Gå til innhold

Prosit

Medlemmer
  • Innlegg

    125
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Prosit

  1. Det er heller ikke noe problem.

     

    Formålet med tråden var å diskutere innholdet og eventuelt drøfte litt rundt det.

     

    Siden dette er en juss-kategori av forumet trodde jeg de fleste enten kunne komme med noen synspunkter eller henvisninger til lovverk e.l., eller i motsatt fall brukt tiden sin på å bidra i en annen tråd.

  2. Slutt å heng deg opp i disse reglene. Du har to valg, skriv under eller slutt. Videregående skole er frivillig vet jeg.

     

    Det der skulle jeg ønske jeg hadde vilje til å ignorere. Mener du virkelig at man skal skrive under alt og godta hver eneste lille regulering i en videregående skole, og i motsatt fall slutte i skolen?

     

    Det finnes en løsning midt mellom det å skrive under og det å slutte på skolen.

  3. Passordet blir jo kryptert på lik måte som alle andre passord, så med andre ord, forutsatt at passordet ikke er for avansert så vil det antakeligvis være mulig å dekryptere det ved hjelp av "rainbowtables", altså oversikter over hvordan passord ser ut kryptert.

     

    Også er det jo ikke mye energi man behøver ofre for å flytte filen i forhold til sikkerhetsgevinsten...

  4. Nåja. Folk må få lov til å ha noe i mot å bli overvåket uten at det i seg selv er grunnlag for mistanke om at man gjør noe ulovlig.

     

    Så lenge du har rent mel i posen kan vel staten overvåke deg 24 timer i døgnet? Eller har du noe å skjule?

     

    Jeg er enig i det første du sier. Alle har rett til å ha noe imot å bli overvåket, og det faktum at man har noe imot det behøver da absolutt ikke å bety at man gjør noe ulovlig.

     

     

    JEG har ihvertfall ingenting å skjule, nei. Men jeg synes det er naturlig å sette spørsmål ved ting. Det er vel nettopp slik skepsis som har bidratt til at vi i Norge fremdeles har et sterkt personvern i forhold til andre land?

     

    Noen bryr seg mindre om personvern og andre bryr seg mer. Jeg mener ihvertfall at å være skeptisk er en liten pris å betale.

     

    EDIT: *skeptisk.

  5. Eg ser ikkje noke som slår meg som urimelig i denne kontrakta. Det går fram at du kun får bruke skulen sine PCar (ikkje privat PC) det er dermed rimelig at det ligger regler for korleis du får lov til å bruke denne skulePCen.

     

    Feil; det står at NYE elever f.o.m høsten 2009 ikke har anledning til dette. Dette gjelder ikke oss.

     

     

    Skatt? Mener du at du betaler skatt til IKT-avdelingen?? Forøvrig kan du banne på at uten IKT-avdelingens arbeid, hadde det vært et helvete å bruke PC på skolen. Grunn nr 1: Nettet hadde konstant vært nede.

     

    Jeg betaler da skatt til staten, som fylkeskommunen ligger under, som igjen er arbeidsgiveren til IKT-avdelingen? Mulig jeg uttrykte meg uklart, men antok at de fleste skjønte poenget.

     

    Men denne tråden er ikke ment som en kritikk mot noen IKT-avdeling. Håper folk kan styre inn mot kjernen av saken her, slik -noen- heldigvis har gjort.

  6. For å sitere meg selv, til dere som åpenbart ikke har lest første post grundig nok:

    Det dere trolig tenker er at vi kan la være å skrive under, og dermed la være å bruke data på skolen, men etter kunnskapsløftet er det slik at vi MÅ bruke PC på skolen så da blir det et lite paradoks.

     

    Derfor kan det ikke forsvares å rett og slett la være å bruke data på skolen heller.

     

     

    Tror du, cruzader, at man får anmerkninger gang på gang helt til man får laveste karakter i orden på grunn av å levere på papir i stedet for digitalt? Kan du bygge opp under det argumentet med noe mer håndfast? Enten må det være lenge siden du GIKK på videregående, ellers så er det enda en stund til du skal dit.

     

    Forøvrig vil jeg se for meg et ramaskrik om et ikke-signert IKT-reglement i verste fall resulterer i at elever ikke får studiekompetanse. Vet ikke om jeg er den eneste med den oppfatningen riktignok.

  7. siden IKT-avdelingen på skolen knapt har gjot noe for oss

    Eg synes denne var passe drøy. Hvordan tror du situasjonen hadde vært på skolen mtp data og IKT om ikke IKT-avdelingen hadde vært der?

     

    Hva vet du om IKT-avdelingen det er snakk om? Vi sier ikke at vi er for å fjerne

    avdelingen.

     

     

    Det med "hva har de gjort for oss" syns jeg bare er barnslig. Hadde dere reagert på samme måte mot evt arbeidsgiver som hadde et ikt reglement?

     

    Vi hadde ikke reagert sånn ovenfor en arbeidsgiver. Vet du hvorfor, Rairai?

    Vi betaler ikke skatt til våre arbeidsgivere.

     

     

    Det eneste jeg reagerer på sånn umiddelbart er klausulene om logging - det kan dere eventuelt ta opp med datatilsynet.

     

    Takker for faglig innspill! Det kan vi gjøre. Det var nettopp disse momentene vi var usikre på.

  8. - "Dette er ment som en rendyrket kollokvie-tråd hvor utsagn som under ikke funker"

     

    - "Man kan gjerne komme med problemstillinger med en ren teoretisk karakter, men også rettsspørsmål fra virkeligheten! Eller andre innlegg som omhandler relevant juridikum, som for eksempel litteratur anbefalinger."

