Gå til innhold

FanTic

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FanTic

  1. Lillebror har fått pc med Vista

     

    Jeg satte på en sperre med administrator som gjorde at hans bruker ikke kan laste ned noe. Det skulle jeg inn å endre på i dag, men i stedet for den enkle "webbegrensnigner" (eller hva det het) som var før er det nå kommet opp noe "Windows live tryggere for familien". Og nå går det ikke ann å fjerne sperren for nedlastning (jeg klarer ihvertfall ikke finne den etter evigheter med leting)

     

    Noen som kan hjelpe?

  2. Mor og far vil ha en liten enkel bærbar pc til å ha i stuen.

     

    Den skal brukes til:

    sjekke e-post

    sjekke ut diverse nettsider (vg, dagbladet, finn og evt andre slike sider som 40år gamle folk har interesse av)

    evt brukes til warcraft 3 dersom lillebror får fatt i den :p

     

    skal ikke være en av de nye "super mini-pcene", men en vanli enkel 15"

     

    Greit med litt stor harddisk (100gb er nok) dersom de i fremtiden finner ut at den skal brukes som musikkavspiller.

     

    Ville vert greit om den kunne kjøpes i en elektro butikk i stedet for å måtte bestille den på nettet.

  3. Er det nevnt i nokre av bøkene om dementorene er avhengig av frykt som mennesker er av mat?

     

    Står det noko om dei i denne monsterboka som JKR gav ut?

    9318688[/snapback]

     

     

    Har ikke lest PoA på engelsk

     

    Men i norske versjonen side 170 står det:

    "hvorfor måtte de absolutt komme til kampen?" sa Harry bittert. "De er i ferd med å bli sultne," sa Lupus (Lupin) og lukket mappa med et smell. "Humlesnurr vil ikke slippe dem inn på skolen, så tilgangen til menneskelige ofre har stoppet opp .... Jeg tror rett og slett ikke de greide å motstå en så stor menneskemengde som der på rumpeldunkbanen. All opphisselsen ... sterke følelser ... det var det nærmeste de kommer et festmåltid.

     

    Så det kan vel tolkes om om mennesker er "mat" for dementorene

  4. Jeg kjøpte min HP DV9005 i september/oktober i fjor. Den har fyngert helt problemfritt intil nylig.

     

    Det startet rett etter at Firefox 2.0 kom. Da jeg instalerte dette sluttet FF2.0 å fyngere etter ca 2uker. Da jeg sjekket "prosesser" på "ctrl + alt + delete" sto det at Firefor 2.0 brukte 4 ganger så mye minne enn det programmet som brukte 2. mest minne.

     

    For ca 1 mnd begynte pc-en å restarte seg, så jeg fikk skrudd på bluescreen slik at jeg kan lese hva som er problemet. Problemet med dette er jo at bluescreen kommer opp i ca 1 sek og så restarter pc-en, men jeg har klart å få med meg at det har noe med minneproblemer å gjøre. Jeg scannet pc-en med Norton 2006 og Ad-aware men fant ikke noe galt. Ettersom jeg ikke klarte å finne ut av hva problemet er har jeg ikke gjort noe med det ettersom det bare kjedde en sjelden gang iblant.

     

    Men i dag da jeg satt å spile Oblivion IV ble skjermet helt merkelig hvor bilde "løser seg opp". Jeg fikk komme meg ut av spillet men skrivebordet hadde også "løst seg opp".

     

    Så jeg restarta pc-en men da var det noen merkelige loddrette streker som dekker skjermen med ca 4cm mellomrom. Altså, jeg har skjermbilde men det er loddrette streker i tillegg som skjuler noe av skjermbildet. Jeg har prøvd å restarte pc-en flere ganger uten lykke.

     

    Til slutt kjører jeg igjennom pc-en innebygde systemgjennoppretting hvor jeg da får gjenoppretta hele pc-en. Men de loddrette strekene forsvant ikke og jeg begynner å lure på om det kan være noe galt med skjermkortet? I tillegg får jeg ikke startet opp pc-en lenger ettersom jeg får bluescreen under opplasting av windows og pc-en restarter seg før jeg i det hele tatt får med meg at skjermen har blitt blå.

     

     

    Noen som kan hjelpe meg?

  5. Kan ikke huske så mye fra 5-eren, men hvis de fant en medaljon i huset til Sirius så kan det hende at det er riktige.

     

    Til kommentaren nedanfor les edit.

