kan være et unntak jeg kommer tilbake til.

    For å avspille DVD-filmer på PCen må du bruke et mediaavspillingsprogram, slik som f.eks PowerDVD, e.l. Slike program kan mellomlagre (buffer) både lyden og bildet, og kan dermed "lese" lyden på forhånd. Jeg er usikker på hvordan det tekniske fungerer når du bruker prosessoren på lydkortet til å gjøre dekodingen av Dolby Digital fra en DVD-film, men dersom denne prosessoren har tilgang til lyd-bufferen DVD-programmet ditt har laget, kan faktisk lydkortet være synderen. Da burde du ha mulighet til å slå av volumjustering i kontrollpanelet for lydkortet, eller verktøyprogrammene til lydkortet.

    En siste mulighet er DVD-programmet ditt som holder på å justerer volumet hele tiden. Denne kan som sagt mellomlagre lyden og bildet, og "lese" lyden på forhånd uten at bildet og lyden blir asynkront. Har du sett i innstillingene i programmet om det er påslått noe funksjon slik som "normalize volume" eller lignende?

     

    Ettersom fenomenet var til stede på Nad DVD+Reciever fra DVD til Forsterker må jeg anta at det ikke er Hverken DVD-spilleren eller etterfølgeren: CuberLink PowerDVD. Jeg kan skru på automatisk utjevning av lyd generelt flere steder (både i Creative sitt eget kontrollpanel og i andre medieavspillere), men ikke i CyberLink. CyberLink er satt til å dekode Dolby Digital-sporet uten å bruke sine egne effekter eller justeringer. Tilsvarende er alle Windows-paneler og Creative sine satt til å formidle ren lyd. Det eneste jeg har gjort er å redusere frontkanalene med 12db _hele tiden_ ved avspilling av film, da de er i overkant store (infinity Kappa 200W 2Ohm). For ordens skyld er effekten om noe bare mer hørbar hvis jeg justerer opp db på frontkanalene igjen, og fortsatt hele tiden (-for en setning...;)

     

    En annen ting som gjør at jeg mistenker kildematerialet er det faktum at dette skjer helt konsekvent på gitte DVD-titler, men ikke på andre på samme system uten endringer.

     

    Jeg ser for meg tre alternativer:

     

    1: Kildematerialet er slurvete laget

     

    2: Dolby Digital har underkategorier dekoderen min ikke skjønner / kjenner igjen

     

    3: CyberLink holder ikke mål (skal teste InterVideo sin WinDVD

     

    Har du lyst til å låne DVDene mine og teste på et fullstendig annet anlegg :)

  6. Det høres nesten ut som at den driver en form for dynamikk-komprimering. Det vil si man reduserer det store dynamiske spennet i lyden (alt fra veldig lavt volum, slik som insekter, til det som er så høyt at huset revner i to). Ofte kan man slå på slikt i diverse mediaavspillere, kodeker og filtere på PC for å får et jevnere volum for de som ikke har anlegg eller behov for å spille av lyden med den store dynamikken.

    Et annet alternativ er jo at dette allerede er gjort på forhånd før lyden ble enkodet for filmen. Da er det dessverre lite man kan gjøre med det.

     

    Jeg antar det er forsterkeren din som dekoder, og ikke DVD-spilleren?

    Skifter volumet i akkurat det øyeblikket en brå lyd dukker opp, eller litt i forveien? Eller i verste fall litt på etterskudd slik at lyden clipper?

    8586784[/snapback]

     

    Hei, og tusen takk for svar!

     

    Jeg brukte en Nad dvd-spiller og en Nad-reciever første gang jeg merket fenomenet. Samme effekt fortsatte etter at jeg byttet DVD-spilleren, og fremholdt da jeg koblet Recieveren til PC. Nå har jeg nye forsterkere (en til frontkanalene og en til center, sub, side og bak (7.1), og det samme fortsetter å skje på noen DVDer.

