Gå til innhold

drvannnordstrom

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av drvannnordstrom

  1. Min ASUS G74sx (trur jeg den heter) har vært veldig bra i ett par år, men for noen måneder siden begynte den å få hikke i ny og ne. Dette skjedde oftere og oftere, og til slutt re-installerte jeg windows fra scracth. Men dette hjalp ikke!!

     

    Problemet er at maskinen henger seg/fryser under vanlig surfing (chrome,firefox). Det kommer opp at feks "chrome svarer ikke", og jeg må veldig ofte ta maskinen ned på knappen, altså kutte strømmen. Har ikke merket noen problemer når jeg spiller, men dette kan være tilfeldig da den brukes mere til surfing enn til spilling for å si det slik.

     

    Googlet litt rundt, ser ut til at det kan være noe med driver til grafikk-kort? Geforce GTX 560M hvis jeg tolker "merkelappen" rett :-) Eller kan det være noe fysisk med maskinen, som gjør at den klikker ofte!?

     

    Tips tas i mot med stor takk! 

  2. Vi kommer oss ikke inn på enkelte nettsider her hjemme, kan ikke se noen som helst logikk bak dette. Når jeg kobler direkte med kabel utenom ruteren, så fungerer alt, mao må det være ruteren som har funnet ut at den har lyst å blokkere noen sider.

     

    Vi har aldri vært inne og administrert ruteren på dette området, så det må være noe "hikke" default i ruteren. Noen tips der ute?

     

    FYI: Ruteren det er snakk om er en Netgear WNDR 3800.

  3. Ok, her er problemet:

     

    Alle "dingsene" mine (laptop, tv, mobiler, Ipad, IP-kamera, osv) kobler seg greit til selve Internettet, og hver for seg fungerer det utmerket. Problemet er at, tja la oss ta et konkret eksempel:

     

    Jeg ønsker å se på netflix via Chromecast:

     

    Da sier feks mobilen min at jeg ikke har noen Chromecast-dings (det dukker ikke opp noe symbol for Chromecast når jeg spiller av på mobilen). Men på TVen min sier Chromecasten at den er klar til bruk.

     

    Når jeg da rebooter ruteren, finner alle dingsene hverandre, og jeg får bruke chromecast perfekt. Men etter feks en dag eller tre (dette har jeg ikke funnet noe system på), så må jeg NOK EN GANG reboote ruteren for at ting skal fungere.

     

    Noen som vet om en fiks, som gjør slik at jeg slipper å reboote ruteren nesten hver gang jeg skal Chromecaste?

     

    PS! Nettverkskartet viser at ruteren bare finner feks 4-5 dingser, når det er snakk om kanskje ca 10-15 stk. Dette løser seg som sagt med reboot av ruter, men det varer ikke lenge. (Ruteren er en Netgear, husker ikke mod).

  4. Har av og til litt tid til å spille på PC. Siste spill var splinter cell - blacklist. Noen av dere som er oppdatert i spillverden som kan gi meg tips om hvilket spill jeg skal kjøpe nå?

     

    Har ikke tid til å spille særlig mye, så liker best typen som går rett på sak. Elsker Hitman serien, metal gear solid osv. Har heller ikke mye tid til å utforske multiplayer delen, det lille av den tida setter jeg av til BF3...snart BF4.

     

    Håper noen der ute har tips.

  5. Det er vel oppløsningen i kombinasjon med skjermstørrelsen det går på. 1920x1080 er helt ok til spilling uansett om det er 15 eller 17 tommer, men når vi snakker lesing av dokumenter og websider, så er det mange som har problemer med en så høy oppløsning på en 15-tommers skjerm, ja, det kan bli smått nok på en 17-tommer, slik at man må sitte og zoome hele tiden. En fin løsning er jo en 15-tommer med høy ytelse til spilling, som er ok å ta med seg på tur, og som man kan koble på en stor ekstern skjerm når man er hjemme.

    Men har du ikke det store behovet for å flytte mye på 17-tommeren, er det jo helt greit det også. Men jeg synes du skal ta med i betraktningen at du får 15-tommere med GTX 570M til under 10k ... det får du ikke med 17-tommere.

