Gå til innhold

dumbledore

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dumbledore

  1. Det å basere seg på en gass for å lagre energi, er nok ikke et sjakktrekk med mindre en samtidig kan reise rundt med en ballong (kanskje en skulle ha basert fremtidens transport på zeppelinere). En har tidligere prøvd seg på å binde hydrogenet til annet materiale, slik som metallhydrider og complekse hydrider for å få det over i en annen form.

     

    Vesker, er mye mer egnet, og hvorfor ikke sette på et karbonatom eller to. Det finnes brenselceller som går på vesker, og tom noen som går på diesel (ref. Nordic Power Systems), men disse sliter med levetid og effektivitet. Uansett, så er kostnaden med å trykke opp gass såpass høy, at løsningene virker å ligge i denne retningen. Frem til at dette er løst, så er batteri og elektromotor, utvilsomt det mest effektive metoden. Om en ser bort fra kostnadene ved å bygge et batteri... Også er jo Litium en ganske begrenset ressurs som det er særs vanskelig å erstatte...

    • Liker 1
  2. Musk er åpenbart pro strøm og batteri, og uttaler her at han har lite tro på hydrogen som drivstoff med bakgrunn i en ineffektiv prosess sammenliknet med sol. Hva ville en hydrogen-tilhengers motsvar til dette være?

     

    Hydrogenlagring er vanskelig fordi det er en gass. En mister energi når en konverterer strøm til hydrogen, og så skal dette trykkes opp for å få nok hydrogen i tanken, og dette koster enda mer energi. En snakker ofte om "Well-to-Wheel" effektivitet når er ser på kjøretøy, men i dette tilfellet er det kanskje mer riktig med "turbin til hjul". Jeg vil tippe denne ligger på kanskje 80-90% for batteri, mens om en ser på hydrogen, så er den nok dessverre nede på 50-60%.

  3. Kjøpte en Notepad Pro 12.2" for to år siden. Dette er den mest anvendelige pad'en i stua og favoritten i familien. Den har mer enn nok kapasitet til alt som skal kjøres, dog litt liten batterikapasitet (1-2 dager). Den har vært i Mexico, Polen, England på hytta og hos familien. Også har den AC støtte, sim, og penn. Bruker ikke pennen mye, men det kunne vært greit, hadde jeg brukt den til jobb. Har den koblet opp mot NAS'et, både hjemme og utenfor. Trenger derfor heller ikke Cloud tjenester og kan gå inn på pc'en hjemme og direkte administrere f.eks. bilder og album. Ville ikke byttet den ut med iPad Pro.

     

    https://prisguiden.no/produkt/samsung-galaxy-notepro-12-2-32gb-4g-202787

×
×
  • Opprett ny...