Gå til innhold

Coaslip

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Coaslip

  1. hva er fordkjellen på disse tre ip adressene:

    10.0.5.2

    127.0.0.1

    192.168.0.1

     

    på nettverket på jobben har jeg mange forskjellige 192.168 adresser

    hjemme har jeg 127.0.0.1.

     

    grunnen til at jeg spør er at jeg vil sette opp en statisk ip på den maskinen jeg har hjemme og lurer på om jeg skal skrive inn en 192.168 adresse....?

     

    hva sjkal jeg skrive på subnet mask og gateway??

    må jeg skrive inn dns server?

     

     

    jeg sitter med en ubuntu 7.04 maskin...

    9647286[/snapback]

     

    Ok, her kommer en grundigere forklaring...

     

    10.x.x.x og 192.168.x.x. er adresser reservert for LOKALE nettverk (168.x.x.x er ikke en gyldig lokal adresse) , det vil si , enkelt forklart - BAK routeren/modemet ditt. Modemet ditt vil få en adresse (public IP) som er noe annet en 10.x.x.x og 192.x.x.x. Dette er laget sånn fordi det er mer PC-er enn ip adresser tilgjengelig her i verden. Derfor , så får modemet ditt EN IP adresse (foreksempel) 82.134.212.12), og alle pcene bak modemet vil få en lokal IP , som er 10.x.x.x eller 192.168.x.x. (Alt etter hva modem eller router du har , noen bruker 10'er noen bruker 192.168.0.0)

     

    Si du har 10 PC-er koblet til , og routeren din bruker 10'er nettet, så vil de 10 pcene få 10.0.0.2 til 10.0.0.12 (10.0.0.1 er adressen til modemet) Inni modemet er det et program som heter "DHCP server" som deler ut adresser, og holder styr på hvilken pc som har hvilken adresse, slik at når du sitter å surfer på VG.no og kompisen din på dagbladet , så vet den at det er du som skal ha alle dataene som kommer fra VG.no og sender dem din den IP adressen du har. Du kan sette opp NAT (network translation) som sier at spesielle data skal gå til en spesifikk adresse, feks 10.0.0.5 Dette styres av hvilken PORT dataene kommer inn på. Alle ting som går ut på nettet er tildelt en spesiell port, det vil si webtrafkk, feks www.vg.no går på port 80. Mail går på port 25, FTP går på port 21. Jeg har en FTP server som står i nettverket mitt , den har adresse som er 10.0.0.200. Jeg har da satt opp at all trafikk som kommer INNpå port 21 (som er FTP porten) , skal routeren sende direkte til ip adresse 10.0.0.200. Det vil si jeg har forwardet all trafikk på port 21 til 10.0.0.200. FTP serveren min på ha statisk IP, fordi hvis jeg har satt den til dynamisk IP, så vil den få tildelt en NY adresse hvis den restarter, og da må jeg inn å endre oppsettet i NAT'en på routeren min. Stress. Derfor setter jeg den heller manuelt. (DHCP deler ut en ny adresse hver gang du startert på nytt (Ikke heeelt sant fordi vi har noe som heter lease time på ip adresser, men la oss anta at det er slik akkurat nå) På routeren din kan du sette opp DHCP "range" , på min router er den fra 10.0.0.2. til 10.0.0.199. Jeg setter da IP'en på serveren UTENFOR denne rangen , slik at hvis jeg får besøk , så vil aldri noen av mine besøkende få en IP som er den samme som severen min. (Jeg kan ha 198 besøkende / dingsebomser tilkoblet til nettet samtidig hvis du ser på ip-rangen som DHCP serveren kan plukke adresser ut i fra) 10.0.0.1 og 10.0.1.0 er to forskjellige nettverk igjen , du vil ikke nå/få kontakt en pc/server/nettverksdingseboms med ip 10.0.1.0 fra en pc som har ip 10.0.0.x!

