Gå til innhold

krl69

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av krl69

  1.  

    Har fått installert blackvue dr750s-2ch i vår nye Peugeot 5008 SUV med blackvue magic power pro. Men må innrømme at jeg er skeptisk ang om bilbatteriet tåler parkeringsmodus over natta + Eberspächer parkeringsvarmeren på morran. Lurer derfor på om noen her har BlackVue batteriet B-112 installert eller Cellink B, eventuelt alternativer? Jeg finner ingen Cellink forhandlere i Norge. BlackVue batteriet har litt dårlig kapasitet, men muligens holder det, ikke sikker. Fordelen med disse batteriene, hvis jeg har forstått det hele korrekt, er at kameraene vil aldri trekke strøm direkte fra bilbatteriet.

    Jeg har DR650SGW-2CH og bruker BlackVue batteriet B-112 og har bilen stående alt fra 3-5 dager i uken.

    Når jeg bestilte på Thorshov Bil i Ski fikk jeg vite at BlackVue batteriet B-112 er beregnet for 1Ch kamera, men at det også ville fungere på en 2 kanals kamera. Nå bruker jo ikke kamera så mye batteri når bilen står stille i garasjen.

     

    Jeg har brukt BlackVue batteriet B-112 i snart 1 år nå, om det tærer på bilbatteriet vet jeg ikke, vedlikeholdslader bilbatteri 2 gangr om vinteren. Var i samme dilemma som deg. Var også i kontakt med en fra sør kora vedrørende Cellink Battery B som så ut til å være en optimal løsning. Men endte opp med BlackVue batteriet B-112. Send meg gjerne en PM om du ender opp med en Cellink og lykke til med valget.

     

    Vår bil står i gårdsplassen hvor det blir en del aktivitet, både i form av forbipasserende, snø/regn, biler som passerer, osv. Dette er aktiviteter som trigger bevegelsessensoren. I tillegg står wi-fi på hele tiden. Det resulterte i at parkeringsvarmeren kun klarte 5-10 min nå på morran i dag. Vurderer derfor å slå av bevegelsessensoren og heller kun ha opptak ved g-shock. I tillegg slå av wifi mot cloud og heller kun ha vanlig wifi direkte til mobil. 

     

    Men holder ikke dette heller så blir det et batteriopplegg. Tenker jeg publiserer her hvordan erfaringen blir. Takk for svar! 

  2. Har fått installert blackvue dr750s-2ch i vår nye Peugeot 5008 SUV med blackvue magic power pro. Men må innrømme at jeg er skeptisk ang om bilbatteriet tåler parkeringsmodus over natta + Eberspächer parkeringsvarmeren på morran. Lurer derfor på om noen her har BlackVue batteriet B-112 installert eller Cellink B, eventuelt alternativer? Jeg finner ingen Cellink forhandlere i Norge. BlackVue batteriet har litt dårlig kapasitet, men muligens holder det, ikke sikker. Fordelen med disse batteriene, hvis jeg har forstått det hele korrekt, er at kameraene vil aldri trekke strøm direkte fra bilbatteriet.

  3. @trådstarter eller dem som har satt seg inn i ting:

    Hva er kvaliteten på dette programmet da?

     

    Hvilke sikkerhetsaspekter dekker programmet for?

     

     

    @pstub:

    Er det noe spesiellt du ikke liker med andre sikkerhetsprodukter som du kunne nevne, siden du sier du var lei av de andre sikkerhetsløsningene du var bortom og sjekket ut?

     

     

    Tipper du finner svar på dette ved å søke litt andre steder også...

     

    Men en ganske så viktig erfaring har jeg gjort med programmet i ver 2.x - den lar seg installere på Win server, både 2003 og 2008(R2). Riktignok som beta, så dette kan endre seg ved lansering. Men hvis det holder seg, er vel det et av de får server baserte antivirus løsningene som er gratis?!

  4. Moving Pictures holder på med en ny versjon som har støtte for filtrering. Den er foreløpig i beta, sjekk i forumtråden smile.gif

    Den skal visstnok være veldig fleksibel, så du får garantert til noe du er fornøyd med.

