Gå til innhold

Ximo

Medlemmer
  • Innlegg

    164
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ximo

  1. Tenkte meg nok at mange ville reagere på denne velskrevne artikkelen, som jeg frykter kan ha gått over hodet på noen :)

     

    Den kommer med noen interessante problemstillinger som jeg ærlig talt ikke har tenkt så mye over før, og jeg tror hovedpoenget med artikkelen er nettop det, at vi må være mer kritiske til hva vi blir servert.

     

    Personlig synes jeg ikke vold i spill er noe stort problem. Men når man strekker seg etter en realisme som gjør at det føles som om dette kunne vært ekte, kan man begynne å tenke på konsekvensen spillet har på folk. Liberty City derimot er så overfladig, stereotypisk og forutsigbart at det skal godt gjøres å få følelsen av realisme. Argumentet om hyperrealisme er interessant, men jeg vet ikke i hvor stor grad det har en effekt på spillere som er vant til spillverdener som dette.

     

    Uansett, jeg foretrekker å spille med figurer som er mer interessante og kompliserte enn psykopaten Niko, i miljøer som er mer interessante og uforutsigbare enn Liberty City. Det er nok mye hype rundt spillet som driver suksessen, i tillegg til den ekstremt salgbare forumulaen Rockstar har kokt ihop. Spillindustrien kan så definitivt bedre enn dette.

  2. For de som måtte lure, Ubuntu (7.10 Gutsy Gibbon) fungerer bra på denne maskinen, men med noen mangler. Det som ikke fungerer er dvale/hvilemodus, minnekortleser, fingeravtrykksleser. Etter installasjonen virker ikke lyd eller Compiz Fusion, men det kan løses på 5 min..

     

    For lyd, legg til denne linjen til filen /etc/modprobe.d/alsa-base (i Terminal, skriv inn "sudo nano /etc/modprobe.d/alsa-base", lim inn linjen og trykk Ctrl+O og Ctrl+X):

    options snd-hda-intel single_cmd=1 model=lenovo

     

    For å få Compiz (avanserte grafiske effekter), kjør følgende i Terminal:

    mkdir -p ~/.config/compiz/ && echo SKIP_CHECKS=yes >> ~/.config/compiz/compiz-manager

    Så gå til System > Brukervalg > Utseende > Visuelle effekter, og aktiver effekter.

     

    Webcam får man visst ved å aktivere V4L2 i innstillinger for webcam i programmene du vil bruke det i, men jeg har ikke prøvd det ennå.

     

    Noen andre som har erfaring med Ubuntu på denne lekkerbisken?

     

    Oppdatering:

    Har ikke fått til webcam selv etter å ha fulgt instruksjonene til Laptop Testing Team. Men fikk fingeravtrykkleseren til å fungere med disse intruksjonene.

  3. 7986554[/snapback]

    Nazgul skrev (i fet skrift, orker ikke lage så mange quotes), jeg svarer (normal skrift):

    Negativt:

    Mangler to museknapper.

    Når man kan dobbeltklikke på styreflaten med to fingre, og bruke hvilken som helst USB-mus er ikke dette noe problem synes jeg.

    Noen knapper har blitt flyttet litt rundt

    Alfakrøll er jo genialt plassert. Når den brukes så ofte som den gjør i dag er jeg glad den er så tilgjengelig og ikke gjemt bak Alt+Ctrl+2? Ellers plager deg meg som programmerer at []{}|\ ikke vises på tastaturet, de gjemmer seg ihvertfall bak Shift+Alt/Alt+7/8/9.. Delete-knappen er på MacBook Fn+Backspace, mens jeg har sett et program som lar knappen til venstre for piltastene bli Delete-knappen. Jeg savner derimot en ordentlig Home og End-knapp som på Windows, og plages med at knappene for å hoppe fram/tilbake over ord, til begynnelsen/slutten av linjen eller øverst/nederst av dokumentet kan være forskjellig fra program til program. Har ennå ikke blitt helt klok på det (noen råd?). Ellers blir man veldig mye mer effektiv når man lærer seg hurtigtastene (som f.eks. Kommando+< for å "alt+tab" mellom åpne vinduer innen det programmet man er i).

