Gå til innhold

PeeJay

Medlemmer
  • Innlegg

    259
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PeeJay

  1.  

    Publisert to (?) dager etter at de gjorde en test sammen med TV2 Hjelper Deg, og som man ser av fotografiene av skjermen så ble de tatt på Tirsdag, man kunne vel klart og fått denne også med da?

     

    Hei,

     

    Produktene ble hentet inn en stund før testen gikk på TV; blant annet ble filmopptaket gjort en uke før. Vi prøvde så godt vi kunne å få med både 10.1, Optimus Pad og Transformer, men fikk ikke Transformeren før dagen etter at TV-opptaket var gjort.

     

    Men – selvsagt skulle vi også ønske at vi fikk med flere Honeycomber. Da vi la planer med Mastiff/TV2 i vinter, ba vi derfor om at nettbrettesten gikk i siste TV2 Hjelper Deg før sommeren, slik at vi skulle ha så gode muligheter som mulig til å få med de nyeste produktene.

     

    Pål J. / DinSide.no

  2. Utdrag fra dinside;

     

     

    "Den har også en innebygd krypteringsbrikke, støtter 90% av sikkerhetsfunksjonene i Exchange og vil, i en utgave som kommer senere denne sommeren, også støtte NFC."

     

    Kan bety enten:

    A) En utgave av telefonen som kommer senere i år.

    B) En software utgave som kommer senere i år.

     

    Ikke lett å tolke den der.

     

    Det kommer en utgave av S II, tidligst i juni, med NFC-brikke. I følge Samsung Norge regnet de med at denne modellen ville bli 2-300 kroner dyrere enn den som kommer i butikkene først (som mangler NFC).

  3. Tom,

     

    Ang. grepet på 400D, åpner best i test-artikkelen med følgende:

    selv om vi har funnet vår favoritt blant denne gjengen, bør du tillate deg å gjøre et par vurderinger på egen hånd.

     

    Ett av aspektene er rett og slett hvor godt kameraet er å holde i med dine hender, eller gjette litt med tanke på de hendene som skal bruke kameraet mest hvis du har tenkt til å gi det bort til jul. En med små hender vil kanskje synes at Nikon D80 blir i overkant stort, mens en med store hender vil synes det lille grepet på Canon EOS 400D gjør det vanskelig å betjene kameraet.

     

    Det er umulig å kaste terning på vegne av alle, noe vi har gjort vårt ytterste for å understreke før terningene triller. Dog står jeg fast ved at jeg tror 400D er det kameraet som vil tilfredsstille flest, selv om jeg personlig foretrekker D80.

     

    Og - hvor ble det av konstruktiv kritikk? Ja, zoom-kraft ble et dårlig uttrykk, og jeg retter det nå til zoomfaktor, men hvorfor ikke sende meg en epost på det i stedet for å rakke ned på det i et forum på en annen nettside?

  4. Kjapt svar, Kristoffer - Olympus' E-serie er den eneste serien der jeg faktisk har fått epost fra misfornøyde kjøpere på grunn av autofokusen; faktisk senest i går rett før testen ble publisert.

     

    Vedkommende skrev blant annet:

    Når jeg skal ta bilder av personer etc i bevegelse, kan være bare vanlig gange, står blitzen og sender ut blink i evighet før kamera fokuserer og langt om lenge tar bildet. Da kan motivet allerede være langt ute av søkeren - a la kompaktkameraer.

     

    Han var veldig skuffet over sitt kjøp.

     

    Det lille aspektet ved et ellers strålende kamera er nok for meg til å degradere det, for jeg *vet* at veldig mange ville ha blitt skuffet i stua på julaften når de skulle ta de første bildene med E-510. Hadde E-510 hatt samme hurtighet på autofokusen som E-3 (eller 400D for den saks skyld), ville det antakeligvis ha kuppet hele testen, så hvis Olympus gjør noe med det til E-520 skal jeg stå og klappe.

  5. Ikke overraskende

    1. Jeg reagerer på flere ting, men det burde vært en enkel sak for testerne å få prisene riktige.

     

    Andre ting som ikke er nevnt.

    2. Manglende spot-måling på 400D.

    3. D80 og A100 har innebygd støtte for trådløs blitz med full TTL styring.

     

    I mine øyne er det en skandale at 400D blir vurdert som et bedre kjøp enn D80. Håpløs test!

