Gå til innhold

Mapster

Medlemmer
  • Innlegg

    531
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mapster

  1. Jeg har problemer med den automatiske viftekontrollen til catalyst. I det siste så de fleste litt krevende spill jeg har forårsaket at hele maskinen henger seg, noe som fikk meg til å sjekke opp i temperaturer på komponentene på maskinen. Da oppdaget jeg at skjermkortet(Ati 4870x2) har 70grader når maskinen ikke kjører noe krevende, og finner videre ut at uansett hvilken temperatur gpu'en har så kjører viften på 27% hastighet. Jeg kan selvfølgelig overkjøre hastigheten til viften ved å aktivere ATI Overdrive, men dette er veldig lite praktisk, da den viften høres ut som en jetmotor. Er det noen som kan bistå med noe? Evt. linker til løsninger? Jeg har forsøkt å søke både på google og på ati sin support side uten hell.

     

    Os: Windows 7

    driver: Catalyst 10.7

  2. Hva er spørsmålet ditt egentlig? Om noen gidder å endre navn på metodene dine?

     

    I bank-klassen må du endre det slik at Person og Account objektene lagres i enten en array eller en liste (f.eks LinkedList, java.util.LinkedList). Dermed må du endre metodene som skriver ut kunderegister til å iterere gjennom alle objektene i listene/arrayene.

     

    edit:

    Har dere ikke lært om pekere? Jeg ville definitivt brukt en peker i Account-klassen til person objekter, slik at det ikke kan være tvetydig hvem som eier kontoen, og du slipper å skrive metoder som finner ut hvem som kan være eier.

     

    LinkedList er forresten generisk, det vil si at man lager en liste slik:

    LinkedList<Person> personer = new LinkedList<Person>();
    // husk å importer java.util.LinkedList;
    
    //evt array
    Person[] personer = new Person[ant];

  3. Vet ikke om det har blitt nevnt tidligere i noen av trådene til "Oppsumering av linux-uken"-artiklene.

     

    Screen er programmet for GNU/Linux brukere som "bor" i terminalen, eller bare bruker den mye. Det er en mye bedre måte å ha "tabs" på, enn den grafiske tabløsningen i f.eks Gnome-terminal. Screen er et program som kjører bash, og har mulighet til å ha mange "screens". Mulighetene er enorme, og jeg personlig har bare utforsket en brøkdel av programmet. Screen er genialt hvis du f.eks driver med programmering, og foretrekker å skrive i din favoritt terminal tekstbehandler, da kan man enkelt redigere flere forskjellige filer samtidig (jeg vet en del tekstbehandlere støtter dette, men screen er mye mer oversiktlig) og ha kompilator lett tilgjengelig i et annet vindu.

     

    En av de store fordelene med screen er også at man kan koble fra (detach) den aktive screen sesjonen, og selvfølgelig enkelt koble til igjen. Det som gjør dette til en enormt kraftig mulighet er at man da kan starte screen når man har koblet til en pc via ssh, slik at hvis man da skulle miste tilkoblingen vil screen fremdeles kjøre på pcen du var tilkoblet, så da er det bare å koble til igjen og åpne opp den forrige screen sesjonen. Man kan dermed bruke samme screen fra flere forskjellige pcer, og kan kjøre programmer i screen som ikke avsluttes før du avslutter dem.

     

    Diverse tastekombinasjoner innad i screen

    CTRL-a, CTRL-a: bytte til forrige aktive vindu
    CTRL-a, c: Opprette et nytt vindu
    CTRL-a, space: gå til neste vindu i listen av vinduer
    CTRL-a, backspace: gå til forrige vindu i listen av vinduer
    CTRL-a, d: koble fra screen sesjonen
    CTRL-a, k: drep det aktive vinduet
    CTRL-a, <0-9>: gå til vindu nr (hvor <0-9> er et av tallene i domenet {0,...,9})
    CTRL-a, A: endre tittel på aktivt vindu
    CTRL-a, ": vis liste over vinduer
    CTRL-a, [: visuell kopiering, trykk enter og marker tekst som skal kopieres til buffer
    CTRL-a, ]: lim inn bufferet til screen
    
    ++ mange fler, se '$ man screen' eller google :)

     

    Her er en anbefaling til en .screenrc fil (plasseres i din hjemme-mappe)

    #Vis liste over åpne vinduer i screen-sesjonen nederst i hvert vindu.
    caption always "%{+ rk}%H%{+ wk}=%{+ ck}[%L=%-w%45>%{+ Ck}%n %t%{-}%+w]%-0<"

  4. Litt enkel informasjon som er grei å vite i forhold til boolean bruk i if-setninger:

     

    Du trenger ikke å sjekke om en boolean variabel er lik noe:

    boolean er = true;
    if(er)
      //gjør noe
    ;
    
    er det samme som:
    if(er == true)
      //gjør noe
    ;

     

    For å sjekke om noe er lik noe annet må man bruke dobbel likhetstegn; "==".

