Gå til innhold

krage83

Medlemmer
  • Innlegg

    412
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av krage83

  1. Fint at du ramser opp tekst fra forskrifter, men kan du fortelle hva du anser som trygt måte å sende betalingsinformasjonen på? Posten har tydeligvis ikke gjort jobben her, og slike feil er jo menneskelig, men mener du ansvaret flyttes over fra offentlige til meg med en gang brevet\konvolutten med betalingsinformasjon er overlevert posten?

     

    Det er slik med alle regninger, uansett hvem de er sendt av, at det er mottageren som har risikoen for at regningen kommer frem. Dette så lenge avssenderen har sendt den på en betryggende måte, og til en adresse hvor han kunne forvente at den kom frem.

     

    Dersom de har sendt regningen, til en adresse de kunne forvente at du mottok den (folkeregistrert eller den på salgsmeldingen) og sendt denne på en betryggende måte (posten er en betryggende måte), så har du desverre risikoen for at posten kom frem.

    • Liker 1
  2. Tja vanskelig sak.

     

    Først av alt håper jeg du har gjort noe av klagingen skriftlig slik at du kan dokumentere dette. Jeg er usikker på om dette er en sak som kan behandles i forbrukertvistutvalget (som håndtverkstjeneste), men ring forbrukerrådet å hør. Kan saken behandles der, vil du kunne få en rettskraftig avgjørelse uten at du risikerer store saksomkostninger.

     

    Kan saken ikke behandles i forbrukertvistutvalget, vil du måtte ta den til forliksrådet. Alle pengekrav skal i utgangspuktet behandles der (med mindre summen er over 125 000 kroner, og begge parter har hatt bistand av advokat).

     

    Beløpet her er jo relativt lite (les, langt mindre enn 125 000 kroner), du kan derfor helt fint ta saken til forliksrådet alene. Det lønner seg skjelden med advokat på en så liten sak. Dette fordi du som hovedregel ikke får dekt saksomkostninger på krav som er under 125 000 kroner. Unntaket er at den som vinner som regel får dekt kostnaden ved forliksrådsbehandling (kr. 860,-) kr. 860,- dersom den har brukt en prosessfullmektig (advokat/inkassobyrå) til å skrive forliksklagen, og kanskje 430 kroner i møtegodtgjørelse.

     

    Forliksrådet har noen måneder behandlingstid, men en avgjørelse derfra er bindene -dersom den ikke ankes til tingretten. Det betyr at dersom du vinner, og ikke får pengene du ble tilkjent -kan du bruke dommen til å begjære utlegg eller slå bedriften konkurs.

     

    Men igjen, ta en telefon til forbrukerrådet først, etter det kan du sjekke www.forliksraadet.no for standardskjemaer for sending av forliksklage dersom det blir nødvendig.

  3. Du beskriver problemet litt dårlig, og du skriver lite om hvilket feilsøk som er forsøkt. Men, siden du skriver om problemer med telefonlinjen, så mistenker jeg at feilen ikke ligger i den trådløse routeren din.

     

    Men en enkel måte undersøke dette på. er jo å forsøke å koble datamaskinen din direkte til modemet (altså koble bort den trådløse routeren). Får du da nett, så veit du jo at problemet ditt er i den trådløse routeren (merk at det kan være nødvendig å restarte modemet, når du kobler ut routerne og inn datamaskinen).

     

    I forhold til om du kan kreve å få ny trådløs router, tja i utgangspunktet har du jo reklamasjonsrett på denne i fem år. Men selgeren, kan jo da velge å heve kjøpet å gi deg tilbake det du betalte for den, altså kr. 0,-. Noe du har fått gratis, er det jo vanskelig å forlange penger igjen for.

  4. Ikke funnet noe jeg ihvertfall, her er noe av svaret fra Forbrukerrådet:

     

    "Saker som dette, som gjelder avtalerettslige forhold, må du gå via domstolene (forliksrådet) eller konfliktrådet for å få prøvd. Velger du å gå til domstolen vil det ofte være behov for advokatbistand. Det kan ofte være dyrt å føre en sak for domstolsapparatet. Vurder derfor kravets størrelse opp mot kostnadene som vil påløpe ved advokatbistand og behandling i domstolene."

