Gå til innhold

stighe

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stighe

  1. Heisann, jeg er på utkikk etter en ny skjerm og tenkte jeg skulle høre litt her først. Saken er den at etter en del oppgraderinger i det siste så er nå desktopen min tilnærmet helt lydløs når den er på. Dette har åpnet ørene mine for å høre en del andre lyder på "hjemmekontoret" da den gamle versjonen av pcen min bråkte som en flyplass, og den desidert mest irriterende lyden er lyden fra den gamle crt-skjermen min. Det er en lyd som er lav nok til at man ikke hører den hvis det er en liten annen lyd i veien, men som er plagsom når alt skal være helt stille (f.eks. når man skal lese).

     

    Lyden er en slags lav skurre-lyd, som er omtrent helt lik det man hører i dette klippet : http://www.danielclemente.com/ruido/p1.ogg , som er tatt fra en som har laget hjemmeside om hele problemet med lyd fra skjermer.

     

    Jeg har søkt litt på dette forumet og funnet et par tråder om problemet, men der blir det mer at folk sier "min bråker ikke" mens andre konstaterer at jo, det kommer en konstant lyd fra min uten at jeg blir så mye klokere. Jeg har en liten mistanke om at noen av de som sier at deres egen lcd-skjerm er lydløs ikke har det 100% støyfritt rundt seg (det er f.eks. nok å ha et litt bråkete kjøleskap i nærheten eller litt støy ute fra gata for at du ikke hører lyden), og jeg lurer da på følgende:

     

    Kan noen av dere som selv har lydløse pcer og generelt et veldig stille

    "hjemmekontor" teste om deres skjerm lager lyd, og eventuelt angi hva slags modell det er hvis det viser seg at den er helt lydløs?

  2. Heisann!

     

    Er på utkikk etter bærbar pc om dagen, og har bestemt meg for å gå for en Thinkpad (t-serien). Er klar over at jeg kan få pcer med bedre spesifikasjoner til en lavere pris av andre produsenter, men har et vanvittig bra inntrykk av thinkpad når det gjelder generell kvalitet.

     

    Prisene i Norge ser ut til å være mildt sagt ganske høye for disse pcene, og jeg har nå brukt en del tid på å kikke på alternativ fra utlandet. Etter litt søk på dette forumet angående importering av Thinkpad fra USA så jeg at en har kjøpt fra Bill Morrow som driver www.thinkpads.com. Har sendt han en mail angående hva han kunne tilby, der svarte han at han nå kun hadde de PCene som står på fremsiden på lager. Disse blir for dyre for meg, så da har jeg utelukket å kjøpe fra han.

     

    Jeg har dog etter litt søking funnet frem til www.euclidcomputers.com, som ser ut som en respektabel nettside. Her er det et helt vanvittig utvalg når det gjelder Thinkpad, og jeg vurderer blant annet denne modellen sterkt:

    http://www.euclidcomputers.com/frameset.cg...3U+yes+no+New+0

    Denne ser ut til å være midt i blinken for meg. Noe mindre skjerm enn dette går ikke for meg da jeg programmerer en del i forbindelse med studier, og ellers virker det som en solid pc spesifikasjonsmessig sett. PCen skal primært brukes til jobbing og programmering, så at det ikke er det heftigste skjermkortet har ingen betydning.

     

    Etter mitt regnestykke kommer prisen på ca 15000 kroner for denne (inklusive 25% moms). Da har jeg ikke tatt med frakt, regner med at det fort havner på en 5-600.

     

    Før jeg går i gang med å handle, tenkte jeg at jeg skulle høre om folk hadde noen erfaringer eller synspunkter. Har noen her erfaring med www.euclidcomputers.com? Noen kommentarer til regnestykket mitt, hvordan er prisen tatt i betraktning at det er en Thinkpad med de spesifikasjonene? Andre alternativer til steder å handle Thinkpad fra?

  3. Har selv nw-hd3 i tillegg til at jeg kjenner en som har nw-hd5, og jeg kan bekrefte at spillerene dukker opp som eksterne harddisker i xp. Har selv brukt min som ekstern harddisk opp mot 4-5 forskjellige pcer, går like glatt hver gang. Dessverre kan man ikke spille av musikkfiler som man overfører ved "drag-and-drop" (det er her sonicstage kommer inn i bildet) men som harddisk fungerer den perfekt.