     

    Cover for norske filmer er noe jeg sliter med selv. Sånn det er nå så har jeg funnet covers til de filmene det ikke er cover til, men som med nesten alt annet er noen nødt til å legge inn cover. Det største problemet tror jeg ligger i at det er heller dårlig tilgang på høyoppløselige cover bilder av norske filmer. De bildene jeg har brukt er for det meste bilder fra artikler og filmanmeldelser og har en mer eller mindre crappy oppløsning. Hvis noen vet hvor jeg kan få tak i høyoppløselige bilder, så kan jeg gjerne ta på meg ansvaret å legge de ut på nett så de kan brukes i bl.a. Moving Pictures og MePo.

     

    Ser ut som dette med filtrering blir litt tungvinnt. Tror heller jeg vurderer den innebygde videodatabasen i MP da den kan gjøre noe så basic som å sortere filmene basert på foldernavn. Merkelig at det skal være så vanskelig å få til dette for de som mekker grabbere og scrapers. Problemet med den innebygde er at den støtter kun IMDB på engelsk.

     

    Uansett takk for svar! :thumbup:

  5. DA er jeg tilbake på MP etter snaue 2 år med XBMC. Hvorfor? Jo fordi de får ikke ut fingern å lage DXVA støtte. Irriterende. I tillegg har MP bedre støtte for plugins, dvs. man slipper pearl scripting osv. Og så savnet jeg sårt støtten for ASIO og DSPer. Via PureAudio og WMP, får jeg både bitperfect lyd og surround for mine DTS låter. :-)

     

    Men MP er mye tregere ved scrolling i nettverksmapper, samt at XBMC har kommet vesentlig lengre ¨på skins...

     

    En ting jeg "sliter" litt med er cover og filminfo håndtering via Moving Picture. Norske filmer har omtrent ingen covers og alle filmer uansett source blir plassert i en stor haug. Jeg savner sortering på mapper slik man får når man bruker "filmodus". Noen som har løst sortering på mapper i "librarymodus" + norske covers UTEN å hente dem manuelt?

  6. Har bestilt meg helten nå :) Men er usikker på en liten ting. Kan det være et problem at støv og skitt samler seg i rulle-hjulet?

     

    Jøye meg for nokon rare spørsmål folk har... Ja, det kjem til å bli eit problem med støv i rullehjulet om du svømmer i ein tilhenger med grus. For alle andre dødelege så kan eg ikkje fatte at det skal vere eit problem. I såfall er det berre å finne fram trykklufta.

     

    Og det er nok av rare svar også...

     

    LAfresh: jeg har hatt Hero'n i et par mnd nå og har ikke merket noe til støv i hjulet, men så bruker jeg den omtrent aldri heller. :)

  7. Noen som syns det er merkelig at Google Maps klarer å plassere meg og telefonen min på meteren riktig når WiFi er aktivert og logget på mitt eget nettverk i huset?

    Hvis HSDPA/3G er aktivert, finner den meg innenfor etpar hundre meter, GPS innenfor 1-10meter.

    Men altså, WiFi, hvordan klarer den å plassere meg 100% riktig? Den kan ikke spore IP-adressen?

    Nei, det skal ikke være mulig å spore IP-er så presist. Tviler veldig sterkt på at google maps bruker IPer til det. Sannsynligvis er det gpsen som duger. Jeg har også opplevd at den er veldig nøyaktig til tider.

     

    GPS avskrudd, men den finner meg helt nøyaktig.. Jeg skjønner det ikke.. Jeg er innendørs også, og har aldri hatt gps-dekning i kjelleren her. Så den kan ikke ha skrudd seg på heller.

     

    Det er kanskje verdt og merke seg at telefonen lagrer siste GPS koordinater som ble avlest. Jeg vil tippe at om den ved hjelp av a-gps (triangulering via mobilmastene) ser at du er tett opptil siste avleste GPS koordinater så vil den anta at siste avleste GPS koordinater er nøyaktige. Dette er kun spekulasjon fra min side, men virker som det mest sansynlige. Jeg er litt usikker på om den også benytter WiFi mapping for å supplementere poisjonsbestemmelse da jeg ikke kan komme på å ha lest noe om slik funksjonalitet. (Jeg vet Locale programmet støtter dette ved hjelp av en WiFi database)

     

    Tror ikke a-GPS triangulerer. Se her: A-GPS Wikipedia

  8. Usikker på hva du mener. Men, når du er inne i gmail-applikasjonen, og trykker på meny - kan du velge å huke av 'Masseoperasjoner'.

