Gå til innhold

siNch

Medlemmer
  • Innlegg

    219
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av siNch

  1. Vurdere å kjøpe pc frå USA med tanke på at prisene er relativt lave der imot setting til her. Det er ein Alienware M15X som er litt fixet på blir rundt 2,000$ noe som er ca 10-10,000kr men Viss eg kjøper nett den samme pcen standar i Norge uten noe ekstra så koster den 11,600kr... Så dere ser poenget mitt der.

     

    Det eg lurte på er om det vil komme til å oppstå problemer med Regionale soner? Og om det er mulig å få lader som funker i Norge til å funke på den?

     

     

    Kom gjerne med tilbud som kan slå den til røffe 11k. Lykke til der ^ ^

     

    Har fikset eventuelt mottaker og videresender slik at det blir ikkje noe problem der.

     

     

    NB!!

    Er dette ein for for svindel eller ulovelig på noko måte?

     

    2000$ x 5,9 (kurs NOK) = 11.800 NOK

     

    Bør være en del bedre specs for å være verdt bryet. Frakten utgjør vel sikkert også i allefall 500 kr. Og mest sannsynlig blir du stoppet i tollen og ender opp med å måtte betale 15.400 totalt + fortollingsgebyr.

     

    :)

  2. Minnehastigeten bestemmes av prosessoren i dette tilfellet. i5'n støtter max 1066MHz.

     

     

    Realtek's nye lyddriver, versjon R2.54, demper pipelyden betraktelig. Det virker som om lydenheten settes i et slags standby inntil den skal brukes. Ulempen med dette er at det må buffres når den taes i bruk, hvilket gir litt lavt skurr før lyden spilles. Eks. "klikk"-lyden ved åpning av elementer i Windows 7.

  3. Har en 3com OfficeConnect 3-CRWER-100-75 router som jeg ikke får kontakt med. Altså jeg kommer ikke inn på admin siden og jeg får ikke koblet til www. Jeg var inne på 192.168.1.1 og tuklet med instillingene og nå kommer jeg ikke inn igjen. Har også prøvd med kabel, men får fortsatt ingen kontakt. Har også prøvd "reset" på en del forskjellige måter, både i følge manualen og en del nettsider, men ingen metoder ser ut til å fungere ettersom jeg fortsatt får koblet til med den gamle nettverks profilen:

    post-60547-1279497916,7962_thumb.png

     

    RESET knappen ser heller ikke ut til å ha noen effekt.

     

    Tok også en screenshot av ipconfig:

    post-60547-1279497737,9478_thumb.png

     

    Noen som har ett eller annet tips? :)

  4. Bestillte akkurat PB TJ75-JO-582NC fra Netonnet, da de hadde den inne. Ser ut til å være samme som TJ75-724, så blir spennende og se om jeg opplever de samme problemene :ermm:

     

    Er uansett mye for pengene, så kanskje jeg overlever pipelyden om den skulle være der :p

     

    Jeg gjør det iallefall, latterlig deal :)

     

    Den høyfrekvente lyden er der bare når laptoppen ikke arbeider med noe.

    Og bare når batteriet er fulladet og laderen er i.

    Nei.. den er der visst uten lader. Men da er den mindre høyfrekvent.

     

    Du kan prøve CPU Whine Preventer av stomper88 nederst i DETTE forumet. Hadde ikke så mye effekt hos meg, men det er verdt et forsøk.

     

    Kjører de som ligger på support siden til PB som er linket til tidligere i tråden, disse ser forøvrig ut til å være samme versjon som stock driverne.

     

    Det eneste spillet jeg har prøvd på pc'en sålangt er wow. Laggen ser ikke ut til å være "vanlig fps lagg" ettersom FPSen somregel er god. Men plutselig bare fryser alt i noen sekunder, hvor lenge det varer er veldig forskjellig. Hver gang dette skjer så går HDD/CPU "jobbe" led'en fra å blinke til å konstant lyse til laggen forsvinner igjen.

     

    Det skal forøvrig være sagt at i windows opplevelses saken så får jeg kun 5.7 i score. Utfra bildene jeg har sett her i tråden er det kun harddisk som har forskjellig score, på min pc får altså HDD'en min 5.7(det virker som noen får opptil 5.9 i score på sin hdd).

     

    På en annen side i denne tråden sa en annen person han hadde samme problemet som meg og at han også hadde det i offline spill, dermed utelukkes nettverks lagg som problemet(ikke at det var noe som tydet på nettverks lagg in the first place).

     

    edit: Skjermkort driverne jeg bruker er: 8.682.1.0, ser ut som dine er en god del nyere, hvor fant du dem? :p På ATI sine sider blir jeg bare bedt om å gå til PB sin side

     

    Ikke garantert at det funker men du kan jo prøve. Fikk bedre ytelse med den siste grafikkdriveren iallefall:

     

    Nyeste driver til ATi Mobility Radeon HD 5650

     

    Når det gjelder lyddriveren bruker du den driveren Windows selv installerer med navn "High Definition Audio-Enhet".

