Gå til innhold

Campus

Medlemmer
  • Innlegg

    438
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Campus

  1. Når jeg har sett hvor personlig forhold enkelte kvinner har til skoene sine ville det ikke overraske meg om de faktisk ønsket å snakke med skobutikken sin på nett. Særlig de som ikke bor i de største byene og kanskje bare har en eller to skobutikker i nærheten vil kanskje spørre om butikken har tenkt å ta inn merke X eller modell Y, og ikke bare sitte som passive mottakere av informasjon.

     

  2. Ulempen med en OS SSD er at det er masse filer der du ikke bruker ofte og som spiser plass. men som det er umulig eller kronglete å flytte ut. Derfor trenger du 120GB om du ikke er meget forsiktig eller flytter c:users til d:
    Det avhenger jo helt av hva du lagrer av medier/dokumenter på disken. Meget forsiktig er en stor overdrivelse, da du har plass til mye utover hva en standard installasjon av Windows 7 med endel programmer (ikke spill) tar. Begynner du å pushe på spill, media, dokumenter og mer så sier det jo seg selv at du fort kan trenge mer plass, men da ber du om det.

     

    Jeg har installert windows 7 og wow på en 120GB SSD, det var fremdeles en god del plass igjen da jeg var ferdig med det. Det går mye raskere å laste områder i wow. Har ikke flyttet c:users ennå, men får vel gjøre det snart.

  3. Det kan jeg ikke. Men jeg kan si at 210 klarer 1080p hvis den er paret med en OK prosessor, og den finnes i fysisk butikk, så man slipper å vente på posten :-)

     

    Har et GTS240(OEM) i maskinen min, paret med E8300, og den spilte 1080p GLATT.

     

    Effekter er for pyser.

     

    Hvis du hadde lest det første innlegget ville du sett at prosessoren på maskinen som kortet skal settes inn i er temmelig gammel.

  4. Føler med på finn.no , qxl.no , zett.no + gibort tråden på forumet her, satser på det dukker opp noe snart. 486 maskiner har fortsatt nytteverdi for noen de også :)

     

    Ja vel? Jeg kastet nettopp en halv henger med gamle datamskiner, opp til Pentium2 fordi jeg trodde det var for gammelt til å være nyttig, og for nytt til å ha samleverdi. Maskinene var renset for RAM, HDD og vifter for flere år siden.

  5. Det er en Alfa-Romeo (det står på bildet), jeg tror det er en 1900C Coupe. Den ligner ihvertfall veldig på denne: http://www.supercars.net/Pics?viewPic=y&source=carGal&carID=1961&pgID=1&pID=927766. Det er noen forskjeller, som størrelse på bakruten og monteringsdybden til baklyktene, men det kan skyldes forskjellige årsmodeller, eller det faktum at mange av disse bilene hadde karosseri fra forskjellige karosseribyggere.

  6. Hvorfor skal staten betale 100vis av millioner til verdens største IT selskaper for at de skal etablere seg her? Det er jo de som burde betale; de sparer jo det mangedobbelte i strøm i løpet av noen år. Slike datasentraler skaper dessuten MINIMALT med ringvirkninger i lokalsamfunnet - bare rundt 100 ansatte i de FB sitt tilfelle.

    100 ansatte, regner med de er høyt kompetente på nettverk/data/drift.

    gjennomsnittslønna i norge ligger på litt over 35 000 (ssb.no) i mnd * 12 * 100 = 42 mill ( av dette blir det lett noe skatt og avgifter ;)) ca halvparten om vi tar hardt i. De 100 ansatte skal sannsynligvis ha mat og klær og div ting som betyr at det blir noen ansatte i disse næringene også.. diverse næringer utenom vil levere utstyr og stuff til anlegget.

    Tipper en slik investering er lønnsom innen for mange år. vi har pengene hvorfor ikke bare gjøre den investeringen for teknologi arbeidsplasser og flere jobber.

    Vinn-vinn situasjon spør du meg.