     

    På FPT serveren ser adressen min slik ut:

     

    (Den er satt til en statisk IP)

    IP ADRESS: 10.0.0.200

    Sub Net mask 255.255.255.0

    GATEWAY 10.0.0.1

     

    DNS SERVER 1: 10.0.0.1

    DNS SERVER 2: Blank

     

    En forklaring på dette er :

    IP-adress: Adressen til serveren min, enkelt å greit.

     

    Subnet mask:

    Skal være likt på alle maskinene , er som regel 255.255.255.0 eller

    255.255.0.0 Hvis Routeren din står på subnet 255.255.0.0 og du har subnett 255.255.255.0 vil de ikke klare å snakke sammen. Dette er for å klare å dele opp i ENDA flere nettverk bak routeren i STORE nettverk, ikke brukt privat. Feks tenk deg en kommune som har mange nettverk som går ut på EN linje til internett. Da kan feks skolene få 255.255.0.x og legekontorene få 255.255.255.x , så kan routeren sende data til der det hører til , men elevene på skolen vil aldri kunne få tak i pcene på legekontorene, selv om de går ut på samme linje..

     

    Gateway: Er den adressen modemet ditt har. feks 10.0.0.1 eller 192.168.0.1 - Akkurat hva dette er har jeg ikke satt meg inn i faktsik :) Men det ER uansett , adressen til den devicen som deler ut feks DHCP, som regel modemet ditt.

     

    DNS

    står for Domain Name Server. Jeg har satt min til 10.0.0.1, men du kan sette til hvilken som helst DNS Server men du må vite IP adressen. (Ikke bokstaver altså) modemet vet adressen til en DNS Server så jeg spør bare modemet.

    For å forklare hva jeg snakker om: når du skriver www.vg.no så fatter egentlig modemet FINT lite hva du snakker om. Hele internett er bygget opp av IP adresser, du har en , VG.no har en, Dagbladet.no har en, diskusjon har en, osv. Men siden det er SVÆRT vanskelig å gå rundt å huske på 193.69.165.21, i stedet for vg.no, så har vi DNS Servere. Modemet sender en forespørsel til DNS serveren. (Alle som leverer Internett har egne dns servere som modemet vet adressen til, DNS serveren har også en IP adresse , tross alt) Modemet spør DNS serveren hva ip adressen til VG.no er, og får svar at den er 193.69.165.21 og fortsetter til den adressen å begynner å begynner å laste ned fremsiden. Det er som regel 2 adresser du kan skrive inn her , slik at hvis den ene DNS serveren brenner opp og ikke virker, så vil modemet gå til den andre, og mest sannsynlig vil denne fungere.

     

    Tilslutt 127.0.0.1 er en loop-bak adresse. Denne kan du ikke få tildelt, du må sette den selv. Hvis du pinger 127.0.0.1 så pinger du nettverkskortet ditt. Det er en adresse spesielt oppsatt til feilsøking. Hvis du får ping timeout på 127.0.0.1 så fungerer ikke nettverkskortet ditt. Enkelt å greit. :)

     

    Håper dette forklarte en del mer :)

  2. takker for veldig fine svar, men ettersom jeg ikke er så god med detta tørr jeg ikke åpne den. Er det noen jeg kan sende PC-en til som kan se på den for meg og si meg hva som er galt? og hvor mye vil det ca. koste å ha folk til å se på den?

    9626649[/snapback]

     

     

    For meg så ser det ut som senterpinnen i strøminntaket på PC-en er borte, altså knekt av. Hvis dette er tilfellet , kan du trygt sette på en ny ladeplugg og PC-en fungerer som normalt igjen. Det krever litt skills å gjære en slik jobb , og du bør være stødig på hånden å vite hva du driver med (det er langt i fra sikkert at alt i nærheten av der du skal lodde tåler varme opp til de temeraturer du bruker når du lodder noe) Hadde oppsøkt en lokal radio og tv sjappe å hørt om de har noen tips til plugg , og om de har et sett med plugger (han og hun) Da lodder de hunpluggen på hovedkortet og setter hannpluggen fra strømforsyningen. (Som du må skaffe) se under PC-en , evt rundt batteriet om du kan finne spenning og ampere som trengs for å lade/drive PC-en (Typisk 19V 3.42A , feks), clas ohlsson har et lite utvalg av disse. Du kan for sikkerhets skyld få verkstedet til å måle spenningen på den strømadapteren du har nå , som du mistenker for å ikke fungere. slik at du vet den er død. Hvis det bare er senterpinnen som mangler er det gode odds for at den fungerer , med mindre den har blitt kortsluttet i "knekken"

