Gå til innhold

alen

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av alen

  1. Det er lett å kritisere flash. Og de har sine svin på skogen uten tvil (sikkerhet, ytelse ++). Men det mange glemmer er hva faktisk flash/adobe gjør bra. De er flinke på layout og få gui til å se bra ut. Jamfør java fx mot flex. Og mye av utelsesproblemene kommer først og fremst av folk som ikke har peiling på flash som skal lage reklamer.

  2. Det er stor forskjell på USB 2.0 og 3.0

     

    Fra Wikipedia:

     

    SuperSpeed establishes a communications pipe between the host and each device, in a host-directed protocol. In contrast, USB 2.0 broadcasts packet traffic to all devices.

     

    USB 3.0 extends the bulk transfer type in SuperSpeed with Streams. This extension allows a host and device to create and transfer multiple streams of data through a single bulk pipe.

     

    New power management features include support of idle, sleep and suspend states, as well as Link-, Device-, and Function-level power management.

     

    Skal visst være bedre kontroll på latency i 3.0

  3. Vel, det samme kan man si om Hollywood de siste 50 årene.

    Lite nyskapning, bare remakes. De tar ingen sjanser.

    De bruker bare pengene på store produksjoner som folk i dress har tro på.

    Noen ganger styrer folk i dress hele aspektet og bruker suksessoppskrifter for å sikre seg mot tap.

    Forresten det gjelder også musikkindustrien.

     

    Tja, vi vet hva vi har i vente.

     

    Logisk sett så er motsier dette ikke muligheten for at vi vil få flere gode spill enn før. Vi vil få bare mer søppel.

  4. Tja, det man kanskje glemmer med cloud computing er at denne teknologien og infrastrukturen er nødvendig for de store selskapene. Så det forsvinner ikke med en gang.

     

    Google/Amazon/Microsoft trenger å skalere mot flere millioner samtidige brukere. De trenger massive parallelle tjenester og stor elastisitet for cpu-bruk og lagringsplass.

     

    De tilbyr sin infrastruktur/ sine tjenester til andre bedrifter.

     

    Det er jo sympatisk. Det eneste problemet er at man ofte bruker http til å snakke med disse tjenestene.

    Ikke veldig optimalt.

     

    Alle data ligger lagret et ukjent sted i verden. Litt skummelt.

     

    Tjenester som er basert på clouds vil være veldig mye vanskeligere å lage enn standard løsninger man har laget før. Si Idempotence

     

    Så i stedet for å lage enda flere servere kanskje man skulle få bedre kontroll på de man har.

    Likevel... en felles image definisjon for en server på tvers av VMware og clouds hadde ikke vært å forakte da. Trykke på en knapp for å lage ny instans i cloud.

     

    Tror ikke folk skjønner hvor vanskelig/tidkrevende det er å lage en løsning som har 100% redundans.

     

    Jeg spår at ivrige ledere og programmerere kommer til å tvinge drift til å lage alt for mange virtuelle maskiner som kommer til å bli umulig å administrere.

    Så vil man få avanserte cloud/vm løsninger som man må bruker 2år kurs på å lære.

    Resultat: behov for flere driftsfolk som har avansert kunnskap.

     

    Bare tenk på alle de domenene som ligger ubrukt som man bruker mange timer på å vedlikeholde. Sikkert tilsvarende BNP til et fattig land.

  5. Etter min mening er hele prinsippet bak Cell i forhold til bruksområdet feil. Jeg mener at den beste løsningen er å ha en CPU med relativt få kjerner, som hovedsaklig skal drive prosesstyring og andre ting relatert til operativsystemer. Mens det er en arbeidshest av en GPU i tillegg, som tar seg av alt av parallellprosesering. Å utføre slike matematiske operasjoner på en CPU-kjerne vil være bortkastet silisium og effekt, en GPU med drøssevis av små kjerner vil få unna arbeidsmengden mye mer effektivt, både tidsmessig, arealmessig og effektmessig.

