Gå til innhold

Langbein

Medlemmer
  • Innlegg

    5 177
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Langbein

  1. Litt dumt ordlagt, burde heller stått noe ala : Ikke kun 1 app store å forholde seg til med strenge sikkerhets tiltak.

    Jeg ser heller ikke den store forskjellen her. Det er én appstore til iOS, og én til Android. De ekstra sikkerhetstiltakene til App Store er vel neppe noen stor fordel for utviklerne, snarere tvert i mot. Det går kjappere å publisere nye programmer og oppdateringer til Android.

     

    Er også litt skummelt å påstå ting som at App Store alltid vil ha en fordel. Vi snakker om en bransje som utvikles meget kjapt her. Blir som å si at "vi kommer alltid til å klare oss med NMT 900" :p

    • Liker 1
  2. Nokon som har ein formeining om kva som er bra stetoskop? Og eventuelt kor ein kan bestille sånt frå? Vil jo gjerne kjøpe eit skikkeleg eit når eg først skal kjøpe eit til meg sjølv :)

    Hvis du er i nærheten av Oslo kan du stikke innom butikken til Andreas Ruuds eftf. i Tullingata..De selger vel det meste av medisinsk utstyr som er relevant.

  3. Skydrive sin fil- og kataloghåndtering har vært totalt håpløs i årevis. Det vil si fryktelig tungvint å gjøre banale ting som merke flere filer samtidig, flytter mange filer av gangen eller flytte hele kataloger. Dermed har det hjulpet lite at de gir ut 25 GB gratis, når tjenesten var så tungvin i bruk at jeg aldri gadd å laste opp mer enn noen lusne megabyte.

     

    Først nå nettopp at dette har gått opp for Microsoft, og de har begynt å oppgradere funksjonaliteten. Så de ligger ganske mange år bak konkurrentene.

  4. Personlig synes jeg det er rart at det er lov å annonsere slik det blir gjort i telebransjen. Hvorfor i all verden er det lov å lyve i annonsene? Enten er det ubegrenset bruk eller så er det IKKE ubegrenset bruk. Man kan ikke bruke egne definisjoner på ord.

    ...

    Det virker rett og slett som om mange av dagens abonnement er laget for å villede og forvirre kundene. :thumbdown:

    En annen veldig irriterende ting er hvor lite det fokuseres på 5-sifrede nummer. Det har alltid vært irriterende å betale ekstra for å ringe slike nummer, men nå som stadig flere skaffer abbonement med inkluderte minutter er det fort gjort å glemme at disse bare gjelder for vanlige nummer, og ikke femsifrede nummer. Og det virker som stadig flere firmaer skaffer seg slike nummer :realmad::thumbdown:

  5. Jeg vil nok tro at vi får se noen 1440x900 utgaver etterhvert.

    Er tragisk at ingen PC-produsenter lager dette. Alle lager jo produkter med de samme kjipe skjermene nå om dagen:(

     

    Skjermen alene er såpass viktig for meg at jeg heller mot å kjøpe en MacBook Air 13" (som har en veldig fornuftig 16:10 skjerm med 1440x900), men det er jo ingen billigmaskin. Så kunne gjerne tenkt meg en rimeligere PC, og jeg vil nesten si jeg kjøper på dagen hvis noen andre enn Apple leverer 1440x900 !!

  6. Ett teit spm kanskje... men hva betaler man for selve bruken av navigassonsprogrammer? Og da tenker jeg på andre alternativer enn google sin.

    GPS er basert på enveiskommunikasjon fra satelitter, og koster ikke noe i bruk.

     

    Men når det gjelder hardware-GPS, så følger det med forhåndsinstallerte kart for noen land, samt at du må vel gjerne betale for oppgraderinger i framtida. Men om du ikke bryr deg om dette, så kan du bruke GPSen så lenge du vil uten noe ekstra kostnad.

     

    For software-løsninger til Android, så koster disse programmene gjerne en del i Market.

  7. Med labs kan du nå cache kartene som med Nokia sine ovi maps: http://lifehacker.com/5819742/google-maps-for-android-labs-add-offline-caching-scale-and-measuring-tools

     

    Kanskje det blir android telefon på meg neste gang likevel :)

    Jeg er klar over det ;) Men funksjonen lar deg bare cache et forholdsvis lite kvadratisk område av gangen, og du må isåfall gjenta dette mange ganger hvis du skal cache en større strekning. Labs-funksjonen er heller ikke en offisiell del av Google Maps, og kan vel forsvinne ved en oppgradering?

     

    I tillegg fins denne funksjonen meg bekjent bare på Android, og ikke iOS-enheter.

     

    Skjønner jo at Google satser på nettbaserte tjenester, men det vil nok ta mange år før mobil internett over hele verden blir en realitet (uten at man må være mangemillionær).

  8. Beklager at jeg har vært fraværende fra tråden en stund (var tross alt jeg som startet spørsmålet om Sygic o.l.)

     

    Generelt fungerer Sygic rimelig greit etter min erfaring. Men den spiser CPU-sykler til frokost, så mobilen blir varm og tømmer batteriet fortere enn jeg liker. Jeg regner med mye av grunnen ligger i den fancy 3d-grafikken. Fant dessverre ingen måte å "dumme" ned grafikken på.

  9. Virker som litt motegreie at fysiske knapper erstattes av touch-knapper. Selv liker jeg det dårlig, pga:

     

    1. Lettere å trykke inn touchknapper ved en feil,særlig hvis de ligger veldig nærme skjermen eller kanten av telefonen der man pleier å holde. Dette opplevde jeg som et problem bl.a. på Desire Z, hvor touchknappene ligger for nærme de nedeste menyknappene i Android-GUI'et. Og siden det er touchknapper, har man ingen taktil hjelp for å skille dem fra hverandre.

     

    2. Det går ikke an å aktivere telefonen med touchknapper. Og der syns jeg det er veldig praktisk og intuitivt på dagens design både av iPhone og Galaxy-telefoner at du har en knapp rett under skjermen som "vekker den i live" :)

  10. Hvilken app anbefales for offline kart til europeiske storbyer? Skal ikke kjøre bil, bare vandring til fots/sykkel. Bonus hvis kartet også har mulighet for POI (butikker, spisesteder osv. uten noe datatrafikk)

     

    Er noe møkk at Google Maps ikke har skikkelig pre-caching av kart.

    Copilot er ganske ok. Har ikke prøvd tilsvarende programmer.

    Kan teste det. Nå ser jeg forresten at nyeste versjon av Google Maps har fått mulighet for å laste ned kartutsnitt på 16 km radius fra et valgt punkt. Men det må aktiveres via Labs-menyen først :thumbup: Dessverre funker det ikke å søke offline i det nedlastede kartet.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...