Gå til innhold

Roger J.

Medlemmer
  • Innlegg

    318
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Roger J.

  1. Svein M skrev (4 timer siden):

    Her har jeg et par forslag

    1. Makspris. Sett en høy makspris på f.eks 1 kr, så hindrer en at prisene blir for høy.

    2. Endre systemet til å gi lave priser innenlands og at eksport prisen ikke påvirker innenlandsprisen (toprissystem).

    Tenker akkurat det samme. Kapasiteten til eksportkablene skulle vært trukket ut av den totale produksjonen i et område, så kunne både innenlands- og utenlandskunder kjempe om denne strømmen uten å påføre strømprissmitte over på den gjenværende kapasiteten i området.

    • Liker 1
  2. Jeg er enig at bruk av touchskjerm tar oppmerksomhet fra veien. Men er det skjermene i de nye bilene som er årsaken til økningen av ulykker i år? Hvor mange av de nye elbilene er det som står hos skraphansen? Skulle ønske at det ble referert til en rapport hvor det er listet opp hvilke typer biler som er innvolvert og hvor alvorlig ulykkene er. Og om det er bruk av skjermen som er årsaken til ulykken. At en bil har skjerm betyr ikke automatisk at det er bruk av den som er årsaken til ulykken.

    • Liker 1
  3. Lurer litt på hva du korrigerer. Jeg skrev: "Hvis man skal oppnå 11kW ladehastighet i dag må man ha 400V."

    Jeg vet at M3, MY og noen flere takler det, men de er unntakene. For å unngå eventuelle skader på elbilene som ikke tåler det vil en slik løsning, slik jeg ser det, fungere på alle elbiler.

    Når det er sagt så forstår jeg det slik at Easee ønsker å lage moduler som kan likerette opptil 10kW, så 11Kw hastighet krever da to moduler og gir da en høyere pris.

  4. Jeg vet ikke hva promiscous mode er. Det første som slår meg er vel at Hyper-V brukes i stor grad rundt på forskjellige datasentre og at det ville vært rart om ikke de virtuelle nettverkskortene skulle fungere som et vanlig kort. Hvis det viser seg at det ikke vil fungere har jeg jo muligheten til å installere SoftEther direkte i vertsmaskinen.

    Det jeg trenger hjelp til er hvordan å sette dette opp i SoftEther, så får vi se om det fungerer eller ikke.

  5. Jeg kjører en gammel Intel I7 4790k med 32GB Ram. På denne maskinen har jeg installert Hyper-V der VPN-serveren kjører. Jeg har gitt VPN-serveren tilgang til begge nettverksportene på vertssystemet der begge er tilkoblet samme switch. På klientsiden tror jeg at jeg blir å bruke en NUCi3 ver.6. Denne har da bare ett innebygd nettverkskort, men tenkte å koble til en USB-dongle for den andre nettverksporten. Når det gjelder hastigheten er ikke denne mye å skryte av, men jeg tror ikke behovet mitt er så stort heller. Skal bruke det til musikkavspilling og kanskje litt Plex der filmkvalieten blir konvertert ned en del. Skal sette opp et 4G-modem på hytta og hastigheten blir vel neppe noe høyere enn 50MBit.

  6. NULL skrev (13 timer siden):

    Kjører et par cascade-setups med SoftEther VPN. Lar da ruteren på det ene nettverket stå for all utdeling av IP-adresser.

    I praksis får jeg på en måte "en lang virtuell nettverkskabel fra ruteren på Site1 til Site2, der alt bak VPN-tjeneren kjøres som bak ruteren på Site1 og all trafikk mot internett kjører jeg da også via VPN-et. De to nettverkene blir da samlet sett ett stort nettverk.

    Dette er vel i hovedsak det jeg ønsker å oppnå. Jeg trenger bare litt hjelp ?

    Hjemme kjører jeg et separat trådløst gjestenett på mitt Ubiquiti Unifi aksesspunkt, og ønsker å montere et aksesspunkt på hytta som bruker samme oppsett.

  7. Tusen takk for hjelpen ? Jeg la til en Local Bridge med Nettverkskort 1 som er tilkoblet mobilt bredbånd, la inn serveren i Cascade Connections, og fikk kontakt med nettverket hjemme fra klient-pcen. Hastigheten var forøvrig svært dårlig ved kopiering av filer og endte ofte opp med at nettverket måtte lastes på nytt. Ved en hastighetstest fra en nettside fikk jeg 11MB ned og 0,3MB opp. Nettet hjemme er 200/200. Det som jeg ikke fikk til var å koble Nettverkskort 2 til hjemmenettet. Når jeg laget en Local Bridge med dette kortet mistet jeg kontakten med hjemmenettet fra Klient-pcen.