    Utropstegn før et boolean-utrykk gjør sanne utrykk usanne og omvendt.

  5. Virker ikke som du er så veldig villig til å forklare hva det faktisk er du skal gjøre :S Jeg klarer ikke å se for meg noen grunn til å måtte ha ledende nuller i int variablene dine :S Jeg kan forstå at programmet ditt skal kunne håndtere at en bruker sender inn et tall med ledende nuller, men da er det ikke verre enn å parse strengen til int. Og som nevnt av flere personer her så finnes det mange måter å skrive ut et tall med ledende nullere, men det skal ikke på noe punkt være nødvendig å ha tall representert med ledende nullere internt i programmet (du kan til og med konvertere tallet til en streng igjen og legge til nullere).

     

    Hvis ditt mål er å tolke et regneutrykk, f.eks "5+4*3+14-100/94" så bør du skrive en parser. Men det kan bli ganske komplisert for en nybegynner i java å parse utrykk med mer enn en operatør, da man må ta hensyn til assosiativitet og presedens. Kan gjerne fortelle mer om dette hvis det er det som er ditt mål. (er forøvrig mye lettere å jobbe med prefiks utrykk da)

  6. du kan forenkle hele switch blokken til noe så enkelt som:

    		int[] ant = new int[6];
    	// For-løkke åpnes
    	for (int n = 1; n <= antKast; n++) {
    
    		terningen.kast();
    		terningen.getVerdi();
    
    		// dette er en tabell som lagrer ant kast på hver terningverdi.
    		// antall enere finner du på ant[0] og ant seksere finner du på
    		// ant[5].
    		ant[terningen.getVerdi()-1];			
    
    		tall += verdi + " ";
    
    
    	} // for-løkke stenges

  7. For å prøve å svare på spørsmålet ditt "hadde jeg bare skjønt oppgaven."

    Oppgaven går ut på å lage en klasse Tekstanalyse, jeg regner med at læreboken dere bruker har gode beskrivelser på hvordan man lager klasser, da dette er ekstremt essensielt for Java. I den klassen skal du ha en konstruktør (hva dette er finner du under beskrivelsen til hvordan man lager klasser) som tar inn en variabel av objektet String. Denne String variabelen skal du så gå gjennom tegn for tegn og finne ut hvilket tegn av mengden {"a","b",...,"å",<andre tegn>} gjeldende tegn er, for å så øke i tabellen beskrevet i oppgaven i forhold til tegnet. Klassen skal også inneholde metoder for de forskjellige analysepunktene du nevner.

     

    Dette er egentlig en veldig enkel oppgave, men det krever at du gidder å lese deg til de forskjellige metodene klassen String inneholder. (Eclipse er et veldig godt IDE og er slår automatisk opp metodene til klasser osv.)

  8. @Feh, tror du har misforstått opplegget med et universitetsstudium. Det er *ikke* først og fremst en praktisk utdanning, men en innføring i en akademisk disiplin. I siste instans skal den kvalifisere deg til selv å kunne bidra til utviklingen av IT. Universitetsstudenter som syter av å måtte ta mattekurs .... fyffff!! Kjenner jeg blir *innihelvetes* provosert.

    Helt enig!

     

    Det å si at universitets studier er lite praktisk orientert, er helt korrekt :) Bare flott at dere sier det. Universitetsstudier er for dem som er ute etter en litt større intelektuell utfordring enn å skrive database aksesserings applikasjoner for det lokale kjøpesenteret, eller skrive et nytt brukergrensesnitt til vlc. Til dette trenger man ikke avansert matte kunnskap, som f.eks matriser eller mattematisk logikk, men en enkel og praktisk utdannelse hvor man lærer å bruke et programmeringsspråk og dets innebygde biblioteker. På universitetet lærer man et spesifikt programmeringsspråk kun av den enkle grunn at det er et fint verktøy til å lære om programmering, man kunne for all del bare brukt pseudokode (noe man faktisk blir oppfordret til å gjøre, hvis man ønsker), men det er ikke like enkelt å få forståelse uten å prøve litt i praksis.

     

    Jeg synes ikke metodene som ble brukt i undervisningen og logistikken rundt innleveringer og informasjon fra skolen var spesielt godt gjennomtenkt ei heller var personalet involvært (fra administrasjon til lærere og hjelpelærere(studenter)) i den minste grad interessert i å hjelpe folk som var motiverte, men ikke fikk det til 100% på første forsøk. Ganske frustrerende å sitte på termstua og prøve å få hjelp av hjelpelærerne når det eneste de er interessert i er å snakke seg imellom om den ville festen på kjeller'n forige lørdag. Det virket også som om foreleserene tviholdt seg til metoder for utvikling som var standard for 15 år siden istedenfor å ta ibruk mer moderne verktøy som kunne gitt raskere læring, brattere lærekurve (og desto høyere kompetanse) samt bedre arbeidsflyt.