     

    Advokat og rettssak for å få tilbake drøyt 3000 kroner er vel kanskje å ta litt hardt i.......

     

    Forliskrådet går stort sett uten advokater (jeg har vært der ca. 30 ganger for jobben, møtt advokat 1 eller 2 ganger). Forliksrådet er heller ikke "avskrekkende" dyrt. Er et rettsgebyr på kr. 860,-. Som motparten må betale til deg dersom du vinner (mens du får regningen av statskassen).

     

    For standardskjemaer, for å ta ut en forliksklage kan du se på www.forliksradet.no

  5. fabelaktig, du skal ha en telefon som kan gjøre ca. det samme som den du har gitt fra deg. Innenfor det du har kjøpt telefonen for. Dersom du kjøper telefonen for å ha den som et avansert leketøy, så er det ditt valg, ikke dems.

     

    Forbrukerkjøpsloven gjelder for privatpersoner som handler av bedrifter. Det er derfor helt naturlig at du skal bruke telefonen til private ting. Jobbtelefoner kjøpes gjerne av bedriften, da gjelder ikke forbrukerkjøpsloven, men kjøpsloven. Kjøpsloven gir ikke krav på lånetelefon.

     

    Så argumentasjonen her er ganske "rar" :)

    • Liker 1
  6. Jeg mener jeg har rett på dekking av utgifter for mobilt bredbånd, da de ikke kan tilby tjenesten jeg betaler for. De sa jeg(som betyr utleieren min) kan få kompensasjon for tiden uten TV, som da blir ca. 1/4 måneds pris, men det dekker ikke mine utgifter, da praktisk talt all min fritid dreier seg rundt TV eller internett.

     

    Noen hjelp å få her inne?

     

    Vel, siden du ikke har noe kundeforhold til Viken (jeg leser det over som at det er utleieren som har det). så leverer ikke Viken noen tjenester til deg. Du vil derfor ikke ha noe krav ovenfor dem i det hele tatt. Du må da eventuelt fremme ditt krav ovenfor den som leverer tjenestene til deg (altså utleieren).

     

    Skal man lese vilkårene dems strengt, byrter utleieren muligens pkt. 10.5 i vilkårene. Da du som leietager tvilsomt er en del av utleierens husstand.

     

    Så svaret er enkelt, Nei Viken har ikke noen plikt til å kompensere deg.

    • Liker 2
  7. Jeg mener nok du har rett, en annen ting er om du får rett :-)

     

    Jeg ville nok startet med å sende et brev til sentralstyret, forklare situasjonen og be sentralstyret ta stilling til saken. Dersom de kommer frem til at de ikke vil gi deg denne premien, må du vurdere hvor mye tid du vil legge i det. Du kan starte med å ringe forbrukerrådet å spørre om råd.

     

    Men det finnes ingen klagenemnder, eller slikt for dette. Så om du ikke kommer noen vei, ved å sende e-post til dem og/eller ringe. Vil du måtte bringe saken inn for forliksrådet.

  8. Unnskyld, men hadde du ikke funnet løsningen? Ved at du slo på dekoderen før du slo på anlegget?

     

    Hva er da problemet? Når du til og med kan legge inn forsinkelse i fjernkontrollen din?

    Det er ganske vanlig at utstyr fra ulike leverandører kan ha problemer med å snakke sammen av og til...

     

    Ærlig talt, jeg forstår ikke hva mer du vil oppnå med å mase på produsenten og/eller dette forumet...

    • Liker 2
  9. Problemet med mange små bedrifter, er at de er for små til å ha et "skikkelig kundesenter", som de gir god opplæring i kundeservice, og hvordan prate og kommunisere med kunder.

     

    Dette skaper igjen ofte mye ping-pong og påstander om at noen er frekke.

    Det er nok det du ser litt av her :)

     

    Kan nok være lurt å ringe dem, denne typen uenigheter løses ofte raskest over telefon :)

  10. er uansett denne som gjelder:

     

    § 9-6. Oppsigelsesfrist

     

    Oppsigelsesfristen skal være tre måneder til opphør ved utløpet av en kalendermåned.

     

    For leieavtale om enkelt beboelsesrom der leieren etter avtalen har adgang til en annens bolig, skal oppsigelsesfristen være én måned. Det samme gjelder for selvstendig leie av garasje eller bod.

