Gå til innhold

Noppers

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Noppers

  1. Jeg har vært borti noe tilsvarende, men da var de rett og slett støpt fast/pusset fast.

     

    Siden det er såpass smått så er det jo ikke noe stor jobb å smøre dem inn med malingsfjerner? Mange ganger så er det jo mer jobb å demontere og remontere enn å bare ta jobben der de er montert.

     

    Noe helt annet er jo om de faktisk er nødvendig i det hele tatt. De fleste moderne vinduer har jo egne hull for lufting.

    Takk.. godt tips, men nå har vi allerede malt og gjort flatene rundt ferdige.. vil ikke malingfjerner også skade omkringliggende flater? er det trygt å bruke malingfjerner i oppholds/soverom?

     

    Grunnen til at jeg ønsker å få dem i stand er at jeg både syntes de er dekorative/kule men også at de gir mer luft enn de tynne luftespltene som er øverst på vinduene.. men samtidig mindre enn når man setter vinduet i lukket luftestilling.

  2.  

    Kom her om dagen over lignende ventilpatent i et oppussingsobjekt fra 1935.

     

    På denne varianten ser ramma ut til å være festet med 6 stk nagler. Tenker kanskje bore opp og senere erstatte naglene med plateskruer vil være en mulig løsning.

     
     
     
    På din ventil ser det dog mer ut til at det kan være innvendige hengsler. Ville først sjekket etter med en flat skrutrekker eller lignende verktøy om det ikke er noe typ låsepinner som går an å hekte av fra de to øvre hjørnene.

     

    Takk.. skal sjekke pent langs kanten samt lyse inn å sjekke om jeg kan se antydninger til mekanismer som kan holde den på plass.

  3. ikke godt å si, men ut i fra hva jeg ser så kan det virke som du må ut med hele ramma som sitter rundt. Under alle lag med maling kan det hende det skjuler seg noen skruer eller spiker som den er festet med, eller den kan være festet med lim/fugemasse, eller den kan ha f.eks noen fjærbelastede mothaker som holder den på plass. Ville forsiktig begynte å fjerne maling på ramma rundt og begynt å pirke litt med en skrutrekker eller lignende for å bende den ut for å se hva som skjer.

    Takk for svar.

    Litt mer omfattende og brutalt enn jeg hadde tenkt meg (siden det også sitter vindus-lister som muligens begynner å bevege på seg om hele ramma må ut) Knakjse høre med vaktmesteren om han har hørt om andre som har forsøkt seg på disse i blokka.

     

    A

  4. Hei!

     

    Vi bor en blokk fra 1938, der vi har pusset opp en leilighet, og nå etter ett år så har vi kommet ned til noen detaljer som jeg syntes er litt artige.

     

    Under vinduene på soverommene så har vi luftespalter/ventiler som vist på bildet:

    post-6010-0-93360400-1538649802_thumb.jpg

     

    Disse har vært malt på i 80 år.. og er derfor ikke så veldig pene, ei heller brukbare. jeg har lyt til å demontere dem, fjerne gammel maling og montere dem igjen. Men er det noen som vet hvordan de demonteres?

     

    "hjulet" i midten skrus og dermed justerer man hvor stor åpning det skal være i spalten, og når man skrur den helt "opp". så stopper den(platen bøyer seg litt).

     

    Tips eller erfaringer?

     

    A

  5. Problem 1: Noen ganger når jeg ringer, så legger telefonen på når den jeg ringer tar telefonen.

    Problem 2: Telefonen lyser opp som om jeg skulle fått et varsel, men får ingen varsel. (ikke noe problem men)

    Noen som har opplevd det samme og/eller har ei løsning?

    Jeg opplever også problem 2, jeg har normalt telefonene på vibrasjon.. rett og slett fordi jeg syntes det er så mye lyder og mas dersom jeg har på lyd, men etter en av oppdateringene som kom nå i høst.. så får jeg ikke noe varsel på sms.. ganske irriterende.. noen som har erfart og evt. funnet løsning?

  6. Ja jeg har også hatt problemer med tregt/ustabilt nett i det siste. BankID henger ofte igjen, SMS bruker jeg ikke. 

     

    Batteriet mitt har alltid vært begredelig, så har ikke merket stor forskjell der.

    Jeg har også opplevd å vært ute og ikke fått tilgang til internett.. for deretter å skru av wifi.. for så å fått kontakt med internett (uten at wifi tilsynelatende har vært connect'a mot et nettverk...

  7. Noen som har opplevd problemer med mottak av sms/bank id meldinger eller ustabilt 4g nett etter de siste oppdateringene som har kommet i høst? På meg virker det som dette har kommet i løpet av siste måneden ca. har Telenor 4G og bor midt i Oslo.. så har tidligere følt at dette var bra.. i går kveld var jeg på en resto på bislett.. og mobilen gikk fra 70-80% batteri til 15% mens den lå i lomma (og det var kun edge-dekning)

  8. Hei!

     

    Noen med Samsung Galaxy 6S  Edge som har problemer med at det virker som kompasset i telefonen er 180 grader feil?  jeg merker dette IKKE når jeg bruker google maps til å navigere når jeg kjører bil, men når jeg tar beina fatt.. og går i bygater.. så merker jeg det.. 180 grader feil.. (så jeg må gå baklengs ;-)) Jeg merket dette også igår når jeg la inn appen isikte. den viser ting jeg har bak meg :-)

     

    N

  9. Jeg blir ikke klok på denne telefonen.. det å ringe til exchange-kontakter.. som jeg ikke har hatt noe problemer med på mine htc-android-telefoner i løpet av 6 år.. altså:

     

    Jeg har en exchange-kontakt som ligger inne med telefonnummer.. og som er synket.. når jeg åpner dialer-appen og begynner å skrive navnet til denne kontakten. så finner den ikke den.. hverken når jeg forsøker på fornavn eller etternavn, mens dersom jeg trykker på kontakter.. så finner jeg denne.. og den ligger inne med både exchange, facebook og google..

