Gå til innhold

Ackillez

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ackillez

  1. Sett med datidens øyne var ikke atombomben egentlig noen big deal. Så vidt man forstod var det ganske enkelt en ny bombe, kraftigere enn forgjengerne. I løpet av krigens gang ble det gjort dramatiske fremskritt på mange områder som dreier seg om å ta livet av mennesker i stor skala; tenk jetfly, teppebombing, tunge tanks, raketter, automatvåpen, osv. I datidens lys, med den mekaniserte krigføringens redsler og massakrer på sivilbefolkningen som bakteppe, var det ikke noe revolusjonerende steg for Truman å godkjenne bruk av atombomben. Ettereffektene vi i dag kjenner til var på det tidspunktet helt ukjent.

     

    Når det gjelder spørsmålet om kapitulasjon, stemmer det at Japanerne var villige til å forhandle om kapitulasjon før bombene ble sluppet. Men betingelsesløs kapitulasjon kom ikke på tale, og det var akkurat det amerikanerne var ute etter. Japanerne hadde absolutt -muligheten- til å overgi seg til enhver tid, men de måtte godta amerikanernes betingelser (betingelsesløs overgivelse). Man kan alltids argumentere for at amerikanerne burde gitt japanerne noen flere dager etter den første bomben, men det er detaljer; det som er helt klart, er at det var et legitimt angrep så lenge de to landene fremdeles var i krig; en krig der japanerne faktisk var angriperne. At USA krevde betingelsesløs overgivelse i en sånn situasjon var ikke urimelig på noe som helst vis. Historien viste oss også at de slett ikke hadde noe ønske om å skade japanerne mer enn de var nødt til.

  2. Som tidligere nevnt i tråden, er nok det enkleste for alle parter om du henvender deg til Acer direkte. I prinsippet kan du kreve at Multicom fikser problemet ditt, men sannsynligvis vil det bare medføre at maskinen må gjennom et ekstra ledd for å komme til service (kunde -> multicom -> acer vs kunde -> acer).

     

    Du har ikke rett til å heve kjøpet eller kreve ny pc. Du har derimot rett til å få den reparert, uavhengig av garanti, i henhold til forrukerkjøpsloven.

  3. Kjekt å vite at for mange her er en pakke som er bestilt livet, høres ut som "verden går under" i alle fall...

    :p :p :p :p

    Get a LIFE folks !

     

    Skal slenge inn en bestilling på komplett.no om en måneds tid (julehandel til meg selv :ph34r: ). Forventer ikke noe kjappere levering, men er et + om det blir det :)

    Du synes kanskje det er hyggelig når det er ekstra lang kø på ICA også? Vet ikke hvordan det er med deg, men personlig setter jeg pris på god informasjon og service samt kort vente- og leveringstid når jeg skal kjøpe noe.

     

    For øvrig er det du ser her ingenting, prøv å jobbe på kundesenteret til Peppes eller lignende og du vil bli kjent med mange trivelige mennesker som mener pizza levert 10 min. over tiden er et grovt overtramp på deres menneskerettigheter.

  4. Så, noe nytt med din maskin?

    Nah, kansellerte den etter at Komplett ikke var i stand til å gi noe fornuftig svar på omtrent når den ville bli sendt ut. Bestilte fra Multicom i stedet fredag kveld og den ble sendt i går.

     

    Det blir vel ihvertfall siste gang jeg bruker Komplett til ferdig-pc. Etter det jeg hører (og selv har erfart) er ikke leveringstiden noe stort problem på enkeltdeler lenger; der ser de ut til å ha fått ordnet opp noenlunde. Men jeg sitter igjen med et ganske dårlig inntrykk av kundeservicen til Komplett etter dette; for det første at ting blir forsinket, for det andre at de ikke selv kan gi beskjed når ting blir forsinket utover den antatte leveringsdatoen, for det tredje at kundemedarbeiderne deres gir helt forskjellige svar avhengig av hvem du prater/mailer med, og for det fjerde at de til syvende og sist ikke er villige eller i stand til å imøtekomme kundens behov for informasjon og faktisk oppgi en realistisk leveringsdato.

     

    Det er ikke god kundeservice.

  5. Don't hold your breath buddy. La inn min bestilling 16. oktober.

     

    Kamerat av meg bestilte den 14/15, og den ble frigjort for plukk før forrige helg. Så tror nok du får den raskere enn tre uker.

    Godt mulig, vi får se. Har iallfall ikke blitt sendt enda. Det som gjør meg irritert er vel mer det at jeg selv må ta kontakt for å finne ut at maskinen er 3 uker forsinket- sånne ting burde virkelig sendes ut uoppfordret. Om det så skulle vise seg at fyren som sendte meg mailen tar feil, sier jo det også noe om servicenivået. Å bli servert villedende informasjon er jo heller ikke akkurat god service, så uansett hvordan det skulle gå er jeg vel rimelig misfornøyd med Komplett her ja.

     

    EDIT: Fikk akkurat beskjed fra Komplett om at de nå holder på med bestillingene som ble lagt inn 10. Oktober, så at det kunne ta tid før ting blir ferdig. Dette gjelder altså ferdigbygd pc, ikke bestilling av deler osv. Så jeg spurte om de kunne sende meg delene så jeg kunne bygge maskinen sjøl, men det ville de heller ikke, og selvfølgelig blir det en del dyrere om man bestiller alle delene individuelt fra Komplett :p

  6. Jeg la inn ny ordre på en relativt dyr PC for litt under to uker siden, og den står med forventet leveringsdato 23.10.2007 :D

     

    Vent, det var for to dager siden.

    Samme problem her. Da jeg etterlyste den (så at ordren enda sto oppført som 'åpen') sendte de en mail der de sa at PC-en sannsynligvis ikke vil bli sendt før tidligst(!) uke 46, dvs om 3 uker.

     

    Rimelig idiotisk tatt i betrktning at de for en knapp uke siden tok seg bryet med å sende meg en mail der de sa at det dessverre var en forsinkelse og at ny leveringsdato for systemet var den 24. oktober. Da er det enten kaos og rot i systemet eller så lyver de bevisst.

  7. Har kommet fram til at laptopen min er blitt såpass treig at jeg har et sterkt ønske om å kjøre på med en ny, rask stasjonær. Trenger forsåvidt alt, inkludert skjerm, det eneste jeg har som kan videreføres er en god mus og høytalersystem.

     

    Jeg vurderer å bygge PC-en sjøl, det vil i så fall bli første gang; jeg har en viss erfaring med å bytte ut/installere nye komponenter (Harddisk, skjermkort, nettverkskort, dvd-brenner) men føler kanskje likevel at det vil bli et visst sprang derfra til å bygge fra scratch. Er også litt usikker på hvor mye det egentlig lønner seg for tiden- er det noe særlig penger å spare på å bygge selv?

     

    Jeg så på denne ferdige maskinen som et alternativ fra komplett; ser forsåvidt ut som et greit pakketilbud, virderer evt. å fjerne 32-bit Vista og legge ved en 64-bit i stedet. Men jeg må tilstå¨at jeg vet forsvinnende lite om de individuelle delene i maskinen utover cpu'en som jeg vet er god.

     

    Noen som har noen råd og tips å komme med? Takker på forhånd for all hjelp!

  8. Woah...gammel tråd.

     

    Men kanskje det er noen som har noen løsninger denne gangen? Har samme problem som Alastor. Og forøvrig er det ingen overveiende moralske implikasjoner forbundet med å spille nettspill, siden det ikke egentlig drar noe særlig båndbredde. Det som belaster USIT er at folk laster ned filmer og serier.

×
×
  • Opprett ny...