     

    Du er flink til å snakke pompøst og prektig med de fine fremmedordene dine,

    men i den sammenheng synes jeg du burde fokusere på å unngå orddelingsfeil.. eller

    "ord.. delings.. feil.." for å snakke ditt språk.

    før du går videre på tyngre ord som "kollokvie" som strengt talt bare kan kalles drøfting?

     

    EDIT: det er snakk om "Fin Skjorte"

  9. Hei!

     

    Vi i klassen (og skolen forøvrig) fikk idag presentert et to-sidet ark fulle av IKT-reglementer vi praktisk talt ble tvunget til å skrive under. Jeg og en kamerat stod på vårt og tenkte rett og slett bare være vanskelige og ikke skrive under, siden IKT-avdelingen på skolen knapt har gjot noe for oss, så hvorfor skal vi da gjøre noe for dem?

     

    Saken er ihvertfall den at kontaktlærerne insinuerte at vi ikke kunne bruke PC under eksamen om vi ikke skrev under, etc etc.

     

    Det jeg rett og slett lurer på – er om skolen i det hele tatt kan tvinge oss til å skrive under noe slikt? (Se vedlagt bilde). Det dere trolig tenker er at vi kan la være å skrive under, og dermed la være å bruke data på skolen, men etter kunnskapsløftet er det slik at vi MÅ bruke PC på skolen så da blir det et lite paradoks.

     

    Forøvrig er det vel drøyt at dem skriver at all datatrafikk blir logget (personvern, ?) og at vi ikke får lov å bruke alternativ internett-forbindelse i skoletimer (den skolen har er ustabil).

     

    Kom veldig gjerne med synspunkter! Det vil vi gjerne ha.

     

    Mvh to skoleelever

     

    post-60506-1265036228_thumb.jpg

     

    Edit: la til bildet.

  10. Takk for svar! Det dempet uroen litt. Men slik jeg forstod det på noen andre jeg snakket med på en chattekanal, var det som om jeg hadde mistet pengene allerede, på grunn av kurtasjen? (9kr hos nordnet) GOGL ligger i overkant av 6kr i kurs nå.

     

    Og en ting til; hva har jeg tapt om jeg selger nå på mandag?

  11. Hei!

     

    I dag brukte jeg for første gang min konto hos min nettmegler. VELDIG fersk med aksjer, og impulsiv som

    jeg var, kjøpte jeg 400 GOGL-aksjer, altså under børsposten på 2000! Dermed minket depotet mitt på 3000

    en del, og nå sitter jeg med disse. Har mer enn nok penger til å anskaffe en hel børspost, men hva burde

    jeg gjøre?

     

    Setter pris på hjelp! Og vil gjerne ikke høre at jeg har vært dum,

    for det har jeg fått høre nok om:)

     

    Edit: skrivefeil.

  12. Da tok det ikke lang tid før jeg hadde et nytt spørsmål. Skal nå gå til innkjøp av en LSYS WRT54GL, og har tenkt å bruke denne til å utvide det eksisterende trådløse nettverket (kalt SSID:A), da vi har nettverkskontakter på forskjellige steder i heimen.

     

    Slik oppsettet er nå (fremgår av tegningen under) er en WRT54G ruter koblet til adsl-modemet, og planen er å koble den nye WRT54GL til denne ruteren. Spørsmål er da om dette lar seg gjøre, eller om jeg burde bruke en ruter som begge ruterne er koblet i?

     

    288249.jpeg (http://dump.no/view/files/7fcbbffbd726/Untitled-1.png)

     

    Vil det da oppstå konflikt, når man roamer mellom WRT54G ruteren og WRT54GL ruteren, siden man da veksler mellom å bli koblet via WRT54G-ruteren, i stedetfor å koble direkte til denne? Håper virkelig det her ikke ble for rotete. Intensjonen min er iallfall tydelig på tegningen.

  13. Har tenkt å bruke OpenWRT, samt eksperimentere litt med chilispot av egen nysgjerrighets skyld.Om jeg leser mellom linjene dine, mener du WRT54GS V.1.1 er av det bedre valget?

     

    Og ikke minst vil jeg jo ha en stabil-som-fjell ruter, men jeg vet ikke hvor merkbar forskjellen på det vil være mellom disse to?

  14. Da var tiden inne for oppgradering av router, og jeg står med alternativet om å kjøpe en kompis sin WRT54GS v1.1 eller kjøpe en splitter ny WRT54GL. For de som har greie på det, har WRT54GS V.1.1 bedre RAM og FLASH enn det WRT54GL har, som det fremgår av bildet under.

     

    285879.jpeg

     

    Men WRT54GS v.1.1 er jo en gammel ruter, og noe tungvin har jeg hørt, å oppgradere til DD-WRT som er årsaken til at jeg vil installere den, fordi jeg ønsker fullversjonen av DD-WRT, med VPN-støtte og lignende.

     

    Så jeg er ute etter en som er dreven på linksys og DD-WRT, som kan hjelpe meg med valget mitt. Er de ekstra MB'ene verdt det, eller burde jeg gå for en ny WRT54GL?

  15. Ser det er et bra utvalg av trådløse brytere hos bl.a Clas Ohlson, men disse brukes med radiosignaler! Det er selvfølgelig det beste, men da jeg har en multi-fjernkontroll som kan lære seg infrarøde signaler, ville jeg gjerne hatt en trådløs bryter til å skru av og på belysning ved hjelp av fjernkontrollen, og

     

    DERMED er jeg på utkikk etter en trådløs bryter, med infrarød sender og mottaker.

    Etter rundt et godt kvarter har jeg ikke funnet det jeg er ute etter via nettet, så håper

    noen her vet om noe?

×
×
  • Opprett ny...