    Ting er forbausende enkelt når man kun har en mediaversjon av hva bakgrunnen er. Det er vel etterhvert blitt typisk at folk påberoper seg mer kompetanse enn de folkevalgte på bakgrunn av et par linjer på en nettside, men er folk så dumme at de virkelig tror at Norge takker nei til "den største rosinen i pølsas historie"? Kommer selv fra en utkantkommune og hvis man tror det bare er å vifte med lommeboka for å få kompetente fagfolk til å ta jobb der så tar man skammelig feil. Ønsker man 100 fagfolk ja da er det bare å ta turen i kirka for da er det kun vårherre som kan ordne det. Man kan ikke bare bære x-antall servere ned i en gruve og forvente at lokalbefolkningen skal drifte det. Vet at det høres idiotisk enkelt ut fordi vi har både plass og penger, men det er faktisk en grunn til at f.eks Microsoft og Blizzard velger Irland. Det er sikkert mang en norsk kommune som hadde lagt penger på bordet for å få datasenteret til Facebook som nabo, men er Facebook interessert i å etablere seg i Norge når de kan spare 30% lønnsutgifter ved å etablere seg i et land som Sverige? Hvor mye må Norge betale for å jevne ut den forskjellen?

     

    Nå er jo heller ikke Luleå noen verdensmetropol, men det vil nok være lettere å få tak i fagfolk nær våre største byer enn i de tynnest befolkede delene av landet. Lønnsutgiftene vil nok være litt høyere i Norge, men strømutgiftene vil nok være en del lavere. Jeg er kanskje forutinntatt, men jeg vil tro at Bergensområdet vil være en bra sted å legge et slikt anlegg. Det er ikke spesielt høye sommertemperaturer, det er fjorder man kan bruke til kjøling, og det er et visst datamiljø. Ellers så synes jeg at det er veldig sløvt å ikke engang svare en så stor aktør som CERN.

  7. Hadde Facebook sitt datasenter havnet i Midt Norge så hadde den norske stat raskt håvet inn pengene.

    Med skyhøye strømpriser, men resultatet hadde nok vært at etter noen år eller måneder så legger Facebook ned...

     

    Nå har vel strømprisene i Sverige vært minst like høye som i midt-norge. Ellers tror jeg ikke at et så stort og vellykket selskap som facebook ville lagt et datasenter noe sted uten å undersøke rammevilkårene meget grundig. Jeg tror ikke du trenger å bekymre deg for at de legger ned med det første.

  8. Husk å sjekke hvilke PCI/AGP sloter som er tilgjengelige på hovedkort, det er gammel maskinvare vi snakker om her.

     

    Edit: Komplett selger 6670 for 520 kroner (brukt/demo) her: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=650901#extra

     

    Tilkoblinger: http://www.inline-online.ru/img/goods/134868/46493.jpg

     

    2 x DVI-I (dobbeltlenke) - 29-pin kombinert DVI

    1 x HDMI - 19-pins mini HDMI type C

     

    Hovedkortet (Asus M2NPV-MX) har en ledig PCIe x16. Jeg lurte på å kjøpe et XFX 6570 1GB http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=634358. Fordelen med det er at det er passivt kjølt og at det kommer med alt tilbehør. Ulempen er vel at det ikke er like kraftig, men har det noe å si når hun ikke skal bruke til noe spilling. Det ser ut til at begge har mini-HDMI-utgang, så da må man vel kjøpe en overgang, hvis ikke det følger med?

  9. Tja, AP har jo trumfet igjennom ting som selv avstemninger har sagt i mot. F. eks stemte nordmenn mot EU, men da ordnet AP EØS (ikke folkeavstemning). Tror lett på at det samme kunne ha skjedd når det gjelder DLD.

     

    Du husker litt feil når det gjelder rekkefølgen her: EØS ble innført i 1992, EU avstemningen var i 1994. Forøvrig stemte alle stortingsrepresentantene fra Høyre for EØS-avtalen, i motsetning til representantene fra AP hvor noen stemte mot. Enkelte representanter fra KrF og FrP stemte også mot, SP og SV stemte samlet mot avtalen.

