Gå til innhold

Junior19

Medlemmer
  • Innlegg

    138
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Junior19

  1. Hei, jeg har tenkt til å ta meg en kort tur til Irland i sommer, rundt 5-6 dager tenker jeg. Jeg har 10k til overs, men jeg har alikevel ikke tenkt til å bruke så veldig mye penger, og prøver å gjøre ting billig når det går ann.

    (...snip...)

    Det jeg er mest interessert i tips om ting jeg bør se, og steder jeg kanskje bør ungå. Jeg setter også pris på om noen har positive erfaringer med et hotell eller et spisested i Dublin som de kan dele med meg.

    Alt jeg trenger er et rent rom med god beliggenhet og en akseptabel pris. Jeg trenger også tips til greie spisesteder som ikke er dritdyre, men alikevel ikke kun serverer fast food.

    (...snip...)

    Jeg kunne tenke meg å bo på hotell i Dublin, som er dit jeg flyr til, og så ta toget til Belfast bare for å ha vært der en dag.

    Er det mulig å få til en dagstur til Belfast fra Dublin? Og hvor mye tid og penger krever det? Ja, jeg har googlet det, men jeg syntes ikke informasjonen jeg fant var så veldig godt. Det eneste jeg har fått med meg angående det er at turen tar ca. 2 timer en vei. Sånn sett burde det være mulig å dra tidlig på morgenen, og dra hjem når det nærmer seg kvelden. En annen ting jeg gjerne vil vite lite om er ting man kan se i Belfast på en dag. Jeg vet jeg kan google dette også, men jeg føler at jeg kan få en del gode tips av dere også, så jeg spør alikevel.

     

    Ellers så kan jeg legge til at det eneste jeg har planlagt at skal se til nå er Guinessfabrikken. På forhånd takk for alle svar, og jeg beklager for at det ble en wall of text med nesten bare spørsmål :D

     

    Hei. Dublin er ein fin by å reise til, og om du er 16 eller 40 så er hovedregelen den samme: Sunt bondevett får deg langt på veg.

     

    Ikkje gå inn i bakgater og ukjente strøk etter mørkets frambrot. Hold lommebøker og mobiltelefonar kroppsnært.

     

    Uansett kvar man skal i verden, sjekk UD sine landsider før avreise:

    http://www.landsider.no/land/irland/

    Her kan man finne relevant informasjon om sikkerheit, innreise, ambassadens adresse og telefonnummer (just in case).

     

    Dublin er ein by man bør bruke nokre dagar på. Den er ikkje så stor i utstrekning, men det er temmelig mykje som er verdt å få med seg. Dublin kan på mange måtar beskrivast som ein by skalert for 500.000 der det er ca 1.5 mill mennesker. Så det er så godt som ALLTID mykje folk i gatene, og trafikk.

     

    Eit utdrag frå ein "reiseguide" eg skreiv for slekta:

     

    Man har sjølvsagt dei "klassiske" tinga, Guinness-bryggeriet, Jameson-distilleriet, (velg Jameson framfor Guiness, dersom man kun rekk ein ting) Temple Bar, etc etc. Enklaste måten å få oversikt over byen første dag er å ta ein slik hop-on/hop-off turbuss. Då får man ein rundtur med guide, moglegheit for å stoppe på dei ulike turistfellene, og ta neste buss vidare når man er ferdig.

     

     

    Ellers er det berre å berekne god tid, og rusle. Dublin er ein fin by å rusle rundt i, men ikkje gå heilt ukritisk inn i bakgater og trange smug...

    Nokre av nasjonalgalleria og museuma er gratis, til dømes http://www.nationalgallery.ie/ og National Museum of Ireland (i Kildare Street, ei parallell-gate til Grafton-street.)

     

    Dublin Castle er vel ok å få med seg.

     

    O'Neill's pub for lunch (største carvery-lunchen jeg vet om i Dublin, selv om den er litt tung i blant) - Ligg like ved turistinformasjonen. Turistinformasjonen (Suffolk Street, like ved Grafton Street) er forresten verdt eit besøk den og, sidan den er ei gammal kirke...

    http://www.oneillsbar.com

     

    Oliver St John Gogarty's pub (temple bar) eller puben på Arlington Hotel (rett på nordsida av elva) for irsk musikk (showet på Arlington går hver kveld og var i hvert fall ganske bra - in my (un)biased opinion :) Ellers bør Temple Bar-området oppleves.

