Gå til innhold

larseer83

Medlemmer
  • Innlegg

    881
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av larseer83

  1. Hei!

     

    Har en 05 passat 1.9 tdi pumpedyse som jeg har byttet dieselfilter på. Nå nekter den å starte etter filterbyttet.

     

    Jeg forhastet meg og fylte ikke på diesel i det nye filteret før jeg fyra den. Den starta og gikk i en 20 sekunder før den døde ut, og nå er den helt død.

     

    Har etterfyllt diesel i filteret skjer ingen ting. Fyllte opp 20 liter på tanken så nå er det halv tank på bilen. Starter fremdeles ikke. Latt den stå over natta, fremdeles død....

     

    Hva skal jeg gjøre???

  2. Har et spørsmål noen kanskje kan ha svaret på....

     

    Har pr idag en ansinitetsberegning i min statlige jobb fra 2003. Her har jeg jobbet i staten siden 2006 og fått godskrevet et par ikke statlige deltidsjobber siden 2003.

     

    Har nå blitt tilbudt en ny jobb som også er statlig (overhode ikke samme arbeidsplass) men har da bare fått 6 års ansinitetsberegning.

     

    Er det ikke slik at jeg beholder min ansinitet automatisk fra en statlig jobb til en annen???

  3. Fantastisk at du tar deg tid til å svare!!

     

    Virker som du har åpnet en vegg eller to på et par 50 talls hus ja....! Du har helt rett mer eller mindre i denne rekkefølgen du beskriver over: Panel, papp, rupanel, bindingsverk (uisolert), rupanel, porøs huntonitt plater og masikinpapp

     

    Rupanel som du beskriver er det jeg kaller "oppspikret plank" Huset befinner seg i kalde nord norge!

     

    Nå skal det sies at ytterveggen det gjelder er i inngangspartiet mitt som er under tak hvis du sjønner? Det er ikke store flaten som skal byttes på.

     

    Nå har jeg tatt bort disse porøse huntonit platene på innsiden og ser mer eller mindre rett i rupanelen. På utsiden har jeg ikke tatt bort gammel bordkledning enda men merker når jeg banker litt i veggen virker den meget meget hul så her tror jeg ikke det er stort av isolasjon. Det kan godt være at det er lagt inn disse sydde mattene du beskriver på 5 cm når det ble byttet kledning på huset for x antall år siden. Har vært borti de et par andre plasser i huset. Er noe hvit jævli glassvatt aktig dritt i de. Jeg skal ta meg jobben (siden veggen er så liten og at jeg skal inn med et lite vindu) å ribbe veggen helt ned bort med bordkledning papp og det som evt måtte finnes under for å kun stå igjen med stenderverket.

     

    Da skal det vel være ok å isolere tomrommet som du beskriver over lekte ut 50 mm på med vindsperre luftelekt for bordkledning så kledning?

     

    På innsiden da legge fuktsperre/dampsperre rett på rupanelen og så ny panel/plater?

     

    Bør jeg lekte panelen på innsiden noe ut??

     

    Er dette rett tankegang?

     

     

     

    Legger ved bilde av veggen som ytterdøra er på. Den skal byttes og et lite vindu skal settes inn. Sånn at det blir litt enklere å forstå.07_1667563598_xl.jpg

  4. Mulig at dette er noe som er besvart før, men tar sjangsen og prøver meg....

     

    Skal inn med ny ytterdør + et lite vindu på ytterveggen som går inn mot yttergangen i huset mitt. Her er det nå i følgende rekkefølge sett utenifra bordkledning, papp, isolasjon av gammel gammel type rockwool eller lignende, oppspikret plank og så rett på noe hunton (?) plater og så tapet til slutt.

     

    Dette er et 50 talls hus....

     

    Jeg har tatt bort tapet og disse hunton platene på innsiden og ser nå rett på den oppspikra planken når jeg står inne.

     

    Så til spørsmålet... utvendig bør jeg ta bort pappen og kaste den gamle isolasjonen for så å sette i ny glava evt. rockwool eller bare la den være, ikke røre pappen og kun lekte ut, etterisolere, vindsperre og så kledning?

     

    Ser for meg mye drittjobb med å ta bort alt det gamle men ønsker jo at resultatet skal bli best mulig. Men er redd for at det skal bli for tett...??

     

    Innvending vil jeg ikke etterisolere for jeg ønsker ikke gjøre gangen smalere enn den allerede er idag.

     

    Så i teorien i mitt hode ser jeg for meg at det blir panel, dampsperre, oppspikret plank, gammel isolasjon, papp, etterisolering med glava, vindsperre, ny lekt for lufting og til slutt bordkledning....

