Gå til innhold

ingemar80

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ingemar80

  1. Det kunne vært interessant å se på det økonomiske tapet også. Nettleien er jo ca 50% i dag, og det er jo et slag tap. Med batterier, solceller og hydrogen kan det dukke opp løsninger som er mer effektive. En av grunnene til at vi har så høy nettleie er jo at nettet er veldig spredt. Kanskje det kunne lønne seg å finne egne løsninger for bygder med mye kraftlinje per innbygger?

    • Liker 1
  2. Vannkraftverk og kraftverk som drives av stempelmotorer kan tilpasse seg forbruket umiddelbart. Solceller er også enkle å bremse produksjonen på uten tap/varmeproduksjon. Hvis det ikke er nok slike kraftverk i nettet så blir spenningen eller frekvensen for høy når forbruket går ned. Det gjør at varmeovner blir varmere og støvsugere går fortere og bruker da mer effekt. Varmekraftverk som atom og kull er trege til å endre seg, så hvis de skal bremses så må de slippe ut varm vanndamp. Hvis produksjonen blir for lav kan deler av nettet kobles ut, men effekten på forbrukerne går også ned. Men i praksis blir det regulert ganske nøye, slik at spenning og frekvens er stabilt.

    • Liker 1
  3.  

    å bruke "vifter som dytter luft" vil nok bli flott i vakuum...

     

    Jeg kan jo gjenta at det ikke er snakk om komplett vakum. Det er ikke en gang vedtatt hvilket trykk de vil bruke. Hvis man er fornøyd med 500km/t så kan man ha mye høyere trykk, og tuben blir allikevell raskere enn fly. Dessuten har Norge to av top fire høyest trafikerte flyruter i europa, så pasasjergrunnlag er ihvertfall ikke et problem.

  4.  

     

    Det koster 20x så mye som vanlig solcelle park. Stopp og bruk penger på tull bare for å få Pr.

     

    Skal vi bytte ut solcelleparker med asfalt for å spare penger mener du?

    Asfalt som solcelleunderlag er bare interessant dersom det kan gi en kvadratmeterpris på solcellene som er under kvadratmeterprisen i dagens solcellerparker. Da er det ikke kvadratmeterprisen for veidekke som er mest interessant, men kvadratmeterprisen for bakgårdsasfalt og tak-asfalt.

    Burde du ikke heller sammenlikne prisen på solcellevei med prisen på vanlig vei + solceller?

    • Liker 3
  5. Man kan ikke bare opprette alternative arbeidsplasser før folk slutter i oljejobben sin. Noen må gjøre jobben, og med en trygg jobb på nordsjøen skal det en del til for å skifte. Men det forventes kanskje at de som aldri har hatt en jobb skal redde Norge?

     

    Om det er lønnsomt å lete etter olje eller ikke vet vi ikke, men hvis oljeselskapene hadde tatt hele risikoen selv så hadde det ihvertfall blitt mer realistiske vurderinger. Skattemodellen til oljesektoren er bra for næringer man ønsker vekst i, men den er veldig dårlig etter at man har nådd toppen. Økonomiske bobler er ikke bra, hverken for staten eller selskapene.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...