     

    Jeg tror du har gode odds for at PC-en din fungerer helt fint, har hatt mange døde ac-adaptere (strømadapter, strømforsyning, lader, whaterver du vil kalle det) på verkstedet , men aldri en som har skadet PC-en.

     

    At kjøleribba er bøyd trenger du heller ikke tenke på. Skulle det påvirke kjølefaktoren noe , så vil bare prosessoren throttle ned til en lavere hastiget for å unngå å produsere så mye varme.

     

    Asus har ikke verksted her i norge så den må nok til nederland for en "skikkelig" reperasjon og det koster mer enn den PC-en din er verdt å spandere på. Vil du prøve et skikkelig verksted vil jeg anbefale Ementor eller Infocare sine verksted, de har avdelinger rundt om i hele landet , men regn med å enten få avslag på reperasjon eller en pris på rundt 2000,- og oppover, men du kan jo høre. selv ville jeg satset på en lokalt radio og tv verksted, siden de som regel er vandt med å lodde saker å ting , kontra de vanlige pc verkstedene som bare bytter komponenter og sjelden har mye erfaring med loddebolt. Et lokalt r/tv verksted kan være vanskelig å finne , siden disse er i ferd med å dø ut i dagens samfunn, hvor alt bare er bruk og kast, så det kan være lurt å spørre litt rundt , de ligger som regel litt bortgjemt utenfor storbyene.

  3. Hva Merke er det , å snakker vi om strømforsyningen som ligger UTENFOR PC-en eller er det noe inni ? Pr dags dato er det ikke noe som heter PSI i eller på en PC enten det er en bærbar eller stasjnær.

     

    Å skru i bærbart er ikke så vanskelig egentlig , det gjelder bare å ha kontroll på hvor alle skruene hørert til og hvor du kan rive å slite og hvor du helst IKKE bør gjøre det :) Skrur i bærbare stort sett hver dag :) Eneste som er no dritt er antenneledninger til WLAN kortene..

  4. Tja, E34'en min ble et helvete etter rundet 200.000 km selv om den var godt tatt vare på. Føler egentlig det stikk motsatte av det mange sier her inne , føler BMW'ene holder til de er gått ca 200' km så begynner mekkinga. Men det er bare min personlige erfaring , E39 virker som solide biler for all del , men mere elektronikk som kan skjære seg, en eldre modeller. Motoren er vel det strekeste her , og vil nok ikke plage deg nevneverdig, mens oppheng foran å bak (med mindre det går under det selger har byttet) er problem på så å si alle bmw sine modeller. Delene er ikke av de dyreste synes jeg , men du bør søke litt rundt på nettet før du handler, min lokale forhandler kom ca alltid på 2 eller 3 djeplass når det angikk delepriser.

     

    E39 er en tung bil og en ekte cruiser , og ikke noe jeg ville ha statset på om du skal kjøre litt "friskt" 2.0L på 150 holder "akkurat" , jeg synes min 2.5" liter med 192 hk , var "akkurat" nok. Bilene er såpass komfortable at du kjenner ikke akselerasjonen (i alle fall ikke på min E34), men de bare "skyver" deg opp i fart, så ikke forvent noe adrenalinrush.