     

    Utrolig irriterende..

  10. Hmm.. rart.. jeg ser på under meldinger og en spesifikk tråd/person, og når jeg velger mer og Mottakers telefonummer.. så blir det rette nummeret listet opp +47******** men så blir det også listet opp +147********. Dette fører tydeligvis til at enkelte meldinger jeg sender til denne kontakten ikke kommer frem(og jeg får ingen feilmelding) noen som har sett dette? jeg har forsøkt å editere den kontakten og finne et slikt evt. nummer.. uten hell..

     

    Noen tips?

     

    Edit: fant ut av det.. denne kontakten var linket med en facebook-profil og der lå nummeret med denne feilen.

     

    A

  11. viftestyringen fungerer utmerket på pumpen min.

     

    Hmm.. hva slags vifter har dere koblet til viftestyringen på Aquastream XT?

     

    Jeg har idag 3 x MISTYLFA120LSCL.. men de går bare på ca 900 RPM..(når jeg kjører vifta på 100% via Aquasuite)

    Og jeg kunne tenkt meg 3 kraftige vifter som var kraftige nok til å dra unna mer på varme sommerdager.. men som kan kjøres ned (via viftestyringen på pumpa) når det ikke er behov, og dermed ikke bråker så mye når romtempen er ca 22.

     

    Men så er det jo også en begrensing på 5W totalt på den FAN kontakten på pumpa.

     

    A

  12.  

    Problemet var at viftene ikke virket jevnt, ofte startet de ikke når jeg skrudde på maskinen. Noe som jo var snodig i og med at alle viftene virket når jeg koblet dem til hovedkortet eller viftestyring.

    Årsaken var nok som AC skrev at PSU'en får et spenningsfall akkurat i det pumpen begynner å gå - miniprosessoren i pumpen tolker dette som en feil, og kutter da ut strømmen til viftestyringen. Denne ligger så utkoblet selv om spenningen stabiliserer seg.

    ...og det blir lite kjøling på radiatoren :-)

     

    Duppeditten som AC sendte (raskt og gratis!) er bare en liten molex hann-molex hunn med en kondensator. Kondensatoren holder spenningen oppe (fungerer som et lite batteri i et kort øyeblikk) og hindrer pumpen i tro det er en feil.

     

    Dette skjedde uavhengig av kvalitet på PSU, sier AC (jeg har en Corsair 850W).

     

    Utover det så er det jo viktig at du ikke overstiger 5W, da vil det heller ikke virke.

     

    La over selv til å kjøre en av viftene via HK og to via pumpen, slik at det er en grad av backup (pleier ikke akkurat å titte inn oppe i toppen der og se etter at viftene sviver!)

     

    Skjønner.. takk for svar.. da skal jeg følge litt ekstra med på det.

    Jeg skal hente viftene og få koblet dem til pumpa idag :-)

     

    A

  13. Mange vifter har du koblet mot pumpen da?Har du også stømningsmåler.

     

    3 vifter på en 360 radiator, og en strømningssensor (som jeg nå ser at jeg heller ikke får til å gi noe signal).

     

    hmm, leste i manualen at vifteutgangen kun var på 5w. Hvis man overstiger denne kunne styringen bli ustabil.

    Du burde kansjke sjekke hvor mange watt viftene dine drar.

     

    Det burde gå bra, ligger rett under 5 watt.

     

    Sendte en mail til AC support, og de svarte kjapt at dette var et kjent problem som driede seg om spenningsfall på PSU ved oppstart, som fikk "hjernen" på pumpen til å tro det var noe feil og så kutte.

    De skulle sende meg en "power-adapter" som skulle fikse problemet, lurer på hvordan den fungerer...

     

    WasteMoreLand: Jeg skjønte ikke akkurat hva som var problemet jeg(men veldig nysgjerrig :-)) siden jeg har samme pumpe og planlegger å få meg 3 vifter til radiatoren min og koble de via viftestyringa på min XT..

     

    A

  14. Hei!

     

    Fristende å teste en slik rom.. men dere som har erfaring med dette: Jeg har en norsk HTC Touch Pro 2 (med hardware tastatur)

    OM jeg legger inn en slik ROM WWE.. vil jeg fortsatt få tilgang til de norske tegnene?

     

    A

     

    Tok og leste litt på xda-developers for deg og ser ut som det er litt tiltak å fikse hardware keys i nye ROMs.

     

    Her er to linker som kan hjelpe deg på vei hvis du alikevel bestemmer deg for å gjøre det:

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=359696

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=547976

     

    Her er en link for flashing av nye ROMs på Touch Pro 2:

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=550540

     

    Takk for det.. har lagt inn ny nå..

    og det å bytte keyboard var jo lekende lett...

    Fulgte de to første punktene i denne:

    http://wiki.xda-developers.com/index.php?p...gKeyboardLayout

     

    Takk for hjelpen

  15. Altså, 1kw er nokk til å drive en lift på 1300kg, noe jeg kan garantere deg er langt mer enn det PCen din trekker. Kjører selv mitt oppsett @ Corsair 520w, og uansett hvor mye strøm ditt kort trenger er jeg sikker på at det er mindre (i allefall ikke mye mer) enn det mitt 8800GTX trekker. (Med mindre det er X2 eller crossfire du kjører.)

    Hei!

     

    Beklager jeg var nok litt trøtt når jeg skrev det forrige. Jeg kjører 8750X2

×
×
  • Opprett ny...