Gå til innhold

Geir Willy Haugen

Medlemmer
  • Innlegg

    491
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Geir Willy Haugen

  1. Jeg har en del informasjon i flere Excel-dokumenter jeg lurer på om det finnes en relativt enkel måte å hente ut. Problemet er at all informasjon ligger i en kolonne, og at informasjonen opptrer usystematisk nedover i kolonnen.

     

    Dokumentet består av flere bolker nedover, hvor det først kommer en tittel, og informasjon videre nedover, linje for linje. I første bolk er det en dato i celle A4 og A6. I neste bolk er tilsvarende datoer i A56 og A58. Dessverre er det ut i dokumentet ikke like mange linjer mellom disse datoene opptrer. Det som er likt er at det i cellen før den første datoen står "Dok.dato:", og i cellen før den andre "Jour.dato:". Kan jeg bruke disse cellene som markør til å hente ut datoen fra cellen under?

     

    Jeg er forberedt på å gjøre dette "halvmanuelt", og behandle hvert dokument for seg selv.

  2. Første kamera i Olympus OM-serie kom i 1973 og var Olympus OM-1.

    .... ehm....;

    The very first model was presented at the Photokina of Köln in 1972 and was called the Olympus M-1 (OM-1).

     

    Altså... når man har riktige fakta på bordet, så ser man at dette blir en 40-års markering av OM-systemet. M-1 ble forresten endret til å hete OM-1 etter press fra Leica.

     

    Jeg er klar over at det flere plasser, både på Wikipedia, og som du påpeker Camerapedia, er å lese at Olympus M-1/OM-1 ble lansert i 1972. Jeg ser også at flere spekulerer i om dette er en slags 40-års markering.

     

    Årstallet 1973 i artikkelen er hentet fra Olympus selv på deres nettside: "Introduced in 1973, the OM-1 was the first product in the OM Series."

     

    http://www.olympus-global.com/en/corc/history/camera/om/index.html

     

    Så første man med en smarttelefon vil faktisk få mer informasjon en det redaksjonen på akam klarer å finne fram til :)

     

    QR-koden gjør ikke annet enn å lage en SMS som du kan sende til Olympus for å registrere deg, slik at du får flere opplysninger når de er tilgjengelige.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...