    Det er helt garantert bare et engangstilfelle for deg, fordi jeg er meget fornøyd med tilbudet på UiB. Om man ikke er fornøyd med foreleserens metode, så har man 2-3 erfarne gruppeledere (studenter som har hatt faget før) å lene seg på, men jeg er og har vært meget fornøyd med mine forelesere.

  9. Med bachelor i IT, mener du da i Informasjonsteknologi?

    Den linjen har nemlig i utganspunktet et fokus på mer høynivå utvikling, altså bruk av eksisterende datastrukturer; databaser, ferdig implementerte strukturer i språket man jobber i, osv.. Mens i informatikk lærer en det som ligger bak de eksisterende strukturene, og lærer algoritmer og metoder for å skape et grunnlag til å kunne utvikle sin egen struktur.

     

    Generell bruk av en datamaskin er noe de fleste burde klare å lære seg selv, men som forøvrig ikke er nødvendig å kunne for å drive med programvareutvikling.

    Et par av de beste foreleserene her på Informatisk Institutt på UiB, kan ikke mer en enkel bruk av datamaskiner.

  10. Går selv datateknikk og det er vel "bedre" enn informatikk?

    På UiB er det stikk motsatt ihvertfall! Jeg går på Bach. i Informatikk, som for øvrig nå er erstattet av to fag; datateknikk og datavitskap. Informatikk, med alle de anbefalte fagene, tilsvarer bach. i datavitskap, mens datateknikk er en "lettere" måte å gjennomføre Informatikk. Datavitskap har mye høyere fokus på de mattematiske fagene, som jeg vil påstå er ekstremt viktig for Informatikk. Mens datateknikk har flere såkalte "surfe-fag"; f.eks funksjonell webdesign.

  11. Man kan faktisk utrolig nok lage enkle spill uten å kunne noe særlig java. Jeg programmert blant annet snake og pacman for noen år tilbake i c++ med opengl. Dette var selvfølgelig dårlige implementasjoner, og det mest avanserte skrev jeg delvis av fra en bok, men spillene fungerte. Det finnes også et par enkle spill bibliotek til java, som for eksempel ucigame, som er greie å bruke til enkle spill.

     

    Men hvis ditt mål er å faktisk lære noe og kansje programmere noe litt mer komplisert med tiden, så ville jeg brukt rådene her om å kjøpe en bok. Personlig innså jeg begrensningen til det elementære jeg brukte i mine to spill, og begynte å lære meg mer kompliserte strukturer, algoritmer, matte osv., som jeg for øvrig fremdeles holder på med.

  12. Usikker på om dette er rette kategori å spørre om dette i, men det er ingen egen kategori for regexp og det er trossalt i et java prosjekt jeg skal bruke det.

     

    Jeg holder på å skrive et program som skal sortere elementer basert på filtre definert ved regexp, så jeg trenger en måte å klippe/begrense tekst strenger ved hjelp av regexp.

     

    En problemstilling:

    Jeg har et regexp som begrenser elementer til en kategori, altså et regexp som er til felles for en mengde elementer. Ut av den mengden elementer ønsker jeg å trekke ut en særegenhet i elementnavnet.

    Hvis element navnet har denne strukturen: <egen_navn><kategori><...>, kan jeg da beskrive egennavnet i regexp ved "alt før <kategori>", i selve regexp?

     

    Grunnen til at jeg ønsker regexp til å trekke ut egen navnet er fordi programmet skal være generisk og skal kunne ta inn filtre fra bruker.

     

    Håper noen kan hjelpe meg på vei :)

  13. Jeg trenger litt hjelp med å lage et bash script som går igjennom en mappe gitt som argument til scriptet.

    Det jeg ønsker at scriptet skal gjøre er:

    - Ta inn en path som argument.

    - Gå gjennom alle undermapper i den path'en.

    - Hvis en fil, f.eks ferdig.chk, så skal mappen flyttes til et annet sted (som evt. kan oppgis som argument den og)

     

    Hadde vært flott hvis noen kunne hjelpe med dette, har aldri lært meg bash ordentlig så må jo slå opp hver bidige ting jeg ønsker å gjøre. :)

     

    Takk på forhånd :)

     

    edit:

    evt. gi meg tips på hvordan jeg kan gå gjennom alle undermapper så kan jeg sette sammen scriptet selv...

  14. Som en ser i emnet så forsøker jeg å slette en fil, men får bare feilmeldingen rm: cannot remove: Foreldet NFS-filhåndtak. Filsystemet til partisjonen er ext3, men den er veldig nylig overført fra en ntfs partisjon. Noen som har en peiling på hva problemet er? Jeg har forsøkt å søke på google, men siden feilmeldingen er på norsk så er det begrenset med resultater og oversettelsene ("old/aged nfs-handshake") jeg har førsøkt hjelper ikke på.

×
×
  • Opprett ny...