     

    1. Jeg er med på at det ble en liten feil der, for prisene vi hentet inn var i forkant av filmingen og dermed en uke gamle. Men - "typisk nettpris" er nettopp det - det er ikke den billigste prisen vi klarer å finne (jeg bruker som regel denne prisguiden jeg også), men den typiske prisen hos de største forhandlerne - fotovideo, komplett, japan photo etc.

     

    2. Det er nevt i testartikkelen for 400D.

     

    3. Du har rett i at det ikke er nevnt. Men husk - målgruppa til DinSide er ikke überbrukerne; de leser dpreview, akam, digit og hva enn det måtte være for å gå kameraene dypere i sømmene enn det vi gjør.

  6. 1. Canon EOS 400D får en sekser; egentlig er vel ingen av kameraene så bra - en sekser bør vel streng tatt gis til noe eksepsjonelt.

    2. Nikon har sluppet til med 2 kameraer D40x og D80.

    3. Svada-babbel, som f.eks. "større zoom-kraft" .

    4. Ikke et ord er nevnt om hvordan kameraet er å holde og bruke i det daglige.

     

    1. Jo, til den prisen er 400D et knallkjøp. Det beste kameraet du får til 5.000 etter min mening - hvorfor skulle ikke det beste få en sekser?

    2. D80 er umulig å plassere riktig. Synes du heller det burde vært testet mot de værtette kameraene i klassen 40D/A700/E-3/K10D? Hva da med D300? I dette markedet har det lenge vært et skille mellom værtette kameraer (som også tar 5+ bilder pr sekund) og disse som ikke er værtette og tar 2,5-3b/s; derfor falt det seg naturlig å inkludere D80.

    3. Vi bruker folkelige uttrykk. "Brennvidde" og "teleobjektiv" er ord man ikke vil ha på TV2 Hjelper deg. Det er vel ikke vanskelig å forstå hva som menes med "større zoom-kraft"?

    4. Det er nevnt i de respektive artiklene, med enketlte drypp i konklusjonsartikkelen.

  7. Pølsetesterne på Din Side kan holde seg til nettopp pølsetesting :) Men uansett så kan vel F40 være anbefalt, selv om F30 er bedre? Spesielt om F40 til og med er billigere?

    9122001[/snapback]

     

    Merkelig hvordan du skal rakke ned på våre tester hele tiden og samtidig være enig i det vi kommer frem til? :hmm:

     

    F30, som du også anbefaler lenger opp i tråden, er ett av de to lommekameraene vi har gitt seks på terningen og er et kameraet jeg fortsatt holder som det beste lommekameraet.

     

    Dog vil jeg påpeke at det ikke nødvendigvis er så godt å bruke på full auto; da har ISO-verdien en tendens til å bli pushet unødvendig høyt. Jeg ville heller ha satt det på M-modusen og brukt Auto (400) i de fleste situasjoner, bortsett fra innendørs fra ettermiddagen av med motiver som må fryses - da setter du det på automodus og får dermed 800/1600-bilder.

  8. Slenger meg på og sier at jeg er absolutt enig med tomsi42 jeg også.

    En annen ting er at jeg ville tatt et 6mp kamera med Fuji sin superccd sensor over et 10mp kamera med vanlig sensor any day. Det hjelper ikke med mange megapixler om det betyr at du ikke kan bruke store utskrifter på grunn av ulidelig mye bildestøy.

    8535869[/snapback]

     

    Nuvel, det kommer jo an på hva du tar bilde av. Tar du håndholdte bilder av motiver som ikke er i bevegelse med begrenset lystilgang, vil Canon-kameraet gi bedre bilder enn hva en 8x så høy ISO-verdi (tre trinn) på Fujikameraet er i stand til å gjengi (som kompensasjon for bildestabilisatoren).

  9. Ellers stusser jeg fortsatt over Canons såpass mye høyere gjennomsnitts terningkast ettersom konkurrentene absolutt ikke er dårlige... så selv om Canon kanskje er litt bedre, så synes jeg det er et litt for stort gap mellom Canon og nærmeste konkurrent. Når kun ett Canon stillkamera får dårligere enn terningkast fem, og samtlige andre konkurrenter har flere dårligere enn fem (og stort sett mange under fire også) så synes jeg det blir litt skeivt. For Canon har også mange "billigere" produkter. Om dere har utelatt disse produktene, når dere har tatt med konkurrentenes billigere produkter, så gir også det et litt skeivt bilde av virkeligheten.

     

    Men jeg står fortsatt for kommentaren om at man ikke blindt skal stole på én test. Og du må innrømme, at Din Side har relativt overfladiske tester av kamera.