     

    For leieavtale om lokale der leien er avtalt pr. dag, skal oppsigelsesfristen være én dag.

     

    Bestemmelsene i denne paragraf kan fravikes i avtale.

    ---------------

    Altså igjen, hva står i avtalen :)

  11. Heisan!

     

    Mitt spørsmål: Er det mulig for eksempelvis Adobe å oppdage at du bruker en piratkopi av et av produktene deres?

     

    Grunnen til at jeg spør er fordi jeg har hørt noen si akkurat dette, og selv om jeg synes dette høres usannsynlig ut, tenkte jeg at jeg skulle henvende meg til den utømmelig kunnskapskilden diskusjon.no.

     

    De som fortalte dette sa videre at om du kun driver med dette på hobbybasis, så har det ikke så mye å si - men om du bruker disse programmene mye i jobbsammenheng, så kan det få konsekvenser. Jeg er klar over at det finnes måter å blokkere visse deler av programmene, som forhindrer at den "oppdager" at det er en piratkopi, men er det likevel mulig for selskapet å finne ut av det?

     

    For noen høres dette kanskje ut som en rar ting å spørre om, men jeg vil allikevel høre flere folks meninger. Alle svar settes stor pris på =)

     

     

    Jeg aner ikke hva adobe gjør og ikke gjør. Men ja de kan legge inn kodesnutter som "ringer hjem" og forteller hvilken IP adresse maskinen har, og hvilken produktnøkkel den har, samt dato for når den ble aktivert. Dette kan f.eks. enkelt legges inn sammen med den delen som sjekker for oppdateringer. De vil da naturligvis legge merke til det, om mange kobler seg opp med samme produktnøkkel, det vil da f.eks. være mulig å nekte disse oppgraderinger.

     

    Det finnes mange muligheter :-)

     

    Når de tror at de veit om noen som har en piratversjon kan de ta med seg IP-adressen til norsk politi og anmelde forholdet. Så må politiet gå til retten og be om en kjennelse på at ISPen skal levere ut informasjon om hvem som eier abonnementet den iP adressen var tilknyttet på det tidspunktet.

     

    Dette har vi ingen tradisjon for at er gjort her på berget i noe særlig omfang.

  12. Har du misforstått det uttrykket fullstendig, eller? Zarac trenger ikke å rett. Det er jo noen andre som retter et krav mot ham. Ha rett/få rett handler om at det av og til er vanskelig/krevende å kreve sin rett. Altså, sett at jeg skylder deg penger, så kan det koste deg mer enn det smaker å kreve inn dem. Men situasjonen her er jo at noen andre krever penger fra Zarac. Sett at han har rett i denne saken, så er det jo ikke slik at han trenger å kreve den.

     

    Ellers har du selvfølgelig rett i at man på generelt grunnlag kan bli dratt til forliksrådet (og forsåvidt tingretten) med et pengekrav, men legekontoret sin faktura er jo helt på jordet. Når de skriver i smsen sin at de ber om bekreftelse, så tyder jo det på at han ikke er bundet uten den bekreftelsen. Når dette da kommer på ekstremt kort varsel, så har de rett og slett ingen sak.

     

    TS: Ganske sikker på at markedsføringsloven ikke har noe med saken å gjøre, nei. Dette er generell avtalerett, og det er i svært liten grad lovfestet.

     

    Jeg tror vi er ganske enige, bare formulerer oss på ulik måte :-) selvfølgelig trenger ikke Zarac å gjøre noen ting annet enn å melde at kravet er omtvistet, da ligger "ballen hos legekontoret". Som da evt. må ta saken videre.

     

    Jeg bare skisserer hva som er alternativene :) for legekontoret er det tre alternativer når kravet er omtvistet:

    1. Stanse innkrevningen

    2. Bli enig med Zarac, om hvor mye h*n skal betale

    3. Bringe saken inn for forliksrådet.

     

    Selv om Zarac har rett, må han få rett dersom legekontoret velger å gå for alternativ tre :)

  13. Tja

     

    Jeg kan ikke gå inn på hva som er avtalt og slikt, i det minste burde canal digital, la deg avslutte abonnementet på de ekstra kortene nå, uten noen kostnad.