     

    Hjelper det?

     

    Har forsøkt det også, men dette valget tror jeg dreier seg om å få lov til å velge flere en en av gangen, men jeg er altså ute etter et valg hvor man velger alle med kun et par touch.

     

    Ellers sliter jeg litt med å få lagret et vedlegg fra gmail. Får kun knappen "forhåndsvisning" og det er ikke godt nok. Jeg ønsker å kunne velge hvor vedlegget skal lagres. Velger jeg forhåndsvisning, får jeg ikke zip fila opp i unzip programmet...

     

    Droppa hele gmail programmet til Android og la min gmail konto inn i den "ordinære" mail klienten. Funker bedre synes jeg.

  9. Usikker på hva du mener. Men, når du er inne i gmail-applikasjonen, og trykker på meny - kan du velge å huke av 'Masseoperasjoner'.

     

    Hjelper det?

     

    Har forsøkt det også, men dette valget tror jeg dreier seg om å få lov til å velge flere en en av gangen, men jeg er altså ute etter et valg hvor man velger alle med kun et par touch.

     

    Ellers sliter jeg litt med å få lagret et vedlegg fra gmail. Får kun knappen "forhåndsvisning" og det er ikke godt nok. Jeg ønsker å kunne velge hvor vedlegget skal lagres. Velger jeg forhåndsvisning, får jeg ikke zip fila opp i unzip programmet...

  10. Mulig dette er besvart tidligere, men jeg finner ikke posten i så fall.

     

    Noen som vet hvordan man merker alt i innboksen til gmail på Heroen ved kun et par 3 tastetrykk? Foreløpig har jeg kun funnet en måte å tagge en og en og det gidder jeg ikke dersom det ramler inn flere hundre mail av gangen, noe som faktisk kan være aktuelt for min del og da snakker vi ikke om spam...

  11. ... jeg er også ute etter en fjernstyringsløsning, dvs. at man kan styre Spotify på PC'en fra sofaen. Noen som kjenner til en slik løsning til Android?

     

    Har du sett på GMote? Fungerer fint til mitt bruk ihvertfall.

     

    Takk for tipset, men heller ikke dette er hva jeg er ute etter.

     

    Jeg ønsker å kunne styre Spotify uten at skjermen(flatskjermen) til PC'en er slått på eller vise Spotify bildet. Det er slik remotecontrol for XBMC funker i alle fall.

  12. Dette med Spotify høres unektelig veldig spennende ut, men jeg er også ute etter en fjernstyringsløsning, dvs. at man kan styre Spotify på PC'en fra sofaen. Noen som kjenner til en slik løsning til Android?

     

    Har noe tilsvarende til XBMC som er kongen av mediacenter software. :-)

    Finnes en app som kan styre XBMC for android ivertfall.

    http://code.google.com/p/android-xbmcremote/

    Fungerer OK :)

     

    Ellers har du både vnc og rdp klienter til android som kan brukes til å styre windows pc'er.

     

    Nettopp - det er denne jeg bruker til XBMC. Dessverre er den ikke helt moden ennå. Mangler en del funksjonalitet som jeg har på min iPod Touch ,dvs. jentungens iPod. ;-)

     

    Å fjernstyre en PC har jeg allerede testa både med RDP og VNC, men det blir nok litt tungvint. Jeg ser etter en slags Spotify klient ala denne XBMC fjernstyringsløsningen. Da får man kun Spotify på mobilen og man blar i album osv. Tror iPhone har en slik løsning klar... men så finnes det knapt noe de gutta ikke har snart. Utvalg av apps savner jeg i forhold til iPod/iPhone, men det kommer seg. :-)

  13. ........

     

    Jeg har ikke angrepet eller kjeftet på noen jeg annet enn deg og ditt møkkasvar hvor du lirer av deg spydigheter fordi du ikke takler at noen mener telefonen har svakheter. .....

     

    Jøss!*

     

    *Jøss er et uttrykk for overraskelse og kan og skal aldri tolkes som annet. Spydighet er det ikke og møkk er det ikke. Ytligere oppklaringer er tatt på PM.