     

     

    Grafton Street og St. Stephen's Green - ikke til å unngå - (gå en tur innom Stephen's Green parken hvis det trengs en pause fra støy og mas!)

     

    O'Connel Street og GPO-fasaden - heller ikke til å unngå

     

     

    For å oppsummere:

     

    Shopping:

    Grafton Street

    Henry Street/Mary Street (tverrgate til O'Connell Street. O'Connell Street er ikkje spesielt attraktiv for shopping, da det er reine motorvegen for bussar. Men The Spire er i alle fall eit godt utgangspunkt, lett å sjå)

     

    St. Stephens Green Shopping Centre, øverst i Grafton Street. Fint handlesenter med eit par gode kafeear (med utsikt over St. Stephens Green parken)

     

    Dundrum Shopping Centre, eit stort shoppingsenter. Ta LUAS (trikken) til Dundrum, følg skilt til senteret (5 minutt å gå frå stoppet)

     

    Absolutt verdt å besøke dersom man er glad i bøker:

    Hodges & Figgis, nederst i Dawson Street (parallellgate til Grafton Street). 6 etasjar med alt ein bokorm måtte ønske...

    Waterstones, samme gate. litt mindre, litt meir spesialisert.

    Chapters Book Store, Parnell Street - mindre enn dei to over, men har til gjengjeld ein heil etasje med bruktbøker. Her kan ein finne det meste...

     

    Parkar:

    St. Stephens Green

    Merrion Square - Kunstnarar selger maleria sine på gjerdene rundt denne parken i helgane. Vel verdt ein rundtur.

    Phoenix Park - ein av dei største byparkane. Her er det dådyr, hjort, fuglar i massevis, etc. Og i enden nærast sentrum ligg Dublin Zoo.

     

    Utflukter:

    Howt - "fiskarlandsby" nord for sentrum. Dersom man likar "hiking" så er det ein kjempefin tur å rusle rundt Howt-halvøya i fint vær. Ditto elendig å rusle rundt der i elendig vær... Ta toget, dersom man vil dit. Buss går også, men det er eit helvete...

    Dun Laoghaire (uttales omtrent "dunleary") - dublerar som rikmannsområde og havn for fergene frå Holyhead i England. Her påtreffes folk med dobbeltspente jakker, gullknappar og gulltresser og med kjøpt skipperlue. Veldig fint å spasere ut på utstikkarane på havna. Gitt at det er godt vær då...

     

     

    Museum/Aktivitetar:

    Guinness. Ikkje nødvendigvis fordi det er best, men man MÅ jo innom.. Ver førebudd på LANG kø. God utsikt i Guinnessbaren på toppen.

    The Old Jameson Distillery - Betre og meir interaktivt enn Guinness sitt opplegg. Også får man smaksprøvar!

    Kilmainham Gaol - Fengselet der leiarane for The Easter Rising i 1916 blei henretta.

    General Post Office - GPO, midt i O'Connell Street. Bygningen blei okkupert av opprørarane under nevnte Easter Rising, og blei bombardert med maskingevær og artilleri-ild. Framleis kan man sjå kulehol og skadane på fasaden.

    Det samme kan man på Four Courts, rettsbygningen i samme stil langs elva på nordsida.

     

    Mat:

    Det er ikkje vanskelig å finne god mat i Dublin. Dei fleste pubane har ein god barmeny, og ein del har eigen carvery (bistro/restaurant). Ellers er det plenty av bra plassar å få mat, italiensk, meksikansk, fransk, kreolsk etc. Er man ute etter noko litt spesielt kan den mongolske restauranten i temple bar vere eit godt tips. (ligg like ved Temple Bar Hotel, hugsar ikkje kva den heiter i farten).

    Ellers har dei fleste restaurantane i sentrum gode Early Bird-tilbud, man får som regel ein to-rettar inklusive eit glass vin til 10-15-20 euro, dersom man vil ete før 20.00.

    Tips for lunch: Sjå om de klarar å finne ei bagel-kjede som heiter It’s a Bagel. Dei har bagels frå ein anna verden.... Holy Cow er legendarisk...

    http://www.itsabagel.com/home/itsabagel/

     

     

    Det er sjølvsagt ikkje alt dette som passar 100% for 16-åringar, men du får kanskje litt å gripe tak i.

