Gå til innhold

oarsman

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oarsman

  1. Nå skal jeg ikke gå helt off topic her, men jeg mener og tror at 24 er en ganske realistisk serie når man tenker på våpen handlingen til de forskjellige karakterene.

     

    Ja det er en tv-serie, ja Jack klarer alltid å drepe fienden før fienden dreper han, men mye VIRKER realistisk...

     

    Men en annen ting som irriterer meg er lyddempede pistoler i serien. Når Jack går rundt gjennom halve serien uten såkalte "threads" på pistolen, og de magisk dukker opp når han skal feste en lyddemper på, da stusser jeg :hmm:

     

    Men igjen.... detaljer. :)

    8563960[/snapback]

     

    Har du lagt merke til at når et rom eller en bygning skal stormes, så har de vanlige gruntene fullt SWAT-kit med hjelm, briller og maskinpistol mens vår mann (Jack eller Doyle) stiller med en pistol og kanskje en skuddsikker vest. Allikevel er det helten som løper inn først. Var et eksempel senest idag. Realistisk? Jeg skal ikke en gang begynne å snakke om satellitter.

  2. 24 er i seriøs krise, showet trenger noen noen grep for å komme på track. Mine forslag:

     

    - Send inn en gjeng innkompetente psykopater fra District eller NSA for å ta over CTU

    - La terroristene kidnappe Kim Bauer for å presse Jack

    - Introduser en muldvarp i CTU, funker hver gang

    - Få det til å se ut som om søstra til Audrey er på lag med slemmingene selv om hun er uskyldig, og la Jack grisetorturere henne

    - Mexicanere og kinesere kan også være slemminger. Ingen grunn til bare å bruke arabere og russere

     

    Stikkordet er nytenking ;)

  3. Mannen i svart er en bauta i musikkhistorien, virkelig en av de største. Han hadde en egen evne til å gjøre andre sine sanger til sine egne, og han skrev mange bra sanger selv. Gjennom hele karieren var han igrunn litt på siden av resten av countryverdenen og en rebell. Det er jo andre artister der på kanten og siden også som Willie Nelson, Merle Haggard og Steve Earle, men de har ikke riktig nådd ut til det samme brede publikummet. En ting jeg liker med Johnny Cash er at der andre C&W artister sang og gnålte om biler, og da helst lastebiler, sang Johnny om tog. Når man hører på sangene er det ofte en rytme fra skinnegangen, særlig i de gamle innspillingene.

     

    På 60 og 70 tallet var han megastjerne, men så sank populariteten som en stein. På 80 og 90 tallet var han noe av det mest ukule man kunne høre på. Han var i Norge og spilte for et publikum på et par hundre. En kjent musikkjournalist (lurer på om det var G. Rakvaag) hadde en intervjuavtale, men presterte å forsove seg og gå glipp av intervjuet. Vanskelig å tenke seg det idag. Cash fikk også fyken fra Columbia Records fordi de ikke trodde på ham lenger. Så i 94 inviterer Rick Rubin Cash til å spille inn ei plate. Rubin var kjent for å ha prudusert plater for Slayer, Beastie Boys, Red Hot Chilli Peppers m.fl. Rick rigga opp i stua til Johnny og ba ham spille de sangene han hadde lyst til pluss noen nyere rockelåter. Resultatet ble American Recordings, og flere plater prudusert av Rubin for American fulgte. Countryfolka i Nashville og radio fortsatte å ignorere Cash, men han ble en hit blant rockekidsa! Etter å fått Grammy for Unchained, satte han inn en annonse i Billboard med dette bildet:

     

    cash_finger.jpg

     

    Teksten var "American Recordings and Johnny Cash would like to acknowledge the Nashville music establishment and country radio for your support."

     

    Kan ikke annet enn å elske mannen. Han var og er Rock'n Roll.

  4. Boka "Samtidslyrikken - fra Almuens Opera til Gatas Parlament" inneholder et par hundre utvalgte tekster hentet fra norsk populærmusikk i perioden 1970 til 2003. Den dekker ett stort spenn med Viser, Rock, Rap osv. Dessuten er det ett kapittel om moderne sangteksters plass i lyrikken. Flott bok! De har den sikkert på biblioteket. Som eksempler på tekster vil jeg dra fram Hjernen er Alene (deLillos), Hun er Fri(Raga) og Millimeter( Anne Grete Preus), men det beste er vel å finne noen tekster som betyr noe spesielt for deg å skrive om . Lykke til!