     

    Med nw-hd3 trenger man en liten (medfølgende) adapter for å koble til usb-kabel, mens med nw-hd5 slipper man dette.

  4. Fullstendig enig med NoviKaNa her, har selv nw-hd3, og selv om det er ingen tvil om at sonicstage er noe av det verre, så har sony-spillerene så utrolig mange fordeler sammenlignet med alt annet som finnes av spillere at den er det beste valget med mindre man skal bruke den til veldig mye annet enn å høre på musikk. Jeg har forståelse for at folk som verdsetter brukervennlighet over alt annet velger Ipod f.eks., men jeg tror mange ikke skjønner hvor bra sony nw-hd5 er i forhold til mye annet.

  5. Hvilken farge er det på spilleren din NoviKaNa? Bare lurer fordi kjæresten min bestilte nw-hd5 fra itbutikken.no i midten mai, men har ennå ikke fått den. Hun valgte rød farge, så har en minstanke om at det har noe med det å gjøre, tas vel kanskje inn visse farger først.

  6. Jeg har denne selv, og er strålende fornøyd. Folk jeg kjenner som har Ipod mini blir nesten litt flaue når vi sammnenligner størrelse på spillerene samtidig som jeg sier at jeg har 20 gb lagringsplass.

     

    Det som derimot Ipod er mye bedre på, er programvaren (itunes) som følger med, blant annet er det mye lettere å ordne playlists og sånne ting. I tillegg har Sony gjort det litt tungvint på den måten at alle sanger som blir lastet inn på spilleren blir kryptert slik at det ikke er mulig å få lastet de over på en annen pc, så man er avhengig av å ha en kopi av musikkbiblioteket på pcen. Hvis sånt er viktig for deg, bør du kanskje se på noe annet enn nw-hd3. Eventuelt nw-hd5, kan hende den kommer med bedre funksjonalitet for slikt.

     

    Til mitt bruk, som er å bare få lastet inn alle cdene jeg eier slik at jeg kan høre på de overalt hvor jeg er, så fungerer den perfekt. Hvis man ser bort ifra programvare-faktoren så er jeg rimelig sikker på at du ikke finner en bedre mp3-spiller med tanke på størrelse, plass og generell "kvalitet".

  7. Er ikke noe problem i det hele tatt, jeg hadde selv en liten flash-minne spiller for en stund siden som jeg kun brukte nimh 1.2 v oppladbare batterier i, det funket som bare det. Prøv et annet batteri så blir det nok en annen sak. Har ikke stålkontroll på spesifikasjonene på muvo tx, men er rimelig sikker på at batteriet skal holde over 10 timer.

  8. Samme skjedde med meg i sommer, kom ingen dvd i posten etter at jeg hadde ventet en måned, sendte mail rundt 2300 på en tirsdag kveld og fikk svar 3 min etterpå. Ny dvd ble sendt dagen etter. Godt å høre at det samme har skjedd med flere, tyder på at det er denne rutinen cd-wow følger når ting forsvinner i posten og lignende.

  9. En mp3-spiller med bra batterilevetid er sonys nw-hd3 (og nw-hd1, nw-hd1 støtter mp3 kun indirekte ved å konvertere automatisk fra mp3 til sonys eget atrack format under overføring av musikk til spilleren mens nw-hd3 støtter mp3 direkte):

    https://prisguiden.no/vis_produkt.p...roduct_id=24835

     

    nw-hd1 fås hos fotovideo.no til cirka 2000 kr, nw-hd3 ligger i overkant av 3000 i de fleste butikker nå tror jeg.

     

    Spilleren holder oppunder 30 timer med sonys eget atrack3+ 48kbps format, og (nw-hd3) klarer cirka 22 med 128kbps mp3.