     

    Men utover dette har du egentlig to valg, dersom Canal Digital ikke gir seg:

    1. Bite i det sure eple og regne som tapt.

    2. Du kan sende en forliksklage på dem, og håpe at du får rett i forliksrådet.

     

    Det finnes ingen klagenemnd eller klageorgan for digital-tv.

  14. Men det er lite sannsynlig at de kommer noen vei? Hvor mye penger risikerer jeg å betale som straff?

     

    Først av alt, tviler jeg vel på at de orker å ta saken til forliksrådet. Men dersom de gjør det risikerer du å betale langt mer enn hva du får i evt. regning for legetimen.

     

    Du kan regne med to rettsgebyr (hvert på kr. 860 kroner), samt et møtegebyr fra deres side på 430 kroner.

     

    Men de skal varsle deg før dette legges på, så om du får et brev fra dem som viser til §5-2 i tvisteloven, så er det på tide å avgjøre, om du vil møte dem i forliksrådet, forsvare din side av saken, forsøke å komme til enighet og evt. satse på at de tre lekdommerne der (gjerne avdanka politikere). Støtter deg. Eller som du vil betale.

     

    Forliksrådet, er vår laveste domstol i sivile saker.

  15. Så det er ingen fare for at det slår tilbake på meg og jeg ender opp med å betale mer i administrasjonsgebyrer eller lignende?

     

    Joda, det er fremdeles forskjellen på å ha rett, og å få rett :-)

     

    Dersom de mener at du skal betale, selv om du har bestridt kravet og fortsetter å bestride kravet. Kan de sende saken over til forliksrådet i din hjemkommune. Så blir det jo da opp til, om dere blir enige der.. og hva eventuelt forliksrådet kommer til av konklusjon om en/begge av partene ber om dom.

  16. Dette synes jeg at virker urimelig. Med mindre det sto noe på sms bekreftelsen din om at legetimen kunne komme på kort varsel. Siden du ikke bekreftet timen, har du heller ikke "godtatt" avtalen om legebesøk.

     

    Jeg regner med at om du sender et brev dit, og forklarer din side av saken vil du slippe.

     

    Ellers er det ikke noe klageorgan for dette, men om du ikke betaler og forklarer legesentret at kravet er omtvistet har de ikke lov å sende saken til inkasso. Da skal de sende den til forliksrådet...

     

    Dog taper du i forliksrådet, blir det mye dyrere for deg enn å bare betale med en gang.

    Det blir vel et par hundre kroner eller så...

  17. Heh, nok en gang en tråd... med en gjeng folk som tror at de som jobber i det offentlige ikke eier yrkesstolthet. En gjeng folk som tror at ulike søknader kan behandles på "null komme swish" versågod neste!

     

    Uten å tenke på, at de som berøres av f.eks. en byggesøknad, skal ha muligheten til å komme med innsigelser, og skal ha litt tid på seg til å gjøre det. At det nok er flere som ønsker å bygge samtidig. Noe som gjør at det kommer inn "en god del" søknader. Siden det er "en uting" at folk er ansatt for å behandle byggesøknader, så blir det ikke ansatt flere. Med for få hender/hoder i forhold til antallet søknader, så blir ikke køen kortere.

     

    Jobber selv i en rimelig stor bedrift, som saksbehandler.. i en bedrift som tidvis har fått "stygg mediaomtale" for lang svartid på en del spørsmål. Kan da avsløre at noen av kundene er eksperter på å bruke tiden vår. Kverulerer på småting, sender inn brev på brev på brev om det samme. Selv om de er besvart tidligere. Resultat? også det nye brevet må besvares. Tid som kunne vært brukt på andre ting. Noen kunder ringer og prater og prater, med sikreargumentasjon.

     

    Når jeg ser hvordan enkelte kunder, kan dra ut saksbehandlingstiden i en privat bedrift. Hvor spørsmålene i utgangspunktet er enkle... så har jeg ikke det minste problem med å forstå at i det offentlige, hvor det er betydelig mer lover, og betydelig mer "innvirkning" på folk, hva resultatet blir... at behandlingstiden kan bli lang.

     

    Men for all del, alt kan gjøres bedre. Den beste måten å få ned behandlingstiden, er nok å ansette tilstrekkelig med folk, i forhold til antallet henvendelser.

×
×
  • Opprett ny...