     

    Når det gjeld overnatting så kjem det sjølvsagt an på budsjettet ditt.

    I det store og heile så kan du finne mange billige hostell og to-tre-stjernes hotell i sentrum. Sjå etter hotell på hotels.com og venere.com som har gode reviews, og som ligg i D1, D2, D4 eller D6. Oddetal = på nordsida av Liffey, Partal = Sørsida av Liffey. Du vil helst ikkje spesielt lenger nord enn D1. D4 er posh. D6 er litt mindre posh, men nært nok til at det er små-fancy. D2 er smack bang in the middle, Temple Bar og alt, men det er ein del tvilsomme områder.

  2. Når så dimwit'n framleis klarar å få det feil, og ikkje klarar å finne tilbake til oppføringa når eg kjem tilbake for å klage på det defekte møkkaproduktet seinare, så er det BUTIKKEN sin feil!

    Nå er det fortsatt ditt ansvar, og ditt ansvar alene, å ta vare på kvitteringen. Nettopp fordi man ikke kan være sikker på om forhandleren finner igjen kvitteringen pga. slike feil som kan skje. Så nei, butikken kan ikke lastes for at de ikke finner kvitteringen, og du ikke får reklamert på produktet. Det er din egen feil.

     

    Der jeg jobber, registrerer vi hovedsaklig på telefonnummer, og da søker systemet selv frem kundens navn og adresse via opplysningen (hvis kunden ikke ligger inne i vår database fra før). Vi spør da kunden om navnet vi får opp er riktig, og er det det, så vet vi at vi har registrert riktig telefonnummer.

     

    Skal vi finne kvitteringen for kunden, søker vi da på telefonnummeret. Mye mindre sjanse for å gjøre feil da, så lenge kunden husker hvilket telefonnummer kjøpet ble registrert på. Alternativt kan vi søke på serienummeret på produktet.

     

    Ja, og telefonnummer er brilliant å bruke. Har sjølv jobba i servicenæring i mange år, og må seie at telefonkatalogen/gule sider er det beste sidan oppskore brød blei oppfunne. Men eg har framleis opplevd at folk har fått navnet mitt feilskreve ETTER at dei har slått det opp på nettet. (ingen direkteimport, men, cut'n'paste er ikkje eit avansert konsept...)

     

    Ja. Brukar er ansvarleg for å oppbevare sin kopi av kvitteringen. Men, som det er blitt påpeika av andre her, alt brukar faktisk treng å gjere er å sansynleggjere at produktet er kjøpt der. Dvs. gi ein kontoutskrift, screendump av nettbank, etc. Men det forutset framleis at butikken har registrert korrekt navn/nummer.

    • Liker 1
  3.  

    Dette skjer stort sett flere ganger i uken, om ikke daglig. Hjelper ikke at vi registrerer personalia når kunden ikke selv husker hvem som har kjøpt produktet, eller selger har stavet noe feil.

     

    Eg har ved eit par anledningar erfart at selgarar ved byens elektro-butikkar må ha pølsefingrar i knackwürst-størrelse.

     

    Skal man ha ein kundedatabase, sørg for å få kundens navn KORREKT.

     

    Eg har sjølv eit etternavn som ofte blir stava feil, så eg gir førarkort eller bankkort til ekspeditøren kvar gang, uoppfordra. I tillegg stavar eg dei tre første bokstavane (som oftast blir feilskreve) fonetisk på NATO-alfabetet til ekspeditøren.

     

    Når så dimwit'n framleis klarar å få det feil, og ikkje klarar å finne tilbake til oppføringa når eg kjem tilbake for å klage på det defekte møkkaproduktet seinare, så er det BUTIKKEN sin feil!

     

    Eg drit loddrett i om de skriv "Hr. XXX har kjøpt en data, sjikkeli kul data, bettalt konntant" eller kva det no må stå i dei systema frå før krigen (Bosnia) som man framleis insisterar på å bruke, så lenge de skriv navnet mitt riktig.

     

    Og ikkje dra noko Tysk-Elektrikar-greier inn i dette.