    OS X trynes lett av power-usere.

    Det er fullstendig mulig å kræsje OS X hvis gjør ting man ikke bør gjøre, men jeg mener det er MYE mer stabilt enn Windows. Har man ikke kjennskap til Unix-baserte systemer (det er FreeBSD som ligger i bunnen), og man prøver å gjøre avanserte ting, kan man selvsagt føkke til systemet, jeg gikk amok i begynnelsen og måtte installere på nytt allerede først dagen, etter det har jeg tatt det mer med ro. Jeg har også slitt med AMP på min maskin, prøvde XAMMP for OS X (litt krunglete), MAMP (enkelt og greit) og endte opp med å laste ned, installere og konfigurere Apache, MySQL og PHP selv med hjelp av en veldig god artikkel på apple.com sine support-sider.

    Kan slite mot noen routere som bruker WEP.

    Jeg er ikke veldig imponert over nettverk-håndteringen til OS X. Der er Windows ihvertfall mye mer brukervennlig, selv om Mac visstnok var først ute med god nettverkstøtte.

    En annen ting som er negativ med mac generelt er brukerbasen.

    Enig i det, Steve Jobs har jo gudestatus i noen miljøer. Men gjør som meg, gå foran som et eksempel på en Macbruker som IKKE har et religiøst forhold til firmaet, eieren og alle produktene. En ting jeg har lagt merke til er at, i likhet med mange andre religiøse (uh-oh), er Mac-fantikere ofte ganske naive. Mange har ikke peiling på hvorfor det ene er bra eller hva som finnes av tilsvarende ting i "PC-verden".

     

    Positive:

    Kraftig! Mac er på ingen måte billig, men heller ikke SÅ dyrt som det en gang var. Jeg har den kraftigste sorte macbooken (ikke mbp), med 120GB.

    Jeg har den samme, og angrer ikke ett sekund! Litt jåleri med svart, men jeg kunne ikke få meg til å kjøpe sykehushvitt, og jeg trengte den ekstra lagringsplassen. Prisen er noe dyrere enn tilsvarende på PC, men jeg sammenlignet min med en Dell (som er ganske likt Apple på mange måter) med tilsvarende ytelse, og min kom på 21kr mer enn hva Dellen hadde kostet. Og Dellen hadde ikke OS X. Det er mange som glemmer operativsystemet, pluss muligheten til å kjøre Windows og Linux. Det er noe man bør ta med i betraktningen når man vurderer en MacBook (Pro).

    Parallels.

    Say no more. Gøy å vise folk at OS X kan kjøre Vista i et vindu. Eller hvorfor ikke "flippe" skjermbildet mellom de to operativsystemene, eller "kombinere" de to og kjøre Windows-programmer om hverandre med OS X-programmer? Sinnsykt pimp!

    boot camp

    Ok, one more :p

    Kommandolinje og opensource.

    Med Fink eller DarwinPorts får du tak i veldig mye programvare for Linux om du skulle trenge det. Azureus, VLC osv fungerer finfint. X11 for å kjøre f.eks. OpenOffice virker litt som en "nødløsning" synes jeg.

    Brukervennlighet.

    For oss som kommer fra Windows synes noen ting rart. Jeg opplevd i begynnelsen at jeg prøvde å gjøre ting "for avansert", for det er det jeg var vant til med fra Windows. For de helt grønne er OS X det enkleste operativsystemet å komme inn i, og for avanserte brukere finner man ikke mange begrensinger når man har UNIX via Terminal/iTerm. Jeg overraskes også over noen geniale løsninger, og man kommer ikke unna at MacBook og OS X er veldig brukervennlig!

    Mye kul (og en del gratis) programvare. Må virkelig si at jeg ble overrasket her.

