Gå til innhold

salomo

Medlemmer
 • Innlegg

  1 068
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av salomo

 1. Jeg har hatt Astrill VPN i et år nå men det er ikke mange som omtaler denne, har også sett amerikansk netflix med veldig god hastighet. Jeg har hatt prøveversjonene til Nordvpn og ExpressVPN og testet disse mot Astrill mot mange forskjellige serverer i flere land, Astrill knuser de to andre på hastighet og Nordvpn havnet desidert dårligst ut. Vet selvfølgelig ikke om Astrill gir bedre anonymitet og sikkerhet enn de andre mer kjente. 

 2.  

  Jeg har et Gopro hero4 black som jeg har problem med at batteriet tappes uten at kameraet er i bruk, det er helt tomt etter 3 dager, jeg har til sammenligning et eldre isaw som kan ligge i flere måneder å allikevel ha fullt batteri. 

   

  Noen som vet hva problemet er? firmware er siste, 3,00

  Jeg merker at om jeg har Wifi påslått så trekker det batteri selv om kameraet er slått av. Har Hero4 Silver.

   

  Jeg har wifi avslått, har 2 nye batteri så feilen må ligge i goproen.

 3. Hadde 400d for 2-3 årsiden. Et flott kamera, men ble solgt da jeg i en periode ikke brukte den noe særlig.

   

  Da interessen for fotografering blusset litt opp igjen nå i vinter, i tillegg til at vi venter et lite troll om 1 mnd tid, så stod valget mellom 550d og 60d.

   

  Valget falt på 60d, da jeg ønsket en "oppgradering" fra funksjonene 400d hadde, flere innstillinger etc. Hadde sikkert vært veldig fornøyd med 550d ifht bildekvalitet, men syns den var litt liten og "pinglete". 60d passer helt perfekt i mine hender. Den dreibare skjermen og trådløsstyring av ekstern blits, er veldig praktisk. Og da prisen lå på 8000 kr (inkl. god kitlinse ) for noen uker siden, ble valget veldig enkelt.

   

  Stor fornøyd med kameraet! :thumbup:

   

  Fornøyd jeg også :-)Kjøpte også 60D med kit-linse, la linsen ut på foto.no for 2000,- solgt dagen etter så da kostet kameraet 6000,- billig det :-)

  • Liker 1
 4. Hvis du skal innom New York så anbefales en tur innom B&H sin superstore. Hyggelige mennesker, billige priser og et enormt utvalg!

   

  http://www.bhphotovideo.com/find/HelpCenter/NYSuperStore08.jsp

   

  Var innom der i sommer, enormt stor butikk som hadde det meste, kjøpte en Canon 50 f1,4+ pol-filter.

  Dem hadde ikke objektivene utstilt i butikken så jeg måtte spørre om å få se hvert enkelt av dem , og etter en stund så kom varen på et samlebånd, skulle du ikke ha det sendes det tilbake på samme måte også likedan med neste du skulle se på. Likte ikke det opplegget, virket som om man måtte vite hva man skulle ha på forhånd.

 5.  

  Det tilbudet fra Lefdal virker bra men finner ikke pris på objektivet.

   

  17-85 IS er et utgående objektiv,det har blitt byttet ut med 15-85 IS som er mye bedre.

   

  Men til en pris som tilsvarer billige 18-55 IS er det et kjempekupp på det tilbudet.

   

  Her er standardprisene på 17-85 IS.

   

  Da er dette et bra tilbud hvis man får ca 2500,- for objektivet ved videresalg. Har selv 15-85 IS.

 6. Jepp, jeg skulle til å kommentere det samme. 50mm er for trangt for min smak på et slikt objektiv. Derfor kjøpte jeg en Sigma 30mm f/1,4 til 3400 kr i stedet for. Den føles hverken trang eller vid.

   

  Men det er jo greit å kjøpe en 50mm f/1,8 på grunn av prisen hvis man kan tåle at den er trang. Misliker du den så taper du svært lite (2-3 hundrelapper) på å selge den videre.

   

  Dvs. 50mm er et teleobjektiv som passer til portrett i studio og sånt, men passer dårligere til generell innendørs bruk med f.eks unger og sosiale lag med stemningsbelysning. Blits har en tendens til å rasere stemningslys så jeg ville heller kombinere f/1,4 og ISO 800-1600 til den type bruk.

   

  Canon 50mm f/1,4 er skarpere og bedre enn Sigma 30mm f/1,4 men det hjelper lite for min del når jeg ikke får riktig utsnitt. Galt utsnitt ødelegger bildene mye mer enn skarpheten til Sigmaen. Sigmaen yter forresten bra optisk fra ca f/2, men det er likevel kjekt å ha muligheten for å "tyne" den til f/1,4 i stedet for å tyne ISO for høyt.

   

  Hei, jeg har brukt 50mm 1.8 mye inne og den funker for meg.Jeg husker ikke siste jeg måtte bruke blitz. Brukte iso 200 og 1/125 lukker på dette blide

  P-E

   

  Var i New York i sommer å kjøpte 50 f1,4 hos B&H Photo, et nydelig objektiv men altfor trang for mitt bruk, solgte det tvert når jeg kom hjem.

 7. Anbefaler deg 50mm 1.8. Evt 50mm 1.4 om budsjettet tillater det. Gir meget bra bilder på 550D. Er en fordel å ha hvertfall 1 'prime' .

   

  http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=321686 -1.4

  http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=321687 - 1.8

   

  Er det stor forskjell på bildekvaliteten mellom disse objektivene? Blir nok litt i dyreste laget å kjøpe f/1.4-objektivet.

   

  Må også huske at 50mm er 80mm på dette kameraet.

  Ville eller gått for denne Canon EF 28mm f/2.8

×
×
 • Opprett ny...