    Edit: Reknar med at ein noken har inne hadde kommentert det so: Broren til Sirius var med Death Eaters ja, men han ville vel tilslutt ut. Veit ikkje det sikkert, men fekk inntrykk av det. Han vart uansett myrda 15 år sida frå bok nr.5. Om det er sant at han er død veit vi ikkje, hadde vel aldri noke bevis på det. Rekna på å få vete meir om det i neste bok. Uansett skulle liksom voldemort berre vandre inn i huset til Black og lage ein? Vi veit ikkje kva som må til for å lage ein, berre at man må ha utført drap. Men ja eg trur og at R.A.B er broren til Sirius. Håper iallefall det.

     

    Liten teori.

    Voldemort fikk fatt i medaljongen til Smygard (som vi alle vet i fra HBP). Han gjorde den om til en malacrux, gjemte den i hulen hvor Harry og DD kommer i HBP. R.A.B/R.A.S stjeler malacruxen og legger igjen den falske. Gjemmer den i Svaart/Black-huset. Senere blir han redd (som Sirius har som teori i nr. 5) og vil ikke være med Deatheaterne lenger i håp om at han kanskje får fortsette å leve. Voldemort og gjengen dreper han, UTEN å vite om malacruxen (eller kanskje de vet det)

     

    Hvis noe av det var uforståelig så si ifra :)

  6. "Jeg synes det var en fantastisk film. Musikken var stemningsfull og skuespillerne passet ypperlig til rollen. ALlt som er med i filmen passer inn, og er nesten hele tiden både spennende, dramatisk og morsomt.

    Men den var ikke så lik boka. (Derfor:) terningkast 2."

     

    Er det sånn man skal bedømme filmen?

    6981589[/snapback]

     

    Ja :p

     

    De burde begynne i gi 2 typer terningkast, et for filmen i seg selv (de har jo fortjent 4-5) og et for hvor bra den er i forhold til boka (da blir det nok 1-2)

  7. De filmene som har kommet hittil har vært tragiske. De rusher igjenom alt, trur ikke de sitter stille et sekund, og det har ødelagt for mange scener. Jeg lurer egentlig litt på om de som spilte inn filmen faktisk har lest boka, virker som om de bare har fått et halvferdig manus og improvisert på resten..

    6956891[/snapback]

     

    Film nr 1 var ikke så ille :) og film nr 2 er det ikke så mye som mangler, bare noen scener som må på riktig plass og et par ekstra scener som bør bli lagt til.

    men resten var elendige. Spesielt film nr 3 :thumbdown: har aldri vert så skuffet over en film noen gang

     

    ja de skipper bare gjennom søskenbarnet mitt var litt forvirret de hopper litt fra plass til plass..Egentlig hater folk og se harry potter med meg får jeg sitter og kommenter va som var bedre i boka hva som er anderledes :wee:

    6957463[/snapback]

     

    Du er ikke den eneste :p til meg sier de:"hvis du kommenterer en eneste ting denne gangen så kan du dra deg til helvete ut" :p

  8. Jeg og 2 andre har prosjekt på skolen om menneskerettighetene, jeg har fuinnet noe selv, men synes stoffet er så kjedelig så kunne trenkt litt hjelp :p

     

    Vi har fått noen kilder til utgangspunkt men vi skal også finne ting i nyheter (vg, dagbladet, tv2 nyhetene osv)

    De kildene vi har fått fra skolen er:

    www.humanrights.uio.no

    www.menneskerettigheter.no

    www.fn-sambandet.no

    www.nhc.no

    www.hrw.org

    www.amnesty.no

     

    Vi skal finne så mye som mulig om menneskerettigheter (historie, ulike typer, hva er menneskerettigheter ol)

     

    De punktene vi ha med er:

    - Hva er menneskerettighetene?

    - Studer ulike typer rettigheter og kommenter hvilke som tydelig har blitt brutt i konflikten mellom Israel og Libanon

    - Hvem har ansvaret?

    - Brudd på menneskerettigheter - konsekvenser

     

     

    Alt skal framføres muntlig Torsdag om ca 2 uker

     

    Noen som kan hjelpe meg? :)

  9. 1. Harry Potter og de vises stein

    2. Harry Potter og fangen fra azkaban

    3. Harry Potter og ildbegeret

    4. Harry Potter og føniksordenen

    5. Harry Potter og halvblodsprinsen

     

    Har bare lest bøkene på norsk. Engelsk kommer når jeg orker å løpe ned på bokhandelen og kjøpe de på engelsk

    Mysteriekammeret droppet jeg fra listen av 2 grunner. Det var bare lov å ha med 5. Og mysteriekammeret var den kjedeligste av de 6 bøkene

×
×
  • Opprett ny...