Gå til innhold

Martin A

Medlemmer
  • Innlegg

    282
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Martin A

  1. Hei. 

    Skal legge Chrome Delete på bilen og har fått tilbud fra flere. Skal i utgangspunktet legge på vinduslister, grill, takrails(+evt. speil og noen detaljer på støtfanger.)

    Er det noen som har noen erfaring med noen av disse?

    • Black Diamond
    • Et-Cetera
    • Odins Wrapping
    • PRO-X
    • Marco Reklame
    • Pro shop

     

    Tar gjerne imot flere tips til andre i Oslo området om noen har det. 

  2. Hei.

     

    Nå sitter jeg (ute i god tid og greier) med regnskap, selvangivelse og næringsoppgave.

    Da dukker disse fine spørsmålene opp som jeg lurer litt på.

     

    1) Eier i utenlandsk AS (Sverige)

    Jeg eier deler av et AS i Sverige, der vi ikke har tjent noen penger. Hvordan går man frem når det kommer til å føre opp data herfra?

     

    2) Jeg gjør jobber som innebærer at jeg må reise til utlandet og bo og spise der såklart. Bosted er dekket av de jeg gjør jobben for, men ikke mat og drikke etc. Jeg har til nå ført opp alt av kvitteringer på kost, men lurte på om det er egne satser for kost/losji pr. døgn det kunne være aktuelt å bruke. I så fall, hvordan fungerer dette. Velger man en, velger man det som er mest gunstig, når kan man i det hele tatt føre det?

     

    det er det jeg kommer på nu :)

     

    Martin

  3. Hei Inge!

     

    Du aner ikke hvor stor hjelp du er akkurat nå! :)

    Om jeg forstår rett legger jeg altså eiendeler inn i skattemessig egenkapital (maskinvaren). Jeg har nå lagt inn slik at skattemessig egenkapital er lik kontoinnskuddet, eller det jeg ikke har tatt ut av næringskontoen pluss maskinvare så denne blir 15.650,- som du sier. (post 2050) MVA konto står fortsatt på gjeldssiden. Sum EK + gjeld 9995 er nå lik 9950

     

    Litt usikker på det neste du skriver om 042X postene. Jeg har lagt til grunn de 211.809,- fra i fjor på 0420 og en egenkapitalkorreksjon på samme tallet under 0424. (disse må som sagt oppdateres så det blir korrekt i henhold til i fjor. Det skal nok være ca. 160.000,- og ikke 211.000,- , men det tenker jeg fikse til slutt. Først må jeg få årets til å fungere. )

     

    Forslaget er å legge på de 13.398 i 0420 eller trekke det fra 0422. Dette betyr, igjen om jeg leser riktig, at jeg definerer den egenkapitalen som stående fra 01.01.2013 (0420) eller at jeg ikke har tatt ut alt jeg har av kapital ettersom jeg ikke kan ta ut en maskin uten å selge/avvikle slik at verdien blir realisert. (0422) MEN... Sum privatkonto MÅ jo inneholde uttak så det beste er vel om det havner under 0420.

     

    Det beste for meg er vel å legge det på 0420 og så fikse tallene fra i fjor,2012 og samtidig gjøre en egenkapitalkorreksjon for dette. Da vil jeg få riktig utg.pkt.

     

    Et annet spm. I fjor har jeg 65.037,- i sum eiendeler. Dette er maskinvare og bankinnskudd (21.000 og 43.999,-). Maskinvare er ikke realisert så jeg antar at jeg må på privatkonto i år legge til de 43.999,- ettersom dette ikke er på konto lenger, ergo er det tatt ut iløpet av året ettersom det nå kun står noen få tusenlapper på konto.

     

     

     

     

     

    post-59670-0-59089500-1401093934_thumb.jpg

  4. Takk for svar.

    Det hjelper veldig. Jeg har slitt i flere år (som du ser) med akkurat dette,m en nå begynner det å gi mening.

     

    Her er oppdatert liste med siste tall.