     

    Før du installerer de nye driverne må du avinstallere ATi catalyst fra "programmer og funksjoner" i kontrollpanelet. Gå inn i enhetsbehandling og avinstaller Realtek driveren (velg slett driver om du får alternativet).

     

    Funker ikke dette kan du sjekke om det er noen programmer som kjører som forårsaker laggen.

  5. @ siNch

     

    Har du nå tilgang til å skru av hyper threading osv?

     

    Og har du testet den med spill for å sjekke om freeze laggen har forsvunnet

     

    Nei, har akkurat de samme mulighetene i BIOS. Jeg har ikke noen form for lagg i eksempelvis CS 1.6, Anno 1404 (high instillinger), Civ 4 (alt på max) eller FM 2010. Tror jeg muligens hadde det da jeg kjørte realtek driverne, men er litt usikker.

     

    Kjører følgende grafikk og lyddrivere:

    post-60547-1270142082,7575_thumb.png

     

    Hvilke drivere kjører du, hvilke spill opplever du laggen i og hvordan opplever du laggen?

  6. Ja, det samme tenker jeg å gjøre med AutoHotkey. Er bare litt usikker om jeg klarer å få scriptet til å lese status for enheten. Alternativet er for så vidt å skrive til en fil samtidig som man disabler/enabler (Skriv til lydkort.txt -> enabled=0 el. enabled=1 og så en enkelt if/else.) Det skal være forholdsvis greit, men ideelt sett vil jeg lese status for lydkortet.

     

    Lydprogram:

    Med maskinvare ID'n skal det gå greit. Det hadde vært nice med et lite pent og kjapt program som enabler eller disabler. Skal se om jeg kan grave fram noen gamle Visual Basic ferdigheter.

    Tenker meg noe slikt:

    post-60547-1270130732,9362_thumb.png

    og

    post-60547-1270130757,3833_thumb.png

    bare ved en enkel touch på "P" på pad'n. D hadde vært sweet :)

     

    BIOS:

    Ellers har jeg oppdatert BIOS til v1.16 ved hjelp av acer 5740G oppdateringen. Ingen bedring i pipelyden, men en liten økning i "battery warning alert" og "low battery alert" tror jeg det ble. "BIOS update info: Changes battery critical from 3% to 5% and battery warning from 5% to 7%". Screenshot fra RM Clock:

    post-60547-1270131019,2823_thumb.png

    Screenshot fra CPU-Z med BIOS v1.16:

    post-60547-1270131052,0852_thumb.png

     

    GPU Overklokking (8820 3DMark):

    post-60547-1270133286,0442_thumb.png

    post-60547-1270133307,371_thumb.png

    Legg merke til at RAM hastigheten er kun 750MHz orginal etter at jeg har oppgradert til Acer 5740G BIOS v1.16 mot 800MHz orginal med Packard Bell BIOS v1.09.

  7. Sjekk denne artikkelen (på engelsk riktignok):

    Create a Shortcut or Hotkey to Mute the System Volume in Windows

     

    Takker for svar, men jeg er avhengig av å deaktivere selve enheten ikke bare mute. :) Skulle gjerne hatt ett program som når jeg kjører det aktiverer enheten hvis den er deaktivert og deaktiverer når enheten er aktivert. Så jeg slipper å gå inn i enhetsbehandling og deaktivere/aktivere selv hele tiden. :) Script kanskje?

     

    EDIT: Noe slikt hadde vært genialt bare at koden burde kjøres automatisk med spørring om deactivate if enabled else enable uten GUI: http://www.codeproject.com/KB/cs/HardwareHelper.aspx

  8. Dette kan vel betegnes som en liten utfordring til de med programmeringsferdigheter :)

     

    Jeg skulle gjerne ha hatt et program eller script for å deaktivere eller aktivere lydenheten. Er det noen her som kan lage det? Vet det kan gå med devcon og .bat fil, men jeg har tenkt å koble en kjøring opp mot en spesial tast på pc'n slik at jeg gjerne skulle hatt noe som kunne aktivere hvis deaktivert og deaktivere hvis aktivert.

     

    Takker for svar :)

  9. Her er mitt resultat fra CPU-Z, fra maskin med piping ;) :

     

    post-4814-1270021471,5177_thumb.png

     

    Funderer på å oppgradere BIOS til den fra Acer som sinch postet, men er det noen som har gjort dette allerede? Jeg er også storveis fornøyd med pc'en med unntak av pipinga, som jeg finner sjenerende. Foreløpig deaktiverer jeg lydkortet når jeg ikke skal se film/høre på musikk, og jobber med en måte å gjøre dette med en hotkey i stedet for å starte device manager.

