Gå til innhold

petzno

Medlemmer
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av petzno

  1. Kva er det som gjer Jotta dårleg? Har dei mykje nedetid? bugs?

     

    Jeg tester for tiden Jotta og dette er så langt den online backup tjenesten jeg er mest fornøyd med (har etterhvert testet ganske mange av dem). Overføringshastighet er ganske variabel men jevnt over god. I tillegg har den App både for iPad/iPhone og Android. Så gjenstår det å se om de lever opp til inntrykket jeg har fått så langt...

  2. Hver gang jeg starter opp min Acer Aspire One D250 på nytt eller fra hvilemodus justeres automatisk lysstyrken for skjermen til et standardnivå som er veldig svakt, spesielt når den kjører på batteri. I stedet for å justere dette manuelt hver gang, er det noen som vet hvordan jeg får satt standard lysnivå for skjermen?

  3. Ja sunn fornuft tilsier det. Men nå har det seg slik at alle vifter har en felles egenskap: Støy. Derfor er jeg interessert i å høre om folk har erfaring med bare en vifte for å trekke luft ut av kabinettet, eller om de fleste også bruker en for å blåse luft inn.

  4. Jeg har følgende konfigurasjon:

    * 329410 Asus P5N-E SLI, nForce-650i SLI, ATX, Socket-775, GbLAN, DDR2, 2xPCI-Ex16

    * 340676 Corsair Powersupply 650W Black, ATX/EPS, 120mm Fan, 8xSATA, SLI

    * 338074 Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 4096MB CL5, Kit w/two matched CM2X2048-6400 Dimm's

    * 337065 HIS Radeon HD 2600 PRO 512MB DDR2, HDMI, iSilence III, PCI-Express, DVI/HDCP

    * 344772 Intel Core™ 2 Duo E8400 3.0GHz, Socket LGA775, 6MB, 1333Mhz BOXED w/fan

    * 341057 Samsung DVD-brenner SH-S203 SATA Black OEM

    * 343054 Samsung SpinPoint F1 750GB SATA2 32MB 7200RPM

     

    I tillegg har jeg en IDE disk 250GB 7200rpm. Alt er satt inn i et gammelt kabinett som har plass til en 80mm vifte nederst i front og midt på bak. Under normal drift (uten noe særlig belastning) viser speedfan temperatur for CPU rundt 42 grader, MB 45 grader, core 1/2 rundt 52+. Jeg lurer derfor på om luften i kabinettet blir litt for stillestående og om jeg burde hatt vifter. Har funnet et par aktuelle 80mm vifter, bl.a. Zalman ZM-F1 som virker billig og grei. Spørsmålet er da om jeg bør ha én vifte for å trekke luften ut av kabinettet (den vil jo uansett trekkes inn i og med at det er åpning i front), eller om jeg faktisk bør ha en til å blåse luft inn også.

     

    Prosessorviften går i dag på 100% hele tiden, og ligger normalt rundt 2500-3000 rpm.

     

    Hva tror ekspertene?

  5. Jeg har ei stund forsøkt å bli kvitt Nextgentel, rett og slett fordi jeg er misfornøyd med de tjenester de leverer. Først og fremst er det en stadig ustabil linje, og det at de strupet tilgangen til NRK web-tv i sommer og høst som gjør at jeg ikke lenger vil være kunde der. Problemet er at jeg har bindingstid, og hver mail jeg sender får jeg svar som "Alt skal være i orden og vi ser ingen grunn til å avslutte avtalen".

     

    Nå er jeg lei av elendig kundeservice og ustabile tjenester, og spør derfor rett og slett om noen har et enkelt tips til hvordan jeg kan komme meg bort fra denne useriøse aktøren?

  6. Nextgentel bruker både PPPOE og PPPOA, sistnevnte på min linje. Det betyr vel at jeg ikke kan koble opp med min Linksys router, siden denne ikke støtter PPPOA? Jeg har derfor satt den i automatisk DHCP modus. Har nå DHCP enablet både i Netopia og Linksys, men gjorde om slik at de går på forskjellige IP-nett (Netopia på 10.0.0.x og Linksys på 192.168.1.x). Ser ut til å fungere da.

     

    Jeg har imidlertid problemer med min VoIP løsning. Etter at jeg satte min Netopia i "IP Passthrough" modus, skulle det vel ikke være nødvendig med NAT-forwarding på denne? Jeg har forwardet portene som trengt på Linksys'en, og IP-telefonen ringer inn og ut, men det er ingen lyd i noen av endene.

  7. Jeg har nettopp fått bredbånd fra Nextgentel og med i pakken fulgte en Netopia 3351. Fra før av har jeg en Linksys WRT54G router som er konfigurert med portforwarding bl.a. til server og ip-telefon. Jeg ønsker derfor å bruke funksjonalitet i denne i stedet for Netopia'n som jeg finner ganske rotete.

     

    Har først satt Netopia'n i "bridge mode" ved å følge denne guiden: http://www.ntavados.net/guide/ngt

     

    Når jeg nå kobler min Linksys i Netopia (enten WAN eller LAN port) kommer jeg ikke ut på nett og Linkys'n får heller ikke den offentlige IP'n fra Netopia. Det jeg er usikker på er hvordan jeg skal konfigurere min Linksys. Det kan også være et problem at den er satt til å gå i samme IP-range som Netopia (10.0.0.x).

     

    Har lett rundt i mange innlegg her men ikke funnet noen enkel guide.

     

    Noen som har en kjapp kokebokoppskrift på vellykket bruk av Netopia 3351 og Linksys WRT54G sammen (med Linksys som router)?

  8. Vet ikke om dette blir helt riktig heller. For å ta et konkret eksempel på hva jeg ønsker å gjøre: Jeg har i dag map'et en nettverksstasjon fra en server til en lokal pc. Denne kan da aksesseres vha \\server\path\etc. Nå ønsker jeg å fjerne denne serveren fra nettverket, og bare flytte informasjonen over på den pc'n jeg sitter og jobber på. Det betyr at neste gang jeg eller et program refererer til \\server\path\etc så må denne peke til den lokale adressen som typisk vil være \\lokalpc\path\etc.

     

    eksempler:

    \\server --skal peke til--> \\lokalpc

    \\server\path\etc --skal peke til--> \\lokalpc\path\etc

     

    Vet ikke om dette ble noe klarere...

  9. Kan ikke se at samba eller hosts fila løser dette. Det jeg altså ønsker er at når jeg taster inn \\server\osv\osv så skal jeg bli videreført til \\lokalpc\osv\osv. Så vidt jeg kan skjønne må dette ha noe med network lookup tabellen på pc'n. Alt dette er jo greit å fikse i unix, men jeg vet ikke hvor en finner denne i windows.

  10. Jeg ønsker å sette opp en virtuell nettverkspath på min pc. Grunnen er at jeg nå har to pc'er satt opp i nettverk, hvor den ene har en masse pekere til den andre av typen \\server\mappe\mappe\etc. PC'n det refereres til ønsker jeg å fjerne fra nettverket uten å måtte gjøre om alle pekerne på den andre. Det hadde derfor vært glimrende om jeg bare kunne peke \\server\mappe\mappe\etc tilbake til den lokale pc'n, f.eks \\lokalpc\mappe\mappe\etc.

     

    Noen som vet om dette er mulig?

×
×
  • Opprett ny...