     

    Det er akkurat som du sier. Typiske scener det skjer er regn. Masse regn og vind i surroundkanalene avbrutt av menneskestemme (Center) gir en merkbar db-demping som oftest litt _før_ selve menneskestemmen, og db-nivået stiger gradvis igjen. Sikkert ikke merkbart på billige surroundanlegg eller i stereo.

     

    Jeg er i gang med å teste LOTR igjen for å se hvor jeg merker det, og så langt er Fellowship of The Ring "feilfri". Jeg vet det er en scene i To tårn (Der følget er i snøføyken og Gandalv spør Frodo om hvilken vei de skal ta), men skal sjekke grundig.

     

    Feilen i "Pans Labyrint" er mer uttalt enn mange andre, men andre med samme feilen jeg vet om i farta er; Underworld Evolutions og King Kong.

     

    Det er nå PCen (Creative X-Fi Extreme Music) som dekoder signalene og sender dem til forsterkerne. Jeg har ingen mulighet for å stille inn akkurat dette i software.

     

    Forskjellen er enorm mellom DejaVu (Denzel Washington) og Pans Labyrint. Hvis noen har et ekstremt balansert anlegg gående og aldri har opplevd dette før, låner jeg gjerne bort de to titlene så noen kan sjekke om det er kildematerialet eller oppsettet mitt :)

  7. Edit: Glemte å nevne at den også har en tendens til legge en glorie rundt enkelte bokstaver, med både rød, blå og gul farge, alt etter hvilken bokstav det er.

    8574784[/snapback]

     

    Bruker du VGA-kabelen? Uansett er disse font-feilene relatert til Synkronisering av farger. Trykk på "Auto" knappen for å stille inn, eller bytt til DVI for å få sylskarpe bilder uten en eneste fargefeil i hvit tekst uten å måtte stille inn (Og funker ikke det er det bare å levere tilbake, -dette er i så fall fullstendig defekt).

  8. Har nå testet S-panelet litt, og her er min oppsummering:

     

    Bleeding / baklys

    Omtrent ingenting (kun bittebittelitt på høyre og venstre side). Ved brightness over 50% kommer baklys nede, men mindre enn på f.eks. Dell 20FPW.

     

    Ghosting / forsinkelser / etterslep

    Ingenting. Har kjørt BF2 i en time uten å oppleve noe som helst av forsinkelser eller fargeforsinkelser

     

    Blå- eller rødtoner

    Ingenting

     

    Pixelfeil

    Ingen

     

    Design

    Synes designet er idiotisk. Den "glossy" overflaten ser kun bra ut på gutterommet _før_ utpakking og bruk. Fingeravtrykk og merker kommer med en gang. Liker du sort og sølv i en slags iPod look er dette kjempeflott. Jeg skal bygge hele monitoren inn i veggen i en båt og kunne klart meg med lilla ramme...

    - Lyset på Powerknappen er litt sjenerende - og litt kult.

    - Knappene under sjermen for OSD er små.

    - min fot kan ikke justeres en eneste millimeter (mulig jeg ikke har skjønt hvordan ennå)

     

    Film

    Veldig god til film. Egentlig idiotisk med så høy oppløsning på vanlig DVD, men fordoblingen av pixler synes ikke på 1,5 meters avstand.

    Sortnivået er omtrent som på min Syncmaster 320P.

     

    Lysstyrke

    Jeg blir ikke kjempeimponert over lysstyrken. Har lest andre steder at noen måtte skru ned Brightness for å holde ut, men jeg synes ikke det blir såå lyst. Hvis man øker Brightness øker man bleedingen også. Kontrast kan justeres til 100% uten at bildet blir dårlig.