    Samme her, det er en myte fra fortiden at det er lite programvare for Mac. Og mange av programmene for OS X er av veldig god kvalitet, ofte bedre enn tilsvarende på Windows. TextMate er uunnværlig for programmerere! Ellers anbefaler jeg Transmit (FTP), Adium (fantastisk bra IM for "alle" nettverk), Toast Titanium, Awaken (for de som vil våkne til musikk) og Google Notifier (Gmail og Calendar). Dashboard er ikke så utrolig spesielt, men jeg bruker det ofte og synes det er veldig nyttig. Exposé også (noe Microsoft har skjønt).

     

    Til slutt:

    MacBook og OS X er langt fra perfekt, men det er **** meg bra! Om man trenger det, og om det er verdt, det er opp til hver enkelt.

  4. Når det er sagt, så ville jeg faktisk vurdert mac selv i dag og gjorde det også i 2004, det eneste som stoppet meg dengangen var software. Dog utelukker jeg ikke at min neste bærbare blir en mac, det er mer sannsynlig enn tidligere fordi de nå ikke henger etter på hardware siden.

    7490228[/snapback]

    Jeg har hatt Windows i 13 år og har nylig kjøpt en Mac og har OS X som hoved-OS (i tillegg til Windows og Linux). Jeg har alltid vært skeptisk til Mac, både prisnivå, religiøse brukere og dårlig med programvare. Men OS X, Intel-prosessor, mulighet for å kjøre OS X, Windows og Linux på samme maskin - eller hvorfor ikke OS X og Windows samtidig, gjorde at jeg til slutt kjøpte en Mac(Book). Jeg er fortsatt brydd av de religiøse fanatikerne, men prisnivået er faktisk ikke så ille lenger (sammenlign en Mac med f.eks. en Dell, ikke stor forskjell).

     

    Mac henger ikke mye igjen på software-siden heller synes jeg. De største og beste åpen kildekode-prosjektene har versjoner for OS X, og det finnes gode alternativer til Windows-programmer, i noen tilfeller mye bedre. Et eksempel som overrasket meg var Adium som erstatter MSN, Jabber, Yahoo, AIM osv osv mye bedre enn f.eks. GAIM. Dessuten kan du fortsatt kjøre Windows enten ved boot eller parallelt med OS X, så da ser jeg ingen grunn til ikke å kjøpe Mac lenger.. annet enn at det koster, men som sagt ikke mye mer enn tilsvarende maskiner fra tilsvarende firmaer, og du får det du betaler for.

     

    PS.

    Håper ikke jeg ses på som en fanatiker selv, vil bare dele min erfaring med å kjøpe en Mac :p

  5. Hm, jeg tror han mener at Mac har vært gode på de tingene han er kritisk til ved Windows. Dvs feilsøking, sikkerhet, ytelse og fokus på brukernes behov. Han er ikke på jordet heller, OS X er sikrere enn XP (nei, ikke bare pga få virus, det er kjent som et mye sikrere OS ut av boksen enn Windows) og er definitivt mer brukervennlig. Det at han nevner Mac er nok ikke bare ut av frustrasjon eller for å få fram et poeng, men også for å vise til noen som faktisk får til de tingene han nevnte.

  6. Grundig og god test! :thumbup:

     

    Jeg får denne mobilen i erstatning for en ødelagt W550i (white screen of death) og kan ikke si jeg er misfornøyd med det byttet.

     

    Når det gjelder tykkelsen syntes jeg W550i var veldig tykk med sine 22mm. W710i er 3mm tykkere. Det er noe som kunne vært nevnt i artikkelen, for jeg fikk inntrykk av at den var ganske slank.

  7. En bølge av redsel for telefonavlytting skyller for tiden over beboerne på den greske øya Hellas.

     

    Hellas er ikke en gresk øy... Hellas er ikke engang en øy! Litt flisespikking, men det er jo feil ;)

     

    Dette hadde vært mer riktig:

    "En bølge av redsel for telefonavlytting skyller for tiden over beboerne på de greske øyer."

     

    Syntes først det var litt gøy at folk får angst for mobiltelefon, men det er ikke så rart.. de færreste liker vel tanken på at noen overhører samtalene sine.

  8. Hva med det som blir sagt her?

    "FX5900 + Asus A7N8X Deluxe = USANT!

