Gå til innhold

WoIferey

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av WoIferey

  1. Høgskolen i Hedmark har også Bachelor i Animasjon og Bachelor i Virtuell Kunst og Design som en del av spillutdanningen, hvor første året er et fellesår for alle 3 linjene (visuell simulering inkludert) med fokus på å lære seg basics innen filmproduksjon, lyd, tegning, programmering, web design og 3d modellering. Det henger et par folk fra de 3 linjene på #hihm @ irc.quakenet.org (variabelt og omvendt proporsjonalt i forhold til tid som gjenstår før eksamen, og da spesielt programmeringseksamen :p)

  2. Det er bare å vente til rundt slutten av mars - april (seinest juni) en gang nå, Microsoft har annonsert en offisiell Kinect SDK for studenter og akademia, som forhåpentligvis kan brukes opp mot C#/XNA, så skal ikke se bort ifra at det kommer flere indie-titler som kanskje gjør noe innovativt med kinect på et hardcore nivå :)

    Vi bruker det allerede i Krillbite Studio som en indie-løsning til billig motion capture :)

  3. The LAST NINJA!, Sensible world of soccer og Monkey Island 2: Lechuck´s revenge

     

    ...

     

    Du har gamle Amiga spill(orginale!)som fortsatt virker??

    Det er jo helt fantastisk!

     

    jeg har de første to monkey island ( + hundrevis av titler...) på orginal amiga diskett, som virker! ;)

    og ja. lemmings 1 -2 3 husker jeg brukte halve tenårene på å få 100% på LOL

    superfrog var jævli koolt det også...

     

    Centurion: orginale, og de virker enda ja ^^ har en delvis lufttett boks (ikke helt vakuum-tett :p) for diskettene og støvtørker maskinen med luftspray nå og da for å holde det i orden.. ene spaken begynner å bli litt dårlig nå med årene da, skylder det på lillebror som blir sur når han taper :p

     

    Ladeluff: Hadde monkey island til PC, masse disketter ;p endte opp med å miste noen av de diskettene da desverre T_T kult at du har det til amiga <3

    100% på alle 3 på lemmings, dang det må ha tatt tid ja xD tror enda ikke jeg har 100% de helt :p

    Superfrog ble på en måte forgjengeren min til Jazz Jackrabbit, kom ut året før eller no om jeg ikke tar helt feil, husker det for grafikken og musikken, som jazz jackrabbit hadde (i min mening) gjort bedre.. pluss multiplayer.. men superfrog var fortsatt bra det ^^

  4. Har, og spiller, fortsatt mine første spill til Amiga:

     

    firstgames.jpg

     

    Lemmings var mitt aller første spill, og jeg elsker det fortsatt!.. selv om det kanskje dør litt flere nå enn da jeg var liten da :p

    Det var også spillet som i etterkant fikk meg til å spørre fattern om åssen spillet fungerte i bunnen, og fikk da en commodore BASIC programmeringsbok i trynet (siden fattern hadde kjøpt Commodore 64 og hadde en BASIC programmeringsbok til den), som i dag har ført til at jeg studerer spillprogrammering og spillutvikling ^^

    Over lemmings-spillet så ser du også et 3D-modelleringsprogram som jeg dabba litt med (som var mer 2.5D xD).

  5. Har noen et sensibelt svar på hvorfor denne drittmotoren fremdeles brukes av så mange utviklere som ikke bærer navnet Epic Games?

     

    1) Epic Games har vært flinke til å selge motoren, og støtte de som har kjøpt lisensen.

    2) På grunn av 1, så sitter mange studioer på lisensen, som gjør at det er lett for utviklere og publishere som har store krav og trange timeplaner å skaffe erfarne utviklere, siden grunnbasen i kode, level design, art pipelines osv. er lik de andre som har lisensen.

    3) Studenter bruker det på skolen til level-design, scripting og prototyper, som gjør at de kommer ut med kompetanse relativt til hva studioene trenger.