    • Liker 2
  4. Mener du at man raper ut dette volumet for å gjøre plass for maten som kommer inn? Hvis lufta forblir i kroppen så vil det jo ta opp like mye volum etter måltidet som før.

    Aner ikke.

    Har sett på gastroskopiske undersøkelser, der er alltid magesekken full av luft.

    mtp. at magesekken fylles opp må vel luften ut, men, dette skjer vel ved raping og ikke ved inntak.

     

    Berre for å ta denne ut av betraktninga; Ja, når man ser på gastroskopiske undersøkelsar så er magesekken full av luft. Men dette er luft som legen bles ned i magen med gastroskopi-slangen.

    Og det er fordømt ubehagleg! For den lufta har slett ikkje lyst til å bli verande der nede!

  5. Meiningslaus liste, all den tid det kun er 2 og ein halv sjanger som er med, og ein er håplaust overrepresentert.

     

    Tidenes beste spel er ikkje likt for ein actionshooter og ein flight-simmer.

    Tidenes beste spel er ikkje likt for ein adventure-spelar og ein strategi-spelar.

     

    Det er ein grunn til at man ikkje samanliknar bilar, motorsyklar, traktorar og snøscooterar, men har separate konkurransar for dei...

    Så da bør man ha det separat for spel og. :)

  6. i "gamle dagar" blei det rekna 15 min pr GB på HP sine Smart Array Controllers, reknar med at denne er blitt pusha noko ned i det siste.

     

    (edit: Dette er da altså hardware raids)

     

    Men du kan uansett ikkje samanlikne tida eit raid 0 tar med eit raid 5.

    Eit raid 0 er ikkje eit ekte raid, ingen duplisering av data eller parity bits.

     

    Raid 5 fører til trippel skriving, to gangar data og ein gang parity, og vil derfor ta ein god del meir tid.

  7. Spørsmålet er hvordan man browser på WHS. Skjer det via explorer som mot en vanlig server

    med eventuell mapping av kataloger/disker, eller via et grensesnitt i WHS ?

     

    Svaret er ja på alle tre.

     

    Du kan koble deg opp mot WHS vha. Windows Home Server Connector-softwaren som du installerar på alle klientmaskinene, eller ved å ta remote desktop connection mot serveren.

     

    Du kan også få tilgang til diskane ved å mappe dei opp som nettverksdiskar, eller ved å bla deg fram til dei i nettverksstrukturen.

     

     

    Windows Home Server er i det store og heile ein Windows 2003 SMB Server-versjon som dei har lagt eit ekstra grensesnitt på, og redusert nokre komponentar.

     

    Til det behovet du skisserar er det ypperlig. Eg har sjølv hatt ein server ståande og surre i eit hjørne i snart eit år no, og er superfornøyd.

  8. Til dere som fortsatt mener at flyet ikke letter, se for dere følgende: Du står på en påslått tredemølle med rulleskøyter og holder i et kort tau som er festet til veggen foran. Med deres logikk vil dere ikke klare å dra dere nærmere veggen med tauet.

     

    Ser dere poenget?

     

    Faktisk den enklaste og beste måten å illustrere to separate kraft-kjelder på.

     

    Så lenge du kun held deg i posisjon på tredemølla rullar hjula med identisk hastigheit som tredemølla. Idet du trekker i tauet med armane aksellererar også hjulene til ein hastigheit over det tredemølla har. Det fører til bevegelse framover, og i flyets tilfelle, skapar luftbevegelse over vingene, og derved løftekraft.

     

    skøytene/Flyets relative hastigheit til beltet er lik det dobbelte av beltets hastigheit, pluss bevegelsen, medan skøytenes/flyets relative hastigheit til bakken er kun bevegelsen.

    • Liker 1
  9. Jeg har hørt masse bra om Nautilus, de har flere sentre rundt om i Oslo (og Norge forøvrig) og de har til og med basseng <3

     

    Hvordan kleskoden der er vet jeg ikke, men kjenner en skikkelig slæsk som trener der, så alt for pyntet er det nok ikke.

     

    Er Nautilus gym einaste treningssenter-kjede i Oslo med tilgang til svømmebasseng?

     

     

    Var kun filialar på Oslo øst såg det ut til...