    Og ja, 17-tommere er ganske merkbart mer ukomfortable å hanskes med enn 15-tommere, utenfor hjemmets vegger. Har selv 17 tommer, og det er ikke veldig praktisk på fly, tog eller buss ... eller på kafé wink.gif

     

     

    Valget falt på følgende:

     

    http://www.dustinhome.no/asus-g74sx-ci7-22-8gb-750-gtx560-blu-ray-173-w7hp/product/5010619953?intcmp=searchProvider_dacsa

     

    Pga mye som skjer i livet og ikke for mye interesse og tid til å studere meg ihjel angående gaming-laptoper, gikk jeg for anbefalinga di. Det blir sikkert godt nok for min gaming, og så kom det jo under den magiske 10.000 kr grensa :-)

     

    PCen blir nok ikke brukt på cafe, fly osv, så dermed ble det 17 tommer. En slags erstatning for stasjonær pc :-)

     

    Mange takk for tips.

  6. Hadde ikke gått utenom SSD for gaming for å være ærlig.

     

    Mange gode grunner til å velge SSD-harddisk, men spilling er vel ikke en av dem ... hvis det da ikke er om å gjøre å få ned tiden det tar å laste inn spillet, eller store maps ... når man vel har begynt å spille, har ikke harddisken noen særlig innflytelse. Så hvis man innenfor et budsjett på 10k velger SSD-hardisk, må man gå ned på ren spillytelse. Det henger ikke på greip, etter min mening. Har man derimot anledning til å plusse på budsjettet med et par tusenlapper ... så kjøper man en SSD ved en senere anledning og putter inn selv.

     

    Edit: 15- og 17-tommere med enten GTX 560M eller GTX 570M grafikkort hos norske forhandlere/nettbutikker, maxpris 12k: Liste

     

    Dette er de beste skjermkortene man får i den prisklassen - AMD har ingen av sine konkurrerende kort på plass i noen bærbar i skrivende stund. HD 5870M har forsvunnet fra markedet, og HD 6950M er ikke å se i noen maskin. Skal man ha bedre spillytelse i bærbare, må man opp til HD 6970M, HD 6990M, eller GTX 580M. Da må budsjettet oppjusteres betraktelig, og da er man helt i toppen hva gjelder spillytelse i bærbare - med unntak av et par maskiner som kjører disse toppkortene i SLI/CrossFire.

     

    Ja, et godt poeng det med SSD disk. Men såfremt jeg kan kjøpe en slik sak i ettertid og hive inn....ja da er det jo ikke noe problem for meg.

     

    Jeg ser litt på den lista du presenterte, interessant. Må vel studere den litt nærmere. Men har du noen tips angående skjermstørrelse. Jeg tenker jo i utgangspunktet på 17tommer (har jo fullt brukbar mindre laptop for reise etc i hus pr dags dato). Men blir disse litt vel store, og kanskje mere "flyttbar" enn "bærbar" ??

  7. Har for lenge siden "falt av lasset" når det kommer til specs, Hardware o.l. Har ikke peiling lengre på hva som gjelder.

     

    Skal finne meg en laptop som jeg skal kunne spille på, rundt 10.000 tenkte jeg (vet ikke hvor den magiske grensen går).

    Her er to kandidater, kan godt finne noen andre hvis dere har tips:

     

    http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/AS7750G726716/acer-aspire-17-3-barbar-pc-as7750g-72671687mnkk

     

    http://www.netonnet.no/art/data/laptop/skjermstorrelse/laptop-17-tom/asus-g74sx-tz226v/162119.3004/

     

    Tips og erfaringer mottas med stor takk.

  8. Vi ønsker å ha to stk (rimelig små) høyttalere som kan kobles trådløst til TV. Grunnen er at vi vil ha mest mulig lyd "rett på øret" uten å vekke lillejenta på kvelden. Samtidig ønsker vi ikke å trekke kabel rett over gulvet, eller rundt hele stua.

     

    Noen som kan hjelpe meg å finne et produkt...hvis det finnes.

     

    PS! Ja vi har strøm lett tilgjengelig der vi sitter, men ønsker som sagt ikke å trekke lydkabler.

  9. Okasin; jeg skal sette meg inn i stoffet du presenterer når jeg kommer hjem fra bøljan blå (jobber ute på havet i den store verden, med verdens tregeste internett). Det ser jeg fram til.

     

    Ellers registrerer jeg problematikken med inngrep i naturen, og denne tar jeg på alvor. Dog hadde jeg tenkt et veldig lite testprosjekt, uten rørgater o.l., samt at jeg skal kunne enkelt ta bort "kraftverket" når jeg reiser hjem fra hytta.