    Jeg får heller ikke kontakt med Plex-serveren når VPN er aktivert...

  8. Hei.

    Jeg ønsker å få tilgang til mitt hjemmenettverk fra hytta uten å bruke individuell innlogging for hver klient, men at det fungerer som om man kobler seg til nettet hjemme (trådløst eller kablet).

    Etter en del klussing med vpn-funksjonen i ruterene mine tror jeg at den beste løsningen vil være å sette opp en VPN-server hjemme ved bruk av SoftEther kjørende i en Virtuell Maskin på serveren min og en klient-pc på hytta med to nettverksporter.

    Jeg har lest litt på nett om hvordan man skal gjøre dette, men har enda ikke funnet en steg for steg veiledning for hvordan man skal få et slikt opplegg til å fungere.

    Jeg har kommet så langt at jeg har serveren installert og kjører. Ruteren oppdaterer ipadressen hos dynu.com.

    Det store problemet mitt er hvordan man skal få kontakt med hjemmenettet fra klient-pcen på hytta og alle enhetene som er koblet til svitsjen.

    Hvis jeg har tenkt rett så vil forbindelsen mellom hytta og hjemmet være noe i nærheten av dette:

    Enheter på hytta -> Aksesspunkt  -> Svitsj  -> Nettverksport 2 (Klient-PC) -> Nettverksport 1 (Klient-PC) -> Mobilt Bredbånd -> VPN Server -> Hjemmenettverk

    Håper det er noen her som kan ta seg litt tid til å hjelpe. På forhånd takk.

     

    Roger J.

  9. Hei. Jeg har en Ubiquiti Unifi USG på hjemmenettet med offentlig IP fra nettleverandør. Jeg har også en nettverkskontroller for konfigurering av dette nettet. Jeg har et ønske om å kunne bruke ruteren min som VPN-server og koble til en gammel WRT610N med DD-WRT firmware som jeg har på hytta. På hytta bruker jeg mobilen som aksesspunkt for en trådløs bro som ruteren er tilkoblet. Planen er å etterhvert oppgradere til en LTE-ruter med antenne når pengene strekker til. Jeg har allerede laget et VPN for tilkobling fra Windows 10, men etter det jeg forstår kan ikke dette brukes til dette formålet. Jeg er nokså teknisk anlagt, men nettverksoppbygging går noen ganger over hode på meg, og nå trenger jeg litt hjelp. Har lest litt på forumet til Ubiquiti, men teknisk nettverks-engelsk er ikke alltid like lett å forstå. Det åpenbare spørsmålet er om dette lar seg gjøre med tanke på at IP-adressen til mobilen endrer seg mellom hver gang jeg kobler meg på LTE-nettet. Hvis det gjør det, så hadde det vært fint med litt hjelp med hvordan man skal sette dette opp. Takk for oppmerksomheten så langt ?

  10. Jeg leste nettopp denne saken og her skurrer det veldig med tanke på begrunnelsen for boten. For de aller fleste er en kniv et verktøy, og når det er sikkert plassert i et avstengt rom kan jo ikke dette regnes som åpent tilgjengelig og i offentlig rom. Her har dommerne glemt å løfte synet ut fra lovbøkene og ta innover seg hva som vil være den allmenne oppfatningen i en slik sak. Skal loven følges så må den ha rot i allmenn rettsoppfattelse, så her har de bommet ganske grundig. 

     

    Har ikke noe tilknytning til saken, men reagerte på generelt grunnlag.

     

    Hva synes dere?

    • Liker 2
  11. For min del er jeg mer opptatt av hvilke muligheter xbonex kan by på når det gjelder medieavspilling som musikk eller filmer i Blu-Ray/UHD Blu-Ray/3D. Vil den kunne spille av ISOer av Blu-Ray eller må man sette plata i for hver gang... Ellers så vil jo de tekniske egenskapene som HDR/DV, 3D i sann MVC være et must, samt at den takler alle slags fps som er der ute. Regner med at den er mer enn kapabel til å start et spill i 4K, men når det gjelder disse sære tingene er ikke alt like opplagt...

×
×
  • Opprett ny...