     

    Sykt rotete innlegg, beklager det men det er tusen ting som surrer i toppen for tida!! :confused:

  5. -12-2011 1179 Arrangement(er) 2 1320.00 NOK

     

    Gebyr

    70.00 NOK

    Leveringsgebyr

    Post Innland 25.00 NOK

    Sum 2 1415.00 NOK

    Alle billettavgifter er inkludert

    Din(e) billett(er)

    Arrangement(er)

    Arrangement Dato og klokkeslett Spillested Pristype Prisnivå Felt Rad Plass(er) Merk

    METALLICA onsdag 23-05-2012

    17:00 Valle Hovin Fan Club presale UNUMMERERT • 1 / UNUMMERERT

    onsdag 23-05-2012

    17:00 Valle Hovin Fan Club presale UNUMMERERT • 1 / UNUMMERERT

     

     

     

     

    DA VAR BILLETTENE I BOKS!!! :new_woot:

  6. Har en kjellervegg som det nå står en dør i. Døra skal bort og mures igjen med leca. Jeg har pr. Nå 2 dører på samme kjellervegg så siden døra var pill råtten vil jeg få det tett før vintern. Men nok om det... Spørsmålet er hvorvidt jeg skal legge fuktsperre (knotteplast) på innsiden så lekte ut og isolere og plater oppå der, eller sløyfe knotteplast og isolere rett på muren? Veggen er over bakkenivå og muren er slemma ganske nyling.... Tørr og fin....

     

    Om noen lurte går døra jeg skal mure igjen inn til et eget rom som blir brukt til ved. Ønsker å isolere siden forrige eier av huset sa at det ble veldig gulvkaldt i rommet over på vinteren. Sikkert mye fordi døra som nå skal bort var ødelagt.

     

    Men.... fuktsperre or not, that's the question!

  7. Sykt bra konsert!! Har bare sett den på svensk tv jeg da. Må si at lyden skuffa litt. Er endel fete partier spesiellt dobbeltbass partier som på all nightmare long, one, fade to black etc etc etc som bare er ikke eksisterende pga elendig lyd. Har forholdsvis gromt anlegg og justert opp på grom bass er det bare "platt" "platt" "platt" lyd fra slagverket....

     

    synd syns nå jeg... ser jo at Ulrich jobber som en helt.... skjønner ikke hvorfor det er sånn når det dundra som pokker på alle de andre 3 banda.... :thumbdown:

     

    Blir litt sånn type last ned f.eks nimes dvd eller mexico dvd på livemetallica og få crap lyd... hør/se dvd'ene til samme konserter og få lyd som ikke kan sammenlignes med livemetallica opptakene...

     

    Sto at det var hd lyd, men det tviler jeg nesten litt på. (har hdpvr dekoder)

  8. Hei!

     

    Kjøpte meg en bildel fra USA og den kom i posten på lørdag med følgende hentelapp:

     

    pris fortolling (inkl. mva) 110,-

    Utlagt MVA 199,-

     

    Det jeg ikke helt forstår er at varen kostet 50 us dollar eller 279 kroner. Frakten var på 45 us dollar ca 250 kroner. Hvordan kan jeg da bli belastet med 199 kroner i utlagt MVA??

     

    De 110 kronene er nå greit nok for de vet jeg er rett, men MVA'en kan jo ikke stemme??

     

    Er det ikke 25% mva på pakkens verdi da? Pakkens verdi med frakt er jo ca 662 kroner og 25% av dette blir ca 132 kroner.

     

    Trodde ikke jeg måtte betale mva på frakta? Regnestykket stemmer ihvertfall ikke i mitt hode hverken med frakt eller uten frakt, hvis jeg ikke har glemt bort noe da?

     

    Noen som har peiling???

  9. Da var den bestilt, så nå krysser jeg fingerene for at jeg har den før lørdag så jeg kan slå i hjel en lang busstur med Angry-Birds :)

     

    Spørs om batteriet holder ut den bussturen.... haha-haha-ha-haa...

     

    Mitt holder knapt en dag med tåelig aktiv bruk... ræl! Ellers er telefonen bra sett bort fra batteri og kamera! :)

  10. Hei!

     

    Akkurat kjøpt meg denne telefonen og har 2 enkle spm jeg lurer på. (orker ikke lese meg gjennom alle 33 sidene for å kanskje finne svarene)

     

    Kjøpte denne fra mpx.no og der står det at det er en U8800 Titan jeg har kjøpt, jeg fikk en Ideos X5 hva er egentlig forskjellen? Syns nesten mpx må skrive at det er Ideos X5 og ikke U8800 Titan som det står på deres hjemmesider selv om det sikkert er samme suppa?!

     

    Jeg har også bare valg mellom Engelsk og Svensk språk, hvordan kan jeg få norsk språk på telefonen??

  11. Nå vet jeg ikke om det primært er snakk om å jobbe som ufaglært i fengsel eller faglært, men det er iallefall mer ansvar når man har utdannelsen kontra når man jobber som ekstrabetjent. Anbefaler å ta skolen. Lønn under utdanning selv om teoriåret på KRUS suger....!

     

    Kan du si litt om hvorfor det suger? :) Bare fordi det er helt sinnsykt mye teori, eller?

     

    Med fare for at noen som jobber på KRUS søker opp IP adressen min og kommer bankende på døra mi iløpet av neste uke med ASP batong i handa kan jeg vel si så mye som at hele opplegget blir litt barnslig. Er ansatt 2-3 førstebetjenter som går rundt og sjekker uniformen din samt om du "sniker" deg unna forelesninger. Barnehageskole spør du meg. Så kan du jo tenke deg de som jobber som lærere der... de gjør det samme HVERT år... år etter år, etter år etter år.... de er ganske kokte i toppen for å si det sånn...

     

    Innlegget mitt høres kanskje litt flåsete og umodent ut, men ta et år på KRUS så skjønner du hva jeg snakker om!

     

     

    Gikk forresten ut fra KRUS i 2006.

×
×
  • Opprett ny...