Gå til innhold

BMP

Medlemmer
  • Innlegg

    1 130
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BMP

  1. Jeg er helt enig i Sutekh kommentar. Og vil også trekke frem battertiden da, i tillegg til ergonomi etc.. synes d er utrolig deilig md så lang batteritid selv om kameraet blir endel tyngre. Men kan stoppe innom å kjøpe IKEA-batterier om så var :)

    Jeg har D300, men prøvde D3 her om dagen, og var overhodet ikke fornøyd med vertikalgrepet på den. "langemann" og ringefingeren har jo ingen sted å gjøre av seg følte jeg.. så at man skal ha et vertikalgrep for enhver pris må vel heller være et tema da... Jeg kunne ikke klart meg uten på D300 eller D700.

     

    Handikap-grep, he he he :mrgreen:
  2. Hei! Jeg har dette objektivet på min D300 og er sinnsykt fornøyd.

     

    Nei, du har Nikon 85mm, ikke Canon. Det er to forskjellige objektiver.

     

    Her er mine to eksempelbilder med dette objektivet:

     

    Eivind Reiten foredrag

     

    Portrett av Nina

     

    Er et meget godt objektiv som jeg SKAL ha selv.

     

    Tegner veldig skarpt og gir en fin, uskarp bakgrunn.

     

    hehe, ja, jeg så det etter at innlegget mitt var ferdig men gadd ik å redigere... Men da vet dere hvordan jeg har det med mitt D300 :!:

  3. Hei! Jeg har dette objektivet på min D300 og er sinnsykt fornøyd. Jeg har "sluttet" med andre objektiver og bruker bare fastobjektiver for tiden, og en helt ny verden har åpnet seg. Jeg bruker den til alt mulig, også på fester/arrangementer etc. Den er jo utrolig trang, noe som gjør at du bør tenke deg godt om hva du har tenkt å bruke det til når det ikke er portretter du tar.

    Jeg bruker også en Sigma 30mm 1.4 sammen med denne og har det rett og slett kult :D

    Så løp og kjøp!

  4. Fargeprofil er nok Pantone Solid Coated (PMS) hvis du skal bruke Spot-farger. (slik at du får en opphøyet effekt.

    Størrelse bestemmer du nesten selv, men 50 x 90 mm eller 55 x 85 mm er ganske vanlig. Lager du det grafiske i Illustrator (EPS) og monterer det i Indesign så er det bare å exportere det til PDF som er den mest vanlige måten å levere fra seg et produkt på.

    Ellers er det jo CMYK-color som gjelder for offset, men skal du virkelig bruke så mye penger på visittkort? Du bør jo ha et sinnsykt antall hvis det skal være kjekt :D

     

    En "juksemåte" er jo å lage hele pakka i PS og CMYK, konvertere til PDF og vips... så får du nesten samme effekt på en knallgod kopimaskin hos allkopi etc...

  5. For det andre tviler jeg på at det kommer f1.4 objektiver til DX med det første (om noensinne).

    Litt for seint her, boy. Det er lenge siden det kom et 1,4-objektiv til DX, og det er et relativt populært produkt her på huset. TOH65 ser vel for seg at Nikon kan lage et bedre objektiv i normalklassen med så stor blender som f/1,4.

     

    Ja det var det jeg tenkte. Sigmas 30mm f/1,4 er fristende, men på grunn av mange sprikende tilbakemeldinger er jeg litt usikker. Kom det et alternativ fra Nikon er jeg sikker på at det ville være bedre.

     

    Før brukte jeg 99% 55mm f/1,7 på slr. Kunne tenkt meg noe lignende til DSLR (30 - 35mm)

     

    Innerst inne er jeg klar over at det er kun to alternativer til normalobjektiv: Sigma 30mm f/1,4 og Nikon 35mm f/2. Et nytt objektiv fra nikon som det drømmes om her kommer til å koste skjorta fem ganger. Se på Nikon 28mm f/1,4 som er / var svindyrt. I produktguiden her på akam står det at amentio skaffer objektivet for 15291,- ?? Jeg tenkte dette ikke ble lagd lenger.

     

     

     

    Kjøpte meg heldigvis et Sigma 30mm 1.4 i forrige uke og det er det mest syke jeg har prøvd! Utrolig kjekt uansett lys, skarpt som bare det.... og mulighetene for å leke :dribble:

    Kansje det beste kjøpet jeg har gjort til nå...

  6. Overfører bildene ved hjelp av utforsker i xp; kunne kanskje tro at overføringen har noen betydning, men ettersom bilder tatt i RAW fungerer greit når jeg bare tar RAW filer - har jeg ikke noen tro på det. Det er bare når kameraet er innstilt på RAW + JPEG at jeg ikke får filer i RAW-format.

    Ellers benytter jeg Capture NX til bildebehandling.

     

    Det kan nok ha noe å si, prøv å bruk en kortleser.

     

     

    Jeg får bare overført jpg-bilder direkte fra kameraet. Men md kortleser får jeg alle filene.

×
×
  • Opprett ny...