Gå til innhold

wehee

Medlemmer
  • Innlegg

    95
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wehee

  1. iMac med matt skjerm tror jeg ikke man får lenger.

     

    Bruk heller pengene på en skjermkalibrator isteden. En Gertab koster rundt 2000, og brukes av mange proffer.

     

    Selv er jeg kanskje det du kaller "fagmann", i og med at jeg jobber i en magasinredaksjon som bruker Mac til layout og det meste av bilderedigering. Jeg kan trygt hevde at MAC IKKE EGNER SEG BEDRE TIL BILDEREDIGERING ENN EN PC, siden programvaren er den samme, og siden Mac forlengst har mistet forspranget på skjermkvalitet. Fagfolk som er utdannede grafiske designere vil sverge til Mac hvis du spør dem, men kjenner du dem så innrømmer de raskt at PC er like bra. Det er bare det at de er Mac-fanboys, og elsker å være det.

     

     

    Hmm.. føler jeg må spørre helt på nytt igjen da. Hva slags bærbar PC til 15k kjøper jeg med tanke kun på bildebehandling? Bare kalibrering holder nok ikke, denne jeg har nå er veldig treig og henger seg masse opp (¤%¤% vista) i tillegg til elendig skjerm (stolte på betjeningen på expert da jeg kjøpte den, det gjør jeg ikke igjen!). Har en ganske bra skjerm som kan kobles til da (+ ekstern harddisk)... Trenger noe hurtig (ram?) med god skjerm.

     

    Jeg googla forresten Gertab og fant ikke ut noe mer enn at det finnes en her på forumet som går under navnet...

  2. Det går an å kjøre OSX på Pc også, Du må bare laste en ett eller annet - finnes en tråd om det på mac delen av forumet.

     

    Det virker ikke akkuratt perfekt, for å si det sånn.

     

     

    Morsomt da en mac kjører vista bedre enn en pc..

     

     

    Men hvis trådstarter har tenkt til å bruke 15k på en mac så ville jeg nok heller brukt pengene på en pc hvis du ikke har noe spesielt forhold til hvordan osx fungerer og er å bruke..Du får mye pc laptop for 10k også, og selv om apple har begynnt å gi deg mere maskin for pengene så er det enda litt igjen for å nå prisen på en pc..

     

     

    Hmmm.. jeg bestemte meg igrunnen for mac fordi jeg har hørt at de er best til bilder fordi de er "laget til bilderedigering og filmvisning" men det var ikke akkurat en fagperson som uttalte seg så kanskje det ikke stemmer...

     

    Men nå er jeg veldig usikker.. Kjøpte en bærbar pc til 8k sist sommer, men denne egner seg ikke i det hele tatt. Når jeg kobler til ekstern skjerm seg jeg at bildene igrunnen er mye skarpere, og fargene helt annerledes. Det finnes jo så klart pcer som er mye bedre enn denne, men hvis macen er best vil jeg ha den.

     

    Jeg trenger seriøst noe som er BRA på bilderedigering og bildefremvisning. Er bare det den skal brukes til. Lurer litt på iMac nå, for de har jo mye større skjerm og det er jo kanskje en fordel. Samtidig kan det jo være en stor fordel å være mobil. Så valget står mellom iMac (UTEN blank skjerm (får jeg tak i det?)) eller macbook pro (uten blank skjerm). Ser ut til at budjsettet har gårrr fra 10 til 15 k.

  3. Hei

     

    Skal studere foto til neste år mest sansynlig og tenkte at en bærbar mac til fotoredigering er nødvendig skolemateriale (eller igrunnen har jeg bare veldig lyst på en). Mac er vel mye bedre å redigere på enn vanlig? Kjøpte nettopp en bærbar pc og den er helt elendig.

     

    Noen som kan anbefale hvilken jeg bør kjøpe?

    Det som er viktig er naturligvis god skjerm og hurtighet.

     

    Pris til ca. 10.000? Jeg har ikke peiling på hvor mye jeg må ut med for anstendig kvalitet..

     

    på forhånd takk

  4. Nå er jeg snart ferdig med journalistutdanning, og da tenkte jeg å muligens ta fotoutdanning etterpå. Her er en liste med forskjellige skoler i Norge og all over; http://www.fotopia.no/fullnews.asp?newsid=280 Men er det noen som har personlig erfaring fra noen fotoutdanning i Norge eller utlandet, og kan anbefale den skolen de gikk på? Er så enorme prisforskjeller, og mest sansynlig også store kvalitetsforskjeller.

     

    Ingrid

  5. Takker for svar!

     

    Jepp bruker standard-kittet nå ja, men det skal jeg selge sammen med kameraet så jeg trenger et nytt. Har sjekket en god del på pris-guiden osv, og var lissom disse objektivene jeg kom frem til. Skal bruke det til alt mulig tenkte jeg (all-round), potrett, natur, familie, osv. Valgte canon fordi jeg har oppfattet at kvaliteten på canon linsene er bedre enn på de andre(?), og prisen bør ikke overstige 5000.

     

    Kansje sigma 27-70 f2,8 (men den har ikke USM?)

     

    Tingen er bare at jeg er så grusom ubesluttsom så jeg klarer ikke bestemme meg...

     

    Heller litt mot 17-18, men hva har det noe å si at den ikke har fullformat?

×
×
  • Opprett ny...