Gå til innhold

DiamondEdge<3

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DiamondEdge<3

  1. Hei =)

    Digg med en slik guide =) Tenkte det nå endelig var på tide og prøve å sette meg inn i Linux, hører så mye bra om det for tiden.

     

    Men jeg støtte på et problem, følger guiden XP + Ubuntu, når jeg er kommet så langt at det er på tide å partisjonere, får jeg bare følgende alternativer:

    1. Guided - use entire disk - SCSI3 (0,0,0) (sda) - 250.1 GB ATA WDC WD2500BEVS-2

    2. Manual

     

    Skulle gjerne hatt "Guided - resize" jeg da :p

     

    Hvis jeg velger "Manual", får jeg en liste med følgende:

     

    Device - Type - Mount Point - Format? - Size - Used

     

    /dev/sda

    /dev/sda1 - ntfs - /media/sda1 - 10478 MB - 9700 MB

    /dev/sda2 - ntfs - /media/sda2 - 11927 MB - 29900 MB

    /dev/sda3 - ntfs - /media/sda3 - 116169 MB - 3200 MB

    /dev/sda4 - ntfs - /media/sda4 - 3481 MB - 1400 MB

     

    Det står visstnok én HDD i maskina, som er delt i partisjonene C og D. Så vidt jeg har forstått er den disken på 10 GB noe som har med Vista som kom ferdig innstallert på maskina å gjøre. Trenger vel strengt tatt ikke den disken ettersom jeg har formatert og innstallert XP i nyere tid?

    Anyways, takker for svar =)

  2. Hey =)

    Var veldig usikker på om det fantes et emne dette passet under, men bestemte meg for å spørre her.

     

    Er det noen som vet om det er lov for en skole å nekte elevene å bruke laptoper på skolens område?

    På skolen vår er det nå innført forbud mot all bruk av privat pc på skolens område. Det som skjedde var at nettverket brøt sammen en dag og det ble masse styr for systemansvarlig på skolen. Så det er nå altså ikke mulig å bruke privat pc på skolen hverken med eller uten nettverk, fordi skolen ikke har noen muligheter for å sjekke om jeg bruker nettverket eller ikke (dårlig oppsett fra skolens side). Vil gjerne ha noen synspukter på dette. Helst ikke kom med forslag for å fikse dette for jeg har snakka med systemansvarlig og uansett hva jeg foreslo så hadde han ingen planer om å gjennomføre det sa han. De skulle sette opp nytt system etterhvert sa han, men kjenner jeg ham rett er ikke det oppe og går før jeg er ferdig der (siste året nå =).

     

    Han sa det var én mulighet for å tillate privat pc, men da måtte skolen bli administrator på pc'en min, og jeg kunne ikke ha noen administrator rettigheter selv. Altså jeg må snakke med skolen hver gang jeg skal innstallere noe programvare, og det er ganske uaktuelt fra min side.

×
×
  • Opprett ny...