  10. Mener jeg leste en plass at en damper risen sånn at den blåser seg opp. Er ikke sikker, tho :p

     

    Rart dem får det til, har lenge trodd det ikke var laget av ris, at det bare så sånn ut, men det står jo på pakken at det nettop er puffet ris, men ikke hvordan det blir laget hehe

     

    Damp, varme og trykk.

     

    Samme prinsipp som popcorn, men i maiskornet er det fuktigheit inne i kjernen som forårsaka puffinga.

    Ris (og kveite, som også blir puffa) har ikkje nok fuktigheit, så man brukar damp i tillegg.

  11. Så strategi er på en måte det store perspektivet mens taktikk handler mer om detaljer?

     

    Absolutt intet dårlig forslag.

     

    Frå wikipedia:

    Taktikk settes ofte i sammenheng med strategi. Carl von Clausewitz (1780 - 1831) definerte begrepene i boken «Vom Kreige» (Om Krig) slik: Strategi er «kunsten å utnytte et slag til å vinne en krig», og taktikk er «kunsten å utnytte troppene til å vinne et slag». Løst sagt kan det slåes fast at strategi er å gjøre de riktige tingene, mens taktikk er å gjøre tingene riktig. Slik vil strategi alltid være overordnet taktikk, siden et tiltak eller aktivitet som utføres på riktig måte, vil ikke gi måloppnåelse hvis det er feil tiltak eller aktivitet fra begynnelsen av.

     

     

    Strategi blir utforma av gamle generalar med medaljar i kilovis, over kart i ein trygg bunker.

    Taktikk blir utforma av kapteinar og løytnantar ute i felt. Dvs. den praktiske gjennomføringen av det generalgubbane har bestemt.

  12. Eit meir relevant spørsmål er kanskje om kva som ville skjedd dersom Tyskland hadde krevd quid pro quo for krigserklæringa mot USA. Tyskland erklærte krig mot USA som følge av den Tysk - Japanske pakta, etter det japanske angrepet på Pearl Harbor. Denne pakta var i utgangspunktet ein gjensidig støtte-avtale, og det ville jo vore naturleg å be Japan da hive seg inn i kampen mot Sovjet. Men det ville dei ikkje, og dei hadde ein ikkje-angrepsavtale med dei.

    Dette gjorde at Stalin kunne hive alle tilgjengelige reservar fra øst mot vest, og til slutt var det nettopp dette som tippa vektskåla i hans favør.

  13. (EDIT: sorry, så linken i din signatur nå)

    Har selv bestilt 475 utgaven, og gleder meg veldig til å ta den i bruk.

    Oppgradere minne høres lurt ut. Men bryter man ikke garantien om må gjør det?leste noe sånt på en engelsk side, og at hp snakket om at det må leveres inn for den slags.

    Evt hva gjorde du?

     

    Sjå tråden https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1014035&hl=

    for informasjon om ram-oppgradering.

     

    Nei, man bryter ikkje HP sine garantibestemmelsar ved å oppgradere minnet.

  14. Eitt eksempel er til dømes Bitter Melon (Momordica charantia), ei plante som har ein dokumentert effekt på sukkersjuke. Problemet er at det ikkje er mulig (pr i dag) å kunne gi det som medisin i ordna former, da verkestoffa er variable i planta, og effekten varierar fra plante til plante.

    Kilde?

    http://www.ayurvediccure.com/bittermelon_diabetes.htm

    http://en.wikipedia.org/wiki/Bitter_melon

    http://www.diabeteshealth.com/read/2005/02/01/4095.html

  15. Svært mykje av den alternative medisinen kan ikkje dokumenterast på samme måte.

     

    Hvorfor i all verden skal ikke alternativ medisin kunne testes og dokumenteres på akkurat samme måte som tradisjonell medisin?

     

     

    Det betyr ikkje nødvendigvis at den ikkje virkar. Men det gjer det vanskeleg å kvantifisere, kvalitetsikre og ikkje minst, forstå KVIFOR det virkar.

     

    Grunnen til at det er vanskelig å kvantifisere og kvalitetssikre er at det ikke er noe å kvantifisere og kvalitetssikre. Det virker ikke. Hadde det gjort det hadde det vært dokumentert for lenge siden av nøytrale forskere.