     

    Ang Billån hadde jeg nok kjøpt en billigere bil til å begynne med , som du brydde deg noe mindre om , og lære deg å kjøre med den, før du bruker mye penger på en bil som du 95% sikkert kommer til å bulke/krasje. Kansje litt hardt å si det , men du kommer mest sannsynlig til å drite deg ut innen ett til 2 år. Ikke det , så er du heldig eller veldig forsiktig. Det kommer vel an på kjørestilen, jeg vil tro 99% av de som er interessert i bil her inne har prest grensene lengre enn de egentlig burde mer enn 1 gang , og garantert smadret eller laget en bulk å 2 :) Meg selv inkludert. Jeg bare sier det , det er tross alt bare din økonomi det går utover :)

     

    Lykke til med lappen og ny bil uansett hva du gjør! :)

  5. Biltema sin elektor- rensespray er no dritt.

    Bruk CRC sin elektronikkrens heller, mye bedre, men koster en del mer.

     

    Røyker du ? Hvis vifta er full av drit og tjære , gjør CRC sin 5-56 jobben med å ta vekk tjæra. Den renser bedre enn WD40.

     

    Ellers får du ha lykke til, men jeg tror egentlig jeg hadde gitt opp hele greia, har prød å rense en del slike ting , uten resultat. Jobber selv som servicetekniker og har prøvd å rense en del sølskader på bærbare , med ytterst lite hell med alt slags remedier.

  6. Hei!

     

    Utfordringen er : Hvem klarer å finne koordinatene til hvor media player skal åpnes (posisjon på windwos-desktoppen) og lage en .reg fil til meg som nullstiller dette , eller gjør at den åpnes på valgt plass (X,Y))

     

    Grunnen er ganske egoistisk : Jeg kjører dual-view , og strekker desktoppen over til skjerm nr 2. Skjerm 2 er min prosjektør som jeg ser mye film på. Men når jeg skal bare se småting som klipp og slik så vil jeg ikke starte prosjektøren for dette. Så glemmer jeg å lukke windows mediaplayer og neste gang jeg skal se et lite klipp så ligger den å gjemmer seg på det andre skjermbildet. Jeg har prøvd "move" (høyreklikk på taskbar-ikonet , velg "move/flytt")funksjonen og nvidias verktøylinje (Send to display ->X) uten hell.

     

    Lykke til for de som gidder! ;)

  7. Det skal gå fint med switch. Logg deg inn på routeren (http://10.0.0.138) og vel "easy setup" fra advanced menyen på venstre side (om jeg husker rett) så velger du _IKKE_ bridged (husker ikke hva de andre alternativene er) , legg inn brukernavn og passord (hint: følg godt me hva du legger inn , brukernavn og passord- setup'en for selve routeren ligner veldig på oppsettet for brukernavn og passord for adsl-oppkoblingen) routeren restartes , og kobler seg automatisk opp på nett uten at kameraten din trenger å gjøre noe som helst (alltid oppkoblet) , koble så kabelen fra speedtouchen inn i uplinkporten på jensen switchen og så skal dere begge være på nett. Husk å sette opp DHCP på begge maskinene (i windows under kontrollpanel/nettverkstilkoblinger, trykk høyre på lokal tilkobling og egenskaper for tcp/ip -> motta automatisk) Den står til det som default.

     

    Håper jeg forstod rett , er noe trøtt :D Lykke til!

     

    pst!

    http://www.online.no/kundeservice/veiledni...re-telenor.html

  8. Heisann!

     

    Jeg har et msi 915P/G NEO2 Platinum hovedkort som skal skal ha det nye intel chipsettet ICH-6 eller hva det heter. Jeg har nettopp gått til innkjøp av 2 nye 250gb SATA disker og vil sette disse opp i raid 0. , men når jeg går inn i bios og velger SATA mode, så får jeg ikke opp noen andre valg enn IDE (bildet i bruksanv. viser klart å tydelig IDE OG RAID) , selv om det står klart og tydelig i bruksanvisning , eske , overalt at dette hovedkortet har mulighet for sata raid. Det står også at jeg skal trykke CTRL-I i post for å konfigurere raidet. Men neida. Har sendt mail til msi , men jeg tipper jeg aldri får noe svar derfra. Har flasha med nyeste bios også, ingen nytte. Noen som AAAAAAANER hva som skal til for å finne ut om det faktisk ER raid muligheter her eller ikke ? Har en MEGET datakyndig kompis som også har leita etter raid muligheter på samme hovedkort men til ingen nytte. Noen triks... ?