    4) Det er ikke lett å finne andre lisenser som gir det samme grunnlaget som en unreal lisens gjør nå til dags. Mange prøver med Unity3D nå, men selv det er lite utbredt i forhold til Unreal, spesielt på trippel A fronten.

    5) De andre, som f.eks. DICE, lisenserer ikke ut motoren sin. Bare det at Danger Close bruker Frostbite og sammarbeider med DICE til multiplayeren sin er merkverdig.

     

    Det er mange faktorer som går inn i det å lage et spill.. budsjett, kompetanse, opplæring, utforskelse, tid++, så da er det jo like greit å kutte ned på noen, som tid, kompetanse, opplæring og muligens litt på budsjett også (engangskostnad på lisens i forhold til lønn over tid på opplæring eller kompetanse).. og så har Epic Games vært heldige (og flinke til markedsføring) med at så mange har valgt dem da.

  6. xxTJxx: Finn deg et felt (lyd, 3d, 2d, programmering, level-design etc.) og bare begynn å jobb. Jeg holder selv på med level-design og programmering, og vil ikke si at jeg er noe spesielt flink i matte selv, men det går fint fordi. Det fins masse tutorials og videoer til å lære om 3D-matten man trenger til grafikkprogrammering, og det fins masse annet å programmere, som lyd, spillmekanikk, verktøyer osv.

     

    Både jeg og NordicGamer går på Høgskolen i Hedmark, som har flere forskjellige linjer, som er så som så men man lærer fra veldig grunnleggende til litt mer avansert i 3d, animasjon, tegning og programmering. vet HINT også har noe lignende, så har man dårlig råd til f.eks private skoler som NITH og Noroff, så er det et alternativ etter videregående. Gikk selv Elektronikk på VGS og vet om et par som kommer fra IKT så det ekke no problem :)

  7. ...og apropos det;

    http://www.spillmodding.no/ - Administrator

    Når kommer denne siden opp? Jeg så på den for et halvt år siden og da var den også nede. :(

     

    Merker det er lenge siden jeg har sjekka forumet her siden posten din er fra august :p

    Akkurat nå skjer det veldig lite, siden jeg er den eneste som programmerer til siden og er opptatt med både skolearbeid og forskningsprosjekt/arbeid, så går det evig treigt å få opp den nye siden. Hjelper ikke at jeg har så mye jeg har lyst til å gjøre på den :p

  8. En av tingene jeg elsker i spill og spillhistorier er ikke det som blir sagt, men det som foregår bak kullisene, og bare utforskelse av spillet i sin helhet gir deg hint og tips til hva som egentlig foregår. Half-Life er et godt eksempel på dette. Mang en tolkning har blitt gjort basert på Half-Life sin historie, og mange prøver enda å tolke hendelsesforløpet og universet, og det er noe jeg elsker med spillet. Du kan finne hint overalt, alt ifra direkte hendelser som når G-man prater til deg og (selv om han er litt diffus) forteller en historie, til de subtile detaljene som plakater på veggen:

     

    historynewspapers.jpg

     

    På toppen så flyter kremen av gameplay, aromaen av spenning suger deg til spillet, men det er ikke før du tar en slurk at historien virkelig gir deg et kick og holder deg fast ;)

     

    Det er også ikke bare historien som trenger å være velskreven, men persongalleriet. Hvor interessant er det ikke å gå rundt og prate med alle de forskjellige personlighetene i Monkey Island? ^_^

  9. Christian Heimbach kan vi utelukke, siden han er "Brand Manager at NCsoft" når det kommer til Aion. Så da står det mellom Lance Stites og Brian Knox.

     

    Alt kommer vel til hvordan man definerer sjefsprodusent. En "Executive Producer" produserer ingenting til kreasjonen av spillet, men er en sjef som overser hele produksjonen, en "Producer" vil derimot være en sjef som skaper selve spillet.