     

    -Opplevd lysstyrke og kontrast forandrer seg mye vertikalt (når man flytter hodet opp eller ned) men mindre horisontalt. Uansett hva de sier om betraktningsvinkel, merker jeg sjenerende forskjell ved 5 graders bevegelse vertikalt ned og ved 15-20 graders bevegelse opp. Horisontalt kanskje 30 grader begge veier. I praksis blir bildet halvveis borte hvis jeg flytter hodet ned slik at øynene mine er i vater med Powerknappen på 1,5m avstand.

     

    Til sammenligning synes jeg alle LCD-skjermer jeg har sett i hele mitt liv som nerd / IKT-ansvarlig for 50 brukere uansett pris er omtrent like dårlige hva betraktningsvinkel angår. Rett forfra (litt ovenfra) er best.

     

    Grafikk

    Lik kvalitet som 320P. Tydelige og rene farger.

     

    Annet

    - Det følger med egen klut til å fjerne fingeravtrykk på den glossy kanten med.

    - smart og funksjonelt bakdeksel dekker ledninger og kontakter og gjør at skjermen gjør seg bedre bakfra for de som trenger det.

    - jeg er fortsatt like sinna på Samsung som har gitt ut tre forskjellige paneler i samme modell, og har både informert dem og kommer ikke til å stole på dem igjen før de evt. ber om unskyldning og rydder opp.

     

    Jeg bruker CyberLink PowerCinema. Ingen fargekorrigering. Har testet monitoren på en Hjemmelaget HTPC (ASUS, Intel Pentium M 725, 1,6Ghz, ATI Radeon x900Pro med 256mb ram / agp) og en Dell Inspiron 9200 (Intel Pentium M 725, 1,6Ghz, ATI Radeon 9700 med 128mb ram).

     

    Skulle gitt en slant penger ekstra for å få med fjernkontroll slik som det er på Pro-serien ettersom jeg stort sett skal se film.

  9. Jeg har lenge irritert meg over at noen filmer (originale DVD) forringes i lydkvalitet ved at:

     

    Når lydsekvenser med mye surround (fra front left + right) blir etterfulgt av brå lydsekvens fra Center høres det ut som all surround brått blir skrudd ned med 20db for å gi "plass" til Center.

     

    Jeg har prød å finne ut om det er DDT, DTS, THX eller andre forskjellige kodinger som gjør dette på bare mitt anlegg (NAD, BW) uten å finne noen konsekvent feil / spesielt med DVD-lydkilden og hadde egentlig gitt opp og klandret NAD-recieveren min.

     

    Nå har jeg kjøpt meg nytt anlegg og har merket de samme forskjellene igjen. Eneste som er annerledes, er at jeg i dag kjøpte to DVD-filmer med Dolby Digital 5.1 signal (hhv. "Pans Labyrint" og "DejaVu"), og forskjellen er som beskrevet over med en opplevd demping av Surround ved klipp til Center på ca 20db, men altså bare på "Pans Labyrint". "DejaVu" er perfekt i lyden, og alle kanaler høres balanserte og jevne ut uten brå kutt i db.

     

    Først trodde jeg jeg endelig skulle finne ut hvilken kodex som tulla det til, men etter litt forskning har jeg funnet ut at begge filmene er merket med "Dolby Digital" og "5.1" og ikke noe annet. Ingen har lydvalg i menyene sine, og derfor lurer jeg på hva det er som gjør at noen Dolby Digital 5.1 DVD-lydspor tuller så mye i db-nevået mellom de forskjellige kanalene mens andre ikke gjør det? En kunne tenke seg at det hadde med slurv eller kvalitet på selve redigeringen av lyden på originalen og at Pans Labyrint derfor var dårligere, men nå har jeg testet Lord Of The Rings Extended Ed, og den lider av samme "feil" som Pan, mens DejaVu fortsatt høres perfekt ut.

     

    Kan noen lyddekoderfriker / Lydprodusenter forklare fenomenet? Er det ingen andre som opplever dette?

