Gå til innhold

abejan

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av abejan

  1. Etter min mening er personlige brannmurer noe herk som lager mye mer trøbbel enn det løser. De roper ulv altfor ofte og skaper ofte problemer på helt usannsynlige steder i diverse programmer. De fleste normale brukere har ikke peiling på hva de svarer ja eller nei på uansett, og ender ofte opp med å svare ja hele tiden. Dvs. falsk trygghet.

     

    Personlige brannmurer er noe "fjortiseksperter" klamrer seg til i mangel av bedre vitende.

     

    Skal du være sikker:

    - Skru på firewall og trafikklogging i routeren. Da beskytter du alle maskinene dine på en gang.

    - Bruk en ikke altfor masete viruskontroll, som kke slutter å virke når abonnementet går ut.

    - Bruk UAC i Vista Ja, den roper ulv den også, men de fleste vanlige brukere (dvs de som er mest utsatt for virus etc) gjør ikke systemendringer så ofte uansett.

    - Kjør som vanlig bruker, ikke admin.

    - Bruk firewallen i Windows. Ok, den er ikke så veldig bra, men den lesser hellet ikke brukeren ned med spørsmål.

    - Dersom du skal sjekke ut tvilsomme nettsteder evt. programvare med tvilsom opprinnelse, sett opp en virtuell maskin i f.eks Virtual PC, VirtualBox eller VMWare og test ut der. Microsoft har gratis nedlastbare Windows-evalueringer som varer i 30 dager.

  2. Det skader ikke å prøve. Kortet kan fortsatt fungere. Men ofte kan det bli noe ustabilt, siden komponentene ikke får så stabil spenning lenger.

     

    Det kommer veldig an på kvaliteten på kortet og hvor mye "overflødig" kapasitet kortet har i forhold til klokkefrekvens o.l. Et typisk overklokkingskort har ofte rikelig med overhead mhp kondensatorer. Resultatet vil også avhenge av om kondensatoren er en av mange som deler på den samme oppgaven eller om det er en enkelt kondensator som støtter opp under en spesifikk chip på kortet.

     

    Har selv en erfaring med dette, med et hovedkort, ved at en kondensator gikk i lufta uvisst av hvilken grunn. Kortet fungerte fint, men var ikke 100% stabilt lenger.

     

    Er du litt fingernem og forsiktig, så skal det la seg gjøre å lodde på en ny kondensator. Kontaktpunktene på kortet som kondensatorene er festet til er ofte store nok til at en vanlig elektronikk-loddebolt kan brukes med stø hånd.

  3. Hei,

    QTek har følgende fordeler:

    - Kan lades via USB-port. Kan Nokiaen det?. Det finnes korte USB-kabler som er lette å putte i lomma.

    - Enormt utvalg av programmer/spill/emulatorer. Det finnes bl.a bilnavigasjon (TomTom) og visningsprogrammer for PDF,XLS, DOC og PPT-filer. Bra MP3/DivX/MPG-spiller (BetaPlayer).

    - Markedets beste mail/kalender/kontakt/fil-synkronisering.

    - Veldig bra skjerm.

    - Bra filsystem/filutforsker, fungerer ganske likt Windows som sådan.

    - Kan pt utvides til 1GB-lagring via MiniSD-kort.

    - QTek skiller deg ut i fra den grå masse. Min 8080 vekker fortsatt oppsikt/forundring.

    - Ganske logisk og effektiv i bruk, krever dog litt tilvenning.

     

    Ulempene:

    - Mangler EDGE/3G/WLAN.

     

    mvh Jan H.

  4. Hei!

    På min HTPC bruker jeg en XP-M 2400 35W på et Asus A7N8X rev 1.0x (husker ikke eksakt). Det fungerer utmerket. Siden Mobile-versjonen er unlocked kan jeg selv velge passelig klokkefrekvens mhp ytelse og varme. En ting er sikkert, systemet er betydelig mer stillegående med denne CPU enn det var tidligere. Jeg hadde før en gammel XP-1800 Palomino. Ytelsen er også bedre enn tidligere.

     

    Et par små ting kunne dog vært bedre, jeg får ikke satt lav nok spenning på dette HK'et, samt at CPUen ikke blir ordentlig gjenkjent. Den kommer opp som unknown cpu.

     

    \abejan

×
×
  • Opprett ny...