  10. Min gamle mor har kjøpt seg flatskjerm-TV, og vil bruke den til å se på filmer fra PCen. Desverre har det integrerte skjermkortet på hovedkortet bare en DVI-utgang og en VGA-utgang. Hun vil derfor kjøpe et nytt, billig skjermkort med minst en HDMI-utgang og en DVI-utgang. Maskinen hun har er en gammel Athlon 64 2,2GHz med 2GB minne og Win XP. Jeg har ikke hatt tid til å holde meg oppdatert på hardware-fronten i det siste, og lurer derfor på om noen kan anbefale et rimelig PCIe skjermkort som er kraftig nok til at den maskinen kan vise film på en full-HD 32" TV, samtidig som noen leser epost på skjermen.

  11. Gjennomført aluminium slik Lian-Li gjør det medfører at hele kabinettet blir en radiator.

     

    Har du noen tester som dokumenterer dette? Det jeg har lest om fenomenet tyder på at det ikke stemmer.

    Jeg har hatt 3 alu kabinetter gjennom tidene. Har fremdeles et Lian-Li SCANDxxx et eller annet fra Microplex stående. Så jeg kan si dette fra førstehånds erfaring. Lian-Li kabinettene krever mye mindre luftflyt for å holde temperaturen nede enn andre kabinetter. Jeg har aldri hatt noe problem med vibrasjonsstøy fra dem, men har heller aldri prøvd de aller største.

     

    Sjekk denne: http://www.silentpcreview.com/article75-page2.html

  12. Hm, nå har jeg hatt ganske mange Lian-Li kabinetter, både store og små og har ikke opplevd det du beskriver. Er enig at tidlige kabinetter slet litt med vibrasjonsstøy i side dekslene, men dette er løst på nyere modeller.

     

    Jeg har et tre år gammelt PC7B Scand V3, det skranglet voldsomt da det var nytt, både p.g.a. egenskapene til tynne aluminiumsplater og p.g.a. dårlig tilpasning av den ene sidedøren. Jeg har etterhvert dekket mesteparten av innsiden av kabinettet med lydisolasjonsmateriale og byttet ut viften på skjermkortet og kjøleren på prosessoren. Dette har fått lydnivået ned på et levelig nivå. Jeg er stort sett fornøyd med løsningene og finishen på kabinettet. Unntakene her er de lavt plasserte uttakene på fronten og de stygge plastlistene øverst og nederst på fronten. Skulle kabinettet vært perfekt, etter min mening, burde det vært laget av tykkere materiale og med en ramme i stål. Forøvrig burde det også hatt filter på viften på sidedøren.

     

    Jeg har helt slutta å skru til med maskintrekkeren (hvilket jeg gjør med Cooler Master etc), setter den på styrke 1 og skrur heller til manuelt på Lian Li. Allikevel tar jeg drepen på en og annen innimellom (sånn ca 1 gang pr. kabinett).

     

    Du må være for sterk :-)

     

    Gjennomført aluminium slik Lian-Li gjør det medfører at hele kabinettet blir en radiator.

     

    Har du noen tester som dokumenterer dette? Det jeg har lest om fenomenet tyder på at det ikke stemmer.

  13. Grunnen til at det er sterkere begrensninger på å inneha pistoler enn rifler er nok at de er lettere å skjule, og dermed mer praktisk for ran og lignende. Det er også forbudt med rifler som er kortere enn en gitt lengde, og rifler med foldekolbe. Som drapsvåpen er pistoler mindre egnet enn rifler på grunn av lavere utgangsenergi og kortere rekkevidde.

    Rifler med foldekoble kan godt være forbudt, men det hjelper lite når du får kjøpt foldekolbe uten restriksjoner til AG3 på samme nettsted som solgte til Breivik.

     

    Jeg var ikke klar over at det var lovlig å selge foldekolber løst, det gjør det jo noe meningsløst med et forbud mot rifler med foldekolber

     

    Forøvrig kan man som sivil få tak i AG3 lovlig etter som jeg kan forstå. Disse karene på landskytterstevnet har i alle fall brukt mye AG3.

