Gå til innhold

Magnus Holm

Medlemmer
  • Innlegg

    2 742
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Magnus Holm

  1. Ettersom Herr Holm faktisk har vært bruker på Diskusjon.no en god stund (selv om det begynner å bli lenge siden jeg var aktiv), så kan jeg jo faktisk svare for meg selv her.

     

    Vil ikke noe slikt få konsekvenser for herr Holm?

    Twitter har verken kontaktet meg, nevnt meg spesielt i pressemeldinger eller stengt Twitter-kontoen min. Jeg tar dette som et tegn på at de så at ormen min som harmløs og ikke har tenkt til å gå videre med dette.

     

    Magnus har lang erfaring (til tross for sin alder) om å avsløre sikkerhetshull, melde fra om dem, og ikke bli trodd. F.eks ga han opp å melde om feil på It's learning. Først da han postet melding som administrator på It's learning at vanlige elever kan gå inn som administrator å f.eks endre egne og andres skolekarakter ble han tatt seriøst.

    Akkurat den historien der er krokete og du har nok ikke fått med deg alle detaljene. For øyeblikket kan jeg ikke si annet enn "ingen kommentar" og at utsagnet over ikke er 100% korrekt.

     

    Jeg synes det er glimrende at folk med hans kunnskap UTEN onde hensikter hjelper til å bedre sikkerheten på systemer før folk MED onde hensikter utnytter de samme svakhetene. Desverre må disse folkene demonstrere ganske tydelig at det er et problem før de blir tatt seriøst.

    I tillegg på jeg påpeke at det jeg har kommet fram til er bare toppen av isfjellet: Jeg er ikke spesielt dyktig (i forhold til mange andre) og det finnes nok mange, store hull som kanskje er åpne den dag idag på grunn av dårlige sikkerhetsrutiner.

  2. Til å være et design som hviler 99,7% på typografien, så synes jeg typografien er for svak.

    Kunne du utdypet deg litt mer om hva som kunne forbedres? Jeg er ikke en designer, så slike typografi-ting blir for det meste litt utprøving av diverse font-size/family/style/variant/line-height...

  3. Hm? iLife følger alltid med, mens iWork må man betale for. Litt ekstra info ang. akkurat iLife '09:

    If you’ve purchased a qualifying computer on or after January 6, 2009, that does not include iLife ’09, you can upgrade to iLife ’09 for US$9.95 plus tax.

     

    Please check back on January 12, 2009, for additional information.

     

    EDIT: Haha! Magnus'er tenker likt :wee:

  4. Jeg har forelsket meg i Spotify, Linknus og Plex - henholdsvis musikkprogram (som er gratis, streamer fra nett), IRC-klient og mediasenter.

     

    Firefox er et must, Adium brukes til MSN/Facebook Chat og Cha-Ching holder orden i økonomien min. Og 1Password, som er den beste passordhåndtereren for Mac.

    Twitterrific er den desidert beste Twitter-klienten for Mac, og der har du (med unntak av Mail, iCal og iTunes) de programmene jeg bruker på Macen ofte)

     

    Photoshop er jo alltids greit, men Pixelmator er et kjekt alternativ. Skitch er genialt for små screenshots o.l., og CoverSutra er must-have. Kan søke kjempelett etter sanger i iTunes, must-have.

     

    Dropbox er greit å ha, samme med Little Snitch og iStat Menubars.

    Kan også nevne MacFuse, Transmission eller uTorrent, XSlimmer, AppZapper og 1Password, alle brukes nokså regelmessig hos meg.

    Det begynner å bli litt sent for andre enn meg her også? :p

×
×
  • Opprett ny...