     

    Jesus. J-søss. Jøss. Se forklaringen på jøss fra ordnett.no:

     

    jøss el. (i bet. 1) jøsses interj.; ( fam.)

    1 som utrop for å uttrykke forferdelse el. (forferdet) overraskelse: jøss, hvor du skremte meg!

    2 som forsterkning av 'ja', med bet. 'naturligvis, selvfølgelig': 'har du noengang glemt å låse døren' 'jøss (ja) da, flere ganger'

    Etym.: eg. navnet Jesus

     

    Når du tar ting helt ut av kontekst, så kan man vri det til å bli alt mulig, men her er en forfriskende minnevekker:

     

    Men jøss a mei a gitt. Når noe iriterer deg så veldig hadde det sikkert lønt seg å kikke litt rundt om på nettet

     

    "Jøss a mei a gitt" = sarkastisk og frekt eller spydig og møkkasvar. Resten tar jeg på PM. ;-)

  14. Det samme gjaldt GPS'en og her kom denne on demand funksjonen virkelig til sin rett. For er det noe som sluker strøm, så er det vel GPS chipen.

     

    Jeg har min GPS til alltid på, men den blir bare brukt dersom jeg åpner App som bruker GPS. Det er vel "On-demand"....

     

    -L-

     

    Mulig du har rett, men hvorfor er det da så viktig at man skal slå av GPS funksjonen for å spare batteri på Heroen? Synes jeg har lest det ørten ganger i flere forum som tar seg av denne mobilen... men for all del, mulig jeg tar feil.

  15. Vel, jeg hadde nå ønsket meg en on-demand løsning også da. Det er fort gjort å glemme og slå av 2g/3g delen og/eller wifi for å spare strøm. Men det er nå hva jeg mener. ;-)

     

    Jeg hører at on demand skal ha fungert bra på andre telefoner men det høres ganske trøblete ut. Nesten over alt vil den måtte forsøke pålogging mot en rekke trådløse nett (for den skal vel prioritere WiFi?) før den faller tilbake på mobilnett, så skal den håndtere usikrede nettt som ikke gir fra seg noen ip-adresse og til slutt må den håndtere typiske betalnett som er åpne, gir fra seg adresse, men gir ikke en byte med data fra seg før du har fisket opp kredittkortet.

    Sier ikke det er umulig men ganske vanskelig å få en god og problemfri tilkobling.

     

    PS! Ved bruk blir du veldig fort minnet på at nettver er på pga symbolene men jeg er enig i at jo, den bruker mye strøm nå begge nettene står på. Men ganske moderat med bare WiFi

     

     

    Min gamle N95 fungerte slik at dersom du åpnet browseren fikk du opp en meny hvor du fikk valg mellom wifi og mobilnett tilkoblinger. Det var da opp til meg hvilken av disse jeg ville velge. Når jeg avsluttet browseren ble valgt nett slått av. Enkelt og greit. Men alt dette kunne selvfølgelig være påslått hele tiden slik at man ikke fikk valgene - da tømte man batteriet enda raskere. De fleste som hadde N95 husker vel hvor raskt batteriet ble tomt, men nå opplever jeg det samme med min Hero. Minst 1 lading om dagen hvis ikke jeg bruker den mye til surfing osv.

     

    Det samme gjaldt GPS'en og her kom denne on demand funksjonen virkelig til sin rett. For er det noe som sluker strøm, så er det vel GPS chipen.

     

    En annen måte å løse dette på kunne vært å laget en apps som ble trigget av mengde data inn/ut. Ble det stille lenge på wifi koblingen, så ble den slått av. Det samme ville vært aktuelt for 3g også. Bare en tanke...

  16. Vel, det tar deg vel 2 sekunder og skru av/på mobilt nett. Wifi fungerer uansett. Så vel, for de aller aller fleste så fungerer dette bra:)

     

    Vel vel, jeg er enig at det er enkelt å slå av/på og at det ikke tar noe tid, men så var vel heller ikke det poenget mitt. Jeg snakker om at man raskt kan glemme å slå av wifi og/eller 2g/3g funksjonene både for å spare strøm og spare penger. Her var min gamle Nokia bedre synes jeg.

×
×
  • Opprett ny...