Gå til innhold

ponnihest

Medlemmer
  • Innlegg

    846
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ponnihest

  1. Jeg "fremkaller" først ett foto i Lightroom, for så å fortsette i Photoshop. Velger da 600ppi i oppløsning, som resulterer i faktisk størrelse 9x14 cm i Photoshop, som igjen kan justeres til ca 20x30 cm i print-størrelse ved 300ppi. Åpner jeg originalfilen direkte i Photoshop, får jeg jo den faktiske størrelsen, 81x121cm ved 72ppi. :dontgetit: Løsning på å åpne filen i faktisk størrelse i PS via LR?

     

    Edit: Kan jo sikkert velge Export, men da faller det utenom katalogen. Håper noen har ett godt tips til meg!

  2. Takk for mange gode tilbakemeldinger! Nei, ang. MP var jeg nok litt kjapp, var Lightroom som tulla litt og resiza da jeg åpnet i PS. Har ofte tatt "blinkskudd" og blitt skuffet over uskarphet, ja :thumbdown: Veldig liten forhåndsvisning er det også. Greit med argumenter mot 350D, visste ikke det med dårlig AF og Sigma. Er Sigma 1,4 30mm ja... Og Canon 50mm *plast* til 990 kr ;) Har også Canon 28-135mm 3,5-5,6 og kit-objektivet, samt et Sigma 10-20mm 4-5,6.

  3. Har blant annet 50mm og 30mm som jeg bruker. Studioplassen er for tiden trang, så ikke så lett å komme nærmere motivet (skulle heller komt lenger vekk!), som er en 8 mnd gammel aktiv baby :roll: Men, noe gjør jeg feil, for synes ikke bildene blir så skarpe som de burde bli, med 30mm, 200 f10. En her hjalp meg, og det ble bedre, men av og til går det, av og til ikke. Kan være objektet som ikke sitter i ro også. Skal uansett prøve å flytte studioet!

  4. Har funnet det ut selv :) Har et lite "studio", og når jeg har tatt utsnittet jeg vil ha av ungen, så er det ikke stort nok til å få på 30x40 lerret en gang. Får "middels kvalitet" advarsel på www.nfoto.no, men det er ikke mye som skal til for at det blir grønt, da. Men vil ikke risikere å ta en kanonbra bilde for langt i fra, sånn at jeg ikke kan forstørre det sånn jeg vil :dontgetit:

  5. Jeg har kjøpt noe billig studioutstyr fra HK. To lamper, en som kan brukes som fast/blitz og en som brukes som blitz. Paraply og softboks. Har stelt det i stand på et skråloft, med en improvisert laken-bakgrunn. Bildene jeg tar blir jeg ikke helt fornøyd med, se vedlegg. Kan det være at lampene står for nært?

    F/16, 200 lukkertid. 30mm fastobjektiv, f. 1,4.

     

    Synes det er for matt, og for uskarpt :ermm: Ubehandlede eksempel.

    post-59075-1284646371,5194_thumb.jpg

    post-59075-1284646381,9124_thumb.png

  6. Vi har planer om å koble oss til kommunalt vann, ligger en ledning med plass til vår husstand nedenfor huset. Vi har bodd her i to år, og det er naboen som har betalt for ledningen og gravekostnader etc. Planen var at de som hadde huset før oss skulle være med å betale halve stasen, men trakk seg pga økonomien. Helt siden vi flyttet inn har naboen vært gira på at vi kunne koble oss på han, og at det ville koste så og så mye. Summen stiger for hver gang vi snakker med h*n :hrm:

     

    Poenget er: Har h*n rett til å kreve penger av oss for tilkobling? Vi må jo betale ca 25.000 til kommunen også. Og hva om flere skal kobles på senere, skal naboen kreve penger av de også? Da må jo vi også forlange vår del, for å være smålige...

     

    Det er snakk om 40-50.000 til naboen, som mener at det er halve kostnaden.

  7. Takk for tilbakemelding! Personen som kan hjelpe oss med nedbetaling, er en av foreldrene til min samboer. Da er jeg vel utenfor "arvesystemet. Men jeg kom på, i selvangivelsen må jeg jo oppgi om jeg har mottatt gaver over 10.000 i løpet av året, så det går kanskje ikke det heller... Alternativet blir privat lån som vi ikke betaler tilbake. Er det mulig?

×
×
  • Opprett ny...