     

    - Sum gjeld består av oppgjørskonto MVA som utgjør 1.302,-

    - Sum skattemessig egenkapital er da det jeg har på firmakonto og skatteoppgjørskonto 2.253,- (som egentlig ikke spiller noen rolle, men det er det som står igjen i firma på slutten av året som ikke er tatt ut.)

    - 0425 skattemessig egenkapital er dermed 144.654,- (årsresultat) minus 142.401,- (sum privatkonto, som kun er uttak)

     

    Beløpet som er i personinntekt skjema under 1.1 er hentet fra Næringsoppgaven og blir dermed 144654, hele summen. Jeg antar det er derfor det er blitt korrekt skattet tidligere.

     

    Det jeg tenker er at jeg fyller i det som er korrekt for i år og legger inn samme for i fjor i denne næringsoppgaven. Det betyr at tallene blir oppdaterte selvom det nå ikke er 211.000,- , men det korrekte beløpet fra fjorårets bankutskrift. Foreløpig har jeg satt 0, så jeg skal få i år til å gå opp først, men tenker oppdatere det med de små tusenlappene som sto på konto. Da vil det stemme med de nye tallene. Uttaket mitt vil da tilsvare det jeg har satt opp pluss egenkapitalen fra i fjor og jeg sitter da igjen med det samme som jeg har her nå.

     

    Dersom de spør om dette tenkte jeg si nettopp dette. At jeg har rettet opp i år pga denne feilen fra tidligere år der jeg har fått riktig sum (eller egentlig for mye, men i deres favør) på personinntektskjema og dermed i selvangivelsen.

     

     

     

     

    post-59670-0-02174900-1401049712_thumb.jpg

  5. sum privatkonto....

    Er vel her jeg har gjort feilen.

     

    Hvordan skal jeg få rettet opp i dette? Skal jeg bare føre som vanlig og sende en korreksjon på selvangivelsen 2012?

     

    Jeg antar det har blitt skattet da det nok har kommet opp som personinntekt fra annen næring RF 1224. Jeg bare tenker at her er det noe som kan komme til å ta meg dersom jeg avslutter selskapet og det fortsatt er kapital (som egentlig ikke er der) og jeg da må skatte på fiktive tall igjen...

     

    Jeg kan vel ikke bare endre fjorårets helt uten videre. Kanskje om det er ført som personinntekt så kan jeg sette den ned i årets så det blir riktig.

     

    EDIT:

     

    Jeg ser at det er nok det som har skjedd. Se vedlegg.

    Det betyr at det er det som har skjedd noen år. Derfor stemmer ikke de 60.000 ca. eller de 211.000 så det betyr at jeg skal ha dette satt på 0 i dag, men at jeg får de ca. 140.000 i personinntekt

  6. Aiai.

     

    Det betyr at jeg i flere år har gjort denne feilen. Nå er beløpet oppe i over 200.000 da det skulle vært bare noen tusen... Likevel skattet jeg i fjor ca 70.000 og hadde oppført 211.000 på ENK. Ellers skattet jeg normalt på den andre lønna. Det virket da for meg som om det ble skattet ordentlig.

     

    Uansett om jeg gjør dette riktig i år vil jeg bli stående med en kapital på 211.000 + årets eiendeler...

     

    I år skal jeg ha tatt ut ca 140.000. Dermed ender jeg opp med 9960 på ca.20.000, men jeg får da de 211.000 oppå der igjen.

     

    (se vedlegg)

    post-59670-0-99365300-1400749793_thumb.png

  7. Hei.

     

    Jeg sitter hvert år og river meg i håret pga Næringsoppgaven. Nå har jeg ført inntekter og utgifter så den biten er inne, men det er en ting jeg elementært ikke forstår når det kommer til "Sum Skattemessig Egenkapital".

     

    For å forenkle tallene:

     

    9930- resultat 100.000,-

    9950- sum eiendeler 10.000,-

    9960-sum skattemessig egenkapital FJORÅRETS VERDI - 50.000,-

     

    Blir 9960 ÅRETS VERDI 150.000,-?