    Nvidia-chipset på HK er IKKE glad i Nvidia-chipset på skjermkortet! (Trodde de var kompiser og kjøpte nettopp derfor det grafikk-kortet.)

    ...

    Antakelig verdt å kjøpe, hvis en IKKE har Nvidia-chips på HK"

     

    Og en som selger et brukt 6600GT sier at "skjermkortet fungerer heller dårlig i kombinasjon med nForce3 brikkesettet".. Får meg til å lure bare. Jeg har jo en A7N8X Deluxe, og Epox'en har også nForce2-brikkesett.

  9. Har lett gjennom forumet etter tips om hvilke skjermkort som passer til mitt hovedkort, men fant ingen svar. Jeg leste en kommentar i prisguiden om at et GeForce skjermkort ikke virket særlig bra med Asus A7N8X Deluxe (mitt hovedkort), og så et annet GeForce-kort på bruktmarkedet hvor selgeren sa at det virket dårlig med nForce3-brikkesett. Så før jeg går i gang å kjøper et nytt skjermkort vil jeg gjerne vite om det vil fungere på mitt hovedkort. Finnes det ingen oversikt eller enkel tommelfingerregel for kompatabilitet? Kan noen ihvertfall bekrefte om 6600GT funker med A7N8X Deluxe, evnt. Epox 8RDA3+ (begge med nForce2 brikkesett)?

  10. Litt dramatisk emne, men vill få oppmerksomheten til folk. Google er en fantastisk søkemotor, og alle elsker vel GMail.. Da er det bare sunt å få høre et annet syn på saken. Om hvordan Google behandler din privacy, om hvordan myndigheter og andre instanser har lov til å lese din mail selv uten en warrant, og om hvordan Google har full oversikt over all mailen din (selv mailene du sletter). Samme med Blogger. Og ikke minst hvordan tidligere NSA-folk jobber for Google, og deres forbindelser med myndighetene i USA. Godt å vite, tror ikke jeg vil bruke GMail til å diskutere USAs utenrikspolitikk.. Men det samme gjelder nok Hotmail og andre store mailtjenester, eller internett i det hele. Er jeg paranoid? Nope, men jeg tror det er godt å vite om det..

     

    http://www.google-watch.org/

  11. DragonXP: Litt av et oppsett, definitivt overkill for meg..

     

    DrErling: Må det gjøres så komplisert? Er man nødt til å bruke en gamepad? Jeg leste nettop en post om hjemmelagde IR-mottaker og der går signalet rett inn i COM-porten, senere internt. Da trenger man ikke gamepad og Girder, men kun et bittelitte hjemmelagd program som lytter på COM-porten etter signalet (tror det skal være enkelt å få til å virke).

     

    Det med kamera ved ytterdøren blir neste steg, for nå holder jeg meg til dørklokka. Men jeg har et Hauppauge TV-kort og kan enkelt koble et kamera til s-video som du sa..

  12. Jeg har en drøm.. hvor jeg sitter i go'stolen og ser en god film på min HTPC, når lyden elegant dempes og en sensuell damestemme sier "ding dong - du har besøk". Jeg pauser filmen med fjernkontrollen, trykker på en knapp og får opp et live bilde av en venn som står utenfor. Digg?

     

    Altså, jeg har lyst på en trådløs dørklokke/ringeklokke som kobles til PC'en. Man kan få kjøpt et dørklokke-sett for ca 150kr - sender (ringepå-knappen) og mottaker. I mottakeren er det jo et kort som mottar signalet og genererer en lyd. Så da må jeg på en eller annen måte få den til å ikke lage lyd, og få signalet til å gå videre til PC'en (COM-port).. Eller?

     

    Eneste er at jeg har null erfaring med elektronikk og har aldri loddet før. Jeg aner ikke hvordan jeg skal få til det her. Så derfor lurer jeg på om det er noen her som kan hjelpe meg? Er det noen andre som kunne tenke seg å lage en dørklokke? Hadde jo vært ganske fett å få det til! Jeg kan lage et program som lytter på COM-porten, og da er det jo ingen grenser for hva som kan skje når noen ringer på..

×
×
  • Opprett ny...