     

    Jeg tviler sterkt på at du har rett i det. Hvis man kunne kjøpt AG3 ville nok breivik heller ha kjøpt det. Landsskytterstevnet er arrangert av "Det frivillige skyttervesen" som har et sterkt samarbeid med militæret. De som bruker AG3 på landsskytterstevnet er trolig medlemmer av "Norske reserveoffiserers forbund", heimevernet eller lignende og har derfor tillatelse til å inneha våpen som er forbudt for oss sivilister.

  14.  

    Ja, jeg synes at det er trist at diskusjon.no lar seg bli brukt som talerstol for høyreekstremister.

     

    Han er jo ikke akkurat noes pesielt ekstrem sett i forhold til de andre på document.no. Og skal felleskjøpe melde alle kjøp inn til PST?

     

    PST hadde navnet hans på en liste over folk som hadde kjøpt kjemikalier fra en polsk leverandør, så det er tydeligvis kontroll av hvem som kjøper noen typer kjemikalier. Jeg ser ikke at det skulle være umulig for felleskjøpet eller andre å sende lister over hvem som har kjøpt store mengder kunstgjødsel til PST. Jo flere slike lister PST har å sammenholde opplysninger i fra, jo mindre sjanse er det for at de skal kaste bort tiden sin med å plage folk som har rent mel i posen.

     

    Det er en annen diskusjon, essensen er den samme, det bugner av folk med den type retorikk, ABB er ikke unik i så måte. Det bugner også av folk som kjøper store mengder kunstgjødsel, det brukes i store mengder på alle våre jorder. Om det var registert de som kjøpte store mengder, så er det ikke værre enn å kjøpe små mengder mange steder. Det er ikke hva som er teknisk mulig å få til som er hemskoen, det er to ting:

     

    1. Man må kreve en helt sinnsyk mengde overvåkning av hele befolkningen, noe som er sævrt uheldig, i tillegg vil kriminelle tilpasse seg reglene som til enhver tid gjelder.

    2. Problemet er å finne personer som skiller seg ut fra mengden, og gjør det nok til at politiet skal gripe inn. Det er ikke lett.

     

    Jeg er uenig i at det kan kalles overvåkning når det ikke er opprettet noen mappe på personene, men kun er snakk om navn på lister over personer som har kjøpt potensielle bombematerialer. Det er heller ikke snakk om hele befolkningen, jeg har for eksempel aldri kjøpt kunstgjødsel i store mengder aldri kjøpt aluminiumspulver i det hele tatt. Det er tydelig at PST allerede har noen slike lister ettersom ABB sto på én slik liste. Det jeg mener er at de burde ha flere slike lister (databaser) f.eks. over folk som har kjøpt store mengder kunstgjødsel, aluminiumspulver og andre potensielle bombematerialer, og at disse listene burde sammenholdes for å se om én og samme person dukker opp på flere lister. Hvis det skulle skje burde PST undersøke saken, og kanskje opprette en mappe hvis det ikke viser seg at det var legitime grunner til innkjøpene. Man kan selvfølgelig alltid diskutere hvor mye overvåkning og kontroll man skal ha, men jeg tror mange ikke er klar over at det foregår/foregikk betydelig overvåkning av folk her i landet. Lund-kommisjonens rapport er interessant lesning hvis man vil bli opplyst.

  15. [...]Og skal felleskjøpe melde alle kjøp inn til PST?

    Dem trenger ikke å melde kjøpet, loggføres det skulle det vel holde.

    Med dagens datateknologi skulle det vel være langt i fra umulig å samle inn informasjonen automatisk. Uansett, hele poenget er jo at man skal kunne finne ut om en person plutselig begynner å handle bombekomponenter. Har samme person som kjøpte 1t kunstgjødsel også kjøpt fenghetter burde det lyse en rød lampe, uansett om det er til legitime formål.