     

    Isåfall vil denne alltid vokse. Det betyr at jeg har høyere egenkapital hvert år selvom jeg tar ut alt av penger. Hvordan beregnes skatten av dette. Hvorfor er forholdet slik at fjorårets verdi legges til grunn slik at denne ikke blir det som faktisk er årets? De 50.000 var jo det som var i fjor, men det er tatt ut. Når de beregner skatten trekker de disse fra hverandre da eller? Hvis ikke blir man stående med millionbeløp relativt raskt... Fint om noen med peiling bare forklarer meg gangen på akurat dette så jeg slipper å bli like bekymret hvert år.

     

    Nå som de snakker om å forenkle byråkratiet vårt...

    Den burde se slik ut:

     

    "

    - inntekt :

    - fradrag og avskrivinger

     

    God Påske"

     

    thx,

    Martin

  8. Men gjelder det de første tre månedene av mitt opphold? Leste et sted at det ikke gjelder før etter tre måneder.

     

    Og hvorfor skulle det gjelde da jeg ikke skatter til Canada. Ettersom oppholdet er under 183 dager skatter man hjem til Norge. Etter 183 dager skatter man til både Norge og Canada. (Hurra, Norge har sørget for at man ikke skal få noe skattelette hvertfal...)

  9. Hei.

     

    Jeg var litt usikker på hvor jeg skulle legge denne tråden. Jobb og Utdanning handlet mest om nettopp utdanning og jobber i norge. Dette er relatert til både jobb og forsikring. Min utfordring er følgende:

     

    1) Jeg skal jobbe i Canada i 6 måneder for privat arbeidsgiver.

    2) I Canada kan man ikke få helseforsikring de første 3 månedene av sitt opphold fra Canadiske tilbydere (fint om noen kan bekrefte).

    3) Når man drar til utlandet for å jobbe for utenlandsk arbeidsgiver, mister man sitt medlemskap i folketrygden. Under noen forhold kan man være frivillig medlem, men dette vil ikke gjelde meg.

    4) Forsikringstilbydere i Norge har som punkt 1 at man må være medlem i nettopp folketrygden for å kunne bli tilbydt forsikring.

     

    Hva gjør jeg? Ser ut som jeg er fanget i et hull, men med tanke på at det er så mange som har gjort dette før meg kan jo ikke dette egentlig væte et problem...

     

    Anyone?

  10. Synes det er bra det kommer modeller for nybegynnere. Jeg holder for tiden på med å lage en liste til min mor (som forøvrig ikke er nybegynner egentlig, bare nybegynner på digital) Men det har skjedd mye siden hun kjøpte sin gamle speilrefleks. Jeg tror, i likhet med andre her, at det er et ønske fra nybegynner gruppen at det er live view. Vekt er ofte viktig for nybegynnere og prismessig legger selvfølgelig nybegynnere seg lavere. Det er da ganske fint å ha et bredere speker å velge i. Selv ville jeg ikke kjøpt et hus uten fokusmotor, men om man stort sett bruker kit objektiv og evt. kjøper et til bare så er det kanskje ikke så farlig? Helst skulle jeg anbefalt mor å kjøpe en D90, men det blir nok for dyrt så kamera i dette sjiktet er nok fint :)

  11. Martin A: Man skal være særdeles interessert i seriebildehastighet for å gidde å betale 3600 kr for å å øke fra 7 til 8 bps.

     

    Ja, det er klart. Nå får man jo med andre ting da, som batterivarighet og et vertikalt grep. Det er utrolig behagelig å bruke. Det blir ganske tungt, så alt i alt kommer jeg nok til å ikke kjøpe noe grep (låner nå), men heller kjøpe ett batteri til. Det er nok den beste løsningen for meg. Det er uansett morsomt å teste ut ting ordentlig før man bestemmer seg. Jeg kjøper ikke power kit kun for én fps mer :)

  12. Det med vertikalgrep er noe missvisende. Folk, meg selv inkludert, var ikke klar over at man må ha en EN-EL4a batteri og at EN-EL3 ikke gir noen effekt. Da blir det litt feil å si at man med et vertikalgrep får høyere hastighet uten å nevne batteribyttet. Nå er jeg klar over det da :)

     

    Jeg tok med meg et Nikon D300 med MB-D10 til Fotovideo og spurte og fikk da vite at man med dette grepet ikke vil få noen høyere hastighet på seriebildene. Derimot må man ha et EN-EL4a batteri og da må man også kjøpe en BL-3 for å få dette sammen. Dermed havner man på en Power Kit pakke til 3600,-

     

    Kjekt å vite om man kjøper vertikalgrep av den grunn.