  5. Den mest presise definisjonen på hva som er et land er det Frank Zappa som kom med: "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer”. Sealand har visst et fotballag, men det er egentlig et dansk klubblag, så det kan ikke telle. Trpr ikke de har hverken atomvåpen eller eget øl, så Sealand kan umulig være noe ordentlig land.

     

    Alle andre stater annerkjenner britisk suverenitet over plattformen. Hvis TPB etablerte virksomhet der, antar jeg de raskt ville få besøk av et par konstabler som tok dem med til fastlandet. Platformen ville bli ekspropriert og sprengt i fillebiter.

  6. Da NRK2 ble lansert på 90 tallet engang, var et av programmene Spider som handla om Internett. Prgramleder var Erik Meyn.. Han løp rundt i studio og hoppa opp og ned mens han skreik og bar seg om irc, usenet og html. Det var ingenting å si på engasjementet. Omtrent som Jan Erik Larsen på Speed og Knut Jørgen Ødegaard høy på koffein samtidig. Kameramannen hadde Parkinson. Hele greia gikk live, og det gikk som regel på trynet hver gang Erik skulle vise fram noen kule Internett-greier. Erik likte også å ta en sang han hadde laga sjøl innimellom. Se

    for et eksempel.

    Spider ble slakta nord og ned og varte ikke lenge. I ettertid har jeg og venner flirt godt når vi har mimret om programmet. En kultkandidat. NRK burde gi det ut på DVD.

  7. Får vel anta at du er RV sympatisør da, for uttalelsene dine her var ikke spesielt smarte.

     

    På linja di har du klart å ta med 5 avarter av metal, mens sjangere med enorm bredde som klassisk, country, blues, soul og electronica er fraværende. Imponerende!

  8. Skjønner det er kjipt å ikke få sett et band fordi man ikke er gammel nok. Hvis jeg hadde vært arrangør ville jeg allikevel foretrukket 18-års grense. Det er mer lønnsomt å ha et publikum man kan selge øl til. Øl utgjør mye av inntekten til et spillested. Tenk deg da tapet hvis 30 - 40 % av publikum ikke kan drikke. En annen ting er at stupfulle "fjortisser" er skikkelig usjarmerende. Siden de ikke kan kjøpe øl på spillestedet, har de robba pappas barskap eller kjøpt dårlig hjembrent fra en fyr som heter Roger, og møter opp sveiseblinde. Jeg har vært 16-17 sjøl, og husker. Tipper en del eldre konsertgjengere ville droppe å dra på konsert hvis de forventer fjortisfyll. Selvfølgelig urettferdig å skjære alle under 18 over en kam, men det er en enkel løsning. Nå hender det jo at det er fri aldersgrense på Rockefeller, på Sentrum Scene hender det at det er fri inngang på galleriet og på festivaler er det som regel ingen aldersgrense.

  9. Hehe, ser ut som noen prøver å fiske litt her. Hvem vil vel ha ett nummer som kanskje har vært i bruk i flere år og kanskje er spredt til hundrevis av ukjente folk. Noen som har eksempler på hva som faktisk har blitt betalt for nummer i Norge?

     

    Vet at nummersalg er big business i Østen, særlig Kina. De er ekstremt overtroiske, særlig når det gjelder tall. Tallene 6 og 8 assosieres med rikdom og lykke, og folk betaler massevis for ett telefonnummer eller bilskilt med bare 6ere eller 8ere. 4 derimot assosieres med død, og skys som pesten. Dette er og grunnen til at så mange mobilmodeller heter noe med 6 eller 8, og nesten ingen noe med 4.

  10. Skulle likt å se en storfilm basert på sagaene i beste Peter Jackson stil. Olav Trygvasons Saga for eksempel. Tror slaget ved Svolder kunne blitt spektakulært. Jeg Jeg vil ha Uma Thurman som Gyda og Peter Stormare som Einar Tamberskjelve. Er ikke sikker på hvem som kunne spilt Olav. Heath Ledger?

  11. Whale Rider fikk meg til å sippe skikkelig. Det er en scene der som bare slo meg i bakken. De som har sett filmen vet hva jeg mener. Keisha Castle Hughes ble Oscar nominert for beste hovedrolle, og burde fått statuetten spør du meg. Hun var bare 11 år under innspillingen, og det var hennes debut. Gleder meg til å se henne som jomfru Maria i Nativity Story.

     

    Hotel Rwanda fikk meg også temmelig emosjonell.

×
×
  • Opprett ny...