    8385860[/snapback]

     

    Ett problem i forhold til Canon er at de alltid slipper MANGE modeller. Skulle vi ha testet alle, ville det ha blitt veldig mye Canon, og derfor prøver vi å holde oss til de mest interessante modellene. "Ulempen" er selvsagt at de mest profilerte produktene også er de som holder høyest kvalitet.

     

    Jeg vil ikke kalle testene våre overfladiske, men vi har en litt mer folkelig approach. Vi sitter ikke på noen testlab med lysmålere, kalibrerte lysstoffrør og diverse test-targets og lignende (det ville ha blitt en ganske omfattende lab siden vi tester såpass mye forskjellig utstyr), men bruker kameraet i det daglige slik folk som kjøper kameraene også gjør. På hyttetur til helga tar jeg med meg Ixus 75 og Fujifilm F40fd og knipser noen hundre bilder med hvert av dem. Jeg føler at den testmetodikken gjør at man er vel så mye i stand til å vurdere et kamera som det å stå på en lab og knipse diverse målbare targets.

  10. Canon har nok et høyere snitt enn mange andre produsenter, men det skyldes i så fall at de jevnt over har høyere kvalitet på produktene enn andre, noe som for meg høres logisk ut, siden nettopp Canon er markedsleder på de fleste produkter av denne typen.

     

    Det var ikke meningen å kuppe tråden eller dra den over i noe annet, men som testansvarlig for fotoprodukter hos DinSide måtte jeg bare spørre hva du mente med kommentaren lenger opp. Vi har alltid vært 100% uavhengige og står helt og holdent for det vi konkluderer, uansett om det er et produkt fra Canon eller fra andre produsenter, og får vi et middelmådig produkt fra Canon skal jeg love deg at vi kaller en spade for en spade, noe vi for eksempel gjorde her.

  11. Sakser denne fra en kompis:

     

    Tok 15 bilder av Bogstadvannet. Gjorde hva jeg kunne for å gjøre

    utfordringen så tøff som mulig:

    - Autofokus (mao litt tilfeldig fokus fra bilde til bilde),

    - Auto-exposure (noen litt lyse, andre litt mørke, avhengig av hvilken

    retning jeg pekte i),

    - Håndholdt, selvfølgelig,

    - Ikke så nøye på rekkefølgen,

    - Ikke så nøye på å holde kameraet rett,

    - osv osv.

     

    Og, du skjønner sikkert hvor dette bærer: Photoshop limte sammen til en

    *perfekt* pano - uten noen innblanding fra min side whatsoever.

     

    En crop og LAB curves senere, og vedlagt er resultatet. Ja, nedskalert

    da. Men originalen her er 8011 x 3539 -- og jeg klarer ikke se en eneste

    søm.

    post-5894-1176562504_thumb.jpg

  12. Blant annet vinner "alltid" den billigste MV-serien (videokamera) over alle andre, på grunnlag som "mest zoom" og lignende. Bildekvaliteten, som er denne seriens aller svakeste punkt, nevnes aldri.

     

    Sist DinSide testet videokameraer var det med et Canon MVX-kamera som fikk tre i terningkast og havnet blant de siste i testen. På bildekvalitet fikk kameraet 5 av 10.

     

    I de tre stortestene som er utført i fotodelen hittil i år, har Canon vunnet alle tre (skrivere, multifunksjon og superzoomkamera). Peejay må gå opp til halvannet år tilbake for å finne tilsammen 4 tester der Canon ikke har vunnet :)

     

    DinSide har ikke hatt noen skrivertest i år, men testet tre toppmodeller i høst der HP vant. Men det er vel ikke unaturlig at verdens største produsent av kameraer og skrivere vinner en test en gang i blant? Du skrev jo nettopp selv at du var enig i superzoom-dommen, så ...

     

    (Og angående å gå opp til halvannet år tilbake var det vel bare at jeg tråklet tilbake i tid. Jeg hoppet ikke over noen tester der Canon vant.)

  13. Bruk Auto(400) til vanlig. Hvis lystilgangen er dårlig (f.eks. innendørs) og det er nødvendig å fryse bildet så godt som mulig (f.eks. barn som leker etc.) vrir du hjulet over på Auto. Da får du mer støy, men bildet blir i mindre grad uskarpt som følge av bevegelse. Til A4-utskrifter går det fint med ISO 800 og til 10x15 går det som regel fint med 1600.

×
×
  • Opprett ny...