     

    Jeg har selv anskaffet meg nw-hd3 nå nylig, og er strålende fornøyd. Når det gjelder hardware kan jeg ikke se noen mp3-spiller som er bedre, men softwaremessig har sony mye å gå på. Å ordne playlists virker helt håpløst. For meg har det ingenting å si da jeg alltid hører på musikk album for album, men det er helt klart for dårlig at Sony ikke har kommet med noe bedre her. Men til mitt bruk, som er å kunne ha en spiller jeg kan legge inn min samling av cder på for så å ha med meg overalt, så er den perfekt.

  10. Hei!

     

    Jeg lastet nylig ned Splinter Cell: Chaos Theory - demoen og har problemer med at alt går for fort, det samme som kan skje hvis du f.eks. prøver å spille et eldgammelt spill på en ny pc. Plutselig så kan Sam Fisher gå på huk med lysets hastighet i en del av spillet hvor det er lite detaljer, for så å saktne til vanlig hastighet.

     

    Jeg har også problemer med dette i Painkiller, mens spill som UT2004, Doom 3 og Far Cry fungerer utmerket.

     

    Pcen har følgende komponenter, jeg tar ikke med flere komponenter da jeg vil anta at problemet har med skjermkortet å gjøre:

     

    amd 64 3000+ socket 939

    gainward 6800nu golden edition med offisielle 66.93 drivere

    billig 1gb pc3200 kingston minne

     

    Noen ideer til hva som kan være problemet?

  11. Ok, må si at batteritiden virkelig er en sterk side ved denne spilleren, takk for testen!

     

    Er nok samme problemer med nw-hd3 som med nw-hd1 utifra det jeg har lest av tester ja. Mye av det har vel en årsak i at Sony prøver å implementere et slags kopibeskyttelse system, noe som f.eks. viser sin stygge side når man skal overføre musikksamlingen sin til en annen pc enn den man vanligvis bruker. Jeg syns det er rart at når de først kommer med så bra hardware, så skal de ødelegge med dårlig software.

     

    Men men, jeg klarer ikke å finne noen spillere i nærheten når det gjelder kapasitet, størrelse og batteri, så jeg tror jeg fortsatt vil kjøpe denne.

  12. Sånn som jeg har forstått det så fungerer overføringeng av sanger til nw-hd3 slik at du kan velge selv om du vil overføre mp3 eller atrack da den støtter begge, men uansett hvilken av disse du velger vil sonicstage kryptere sangene idet de overføres. Dette vil da ha den konsekvensen at det ikke går an å foreksempel ta med seg spilleren hjem på ferie for så å prøve å kopiere over sanger man har på spilleren til en annen pc enn den man normalt bruker til overføring. Det virker mest som et forsøk på å forhindre ulovlig kopiering som bare fører til at det blir mer tungvint for brukere. Jeg kjenner f.eks. en som har nw-hd1 som fikk problemer med dette da han kjøpte seg ny pc og ville ha mp3ene sine inn på den pcen.

  13. Ja det er dyrt ja.... jeg hadde flaks og betalte 2900 da jeg bestilte kvelden før de satte opp prisen. Greia var visst at prisen som sto på sida den kvelden egentlig var prisen til nw-hd1, de hadde bare ikke fått justert den til nw-hd3. Den er billig på sony store ja, men det er noe dritt at man må legge til moms, da er det ikke fullt så billig lenger...

     

    Å stikke innom sony norge er nok ikke dumt nei! Ellers virker det som om www.best2buy.no er billigere enn electricplanet, tror de skal ha 2990 for den, selv om det ikke akkurat er veldig billig det heller.

  14. Bestilte denne nå nylig, har lest gjennom en god del reviews på nettet og de aller fleste er positive. Gjengangeren er at spilleren fungerer veldig bra som en liten mp3-spiller med stor harddisk, bra batteri og solid byggekvalitet. Det som trekker ned er sonicstage-programmet man må bruke for å overføre sanger til spilleren, pluss at det ikke er mulig å overføre musikk til andre pcer pga at sangene blir kryptert når de legges inn på spilleren.

     

    Er spent på denne, men tror den passer meg midt i blinken da jeg har kjøpt den for å slippe å måtte ta meg med hele cd-samlinga i ferier.

×
×
  • Opprett ny...