     

    Vi får se hva vi får til. Som sagt, dette er kun for å drive noen svake lyspærer e.l.

     

    Takk for all feedback!

  10. Har leita lenge rundt på nettet nå uten helt suksess, og prøver dermed med et innlegg her.

     

    Det dreier seg om det kjente problemet med strøm på hytta, men i motsetning til de fleste tråder jeg har sett så konsentrerer jeg meg om en liten skala, mao ikke mange watt. Vi har en bekk som renner forbi rett ved hytta, og ca 50 meter lengre bort har vi ei ganske "kraftig" elv. Så jeg tenkte hente ut noen stakkars watt fra en av disse potensielle vannkraftkilden, men problemet er å finne et produkt som løser dette.

     

    Jeg ser for meg 12V DC output, og det skal primært brukes til lyspærer/LED. Noen som vet om produkt/byggesett som finnes, evnt kan komme med tips eller erfaringer. Jeg har teknisk bakgrunn, men har ikke drevet med prosjekt i denne kategorien før. Ja jeg innrømmer det; eneste grunnen til dette prosjektet er at det tross alt renner vann "rett utenfor" døra, og det hadde vært gøy å utnytta det :-)

     

    Skrinlegge før jeg har begynt? Noe jeg ikke har tenkt på?

  11. Da står følgende produkter fram som aktuelle kandidater:

     

    Archos 605 wifi og Cowon A3.

     

    Så er det vel pluss og minus som med alt annet her i verden :-) Begge disse kan kobles til tv hvis jeg har skjønt rett, men hvordan blir kvaliteten på en ca 24" tv? Kan man legge laptop'en igjen hjemme neste gang?

     

    Et annen sak er jo wifi. Dette er sikkert kjekt på enkelte flyplasser. Så har man jo også batterikapasitet! Viktig når man skal sitte på et fly i ca 12 timer. Vel jeg får vel prøve å lete videre på nettet etter diverse tester.

     

    PS! Cowon Q5W så jo rimelig bra ut, men prisen er jo kanskje litt vel høy....vi får se...

  12. Jeg trenger meg ny mp3-spiller, og da tenkte jeg det var greit å velge en som kan vise film også. Helst divx, men har skjønt at dette må konverteres til "spesielle" format skreddersydd for de ulike produkter. Er i utgangspunktet svak for apple, men har følgende spørsmål:

     

    Kan man koble noen av disse produktene til en monitor/tv? Jeg har endel lange flyturer gjennom jobben, der det hjelper på med noe underholding for å "slå ihjel litt tid". Men når jeg kommer fram hadde det vært kjekt å kunne koble til en tv, dog man har jo selvfølgelig laptop i bakhånd....men men....

     

    PS! Den bør hvertfall kunne kobles til eksterne høytalere! :-)

  13. Er knytta til tele2 pr dags dato. Jobber mye laaangt ute på havet, dvs meget dårlig med mobildekning mange dager i året for denne karen. Så det jeg lurer på (uten at jeg har sjekka for mye rundt foreløpig) er om det finnes noen tjenester pr internett som gjør at jeg kan sende/motta sms? Så lenge det ikke er svindyrt så er det meste av interesse. Tips?

  14. Det har seg slik at jeg eier en xbox 360, og den er JEG rimelig fornøyd med. Dessverre kan jeg ikke se at det finnes typiske "party-spill" (eller hva vi nå skal kalle det) til denne konsollen. Så mitt spørsmål til dere som har oversikten: Har jeg ventet forgjeves på QUIZ, karaoke o.l. til 360'en (til nød PC)?? Må jeg rett og slett gå til anskaffelse av en ekstra konsoll hvis jeg ønsker noe slikt?

     

    Det er jo kjipt å måtte kjøpe en ps2 (som vel strengt tatt er rimelig utdatert pr dags dato) for å få oppfylt dette ønsket. En ps3 er seff kjekk, men det blir rett og slett litt overkill for mitt behov, spesielt siden den ikke akkurat er billig.

     

    Som sagt, synes 360'en er bra; men det er litt synd at den har lite å by på i et "lystig lag" :thumbdown:

  15. Noen som har tips til programvare som kan brukes til å vise teksten til musikken som spilles? Perfekt hvis det fantes noe som kan brukes til Windows Media Center (bruker xbox 360 vha streaming), men skjønner at det kanskje er litt optimistisk. Så jeg nøyer meg med feks noe som støtter winamp eller lignende.

