Gå til innhold

Releazme

Medlemmer
  • Innlegg

    151
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Releazme

  1. Det er for tidlig til å kunne gi et godt svar på hva jeg syns om det nye designet. Derfor vil jeg nøye meg med å påpeke at "siste diskusjoner" virker malplassert der den blir plassert litt nede på siden helt ute til høyre (den ligger liksom et hakk til høyre for alt annet). Jeg bruker siste versjon av Opera på en Macbook. Jeg har også blokkert reklamebannerne (noe jeg gjør hvis en side har irriterende store bannere), noe som kan være årsaken til bugen. Ikke vet jeg den virkelige årsaken, men ville bare påpeke problemet.

  2. Ser du vil ha spill av nyere dato, men kan allikevel ikke unngå å anbefale det Operation Flahpoint (med alle tilleggspakkene). Masser av spilletid og masse moro på tross av heller laber grafikk.

     

    Det tar litt tid å komme inn i, og du bør ha sansen for å være infanterisoldat. Men det er definitivt et veldig bra spill.

     

    Ellers er Day of Defeat også veldig moro

  3. Leste akkurat testen av Fujifilms F50d. Testeren snakker her en del om at det lave megapixel antallet på tidligere fujifilm kameraer samt en litt større sensor kunne ha sammenheng med disse kameraenes forholdsvis lave støynivå og gode prestasjoner ved høye ISO verdier. F50d har visstnok dårligere bildekvalitet enn sine forgjengere, noe som artikkelen antar kan henge sammen med høyere antall megapixler.

     

    Jeg har et kamera som sliter litt med støy, særlig på ved høye ISO verdier (Leica D-Lux 3). Dette kan kanskje henge sammen med at det er et 10 mp kamera, med en liten kompaktkamerasensor (og sikkert en hel masse andre faktorer også). Det kan her nevnes at jeg skyter i RAW.

     

    Nå er jeg uvitende på området og bildet er sikkert mer komplisert enn færre megapixler=mindre støy. Men da jeg leste artikkelen undret jeg meg over om mitt kamera vil levere bedre ift støy dersom jeg reduserer antall megapixler, si fra 10 til 8 eller evt helt ned til 6. Vil dette være tilfelle? Har ikke kameraet her nå, så får ikke testet. Men kan uansett være greit å vite om det teoretisk sett er noe hold i antagelsen min. Hva mener dere?

  4. Jeg blir litt forvirra over sammenhengen med fotografiet av Aulie, det faktum at Aulie er kunstner og om bildet av henne er kunst.

     

    Spør trådstarter om bilder av halvnakne jenter i manneblader generelt er kunst? Ellers spør han om bildet av Aulie er kunst fordi hun er kunstner? Og er det i tilfelle fotografen som tar bildet, Aulie si rompe eller Aulie sin kunst som skal bedømmes (jeg vet selvfølgelig at alle her inne har bedømt rompa hennes allerede, men dere skjønner hva jeg mener ;) ).

  5. Sjekket Leica sine sider nå og det står at den har USB2 overføring? Men jeg er ikke spesielt imponert over hastigheten dog, vurderer å følge deg å anskaffe en minnekortleser...

     

    Har lest et sted at firmwaren i Leica og Pana kameraene er forskjellige, og at kameraene derfor ikke er identiske. Men jeg kan ikke med sikkerhet si at dette er korrekt; det kan jo være noe Leica eierne rettferdiggjør det faktum at de har brukt 2000 mer for å få Leica merket på kameraet med...akkurat som jeg gjorde :)

  6. Siden du sier du er Leica fantast så ville jeg i alle fall funnet en butikk og sjekket ut D-Lux 3. Jeg har selv dette kameraet og er storfornøyd.

     

    Du har full manuell styring hvis du vil det. Godt optikk og muligheten for vidvinkel (Les: 16:9). Noe støy over ISO 200 ja, men ikke utpreget mye, dog kanskje mer enn på Fujis F serie (i alle fall etter hva jeg har lest). Støyen slår meg dog mer som "filmstøy" á la den du fikk på 35mm film med høy ISO enn "digital støy", men det kan selvfølgelig bare være meg.

     

    Hvis du syns ca 5 lapper er for mye så kan du jo kjøpe Panasonic ekvivalenten som ligger rundt 3000 (tror jeg).

     

    Sjekk forresten ut denne tråden hvis du vil vite mer om d-lux 3 støy og hva som evt kan gjøres med den...Leica Forum tråd

     

    Denne kan kanskje også være av interesse.

