Gå til innhold

Panzers

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Panzers

  1. Litt mer info som kan være grei å ha:

    http://www.02139.no - oversikt over eiere av innholdstjenester

    http://www.telenor.no/ - telenors infoside om innholdstjenester og hvordan man kan stoppe tjenster og klage på fakturerte tjenester.

    Andre mobilseskap har nok lignende sider.

    http://www.forbrukerradet.no/ - mal for klageskjema, men det er kanskje litt for optimistisk. Svindlere har som regel ikke mye respekt for slike brev.

    http://www.forbrukerradet.no/ - Infor ang. rettigheter i forbindelse med innholdstjenester. legg merke til: "Avtalen er kun gyldig hvis du sender en melding tilbake."

     

    Det kan også være lurt å kontakte eierne av nummeret meldingen kom fra. De kan som regel gi deg en fulstendig logg over alle meldinger fra det gjeldende nummeret. hvis du fremskaffer en slik logg og henviser til artikkelen fra Forbrukerrådet burde du ha en god sak overfor mobilselskapet.

     

    Edit:

    Ser ut til at noen har postet en tilsvarende sak på Telenors FB-side.

    https://www.facebook.com/telenornorge/posts/10152135236789803

  2. Hvordan får de tak i mobilnummeret? Virker litt suspekt at de fikk tak i det bare ved at dere trykket på en reklame.

    Jeg har sett litt nærmere på dette. Det ser ut til at mobilseslkapene eksponerer kan utlevere informasjon om kunder som besøker en nettside via mobilen til utvalgte selskaper som kan fakturere den besøkende via mobilabbonementet. I denne saken, så er det Netsize IPX som står for selve faktureringen. Dette kalles ofte one-click billing. Denne linken forklarer hvordan dette er ment å implementeres i nettjenester, (i hvertfall offisielt) http://www.netsize.com/our-solutions-2/payment/web-billing/

     

    I følge videoen i linken så skal nettjenester som bruker netsize IPX sørge for at besøkende er klar over at de blir fakturert og de må bekrefte dette, men det ser ikke ut til å være noen tekniske begrensinger som hindrer nettjenester i å gjemme denne bekreftelsen i et reklamebanner. i følge Forbrukerombudet er det uansett ikke godt nok å kun trykke på en bekreftelseslink på en nettside. http://www.dinside.no/908479/naa-maa-du-bekrefte-sms-tjenester

     

    En i familien ble selv utsatt for noe lignende. Den ganger utgav de seg for å være en Quiz-tjeneste. Jeg hjalp til med å sende inn en klage til telenor og de valgte å slette resterende krav og refundere tidligere fakturert beløp. Det vi gjorde var å sende en skriftlig klage. det holder ikke å kun ringe kundeservice.

     

    Håper du får ordnet saken. (edit: mener trådstarter)

  3. På lang sikt tror jeg at den beste løsningen vile være å kjøpe et domene som mankobler opp mot den faste IP-addressen man betaler for. Jeg vet at Telenor inkluderer dette sine bedriftsabbonementer. Denne løsningen krever nok en del arbeid, men vil gjøre det enklere å bytte ISP i fremtiden da det er lettere å beholde et domene enn en IP-adresse.

     

    Den enkleste inplementeringen vil nok være å skaffe et domene som peker mot IP-adressen man får fra Telenor. Deretter endre alle VPN-boksene til å koble seg mot dette domenet. Når dette er gjort kan man flytte VPN-serveren over på den nye internettilkoblingen og be telenor om å rute all trafikk som skal til domenet over til den nye IP-adressen.

     

    Virker litt stress men baretenk på at neste gang dere skal bytte ISP er det nok å koble serveren over på den nye forbindelsen og få endret hvilken IP-adresse som domenet peker til.

  4. Hvis man har problemer med at en innstilling i windows ikke kan endres kan det være at rettigheten til den nøkkelen i registret som instillingen har rettighetene satt til "read only". Rettighetene settes på samme måte som når man setter rettigheter for en mappe eller fil. Jeg hadde selv et problem med at ZoneAlarm hadde gjort dette med et par nøkkler og at jeg derfor ikke fikk oppgradert IE.

     

    Og som alltid før man begynner å rote i registret uten å være sikker på hvam man gjøre er det å ta sikkerhetskopi en god ide.