     

    Tusen takk for all info :)

  10. Da har min kommet fra ComputerCity. Den er levert fra Strømsveien i Oslo, og jeg mener det er Anlabru-filialen. MIN SKJERM ER S-PANEL :) -både bak og inne i OSD! -det er tydelig at Alna har en del av disse på lager uten at de vet det selv, -fort dere bort til butikken eller sats på å fa en i posten. Min er bestilt på nettet, for 2995,-

     

     

    Kommer tilbake med litt test og bilder senere.

     

     

    C :)

  11. Ikke noe annet enn det som fulgte med av drivere osv. Jeg tror heller ikke det er skjermen, for det er ingen system eller annet å spore på når feilen oppstår. Noen ganger kommer ingen feil, så kan det være mange for deretter å bli bare noen. Utrolig slitsomt og irriterende ihvertfalll.

    Har du noen ideer?

    8571426[/snapback]

     

    Prøv å avinstallere driverne og alt annet som evt kom med skjermen. Sjekk også om bildet kommer i sin helhet når du trykker F5.

  12. Hei!

    Når jeg setter i en cd, kommer det opp at det ikke kan gjennomføres valgte handling (lese cd) for det har oppstått en I/U feil..  Hva betyr det??

     

    Takknemlig for hjelp!

    8559661[/snapback]

     

    Input og Utput :)

    CDen kan ikke leses. Enten er drevet eller noe inni drevet ødelagt, eller så er CDen møkkete, ripete eller ikke skrevet riktig.

  13. Jeg skal endelig ta steget å overføre mange gamle VHS filmer som jeg har til PC'en. Mange av dem skal jeg brenne på DVD, så jeg vil at den tar opp i MPEG2, og dvd oppløsning, som er 700-og noe.

     

    Jeg har sett litt på dette her:

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=117285

     

    Men et problem er at VHS spilleren min har jo bare scart ut? Jeg kan ikke se at det der har SCART inn? Jeg ville naturligvis tro at man skulle brukt kompositt inn for dette, men spilleren min har ikke kompositt ut.

    8564599[/snapback]

     

    Du kan bruke en overgang fra SCART til RCA (video + stereo) / SCART til S-video, eller sjekke igjen om videospilleren har Ant. OUT (Coaxial-kabel) for å koble den til Ant. (Aerial) INN på tv kort?

  14. Etter at jeg byttet til ny skjerm, denne, har jeg fått problemer med at en del av bildene på nettet ikke laster seg helt opp, og følgelig får jeg bare halve bilder eller deromkring. Hadde ikke problemet før på min gamle 19 crt. Har prøvd å endre oppløsning, sjekke innstillinger, forskjellige browsere, andre utgangen på skjermkortet osv. Samme skjer. Bruker dvi fra kort til skjerm. Om jeg høyreklikker og lagrer bildet, for så å åpne i annet program blir bildet likedan. Bildene ser omtrent ut som når man i gale dager avbrøt et bilde halveis i opplastningen på en analog linje. Er fryktelig usikker på hva problemet kan være, men i og med at det dukket opp etter at jeg byttet skjerm velger jeg å legge det inn i denne kategorien.

    Noen smartinger som kan hjelpe?

    8564789[/snapback]

     

    Jeg er sikker på at det ikke er skjermen sin skyld. Den viser deg bare det grafikkortet får beskjed om å sende videre for fremvisning, og kan ikke manipulere innholdet på internett.

     

    Måtte du installere noen programmer ifm skjermen eller før / etter installasjon?

  15. Heisann!

     

    Har et eksternt lydkort av typen Creative X-mod.

     

    Har tenkt å kjøpe meg Logitech z-5500 surround settet.

    Det jeg lurer på er: Når jeg kobler til x-modden til min laptop, hvordan skal jeg koble dette vider på z 5500 for å få surround?