  7. Vet ikke hvem som forhandler crumpler i Norge, men vet at du kan bestille fra tyskland. Ellers er det også en Cumpler butikk i København hvis du skulle trenge en unnskyldning for en liten tur ;)

    9118564[/snapback]

     

    Hihi.. skal til køben på onsdag :D Kanskje det blir bag på meg da :ohmy:

    9119009[/snapback]

     

     

    Hehe...jeg mener butikker ligger i Skindergade, hvis ikke så er det paralellgaten ovenfor (altså i retning Nørreport). I samme gate ligger også en eminente fotobutikken Photographica som også er vel verdt et besøk :)

  8. Jeg tror matchmaker er et godt valg. Jeg liker at den ikke ser ut som en typisk fotobag jeg :)

    Har selv en helt vanlig Crumpler veske som jeg er veldig fornøyd med. God kvalitet og mange gode og smarte løsninger. Vet ikke hvem som forhandler crumpler i Norge, men vet at du kan bestille fra tyskland. Ellers er det også en Cumpler butikk i København hvis du skulle trenge en unnskyldning for en liten tur ;)

  9. Sjekk ut crumpler sin "photo" serie. husker ikke helt om det er det serien heter, men det finner du evt fort ut av på hjemmesiden deres. Broderen kjøpte akkurat en crumpler sekk men dedikerte rom til fotoutstyr i bunnen (mulighet for å lukke dette rommet av fra resten av sekker), i tillegg er det dedikert plass til laptop i "hovedrommet" samt plass til hva du ellers skulle trenge å ha med deg på tur. Sekkene kommer i forskjellige størrelser. I tillegg syns i alle fall jeg at de ser veldig kule ut.

     

    http://www.crumplereurope.com/

     

    Edit: Du finner dem under backpacks. Den min bror kjøpte heter prettyboy, men vet at det finnes andre modeller også. Ellers har de også mer tradisjonelle fotovesker hvis dette skulle være ønskelig...

  10. Forsøker meg med ett av mine. Tatt i India med et Leica D-lux 3.

     

    Har ikke lastet opp bilder her før, så er ikke sikker på om jeg har gjort det riktig. Legger filen med som vedlegg, hvis dette er galt så regner jeg med at noen sier ifra :)

     

    post-6002-1184706777_thumb.jpg

     

     

    Edit: Forandret størrelsen på bildet.

  11. Jeg har skjønt at det er litt vanskelig å forklare enkelt og greit om det å kjøpe en Macbook er verdt prisen, eller om man burde kjøpe en annen PC. Allikevel lurer jeg på om noen kan prøve å gi en kort og objektiv avklaring på dette.

     

    Vurderer selv å kjøpe 13" macbook til høsten, så jeg lurer på det samme som trådstarter. Videre vil jeg si at spilling ikke er viktig, men at pc'en skal brukes til helt vanlige ting som surfing i tillegg til skolebruk. Vil denne informasjonen gjøre det lettere å avgjøre om jeg burde kjøpe mac? Skal bruke rundt 10000kr.

     

    8937937[/snapback]

     

    Først off topic...herregud som jeg elsker disse diskusjonene. Blir like overrasket hver gang over hvor seriøst folk tar dem. Skulle tro man diskuterte noe som faktisk er viktg.

     

    Men tilbake til det du spør om.

    Man kan nok ikke gi en kort og objektiv avklaring på hva du bør kjøpe. Du skal kjøpe den maskinen du tror du vil bli mest fornøyd med.

     

    Ut fra det du sier vil en macbook fungere perfekt, det samme vil sannsynligvis en hivlken som helst annen pc også. I bunn og grunn så gjør en pc og en mac akkurat det samme, det er bare "stilen" som er forskjellig. Jeg foretrekker å bruke mac, men det betyr ikke at du vil gjøre det. Jeg foretrekker mac fordi det passer meg og mitt bruk bedre enn det den gamle pcen min gjorde, men det betyr ikke at en mac vil passe ditt bruk.

     

    Det jeg ville gjort hvis jeg var det var å gått ned på en eplebutikk og tafset litt på en macbook. Så kan du se hva du selv syns. Dog bør det nevnes at hvis du er vant til å bruke windows så vil OSX være uvant og tungvint i starten. Det er lagt opp til at ting skal løses på en annen måte, og du trenger en tilvenningsfase før du blir ordentlig kjent med systemet (og før noen kommer og sier at "jeg trodde at mac skulle være så brukervennlig...hvorfor trenger du da en tilvenningsfase?"...vel, alle systemer trenger en tilvenningsfase, det er bare sånn det er. Spørsmålet er hvilke løsninger som fungerer best når du først er blitt vant til dem...og det er igjen en smakssak).

     

    Argumentene for å kjøpe en pc er at du sannsynligvis kan få litt bedre specs for samme eller en litt billigere pris. Men som også er nevnt i tråden er ikke antall ghz det eneste som betyr noe. Hvis du liker windows vil muligheten for å fortsette med dette også være et argument.

     

    Jeg vil dog anbefale deg å kjøpe en macbook. Det er en god maskin med god byggekvalitet (sikkert på linje med andre maskiner i samme prisklasse). Det beste argumentet for å kjøpe en mac er for meg muligheten til å kjøre både OSX og windows (man kan vel kjøre linux også tror jeg). Da kan du få det beste fra begge verdener; du vil ikke være låst til et operativsystem og du kan i ro og mak finne deg til rette i det systemet du liker best.

     

    Jeg vil tro at du kommer til å like deg godt i OSX hvis du først blir vant med hvordan ting fungerer, men "different folks, different strokes"...

