Gå til innhold

Solid

Medlemmer
  • Innlegg

    1 232
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Solid

  1. Sensorene du får data fra er kjernene, Intels spesifikasjon sier kun noe om Tcase som er temperaturen på selve brikka du setter i hovedkortet. Du bør ikke få reklamasjon/garanti på dette, for produktet ditt fungerer akkurat som det skal, men jeg vet ikke hvordan Komplett praktiserer dette.

     

     

     

     

     

    Uansett er det håpløst å overklokke 4770k og 4670k om man ikke løsner heatspreader og legger på ny termisk pasta.

     

     

    Vel sitter og ser på delidding videoer på youtube nå og vurderer om jeg tør å risikere det. Er ikke så stødig med hendene at det gjør noe.

     

    Og jeg regner med at supersmart ikke godtar retur av produktet. Men takk for all hjelpen. :) Vet jeg mer eller mindre hva som er problemet nå. Trodde jeg hadde vanlige temperaturer.

  2. Du misforstår, under metalldekslet på CPUen din ligger selve CPUen, Intel har valgt å legge kjølepasta mellom metalldekslet og CPUen her for å spare penger. Problemet er at det ikke alltid blir like god kontakt, og da kan man enten godta at CPUen er veldig varm eller løsne lokket og legge på ny kjølepasta.

     

     

     

     

     

    Det høres litt for dramatisk ut for meg. Og jeg har ikke råd til å kjøpe en cpu hvis jeg skulle ødelegge denne. Men kan jeg har en reklamasjonssak hvis jeg sier at 4770k'en min går høyere enn intels anbefalte maks temperatur med stock kjøler?

     

    Jeg idler på 31 Celsius sånn ca. til sammenligning.

  3. Haswell bør tåle 90 på kjernene ganske lenge. Prime er generisk og ikke veldig realistisk så ikke stress for mye. Det hørtes uansett litt høyt ut med 4.4 på 1.2v på en 4770k med en h100i. Feil montering eller mye Tim? Bruker du Corsair link eller manuell regulering av viftene? De-lid ? :p

    Nei dette er med alt på default og minne 1866 MHz :hmm:

     

    Og viftene spinner som bare faen. Har også blåst støv ut av radiatoren nylig. Høres ikke bra ut.

  4. EIST er det liten grunn til å skru av for en 24/7-overklokk, den biten sørger kun for at CPUen justerer CPU Multiplier etter behov.

     

     

    AIDA64 er elendig for stabilitet, nyeste Prime95 med small FFTs er eneste fornuftige alternativ om du skal kontrollere at overklokken faktisk er stabil og ikke overoppheter CPUen.

    Okay da kjører jeg en stabilitetstest med prime95 på default. Ser jeg får gjennomsnittstemperatur på 82C og noen av kjernene går så høyt som 85C. Vet ikke om det er et så grunnlag til å overklokke på.

     

    Men takk for tipset. Ser at dette stresser CPU'en en god del mer enn AIDA64. Lurer på hvorfor det var så anbefalt.

     

    Og en konstant manuell spenning på cpu'en ved overclock var bedre på en overklokk. Lurer derfor på hvorfor adaptive mode også var anbefalt.

     

    Trodde Linus Tech Tips visste bedre.

  5. Si at du kjører manuell spenning, f.eks 1.3V og 4,6ghz .. Og så slår du av EIST ... Da ligger prosessoren din ALLTID på 1,3V og 4,6ghz. Ingen throttle ingen tull ...

     

    CPU vil allikevel leve maaaaaaange år! Så ikke vær så redd for det. Så lenge du holder den kald nok er det ikke spenningen i seg selv som knekker den. Hvis du ligger over tjmax 24/7, det er da degredation starter/går kjappere.

     

    Vel jeg driver ikke med rendering i åtte timer om dagen og jeg fikk maks 77 Celsius på en kjerne da jeg kjørte AIDA64.

     

    Men jeg møtte et annet problem. Jeg kjørte AIDA64 uten problemer i 2 timer men jeg fikk blåskjerm etter en halvtime i Battlefield 3. Får vel bare senke hastigheten eller øke volten. Eller bare anerkjenne at 4770k'en min er en elendig overklokker?

  6. Jeg gjorde mitt første forsøk på litt overklokking i dag. Satte CPU Core Ration til 44 på alle cores og satte CPU Core Voltage til 1,2.

     

    Etter dette kjørte jeg Aida64 stability test i en time og maskinen kjørte som en drøm.

     

    Men når jeg setter Cpu Core Voltage til adaptive krasjer windows 7 på innlogginsskjermen. Har søkt litt rundt for å se om jeg gjør noe feil men blir ikke klokere.

     

    Noen som vet hva jeg eventuelt gjør feil?

     

    Maskinvare:

     

    Corsair H100i

    Intel i7 4770k

    Asus Maxmius VI Formula

    GeForce GTX 680

    Corsair Dominator 4x4 GB 1866 Mhz

    OCZ Vertex 4 256 GB

    Seagate Barracuda 3TB

  7. Som sagt, jeg vet bare om ASUS som solgte noen utvalgte modeller med integrert trådløst, så om en integrert løsning er ett must så må du se etter gamle ASUS modeller, du kjenner de igjen ved at de har WiFi i navnet sitt.

    Utenom dette så kan du droppe LGA 775 og se på ett Zotac kort til 1155.

    Poenget er at mitt gamle P5N-d hovedkort tok fyr for to dager siden. Har Intel Core E8400 og GTX 260 liggende her. Trenger bare bare et billig hovedkort til LGA775 til å bytte det ut med.
×
×
  • Opprett ny...