     

    Samme som meg. Hadde vært meget interessant med screen fra noen som ikke har piping for å se om de har det samme.

     

    Ang. bios så skulle man hatt litt mer info om hovedkortet til acer først, men det virker som om det faktisk er identisk. Hadde vi fått ordnet en bios mod der vi kunne aktivert Intel HD Grapichs i Core i5 chippen ville laptopen kunne kjørt med denne når man ikke trenger ATi gafikken. :) Muligens kunne vi også fått aktivert Advanced BIOS Features og disablet C1E for å se om det har innvirknning på lyden og evt fått tilgang til verktøy for OC og UC :)

     

    Hadde vært genialt å koblet lyd av og på opp mot "P" touchen. Har testa devcon på min gamle laptop i XP. Kjører commandline "devcon enable"/"devcon disable" og [hardware_id] som man finner i device manager under egenskaper -> detaljer og maskinvare id. Hadde vært mulig å kjøre et script her kanskje? "If enabled then disable else enable" eller lignende i en .bat fil? Så kobler man bare denne med "P" touch i launchmanager. Desverre får jeg ikke devcon til å fungere i win 7. :(

  10. Flott om alle kan laste ned CPU-Z som er et lite program som forteller hvilken hardware du har. Ta et screenshot av "Mainboard" fanen og legg det ut her. Spesielt hvis noen har en maskin som ikke piper. Da kan vi se om det er noen forskjeller. Her er mitt:

     

    post-60547-1269982909,3163_thumb.png

     

    Her ser vi for eksempel at jeg har revisjon 12 av hovedkortet og bios version 1.09 (fra 2009).

     

    Flott om alle gjør dette :)

     

    EDIT: Glemte å fortelle at jeg har en svak pipelyd.

  11. Er det noen annen forskjell på TJ75-724 og denne enn minne og harddisk? Og er det verdt å betale 1500 ekstra for de to GB'ene ekstra minne? Skal brukes til litt av hvert, ikke så mye spill men gjerne Lightroom eller Photoshop. (Har eksterne harddisker, så den mindre disken spiller ingen rolle).

     

    De er identiske, men man har satt i Blueray spiller, 2GB og 4GB brikke samt en annen harddisk. RAM'en er nok av samme type så man merker ikke noe forskjell uansett om det er 4 eller 6. Det er mulig at harddisken er litt raskere, men de 1500,- ekstra kan du vel heller bruke på noe annet så fremt du ikke veldig behov for en bluerayspiller på pc'n :)

  12. siNch eller noen andre som har god peiling på denne bærbare - Hvor ligger den trådløse enheten i denne? som regel er det vel i skjermen, men noen forteller at det finnes bærbare som har den trådløse senderen/motageren i tastaturet. Har bærbaren ofte på fanget, og er redd for familie-juvelene.

     

    :)

     

    Den ligger under ca. midt på mot batteriet der det er avtagbart deksel. Fra denne går det 2 stk ledninger opp i skjermen som fungerer som en antenne. Strålingen blir du nok utsatt for uansett hvor det er plassert. :p

  13. Jo, men de har ingen effekt.

    Har du testet "C1E-tipset" selv? I så fall, hvordan fant du denne opsjonen i BIOS?

     

    C1E er en stømsparingsfunksjon i forbindelse med speedstep teknologien. I en vanlig bios skal det være mulig å deaktivere/aktivere denne, men i bios'en vi har er det sperret for omtrent alt av funksjoner. Til og med Intel HD Grafikken som er integrert på prosessoren vår må aktiveres i bios. Denne er også deaktivert og vi får ikke gjort noe med det.

     

    Har justert Balansert Strømstyring, laget egen profil og justert prosessor hastighet fra 50 - 100% konstant uten at det har innvirkning på lyden.

     

    Har også kjørt med Linux som gir samme pipelyd (Last ned Knoppix Linux)

     

    Flere som har problemet

     

    btw, den forrige nye lyddriveren gjør at det lagger i spill til meg iallefall (R2.45).

     

    Finner heller ingen bios oppdateringer vi kan prøve med tanke på interference lyden. Vurderer Acer 5470G sin nye 1.16 versjon (oppdatert fra 1.09 til 1.10 til 1.16) da det er samme hovedkort (vi har biosversion 1.09).

     

    Det er vel ingen her som er BIOS moddere? :) Skulle gjerne hatt tilgang til Advanced Bios Features. :)

     

    Packard Bell Norge må du seriøst sende brev til for å få kontakt. Helt latterlig. Derfor prøvde jeg [email protected] som DKdaffy, men blew my cover på tredje mail da de ville ha info om maskinen. :) Man burde si at man fikk den i bursdagsgave ;)

×
×
  • Opprett ny...