    Ja, eneste problemet var at noe slikt ikke fantes da de startet arbeidet med Cell prossesoren.

    Kraftige GPUer eksisterte den gang også.

    Så man kjente til gode teknikker for å bruke GPU til utregninger da Sony startet planleggingen av PS3?

    Trodde gode nok programmeringsmuligheter kom litt senere, men jeg tok sikkert feil.

  6. Etter min mening er hele prinsippet bak Cell i forhold til bruksområdet feil. Jeg mener at den beste løsningen er å ha en CPU med relativt få kjerner, som hovedsaklig skal drive prosesstyring og andre ting relatert til operativsystemer. Mens det er en arbeidshest av en GPU i tillegg, som tar seg av alt av parallellprosesering. Å utføre slike matematiske operasjoner på en CPU-kjerne vil være bortkastet silisium og effekt, en GPU med drøssevis av små kjerner vil få unna arbeidsmengden mye mer effektivt, både tidsmessig, arealmessig og effektmessig.

    Ja, eneste problemet var at noe slikt ikke fantes da de startet arbeidet med Cell prossesoren.

  7. Cell prossesoren var en flopp fordi de trodde den skulle være kraftig nok til å kunne rendre grafikk. Midtveis måtte de stappe inn en GPU. Hadde de visst at de skulle bli slik kunne de like gjerne stappet inn en vanlig cpu. Men da var det for sent.

     

    Ikke det at cell er ugunstig, DRM og at noen noen av cell-unitene er reservert til nedlasting og os er ganske kult på PS3.

  8. Vel, da jeg startet å lese hardware.no var dette et sted å holde seg oppdatert. Dette er samme tiden tomshardware var nytt og han fremdeles underviste.

    Nå for tiden er det blitt til plain vanilla IT-nettsted hvor man bare sakser inn pressemeldinger uten noe tankearbeid.

     

    Tror jeg finner en annen site å følge med på.

    Kan anbefale http://www.theinquirer.net/ som er litt vel køddete, men faktisk har et kritisk blikk på pressemeldinger og andre usaklige utspill firmaer kommer med så ofte.

  9. USB 3.0 er nok mye bedre på latency enn 2.0.

     

    Sakset fra wikipedia:

    The protocol supports full-duplex data transfers. In addition, data transaction is based on asynchronous traffic flow with explicitly routed packet traffic, instead of the polled broadcast packet traffic in USB 2.0. A streams mode is added for bulk transfer mode. SuperSpeed protocol also supports continuous burst transfers.

     

    Det er egentlig PCI-E 2.0 over kabel.

  10. Jeg skrev hovedprosjekt hos VG-multimedia for en del år siden, og da drev de og jobbet mye med publiseringsverktøyet sitt. Det stemmer nok det som er nevnt tidligere at det er basert på en løsning fra mogul.se, men jeg tror de la svært mye arbeid ned i løsningen selv (mener å huske å ha lest at de har solgt løsningen til flere andre).

     

    Jeg vet ikke hvordan ting er nå, men da vi skrev hovedprosjekt brukte de også Oracle. Systemet vi lagdet ble utviklet på mysql men portet over til Oracle før det gikk live.

     

    Publiseringsløsningen kjører på java og oracle og heter E-DRUM.

    Selve visningen av sidene er programmert 100% av VG Nett i php og oracle.

    Den er fremdeles en del sider som kjører på et eldre legacy-system.