     

    Har alltid trodd at minijack ikke kan brukes til surround og X-modden har kun minijack utgan. Kan jeg få utnyttet surround, eller må jeg ta til takke med stereo? (forslag til hvordan jeg kan koble dette sammen, kabler o.s.v)

     

     

    Takk

    8565502[/snapback]

     

    Det blir ikke ekte 5.1 surround av signalet fra minijacken på X-modden din uansett hvor mange høyttalere du har, menX-mod kan simulere surround i et sett stereohøyttalere. Du trenger ikke (kan ikke utnytte) z5500 via X-mod. z5500 har 3xminijack inn (2+2+2 kanaler = 5+1 kanal)

     

    For å få ordentlig surround må du ha et eksternt lydkort (USB) som sender 5.1-signaler videre enten via mange minijacker, optisk link eller noe annet spennende. For å bruke z5500 må du ha et eksternt lydkort med innebygget dekoder.

  16. Sitter og øver til eksamen nå.

    Men synes leksjonen er litt tynn og vanskelig på dette emnet.

    Noen som kan fatte seg i korthet og fortelle meg litt om hva

    hovedforskjellene og fordelene/ulempene ved disse to cpu-arkitekturene?s

     

    På forhånd takk:)

    MvH Vegard:)

     

    Ps: 24 timers svarfrist grunnet eksamen :p

    8568574[/snapback]

     

    CISC er Complex Instruction Set Computer, RISK er Reduced Instruction Set Computer (i omtale av prosessorer)

     

    CISC er typisk IBM/INTEL brukt, og gjør at en prosessor kan behandle mange forskjellige datastrømmer samtidig (men med mindre kapasitet til hver handling)

     

    RISC er typisk for eldre Mac-maskiner og spesialmaskiner som skal sluttføre en enkelt kompleks oppgave fort (og sette påfølgende handlinger i "kø" for å bli løst etter at foregående handling er avsluttet)

     

    CISC egner seg godt til Multitasking og RISK til kodeknekking.

     

    Se også:

    http://en.wikipedia.org/wiki/CISC

    http://en.wikipedia.org/wiki/Risc

  17. Hei.

     

    Jeg er den stolte innehaver av en helt ny pc.

    Operativsystemet er Windows Vista 32 bit, og det kan virke som dette har skapt noe problemer for meg.  :cry:

     

    Når jeg startet pcen virket lyden helt fint. Jeg går utifra at dette er det intigrerte lydkortet som befinner seg i hovedkortet som gjorde sin entré. Jeg hadde derimot kjøpt ett lydkort: Sound Blaster - X-Fi - Gamer. Jeg innstallerte da driveren av denne og fikk følgende feilmelding: "ntoskrnl.ExiAcquireFastMutex startpunktet for prosedyren fantes ikke i biblioteket for dynamiske koblinger, HAL.dll."

     

    Når pcen deretter ble slått på så var all lyd vekke.

    Når jeg starter Soundblaster kommer følgende melding: "There are no supported audio device available. You need to close the application. Click OK to close the application now."

     

    Dessuten har høytalerikonet nede i høyre hjørnet fått ett rødt kryss over seg. Hvis jeg holder musen over kommer det følgende melding: "Ingen lydutdataenhet er installert."

     

    Jeg trodde dette kun var pga Vista (Jeg vet lite om sånt som dette), så jeg gikk inn på Creative for å laste ned en Vista-kompitable driver. Lastet den ned, innstallerte, ooog... Samme feilmelding. Nå søker jeg deres hjelp, noen som har noen råd?

     

    Hilsen den stolte innehaver av knall pc.... Uten lyd.  :thumbdown:

    8568847[/snapback]

     

     

    Kanskje du må Disable onboard sound i Bios? Se evt dokumentasjonen for hovedkortet hvis du har satt sammen alt selv, eller google maskinnavn og BIOS-SETTINGS / DIsable onboard sound...

  18. Ser i loggen på Norton følgende melding under internet worm protection --> activities;

    Unused port blocking has blocked communications.