     

    Det jeg er mer skeptisk til enn kjemikalier er det faktum at man fult lovlig kan ha en pistol hjemme. Det finnes ingen gode grunner til at man skal trenge et drapsvåpen hjemme. Pistoler er laget for én ting, og det er å drepe mennesker med. Skal man absolutt skyte på blink kan pistolklubben oppbevare våpenet for deg. I tillegg ser jeg ikke helt hvorfor noen skulle trenge pistol og riflemagasin med 30 skudd og diverse annet taktisk utstyr til våpen som ikke er regulert. Ganske banalt i grunn at ganske enkelt kan erverve drapsvåpen (pistoler og halvautomatiske rifler), mens ting som pepperspray kun kan erverves av politiet.

     

    Grunnen til at det er sterkere begrensninger på å inneha pistoler enn rifler er nok at de er lettere å skjule, og dermed mer praktisk for ran og lignende. Det er også forbudt med rifler som er kortere enn en gitt lengde, og rifler med foldekolbe. Som drapsvåpen er pistoler mindre egnet enn rifler på grunn av lavere utgangsenergi og kortere rekkevidde.

  16. PST har allerede gått ut og sagt at "dette kunne aldri vært unngått"

     

    Det oppfatter jeg mer som en bortforklaring: "Vi klarte ikke å hindre angrepet, derfor var det umulig å hindre det". PST (og POT) har lenge vært kritisert for å være mer opptatt av å overvåke folk på venstresiden enn de på høyresiden, selv om høyresiden har vist at de er voldelige.

    Du må gjerne presentere et forslag på hvordan han skulle blitt oppfattet, uten å gå helt 1984 på samfunnet, han snakket ikke med noen om dette, han har aldri vært i kontakt med politiet tidligere. Alt han skrev på nett var anonymt med programvare som skjulte hvor på nettet det kom fra.

     

    Han var ikke mer anonym enn at doc.no klarte å samle opp alle kommentarene hans på en egen side: http://www.document.no/anders-behring-breivik/

    Det er mye på den siden som får mine alarmklokker til å ringe: Sammenligning mellom nazisme og islam, undervurdering av hvor mange menneskeliv nazismen har kostet (han skriver 6-20 millioner, det reelle tallet er minst 60 millioner), en trolig overdrivelse av hvor mange menneskeliv islam har kostet (300 millioner i følge han, aner ikke hvor han har tatt det tallet fra), omtale av Gro H. Brundtland som "landsmo®der", konsekvent omtale av alle som er uenig med ham som marxister og tillegger dem meninger som de åpenbart ikke har (hat mot europeisk kultur f.eks), at han plasserer nazisme på venstresiden(!), at han beskriver SOS Rasisme m.fl. som "voldelig "Marxist/Islamist Jugend"", han sammenligner "forfølgelsen" av seg og de som er enig med han ("kulturkonservative"= islamofobe) med jødeforfølgelsen på 30-tallet.

    Totalt sett tegner det seg et bilde av en paranoid høyreekstrem med dårlig virkelighetsforståelse. Når paranoide høyreekstreme med dårlig virkelighetsforståelse kjøper kunstgjødsel i tonnevis synes jeg at PST burde gjøre diskrete undersøkelser om dette er kjøpt p.g.a. er reellt behov. Det er 16 år siden bomben i Oklahoma City hvor vi for alvor fikk se hvor kraftige bomber det er mulig å lage ved hjelp av kunstgjødsel, jeg synes at man burde ta lærdom av dette og ha bedre kontroll på så farlige stoffer.

     

    Stikk innom politikk og samfunn, du finner liknende retorikk der daglig.

     

    Ja, jeg synes at det er trist at diskusjon.no lar seg bli brukt som talerstol for høyreekstremister.

     

    Han er jo ikke akkurat noes pesielt ekstrem sett i forhold til de andre på document.no. Og skal felleskjøpe melde alle kjøp inn til PST?

