Gå til innhold

jensole

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jensole

  1. Det er en del poster her om å hvilken skanner man skal velge osv. Denne er noe av det samme, men med litt andre momenter. Håper jeg kan få litt hjelp og tips.

     

    Saken er at jeg har ganske mange bilder på negativ som gjerne vil legge over til digitalt format. Dette er bilder som er tatt med et Olympus Mju zoom kamera, altså ikke noe proff kamera, men et godt forbruker kamera. Jeg ønsker å gjøre jobben med å digitalisere bildene selv, og jeg regner med at dette blir en jobb jeg gjennomfører en gang.

     

    Jeg ser at det å kjøpe en dedikert skanner blir mer og mer en sak for entusiaster, vanlige forbrukere kjøper gjerne multifunksjonsenheter idag. Dog ønsker jeg god kvalitet på resultatet. Jeg ser for meg at jeg skal benytte de digitale bildene mest på PC/TV, men det skal også bli aktuelt med en utskrift i ny og ne. Og da gjerne i litt større papirformat enn 10*15.

     

    Spørsmålet mitt er om det er "lurt" å kjøpe en dedikert skanner eventuelt om det finnes alternativer. Jeg kan jo levere negativene til et butikk siden det er en engangs jobb, men som sagt har jeg lyst å gjøre jobben selv.

     

    Hvis en dedikert skanner er løsningen, er det da noen som har noen anbefalinger iht forklaringen på bruken ovenfor?

     

    Håper det er noen som kan hjelpe :-)

    Eftersom det inte finns någon bra metod att bevara foton digitalt på men digitalisering i sig är förträffligt som redskap för att hantera foton så har jag löst det för min egen del så att jag fortsättningsvis fotograferar analogt (svartvitt och färgdia), digitaliserar negativen med filmskanner (Minolta ScanDual III) bearbetar den digitala bilden och printar ut den. Arbetskopior sparar jag på CD-R medan "originalen" då finns på relativt sett långbeständig film.

    Min första skanner var en Epson 1280 Photo planskanner med en försats för 135-format. Den gav hyggligt resultat för mail-bilder, svartvita bilder till tryck och utskrift max.storlek 20 cm. På jobbet använder jag en Epson 1680 pro som ger ett hyfsat resultat med 120-format uppåt men resultatet med 135-format är miserabelt. ScanDualen är därvidlag enormt mycket bättre. Min erfarenhet är att planskannern nog inte riktigt platsar för 135-format.

     

    Hälsar, JensOle

×
×
  • Opprett ny...