  5. Det jeg ble fortalt av en ansatt i Microsoft Norge var at de lagde en del slike useriøse reklamefilmer kun for internt bruk. De blir blant annet benyttet som icebreaker ved interne seminarer og lignende. Da MS besøkte skolen min ble vi vist en slik hvim som omhandlet et nytt programm som gav Windows-utviklerne støt hver gang en feil ble rapportert for at de skulle føle brukerens smerte og frustrasjon.

     

    Jeg tror at ingen av disse filmene egentlig var ment for offentligheten, men at MS syntes at de var så gode at de la de ut på nettet eller at en ansatt gjorde det på egenhånd uten tillatelse fra MS.

  6. Jeg fatter ikke hvorfor EU fortsatt holder på å maser om at Internet Explorer følger med. Jeg mener at den epoken hvor salg av nettlesere er over. I dag er det tross alt ingen som tjener penger på salg av netttleserlisenser. Dette forsvant jo ved at Netscape ble gratis. (Vet at Opera ikke ble gratis uten reglame før noen år senere). Det samme mener jeg gjelder Windows Media Player til en hvis grad. I stedet bør EU heller fokusere på å få MS til å støtte åpne filstandarder helt etter spesifikasjonene.

     

    Det gode med Windows 7 E er at MS innrømmer at det er teknisk mulig å skille Windows og IE, noe de med tiliger utgaver av Windows har påstått at var umulig. (Vet det er mulig med litt tricksing)Det gir oss muligheten til å fjerne IE etter å ha lastet ned en skikkelig nettleser.

     

    Og til folk/Opera som vil at MS skal legge ved andre nettlesere. Det blir som om man går til en BMW-forhandler og ber om deler til en Ferari. (uten sammenligning forøvrig)

  7. får ikke ladet opp tlf via usb noen andre som har samme problem?finner ikke enhete står det,prøver og installere på nytt men får samme problem.har ikke laderen hjemme akkurat nå:(så derfor må jeg bruke usb. har klikket på batteriet og satt det til og lade når jeg bruker usb men ikke noe skjer. hjelp

    Får du skrudd på mobilen eller blinker det bare rødt i ledsa?

     

     

    får skrudd på tlf men vill ikke lade via usb:(

     

    Mulig du har prøvd dette men det går ann å sette den til å ikke lade gjennom USB når den er på. Kan være at denne funksjonen er aktivert. For å endre pådet gåinn på Settings/System/Power/ og fjert haken ved "When device is turnedon, do not charge battery when connected to the PC" Tror dette gjelder for lading over USBselv om den er koblet til medfølgende lader.

  8. Jeg synes at det er furnuftig med så mange utgaver. Home Basic erstatter Windows XP Home Edition, Home Premium erstatter Windows Media Center XP/2005, Professional erstatter windows XP Professional, Enterprise er Professional for bedrifter med volumslisens og støtte for BitLocker. Ultimate er for bedrifter og privatpersoner som ønsker både media center, bitlocker og støtte for innmelding i domene.

     

    Starter er for å forlenge livet til verdens befolkning fordi det er en vits og de sies at "en god latter forlenger livet".

  9. Husker da avdelinga til pappa rundt år 2000 bytta ut de stasjonære PCene med bærbare. Det var Fujitsu Simens LifeBook B112. Den hadde 10" eller 12" touch-skjerm og port for infrarød overføring. Sammen med PCen fikk de en Ericsson SH888. Etter som jeg kan huske var den helt lik Ericsson GH688, bare med infrarødport i tillegg. Det var utrolig tøft at de kunne være på internett hvor som helst.

     

    Hastigheten på mobilt internett var den gangen så treig at de fleste benyttet seg av jobbens interne nettverk. Tror til og med at mobilt internett var tregere enn det 56K modemet vi hadde hjemme.

  10. Ser at en del her som har klaga på antipiratreklamen på enkelte dvder. Ble selv en dag så sinnsykt iritert av den så jeg sendte en mail til SF-norge. Vil gjerne dele den med folket slik at ande også ved hvem vi skal sende protestmailer til.

     

    "Jeg må si meg enig i at den er temmelig irriterende å komme seg igjennom. Det er Fox International som legger disse på mastere så vi har liten beslutningsprosess akkurat på filmer fra dette selskapet. Den har imildertid eksistert i god tid nå så jeg skal ta din forespørsel videre. Kanskje har de fått flere innspill slik at det kan lages en noe enklere versjon etter hvert".

     

    Håper vi alle kan være med på å gi FOX litt (helst mye) negativ tilbakemelding slik at den kanskje forsvinner.

×
×
  • Opprett ny...