  13. Som alle andre påpeker kan ikke regnestykket tas alvorlig da det inneholder noen litt "frie" beregninger. Test dette på en matteprøve og se hvordan det går:

     

    x+2 = 4

    x = 50.000.000.000 // gjorde noen frie tolkninger av x

     

    Når det kommer til Photoshop, som er piratkopiert i store mengder, har Adobe en horribel prispolitikk. I USA koster Photoshop CS4:

    - $699 = NOK 4540

     

    I norge koster Photoshop CS4:

    - NOK 8125 (inkl. mva)

    - NOK 6500 (eks. mva)

     

    Altså koster programmet ca. 3400 mer her i Norge sett at mva er bakt inn i den amerikanske prisen. Nå får man riktignok tilbake mva som næringsdrivende, men mannen i gata gjør ikke det.

     

    Adobe forsvarer sin Europeiske prispolitikk med at de må tilpasse seg et marked med mange språk. Dette kan ikke forklare at Photoshop koster følgende i de to engelskspråklige landene UK og Australia. Ifølge kilder som har brukt Adobe i England er det amerikansk språk så den unnskyldningen funker ikke her. Her er prisene i England og Australia:

     

    UK:

    - £557.75 = NOK 5517 (inkl. mva)

    - £485.00 = NOK 4797 (eks. mva)

     

    Australia:

    - AUD 1415 = NOK 6989 (usikker på mva. Oppgis bare en pris.)

     

    Altså en ganske varierende pris på de engelskspråklige landene.

    Alle priser er basert på at man kjøper en nedlastbar versjon.

     

    Les mer om det her: (med forbehold om at priser kan ha endret seg)

     

    http://www.amanwithapencil.com/adobe.html

    http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=2&t=619104

  14. Skal vi seee... Du har altså et oppsett med:

    --------------------

    - Telenor SurfPrat M:

    --------------------

    --> 389,- / mnd.

    --> 0 inkl. ringeminutter.

    --> 100 inkl. sms

    --> 500 MB datatrafikk.

    --> 0.89 i startavgift.

     

    ---------------------

    - Telenor FriKontakt

    ---------------------

    --> 49,- / mnd.

    --> 0.69 i startavgift.

     

     

    ---------------------

    - Telenor SuperSMS

    ---------------------

    --> 199,- / mnd

    --> 2000 inkl. sms

     

    Dette blir vel en total på 637,- / mnd.

    Hvor mye har du i tillegg når det kommer til bruk?

     

    Om jeg regner litt på min regning fra August som er mest representativ for snittet, kommer jeg frem til dette:

     

     

    ---------------------

    - Telenor Frihet:

    ---------------------

    --> Månedspris: 0.00

    --> Minuttpris: 0.49

    --> Oppstart: 0.89

    --> SMS: 0.49

    --> MMS: 1.99

     

    Jeg har da foretatt 63 oppkoblinger (3t, 08min) til telenor mobils nett og 57 (2t, 44min)til andre mobilnett. Jeg har 16 (28min) oppkoblinger til fast nett, jeg har sendt 134 SMS og 4 MMS.

     

    Om vi ser på Telenors Mobilnett først:

    - 63 * 0.89 = 56 kroner.

    - 3t, 08min = 188 minutter. 188 * 0.49 = 92.12

    - Tot: 148 kroner

    -----------------

     

    Andre Mobilnett:

    - 57 * 0.89 = 50.73

    - 2t, 44min = 164 min. 164 * 0.49 = 80.36

    - Tot: 131.09

    -----------------

     

    Fast Nett:

    - 16 * 0.89 = 14.24

    - 28 min. 28 * 0.49 = 13.72

    - Tot: 27.94

    ------------------

     

    SMS:

    - 134 * 0.49 = 65.66

     

    MMS:

    - 4 * 1.99 = 7.96

     

    --------------------

     

    In the end:

    148

    + 131

    + 28

    + 66

    + 8

    -----

    = 381

    -----

    -----

     

    Så man kan si at pr. dags dato betaler jeg mellom 300-500 kroner i mnd. uten datatrafikk. Jeg vil kalle meg en moderat mobilbruker. I tillegg er det jo en del som går under fri familie og dermed bremser regningen drastisk!