     

    PST hadde navnet hans på en liste over folk som hadde kjøpt kjemikalier fra en polsk leverandør, så det er tydeligvis kontroll av hvem som kjøper noen typer kjemikalier. Jeg ser ikke at det skulle være umulig for felleskjøpet eller andre å sende lister over hvem som har kjøpt store mengder kunstgjødsel til PST. Jo flere slike lister PST har å sammenholde opplysninger i fra, jo mindre sjanse er det for at de skal kaste bort tiden sin med å plage folk som har rent mel i posen.

  17. Husker en artikkel for noen år siden, om en liten by, med en 3 - 4000 innbyggere. Alle innbyggerne hadde våpen (lurer på om det var påbudt med våpen også), de hadde ingen kriminalitet overhodet, ingen ran, drap, voldtekter mv. Husker at Sheriffen var fornøyd med dette, og han mente at resten av USA måtte følge etter deres våpen politikk, så ville man se en kraftig nedgang i kriminaliteten.. :)

     

    Jeg tror nok at det hadde mer å gjøre med at det var en liten by.

    • Liker 2
  18. PST har allerede gått ut og sagt at "dette kunne aldri vært unngått"

     

    Det oppfatter jeg mer som en bortforklaring: "Vi klarte ikke å hindre angrepet, derfor var det umulig å hindre det". PST (og POT) har lenge vært kritisert for å være mer opptatt av å overvåke folk på venstresiden enn de på høyresiden, selv om høyresiden har vist at de er voldelige.

    Du må gjerne presentere et forslag på hvordan han skulle blitt oppfattet, uten å gå helt 1984 på samfunnet, han snakket ikke med noen om dette, han har aldri vært i kontakt med politiet tidligere. Alt han skrev på nett var anonymt med programvare som skjulte hvor på nettet det kom fra.

     

    Han var ikke mer anonym enn at doc.no klarte å samle opp alle kommentarene hans på en egen side: http://www.document.no/anders-behring-breivik/

    Det er mye på den siden som får mine alarmklokker til å ringe: Sammenligning mellom nazisme og islam, undervurdering av hvor mange menneskeliv nazismen har kostet (han skriver 6-20 millioner, det reelle tallet er minst 60 millioner), en trolig overdrivelse av hvor mange menneskeliv islam har kostet (300 millioner i følge han, aner ikke hvor han har tatt det tallet fra), omtale av Gro H. Brundtland som "landsmo®der", konsekvent omtale av alle som er uenig med ham som marxister og tillegger dem meninger som de åpenbart ikke har (hat mot europeisk kultur f.eks), at han plasserer nazisme på venstresiden(!), at han beskriver SOS Rasisme m.fl. som "voldelig "Marxist/Islamist Jugend"", han sammenligner "forfølgelsen" av seg og de som er enig med han ("kulturkonservative"= islamofobe) med jødeforfølgelsen på 30-tallet.

    Totalt sett tegner det seg et bilde av en paranoid høyreekstrem med dårlig virkelighetsforståelse. Når paranoide høyreekstreme med dårlig virkelighetsforståelse kjøper kunstgjødsel i tonnevis synes jeg at PST burde gjøre diskrete undersøkelser om dette er kjøpt p.g.a. er reellt behov. Det er 16 år siden bomben i Oklahoma City hvor vi for alvor fikk se hvor kraftige bomber det er mulig å lage ved hjelp av kunstgjødsel, jeg synes at man burde ta lærdom av dette og ha bedre kontroll på så farlige stoffer.

     

    Jeg ser klart problemet i forhold til privatlivets fred, men jeg mistenker at du er en smule naiv i forhold til hvilke metoder PST/POT har brukt. Hvis du leser http://www.stortinget.no/Global/pdf/Dokumentserien/1995-1996/dok15/kap8.pdf vil du bl.a. se at POT krevde å få tilsendt RV sine valglister, og at de regnet medlemsskap i SUF og AKP som tilstrekkelig til å registrere personer, selv om det sto i instruksen deres at "Medlemskap i lovlig politisk organisasjon eller lovlig politisk virksomhet kan ikke i seg selv danne grunnlag for innhenting og registrering av opplysninger".

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...