    Inbound TCP connection.

    Remote address,local service is 222.59.249.231, 19820.

     

    19820 er lytteporten til Bitcomet, og jeg har lagt merke til at tilkoblingene på Bitcomet detter ut en kort stund innimellom, etter at jeg installerte Norton. Har denne aktiviteten noen sammenheng med det?

    8569109[/snapback]

     

    Jepp, -Norton stopper ett eller annet fra å opprette en TCP-forbindelse til porten 19820. Om det er Bitcomet som mister lovlig trafikk eller en faktisk orm er ikke lett og si, men IPen: 222.59.249.231 tilhører China Railway... (lover ikke egentlig godt :)

     

    Hvis Bitcomet ikke fungerer som det skal kan du kanskje tillate trafikken og se om det hjelper? Høres ut som om du må fortelle NAV07 at porten 19820 (tcp) er i bruk. Nav burde uansett stoppe en evt orm fra å nå maskinen din.

  19. Hei. Jeg skal ha denne dataen her.

     

    Så lurer jeg på om dere har noen forslag til skjerm?  Det må selvsagt passe med grafikkortet, jeg skal ha dette

     

    Jeg har særdeles lite peil på DVI ut og inn osv osv. Kort og godt vil jeg ha en god skjerm, med best mulig bilde, 19-22", til rundt 4000 kr. Kan dere hjelpe meg?:=)

    8570008[/snapback]

     

    Kjøp Samsung Syncmaster 226BW til 3K på ComputerCity. Du gjør en god handel enten du fårA- eller S-panel.

  20. Så du prøvde skjermen og fant ut at den ikke egnet seg for gaming?  Trodde denne skulle funke bra jeg, men har ikke testa selv da

    8551071[/snapback]

     

    Den funker sikkert bra til andre spill enn det jeg spiller. Nå spiller jeg omtrent bare UT2k4. Og mest InstaGib. Der er jeg avhengig av å treffe fort og mange forskjellige steder i "rommet", dermed blir det raske bevegelser over store flater, mange 180° "svinger" og noen 360°, noe jeg ser gjør at skjermen rett og slett ikke klarer å henge med. Kunne sikkert jobbet litt med spillestilen, men det gidder jeg ikke. Tror skjermen funker fint i bf2, og tror nok den funker veldig fint til gaming, men ikke til min gaming. Prøv den i de spillene du spiller, og er du ikke fornøyd får du returnere, det skader ikke å gjøre et forsøk ihvertfall.

     

    grmps

    8553859[/snapback]

     

    Har du skrudd PÅ 2ms-teknologien? -altså RTA i OSD? Ikke at 5ms ikke skal holde til litt 360, men 2ms burde du ikke merke etterslep i... (synes jeg...)

  21. Jeg håper og tror ikke Samsung ar gjort noe egentlig for å villede oss, men dette gjelder faktisk beviselig to andre skjermer fra Samsung også (SyncMaster 931BW A/S and 206BW A/S).

     

    Uansett vil jeg tro at alt oppstyret dette har medført og fortsatt medfører gjør at de endrer praksisen med å først finspikke en bestselger for deretter å masseprodusere dårligere kloner.

     

    Jeg skal forresten sammenligne A-panelet fra ComputerCity med en Syncmaster 320P (1000:1 / 450cd/m2) og en 12,4" Litton MobileVU(300:1 / 1500cd/m2 (dagslysskjerm)). Er jeg heldig kan jeg drive et solcellepanel med lyset de lager ;)

     

    Til Samsungs forsvar må jeg si at Pro-serien deres er helt avsindig gode. Jeg har også generelt god erfaring mht. pixelfeil og levetid på samsung sine paneler. Selv min Dell Insp. 9200 og den gamle Dell Insp 7000 har Samsung-paneler og er bedre enn mye jeg har sett.

×
×
  • Opprett ny...