  12. Jeg har Leica ekvivalenten til Panasonic DMC-LX2, Leica D-Lux 3. Så vidt jeg kan forstå er disse kameraene kliss like hvis man ser bort fra pris, Leica er åpenbart dyrere, og design, Leica kameraet er fantastisk tøft. Det går rykter om små forskjeller i bildebehandling, men jeg har ikke testet Panasonic modellen så jeg kan ikke uttale meg om dette.

     

    Jeg er veldig fornøyd med D-Luxen min. Skjermen er stor og god, optikken er av Leica kvalitet og det tar veldig gode bilder. Det er litt støy ved ISO 200 og oppover, men som trådstarter skriver så er dette er problem med de fleste kompaktkameraer. Du kan bruke kameraet i manuell mode og styrer da både fokus, blender og lukkertid manuelt. Ikke like kjapt og greit som på et speilrefleks, men allikevel en god mulighet hvis du vil gjøre mer enn å "peke og trykke".

     

    Hvis du ikke er opptatt av design så ville jeg kanskje gått for Panasonic varianten; tror du må betale ca 2000 ekstra for å få Leica merket. På den andre siden får du en bedre garantiordning og en bedre, om enn utdatert, programvarepakke med på kjøpet. Designet er også overlegent (flotteste kompaktkameraet på markedet spør du meg), og tar jeg ikke feil så er nok "sjefen" i alle fall litt opptatt av at ting ser bra ut...;)

     

    Edit...Du kan også ta RAW bilder

  13. Til dere som lurer så har jeg ikke bestemt meg enda...heller mot S3IS pga pris og at det er et kamera som vil gi meg litt flere muligheter enn et kompaktkamera. Det ideelle ville selvfølgelig vært et dslr kamera, men som sagt er jeg en fattig student som bruker det meste av pengene mine på selve turen (er litt begrenset hva jeg har å ta av...).

     

    Forrige gang jeg var ute og reiste med meg et Nikon F2 (ja, det fra 1970 eller noe). Fantastisk kamera og ingen automatiske innstillinger. Ser at noen av dere er i tvil om et dslr kamera vil være riktig for meg ift om jeg kan bruke det...vel, det kan jeg :) P.S anbefaler ikke å reise med et F2 kamera - TUNGT!

     

    Var i en butikk her om dagen og kikket på både S3IS og E-400. Overrasket over hvor lite E-400 var. Var ikke så stor forskjell på de to størrelsesmessig. Jeg har veldig lyst på E-400, men kan ikke forsvare å kjøpe det økonomisk sett. Slik jeg ser det vil S3IS sannsynligvis være godt nok til 80-90% av bildene jeg kommer til å ta. Det er visse tilfeller man behøver et dslr kamera, men normalt vil man klare seg helt fint med et kompakt kamera. Det jeg håper er at S3IS er et slags kompakt kamera med mange manuelle innstillinger. Da høres det ut som et greit reisekamera!

  14. Takk for svar!

     

    Canon S3IS ser absolutt interessant ut. Regner med at kvaliteten er en del bedre enn på et kompaktkamera pga kameraets størrelse, og at man også har mer kontroll og flere muligheter. Hvordan er egentlig størrelsen?

     

    E-400 (og andre små slr kameraer) villle selvfølgelig vært det beste ift bilder. Men de tar mer plass (særlig hvis man skal ha med et ekstra objektiv) og prismessig snakker vi vel det dobbelte av S3IS eller et godt kompaktkamera. Noe som er dumt da jeg er fattig student som liker å reise lett...

     

    Dere som anbefaler S3IS - er dette et godt kompromiss mellom kompakt og SLR? Og finnes det eventuelt noen alternativer til S3IS, eller er det det beste kameraet i denne klassen?

  15. Hei

     

    Skal til India i et halvt års tid og trenger i den sammenheng et kamera.

     

    Står litt og vipper mellom kompakt og slr, men regner med at det blir kompaktkamera av økonomiske grunner (Olympus E-400 frister dog).

     

    Hvilket kompaktkamera vil være å foretrekke til en backapacker tur? Det vil bli tatt bilder i mange forskjellige forhold, batterikapasiteten bør være brukbar (evt muligheten til å bruke flere batterier), størrelse og design er for meg forholdsvis viktig. I tillegg bør tåle litt. Bildekvalitet er selvfølgelig viktig, men skal jeg ha ordentlig bildekvalitet så bør jeg jo kjøpe speilrefleks. Så det må bli en avveining av kvalitet opp mot pris.

     

    Prismessig vil alt mellom 2500 og 3500 være interessant.

     

    Har hørt mye fint om Fujifilm F30 (og F31), men syns at designet er utrolig lite tiltrekkende. Man kjøper selvfølgelig kamera for å ta bilder og ikke for at det skal se fint ut, men jeg merker allikevel at F30 ikke appelerer til meg på tross av gode egenskaper.

     

    Derimot har jeg siklet på Nikon s7c en stund, men er her usikker på kvaliteten. Er det noen som har erfaringer med dette kameraet?

     

    Ellers er det jo en jungel med ulike modeller å velge mellom, så hvis det er noen kameraer som kan anbefales så er det bare å komme med dem.

     

    Takk for all hjelp!

×
×
  • Opprett ny...