Gå til innhold

Laat

Medlemmer
  • Innlegg

    203
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Laat

  1. Siden du har Uninett som internettleverandør, så har du ethernett i veggen. Dere har vell også tilnærmet faste ipadresser så IT-ansvalig vil uansett finne person og MAC-addresse ganske lett. Dere har vell også en nettansvarlig i boligområdet?

     

    netbios er fildeling, som i å dele mapper på din maskin tilgjengelig for andre på nettverket. Samba i linux. Dette er nok fordi noen er koblet rett på pluggen i veggen med pcen, noe jeg mener folk bør være, og windows/mac oppdager maskiner og delte resjurser automatisk.

     

    Du bryter helt sikkert avtalen med Uninett når du med LANguard og annen software driver med portscan og annet ymse.

  2. Det er ikke slik at man ikke kan kjøre Mac OSX på en PC, men det vil mest sannsynlig bli litt driverproblemer. Det er fordi Apple, kun lager sitt OS for egen-produserte pcer, og trenger derfor ikke støtte annen hardware.

     

    Windows derimot er laget med tanke på at det skal fungere på de fleste pc-er, fordi de ikke produserer systemet kun for sin egen hardware.

  3. Studentbyene har 100mbit, dvs kjemperaskt. Du trenger da en kjemperask router, for å utnytte hastigheten (med kabel).

     

    Dersom du kun skal koble deg til nett trådløst, trenger du ikke en rask router. Trådløst nett er tregere, så da holder det med hvilken som helst av nevnte linksys.

     

    Dersom du skal koble deg til med nettverkskabel, i tillegg til trådløst, og vil utnytte hastigheten fult ut, fungerer denne bedre: hw.no om DIR-655

  4. Slik jeg forstår det så tar du med deg MP3filer som er lovlig kjøpt i Russland. MP3filer er ikke ulovlig i Norge, det er heller ikke ulovlig å ta det med deg inn i Norge.

     

    Du bryter ingen lover i Russland når du kjøper, du bryter heller ingen lover i Norge når du importerer. Du er nok på den trygge siden.

     

    Etisk sett, så er det i gråsonen++. Det er lite sannsynlig at pengene kommer frem til artisten.

  5. takk for lenken, til å begynne med forsto jeg ikke tabellen 8-)

     

    Den gir meg litt flere alternativer å velge mellom. Den eneste ulempen jeg kan se med DIR-655 er at det ikke er mulig å kjøre annen firmware (openWRT ect).

     

    Skulle helst hatt en ren gateway, en port til wan og en til lan. Men den kan like godt erstatte utstyret jeg allerede har.

     

    Takk for all hjelp :)

  6. Jeg er tilkoblet direkte med ethernet, så en switch er mulig.

    Men jeg har en del services på maskinene mine som jeg ikke vil dele med hele verden. Og vil derfor ha NAT.

     

    Pc som gateway er også mulig, men ganske upraktisk. Trenger noe smått og stillegående.

     

    Jeg er ikke på utkikk etter en router(med switch), men kun en gateway. Kan tenke meg noe som ligner Cisco Pix, bare billigere og enkel brannmur.

  7. Jeg sitter på en 100mbit Internett-linje, og skal vil utnytte dette til det fulle.

     

    Nå har jeg en Linksys WRT54GL (dd-wrt firmware), men denne tilfredsstiller ikke. Den gir meg kun 30mbit (med NAT) kablet.

     

    Jeg ser etter en gateway som gir meg 100mbit, slik at jeg får utnyttet tilkoblingen min.

  8. Én ting som jeg lurer litt på, er multitaskingen min. Hvis jeg er inne på Battlefield 2 mens jeg surfer, går PC'en veldig tregt. Hvis jeg scroller på en nettside lagger den nedover, minner om den gamle PC'en, litt rart.. Kan det ha med noe CPU Dual Core driver, eller noe sånt å gjøre?

    Kan tenkes at det hjelper å kjøre Battlefield 2 på en kjerne. Men jeg har egentlig ikke peiling.

     

    Under booting får jeg en feilmelding "Can't find PS2 Keyboard, press F1 to continue." Jeg bruker USB tastatur, så burde vel egentlig ikke være noe problem.

    Mest sansynlig en bios-instilling.

     

    Lyden min er også litt rar, får ikke alle høyttalerene til å fungere, jeg har logitech Z-5500, og vil gjerne bruke det til mer en stereo-lyd
    Prøv å oppgrader driverne.

     

    Og et spørsmål til, vil det lønne seg for meg å kjøpe ny GPU-kjøler? Til fremtidige spill kunne jeg tenkt meg å bruke ATI Catalyst Overdrive til å øke ytelsen littegrann, skjermkortet nå blir nemlig litt for varmt når jeg gjør det.

    Dette kommer ann på om kjølingen ellers i kabinettet er god nok. Det hjelper lite å kjøle gpu med varm luft.

     

    :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...