  11. Jaja, lenge leve uvitenheten. Mac OS X er et sikrere OS enn Windows. Hvis du ikke vet dette vet du ikke mye om data. Mac OS X er bygget på Open BSD kjernen som er kjent for sin sikkerhet. Og når folk sier: atte når alle noobs lastern ned porno og warez ville de fått like mye drit på maskinen sin, så sier jeg NEI!. Det er ikke tilfellet. I utgangspunktet er Open BSD laget for å være sikkert til forskjell fra Windows. Folk som ikke har peil vil ikke vite hva root passordet er og programmer vil ikke kunne bytte ut systemfiler slik virus og spyware fint kan gjøre i Windows. Det er fordi de ikke vil ha tilgang til det. Jeg bruker Windows og kommer til å gjøre det fremover, men jeg innbiller meg ikke at Windows er i nærheten av sikkert av den grunn.

  12. Ja, her var det mye rart :)

     

    Jeg skjønner det er morsomt å rope ulv og tro at man har gjort et kjempescoop når man tilsynelatende har "tatt" en nettbutikk i å drive subvertiv reklame. Wohoo.

     

    Men saken stiller seg egentlig litt annerledes. Jeg så at det dukket opp et innlegg på forumet, først med spørsmål om games199.com og siden et som besto av endel inkorrekte "fakta". Jeg sendte derfor en melding under mitt navn, ettersom jeg tilfeldigvis hadde en konto her på HW.no.

     

    Siden sendte min samboer en melding på samme forum. Hun spurte meg for ordens skyld først om det var greit, og det bekreftet jeg. For det første er det ikke min sak hva andre gjør på nettet, og for det andre stiller ikke HW.no krav om korrekte brukernavn i forhold til virkelig navn eller at brukere skal underrette hvilke tilhørigheter de har. Det var ikke skjult reklame hun bedrev, ettersom hun faktisk har bestilt de spillene og mottatt dem. Leveringstiden er lik for alle.

     

    Så ble det visst en stor sak for HW, for min konto ble sperret og jeg fikk en mail fra [email protected] som lød som følger:

     

    Heisan sven_anders,

     

    blacktower har sendt deg en e-post fra http://forum.hardware.no/index.php.

     

    Bruker opprettet ny bruker for å reklamere for egen butikk. Perbann.

     

    http://forum.hardware.no/index.php?showuser=72147

     

    http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=386567&st=0

     

    ---------------------------------------------------

    Vennligst merk at Forum ikke er ansvarlig

    for denne e-posten.

     

    Kanskje hardware.no synes det er morsomt med slik tråder som dette, for jeg har siden sendt et par mailer til [email protected] som har gått ubesvart.

     

    Er det noe som kan karakteriseres som storm i vannglass, så må det være denne tråden. Nei, jeg poster aldri på forum uten fullt navn, og nei, jeg farer ikke rundt på forum etter forum på nettet for å drive skjult reklame. Jeg er engasjert i et par norske fora, men har kun besvart på topics, ikke opprettet nye, og jeg har alltid besvart som meg selv.

     

    Såvidt ikke denne kontoen også blir bannet eller slettet, så skal jeg besvare de spørsmål dere måtte ha. Bare kom med dem. Men vær saklige da -- vi er da vel voksne, eller hva? :cool:

     

    Sven A. Robbestad

    Nå ble det nettbutikken 100% seriøs i mine øyne. Jeg mener, hvis samboeren tørr å bestille fra butikken så må det jo være skikkelig serriøst. hehehe

  13. VSYNC hehe, det er fra da alle hadde CRT-skjermer eller TV.

    Når bildet tegnes opp på en skjerm så tegner den den ovenfra ned.

    Hvis du velger i et spill å vente på VSYNC så vil du slippe tearing. Dette oppstår

    når bildet endres når opptegning av skjermen er kommet halvveis. For å slippe

    tearing så slår man på VSYNC. VSYNC er det tidspunktet fra bildet er ferdig opptegnet på skjermen til det starter å tegne på nytt. Hvorfor ikke ha på VSYNC hele tiden og slippe tearing sier du? Det er fordi da må man vente og gjøre ingenting mens man venter på VSYNC. Og da kan man ikke benchmarke framerates høyere en oppdateringen på skjermen.

×
×
  • Opprett ny...