     

    Selvfølgelig må programmet kunne bruke tagene til mp3-filene, og bruke disse til å søke etter lyrics/tekster på nettet.

     

    Noen tips eller erfaringer der ute??

  16. Jeg får fint til å streame til 360 vha Windows media center, men jeg lurer på følgende:

     

    Hvordan får jeg til å spille av .avi filer direkte fra 360? Jeg plugger i min bærbare harddisk og kan feks spille mp3 filer fra denne. Er det håp om å få til dette med divx-filer rett fra harddisk vha "modding"?

     

    Problemet med streaming er jo feks hvis jeg ønsker å spole/tracke litt fram og tilbake. Derfor hadde det vært kjekt å hatt direkte tilgang via harddisk :thumbup:

  17. Jeg synes det er greit å ha en tv-serie å kose seg med i ny og ne (av og til synes jeg det er litt "krevende" å sette på en film. Føler jeg må være opplagt for å "konsentrere meg" i ca 2 timer).

     

    24 var en serie jeg likte, dog nr 1 er prison break. Er det noen der ute som vet om noen serier som er verdt å bruke tid på. Krav er at de ikke er avsluttende for hver episode, altså at det går en rød tråd gjennom det hele. Jeg trenger noe som er "catchy!!" :-)

  18. Ok, det fungerte fint. Takk takk!

     

    Desverre ser jeg at det er flere problem: (mulig dette skulle stått under konsoll-forumet)

    Når jeg fyrer igang 360'en så finner den masse musikk! Dette betyr altså at WMC må operere med forskjellige profiler eller lignende??

     

    Kort foklart hva jeg undres over: Hvis jeg starter WMC fra PCen så har den IKKE de samme filene tilgjengelig som hvis jeg kjører WMC fra Xbox360'en. Dette betyr igjen at det kan bli mye rot hvis jeg "styrer" WMC fra begge plasser.

     

    Men viktigst av alt! Hvordan kan jeg lettest mulig slette filene som jeg har lagt til vha 360'en?? Eventuelt hvordan kan jeg slette ALT som er lagt til WMC vha 360'en (en slags "formatering")?? :hmm:

  19. Hvordan fjerner man f.eks musikk på windows media center? Når jeg igår hadde det for første gang "up and runnin" la jeg inn en musikk-mappe som ikke akkurat er ryddig, mere som en test. Når jeg nå "haker" den bort så er jo musikken akkurat like mye til stede?? I tillegg har jeg re-name på den aktuelle mappa (som jeg har haka bort), men musikken finner han!?

     

    Dette må da altså bety at den ikke blir linket til, men "fysisk" lagt inn en eller annen lur plass :hmm: Er det så kjipt lagt opp at jeg må gå gjennom lista, og såkalt "hake bort" all musikk som jeg ikke ønsker... Det er hvertfall meget tungvint!

     

    Det må da være en vei utenom. Tar om så imot tips på hvordan jeg sletter alt som er lagt inn (på en måte starter WMC fra scratch), eller om jeg kan gå direkte i mappa og gjøre forandringer utenom å gå via WMC. Som sagt, er grønn på WMC som dere skjønner :ermm:

  20. Du har MCE 2005.

     

    Er PCen fullt oppdatert via Win. Update? Hvis ikke gjør dette, har du pirat som meg, kan du laste ned siste verisjon av AutoPatcher og oppdatere med den.

     

    Deretter følger du bare guiden til hvordan man kobler Xbox 360 og MCE sammen som står på Xbox.com :)

    6772808[/snapback]

     

    Mange takk!! Autopatcher saken du henviste til gjorde susen :w00t: Var på vei å starte fra scratsch med re-install av OS. Må innrømme jeg ikke hadde helt trua, så jeg skvatt i været da det viste seg at tipset ditt funka :thumbup: Takk takk!

  21. Jeg la inn Windows Media Center Edition på den stasjonære dunken min. Det funker ikke helt som det skal. Hvertfall, jeg la merke til følgende:

     

    Når jeg starter media center og går til "settings/general/about media center/software version" står det følgende: Windows XP Media Center Edition 2005.

     

    Men når jeg går på:

    "my computer/view system information"

    Står det under system: Microsoft Windows XP Media Center Edition 2002.

     

    Altså en plass sier 2002, og en sier 2005?

     

    Noen forslag til hva som er galt, hva som kan gjøres??

×
×
  • Opprett ny...