     

    :hrm:

  9. Jeg har en overgangskabel fra kortet til selve pluggen ja, en slik som deler kabelen opp i flere kabler, bla compositt å S-video. og 3-4 andre som video inn og mange forskjellige. (Ja , jeg har testa alle) Det som irriterer meg er at det er korrekt oppløsning når jeg startet maskinen (under boot , windows XP logo i farger , feks) Men med en gang jeg kommer inn i windows så får forsvinner fargene. Det er nok mest sannsynlig at jeg får NTCS signal eller HDTV signal. For det første så får jeg samme type bilde når jeg setter NTCS filmer i dvdspilleren min , og for det andre så nekter softwaren meg å kjøre på oppløsingener under 60hz , noe som er det samme som NTCS standarden om jeg ikke husker feil.. Er det noe trix å stappe S-videokabelen rett i selve kortet om den passer , noen som vet ? For å unngå splitter-kabelen ? Trodde ikke det gikk , men kan krype under å sjekke... Nå klikker jeg snart :)

  10. Først av alt vil jeg beklage hvis dette er et emne som er tatt opp før , men jeg en kjapp gjennomgang av topics så jeg ingenting som lignet.

     

    Jeg har nylig handlet meg et Gainward 6600GT, med TV ut. Tildigiere hadde jeg et råttent ATI kort , også med tv ut , som jeg tok ut via Composittutgangen, og over til tv'en. Funket perfekt. Så gjorde jeg det samme med det nye kortet , men akk , jeg får bare sort/hvitt bilde på min phillps tv fra 19-å-før-krigen. Jeg mener å huske jeg har lest at en bør prøve med S-video kabel , så en slik en ble kjøpt inn uten at det hjalp. I innstillingene for skjermkortet finner jeg ut at signalet som sendes ut KUN er 60hz (NTSC) ,og regner med at dette er problemet, siden tv'en min er steingammel og ikke klarer dette signalet. Jeg får ikke forandret dette noen som helst plass (Nvidia-instillingene og TVTOOL) Er det noen som har noen tips ?

  11. Heisann!

     

    Du må bruke sprøytesparkel for å få den fin å blank. MDF suger noe helt forjælig me lakk ,det kan kansje være en ide å spraylakkere først med biltemalakk før du legger på sprøytesparkelen , som kan være ganske dyr pr flaske. Spray på rikelig med sprøytesparkel, la det tørke å gjenta til overflaten er 100% jevn (3-4 ganger tipper jeg) Jeg hadde pusset over med veldig fint papir etter du har sprøytesparklet (type 400 opp til 800 husker ikke akkurat nå, spør hos forhandler) før du legger på lakk. Lakker i valgfri farge (2-3 lag) og legg på finishen med så mange lag med klarlakk du gidder. For ekstra glans kan du legge på 2-3 lag med klarlakk , vannslipe med Veeeeeldig fint papir (800-1200?) papir og legge på 2 lag med klarlakk til, and voila! Mind you , skal du ha rått resultat , så krever dette MYE arbeid!

     

    Lykke til!

  12. En diskant trenger uhyre lite effekt , så jeg ser ikke helt vitsen me å biamping på det settet, egentlig. Jeg hadde satt max til ca 100watt pr "side" (altås per sett , med en diskant og en mellombass. Diskanten trekker ca 10-20% , max 20 watt av effekten som blir levert) så klarer du deg massevis. Kjøper du billigforsterker må det stå minst 1.000 watt på den (helst med store bokstaver, å plexiglass) , kjøper du kvalitet (feks Rockford, kicker , alpine) skulle jeg tippe ca 50 watt er passelig og 100watt er "a walk on the wild side" med tanke på levetid.

     

    Husk , det er ALDRI forsterkeren som sprenger en høyttaler.

     

    - Det er idoioten som styrer anlegget.

×
×
  • Opprett ny...