     

    Eitt eksempel er til dømes Bitter Melon (Momordica charantia), ei plante som har ein dokumentert effekt på sukkersjuke. Problemet er at det ikkje er mulig (pr i dag) å kunne gi det som medisin i ordna former, da verkestoffa er variable i planta, og effekten varierar fra plante til plante.

  16. Hovedskilnadane på vestleg og såkalla alternativ medisin er at den vestlege er empirisk bygd opp, dvs. at alt skal kvalitetsikrast gjennom dokumenterte testar, på mange nivå.

     

    Svært mykje av den alternative medisinen kan ikkje dokumenterast på samme måte. Det betyr ikkje nødvendigvis at den ikkje virkar. Men det gjer det vanskeleg å kvantifisere, kvalitetsikre og ikkje minst, forstå KVIFOR det virkar.

  17. STS-126 - Endeavour - Dag 11 - EVA4

     

    Dag 11 er siste planlagte EVA på dette oppdraget. Under EVA4 skal de gjøre ferdig vedlikeholdet (rense og smøre tannhjul) på styrbord SARJ, etter de er ferdig med dette skal de over til babord SARJ, som også skal smøres. Denne har foreløpig ikke noen problemer, men de ønsker allikevel å vedlikeholde den. Ellers er det endel småarbeid som skal utføres. Det er et par TV-kameraer som skal monteres, og to GPS antenner skal monteres på den japanske Kibo-modulen, de kommer også til å klargjøre en dokkingmekanisme på Kibo som skal brukes under STS-127.

     

    Ellers har NASA sitt MMT (Mission Management Team) i samråd med ISS bestemt seg for å forlenge STS-126 med en dag, slik at de kan få gjort mer feilretting med systemet som gjenvinner vann (WRS). Dette kommer til å gjøre at STS-126 går fra å vare i 15 dager, til 16 dager. Dette er ikke noe problem, da Endeavour har SSPTS (Spacestation to Shuttle Power Transfer System) som gjør at romfergen kan få strøm fra ISS.

     

    Irske Metro kunne i dag rapportere at den verktøykassa som dei mista ville vere synlig fra Irland, rett framfor ISS i bana. Den skulle kanskje vere synlig med det blotte auge, men i alle fall med ein kikkert.

     

    Nokon som veit om den vil vere synleg fra Norge også?

  18. HP kommer aldri til å bli størst og best på support når de forlanger at du skal betale 1 til 2 laken ekstra bare for at du skal få et tlf-nr å ringe hvis noe går galt, og denne supporten gjelder kun så lenge garantien deres er tilstede.

     

    De må jo uansett akseptere at du sender pc'n inn til reperasjon på grunn av garanti.

     

    What?

    Kvar har du fått det for deg at du må betale ekstra for supportnummeret?

    Det står jo fritt tilgjengelig på websida deira?

     

    http://welcome.hp.com/gms/no/no/contact/phone_assist.html

     

    Kan ikkje vere stort meir gratis.

     

    I tillegg, HP har som alle andre også support sjølv om garantien er utgått. Men i dei tilfella der garantien er utgått (og i forbrukarsaker der reklamasjonstida er utgått) så er denne supporten såkalla "best effort". Dette er noko som er likt over heile bransjen.

     

    Dersom det er HP Carepack du refererar til, så er jo det ein garanti-UTVIDELSE, og igjen noko som dei fleste i bransjen tilbyr.

  19. Tusen takk for et godt svar, Junior19! Veldig greit å få høre litt flere sider.

    Dublin-prosjektet er midlertidig lagt på is, delvis fordi jeg er aktuell for en i Glasgow som frister mer. Har imidlertid ikke hørt noe fra disse på ei stund. Også delvis grunnet leiligheta her hjemme.

     

    Husker ikke nøyaktig hva jeg googlet på, AslakW, men det var nok en salig blanding av IBM, Dublin, work, norwegian osv. Alikevel virket det som at flest svensker hadde formidlet sin oppfatning av oppholdet.

     

    Det er ein stor andel svenskar der borte, også i "norske" jobbar. Dette delvis pga. den store skilnaden i det Irske og Norske lønnsnivået. Det er mindre sprang fra svensk nivå til irsk. (framleis stort, men dog).

     

    Hugs at du kan leige ut leiligheita di skattefritt kun for ei begrensa periode når du bur i utlandet.

×
×
  • Opprett ny...