Gå til innhold

daniel_RR

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av daniel_RR

  1. Tror du må lese innlegget mitt, og artikkelen du linker til noe mer nøye før du kommer med dette.

     

    Wherever your Time Capsule is must have a static IP address. (My broadband Internet came with that.)

     

    Forøvrig har jeg lest denne, og koblet meg opp til TC (som nevnt i første innlegg) med aktuell IP. problemet er jo at det er dynamisk IP, og det er vanskelig for meg å avgjøre hva denne er når jeg er på andre siden av jordkloden.

  2. Heisann

     

    Jeg har noen spørsmål angående oppsett av disker i mitt hjemmenettverk som jeg gjerne vil ha tilgang til når jeg er på farten.

    Tanken var da å sette opp en konto hos dyndns eller no-ip for å slippe prolematikken med dynamisk ipadresser. Per dags dato har jeg en Apple Timecapsule med 2TB disk som fungerer som NAS og trådløs router. Denne har jeg klart å koble meg på fra utsiden ved å bruke den gitte IP adressen nettverket mitt på det tidspunktet har ut mot omverdenen. Ettersom denne er i konstant forandring (satt på spissen), så er det ikke alltid like lett å finne ut hva slags ip jeg skal koble meg til. Er det slik at disse tilbyderne av dyndns har et program som snakker med hostnamet som jeg har registrert hos dem slik at om jeg kobler meg til feks www.detteermindns.com så vil denne peke mot ipadresse i nettet mitt - og er dette noe man må kjøre på en maskin i nettverket? Slik det er nå har jeg kun en router + modem i hjemmet når jeg er på reise.. vet ikke om det går å sette opp denne routeren til å peke mot hosten slik som jeg tenker, eller?

    Hva vil være det mest hensiktsmessige her? Er ute etter å på en enkel måte få kontakt med filene mine på disk hjemme (ikke noe remote desktop) uten for mange klikk og operasjoner.

  3. Heisann

     

    Tenkte å kjøpe meg ny bærbar pc nå i nærmeste fremtid og har et par dilemmaz på hva jeg skal velge.

    I første omgang driver jeg å vurderer en macbook pro 15", ettersom denne har ca alt jeg ser etter; god ytelse, portabel og tynn, sinnsykt bra utseende, god batterilevetid, god oppløsning (1680x1050).

     

    samtidig driver jeg å ser etter noe av det samme i en pc. en kompis av meg har denne acern aspire 3810 timeline (?) (LINK), og denne ser unektelig bra ut.. men her mangler det stort på ytelser.

     

    per dags dato har jeg en 15" asus core2duo med ati x1600m, 2gb ram, wsxga+ skjerm.. en standard pc med bedre prosessor og skjermkort enn mannen i gata. dette har fungert bra i noen år nå, men føler den trenger en utskiftning.

    prismessig føler jeg at mellom 10 og 14000 er rimelig.

    er i hovedsak ute etter en pc som kan gi meg det jeg er ute etter før jeg eventuelt vurderer mac.

     

    noen tips?

     

    på forhånd takk

  4. Jeg tror du bare kan ta musikk og filmer med pcen. Tror du må bruke minnebrikke for å ta over savegames. Da bare går du på savegames og trykker trekant også tar du kopier.

     

    jaha.. går inn på savegames hvorfra? hvordan får jeg evt denne fila over til den nye maskinen?

  5. har fått meg en ny ps3 nå og trenger å gå inn å hente ut diverse savegames osv fra den gamle. lurer derfor på hvordan jeg får tilgang til disse og om det bare er copy paste som skal til for å hente dem og legge dem på den nye maskinen?

     

    lurer også på hvilke instillinger jeg trenger å gjøre på de mappene jeg vil ha delt som musikkservere slik at jeg kan høre på musikk fra pc'en på ps3'en.

     

    takk

  6. Heisann.

    Er ute etter å bygge meg en multimediamaskin som jeg kan bruke til alt fra å spille av store videofiler, spille de nyeste spillene og drive med litt redigering.

    Ønsker derfor god ytelse og vil ha et kabinett som støtter standard ATX hovedkort. Ønsker å bevege meg så nært mulig disse barebonemaskinene da denne skal stå i stuen ved siden av tv'en.

    Grunnen til at jeg ikke velger en barebone er at jeg vil ha 2 eller flere disker i den, samt en god strømforsyning og et bra skjermkort.

     

    På forhånd takk!

  7. Vurderer å kjøpe meg en trådløsrouter, og lurer i den anledning på om noen av dere har noe erfaringer med asus sine routere? Er dem stabile under load? Grei rekkevidde?

    Noen her som evt kan anbefale en spesifik modell?

    Er åpen for andre merker enn asus også.. Den må være stabil under load, ha minst 4 porters switch, g/b støtte, uttak for en #2 antenne og helst ikke koste over 1000lappen.

     

    Tips mottas med takk.

  8. Har nettopp satt sammen en maskin som skal fungere som router og workstation for min far, og har i den anledning støtt på endel uforutsette problemer.

     

    Har brukt hardwaren sammen før, dvs ram, hdd, hk og cpu.

    Eneste nye er noen ekspansjonskort, og disse skal da ikke ha noe innvirkning ved førstegangs oppstart.

    Når jeg slår på maskinen starter strømforsyningen, cpu-kjøler og de 2 andre viftene i maskinen. Lysene på HK er på, og lys på skjermkort (gf4) er tent. Men så kommer det. Ingenting skjer på skjermen. Har ikke dos høyttaler så jeg får ikke vite om det kommer noe pip som indikerer at alt er ok.

    Senere i prosessen regner jeg jo med at maskinen når windows som ligger på hdd. Da ser jeg at verken mus eller tastatur er "påslådd". Ingen av lysene er tilstede.

    Noen som har anelse om hva som må gjøres her?

    Ang skjermen, kan det være at det ikke er plug and play? Det er en Samsung Syncmaster 204B flatskjerm... bør jo ikke være no galt med den... :hmm:

     

     

    EDIT:

    Har fiksa!

  9. Har vært på den siden... men det er litt begrenset med drivere, og dårlig navngitte versjoner. vet jo ikke hva som er hva. Kunne tenke meg 6.8 driverne til catalyst som er kompitabel med ASUS, vet jo ikke hva slags drivere som ligger på siden der.

    Er det noen av dere som har testet omegadriverne på en bærbar?

×
×
  • Opprett ny...