     

    Det er her oversettelsen skranter, siden en "Sjef" i norge er en leder, men den definerer ikke om han/hun leder hele produksjonen eller selv produktet. Så en "Sjefsprodusent" kan være både Executive Producer og Producer.

     

    For å si det på en annen måte:

    Lance Stites er "Executive Producer, Head of Game Production Studio, NCsoft West", og overser produksjonen av Aion. Han er "sjefsprodusent" for alle spill NCsoft West gir ut.

    Brian Knox er "Producer", og produserer til Aion. Han er "sjefsprodusent" for Aion og Aion alene.

     

    Så da kommer det til hovedspørsmålet: Spør dere etter "toppsjefen" av Aion, den som overser firmaet som eier spill som Aion, eller "sjefen" av Aion, den som overser produksjonen av selve spillet?

     

    Regner med vi ikke får noe svar før konkurransen er over :p

     

    Eng. Executive Producer: "An executive producer is a producer who is not involved in any technical aspects of the filmmaking, gamemaking or music process, but who is still responsible for the overall production."

     

    Eng. Video Game Producer: "A video game producer is the person in charge of overseeing development of a video game."

  10. Selv Pen&Paper Dungeons and Dragons krever basiskunnskaper i språk om du vil dra den så langt ;p

     

    Flash, Unity og Game Maker er vel de som krever minst kunnskaper innen programmeringsspråk for å få til noe, de andre må du streve litt mer med. Uansett så ligger det et programmeringsspråk bak alt du gjør på en datamaskin.

     

    Om du absolutt ikke vil sette deg inn i noe programmering, så er alternativet å finne noen som vil det, og sammarbeide med han/hun/de (mods til half-life/unreal/crysis o.l., småseriøse team, hobbybasis med venner osv.). Fins mye annet som kan gjøres innen spillutvikling.

  11. Laland:

    Det finnes mange felt innen spillutvikling, slik som konseptkunst, level-design, 3D-modellering, teksturering, lyd, musikk, animasjon osv. som ikke krever stort mer enn kanskje grunnleggende rapportskriving, skjemautfylling o.l. Manus, spillkonsept og slikt er mer reservert for spilldesignere, quest/senario-designere og slikt.

     

    OleKHH:

    Må først bare spørre, er vel ikke du som jobba hos Resultatfabrikken AS i Hamar i sommer? Var en Ole Kristian der som skulle begynne på HiHM neste år :p

     

    Om du vil komme i kontakt med utviklere, så anbefaler jeg deg å være aktiv i miljøet, slik som å besøke hjemmesider som denne, spillutvikling.org, spillmodding.no, kreativia.no, 3dhue.com osv, være med på konferanser som Norwegian developers Confrence, JoinGame osv. og ikke minst studere innenfor spill, da studentene du kommer i kontakt med har et nettverk som har et nettverk (du forstår poenget :p)...

     

    SirMarino:

    Du får ha lykke til, vi skal selv prøve oss i Hamar :) Alltid spennende å se hvem som overlever i denne bransjen her i Norge ^^

  12. Du har også Opplevelsesproduksjon og Interaktive Medier, Virtuell Kunst og Design og Animasjon på Høgskolen i Hedmark, første 3 semestrene er dedikert til en helhetlig kompetanse, altså 3D, programmering, animasjon, film, design (2D) osv, og seinere så kan du fordype deg innen programmering, spilldesign, animasjon osv.

     

    OPIM: http://www.hihm.no/Studiehaandbok/Direkte-...eraktive-medier

    VKD: http://www.hihm.no/Studiehaandbok/Direkte-...kunst-og-design

    Animasjon: http://www.hihm.no/Studiehaandbok/Direkte-...lor-i-animasjon

     

    NITH og Noroff er private og koster penger, så det er lurt å i så fall prøve å finne folk som går på en av de studiene og høre om det er noe for deg før du begynner.

×
×
  • Opprett ny...