     

    Så om vi går tilbake til abbonementene det er snakk om er kanskje SurfPrat M det beste alternativet?

     

    Telenor Surfprat M:

    - månedspris 389 kroner (389*12 = 4668 så det betyr at iPhonen egentlig kommer på 6936 totalt)

    - Minuttpris: 0.49

    - Oppstart: 0.89

    - Inkl. SMS 100.00

    - Inkl data: 500 MB

    - MMS: 1.99

     

    Om jeg overfører dette direkte til forrige regningen som satte malen for regnestykket over blir dette:

     

    Telenor Mobilnett: 148

    Andre mobilnett: 131

    SMS: 17 (Ettersom det er 100 inkl. sms)

    MMS: 8

    Data: Jeg regner ikke med å overstige 500MB.

     

    Så jeg kan altså trekke 17 fra de 66 kronene på sms siden som utgjør en 50 lapp. Så da kan man si at jeg betaler 350 kroner i måneden.

     

    Det er med andre ord ikke mye som forandres fra dagens situasjon. Dersom jeg tegner FriKontakt blir det 49 kroner mnd og for denne mnds samtaler: 0.69 * 63 = 44. Altså ca. 100 kroner/ mnd. Dette kan sløyfe regningen med en 50 lapp til. Sannsynligvis mer i snitt gjennom hele året.Plutselig betaler jeg 300,-/ mnd og iPhonen koster 5868 istedet for 6936. Merkbart allerede. Noe ekspandert SMS avtale kan det se ut som jeg ikke trenger.

     

    Italk Small stiller noe sterkere når det kommer til oppstart priser, tellerskritt og inkluderte ringeminutter. 20 øre dyrere SMS, men det er ikke noe problem da det også er 100 inkluderte sms i abbonementet :) er fprnøyd med Telenor og Fri Familie oppsettet så jeg har kanskje mest lyst til å gå for det.

  15. Wow.. Det var en som kunne bruke mobilen sin det!

     

    Selv har jeg disse statsa i dag (snitt pr. mnd.):

    - Til fast telefon: 45 minutter

    - Til Andre operatører: 120 minutter

    - Til Telenor: 90 minutter

    - SMS: 150 stk.

    - MMS: 10 stk

     

    I tillegg har jeg Fri Familie selvfølgelig så det er mer der, men det er "gratis" så det har jeg ikke tatt med her. Jeg kommer uansett ikke til å bruke iPhonen så aktivt at jeg er villig til å bruke 10 kr. dagen på datatrafikk alene. Hvis jeg skulle tippet ville jeg tro at jeg kommer til å ikke bruke 3g nettet i det hele tatt 1/2 mnd så det blir jo ikke rare trafikken. Men dette kan man jo fort bomme på. Det var derfor jeg tenkte det hadde vært fint å høre hvordan dere andre brukte iPhonene når det kommer til datatrafikk :)

  16. Nå som andre enn Netcom har iPhone avtale begynner det for min del å bli aktuelt å kjøpe seg en iPhone.

    Jeg har ingen problemer med å regne med frem til hvilket abbonement jeg skal ha med tanke på ringeminutter og sms/mms, men for min del er jeg usikker på datamengde. Dersom jeg skal kjøpe inn en iPhone kommer jeg til å bruke WLAN hjemme og på jobb så det er relativt sjelden jeg kommer til å ha behov for større datamengder.

     

    Så mitt spm. er:

    - Hvilken type forbruker er du og hvor mange MB bruker du i mnd? Om du vil kan du også legge ved hvor mange timer du ringer og hvor mange sms du har i mnd. sånn ca.

     

    M

×
×
  • Opprett ny...