Gå til innhold

Lurifax85

Medlemmer
  • Innlegg

    101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lurifax85

  1. Jeg skal gå til inkjøp av ny ram til min pc, og lurte på følgende:

     

    Hva er forsjellen mellom ram med hastighet 1600mhz og ram med 1866mhz? Er forskjellen nevneverdig i forhold til ytelse??

     

    Takk for svar :D

     

    Nå må det nevnes at det ikke altid stemmer at 1866mhz ram er raskere enn 1600mhz, om en 1866 brikke har "dårlige" timeings, kan en 1600 brikke med "gode" timeings faktisk yte bedre...

  2. Det som er noe drit med ATI er at hvis man har 120hz PC skjerm er at man ikke kan overklokke 1mhz en gang før det begynner å flimre på skjermen. Rart at de ikke har fikset denne feilen med driveren enda som er over 1 år gammel :mad:

     

    Da må vi som har 120hz bruke Nvidia kort som man kan overklokke uten at det flimrer. Tror ATI taper en del penger bare på det også.

     

    Jeg sitter med ett overklokka ati kort (asus 6950 directcu II) klokka til 950mhz core og 5400mhz minne og en samsung 2233rz (120hz) skjerm uten flimmer, så hvor du får din info fra lurer nå jeg litt på.

     

    Om du da ikke bare er en hardbarka nvidia fan...

    • Liker 1
  3. Hei

     

    Ser en del av dere har problemer.

     

    Så la meg fortelle min historie. Jeg kjøpte meg battlefield 3, og etter at jeg installerte det første gang på maskinen min med Windows 7 32 bit. fikk jeg random crashes og disconnects o.l.

     

    Jeg prøvde alt for å få det stabilt, men neimen akk. det gikk ikke. prøvde å oppdatere drivere, nedgradere drivere, kjøre compatabilty mode, reinstallere spillet, klokke ned pcen osv osv.

     

    men ingenting så ut til å hjelpe.

     

    Men en kompis av meg med identisk maskin kjørte det uten problemer. så jeg hørte med han hvilken driver osv han brukte. han brukte 11.9 og den hadde jeg installert også. så jeg sjekket alt om igjen. men nei. så kom vi frem til at han hadde windows 7 64 bit. så jeg installerte det. og jada. jammen fungerte ikke spillet knirkefritt etter reinstallasjonen av 64 bit. (vil også nevne at en annen kompis med identisk maskin hadde 32 bit med samme problemene som meg og han også fiksa det ved å installere 64bit windows) må også nevne at windows 7 SP1 er nødvendig.

     

    vil også nevne at første installasjonen av spillet på 64 bit fikk jeg fragmenterings feil (dvs instalasjonen monga) så jeg måtte reinstallere det. men etter det kjører jeg nå BF3 uten noen som helst problemer.

     

    Håper dette kan hjelpe noen andre =)

     

    Lykke til

  4. Du får bedre ytelse av å kun klokke kortet opp isteden for å flashe det til 6970. pluss at de senere revisjonene har ikke en 6970 kjerne på kortet, det var noen 6950 av de første revisjonene som hadde en 6970 kjerne montert. men de senere revisjonene er det en 6950 kjerne som sitter på kortet. om du kan flashe kortet til en 6970 så er ytelses forsjellen ca 5%. og du får ikke klokket kortet like mye som om du lar det være ett "6950". du tjener mer på å bare klokke 6950 kortet ditt uten flash...

    • Liker 1
  5. Syns det er for mye oppstyr i og rundt piratkopiering. De fleste pirater kopierer materialet ulovlig fordi de ikke vil kjøpe det i butikken, pluss mange av de som faktisk laster det ned ulovlig er for å teste produktet på forhånd så de vet om de skal kjøpe det eller ikke, eks : laste ned ett spill, prøve det i x antal dager for å så finne ut om det er verdt og kjøpe det eller ikke. Pluss artister som ikke er så kjente har større mulighet til å bli kjent dersom pirater frigir platene dems på feks thepiratebay og folk laster det ned. eks : russel peters, var en ganske ukjent stand up komiker, etter at noen klipp av han ble lagt ut på youtube så havnet hele showet hans på div pirat sider og ut ifra det ble mange tusen kopier av showet hans lastet ned og i dag er han mangemillionær med mange tusen fans rundt om kring i hele verden. og hvem har han og takke? jo piratene!

  6. Kan ikke si jeg har testet 6970 directcu, men jeg er alikevel ganske sikker på at kortet ikke er "defekt" som du påstår her fordi kortet er på 80 grader...

     

    Nå er kortet hans oppe i over 100'c og er ikke klokket etter hva jeg skjønte, så hvis ikke kortet er defekt så trenger han ivartfall noe mer kjøling i kabinettet sitt.

     

    Jeg har 6970 kort fra gigabyte og har temp på 67'c klokket til 970Mhz etter timer med spilling.

     

     

    Iexo.

     

    om du leser inlegget mitt en gang til, inså jeg dette rett før du svarte meg og endret svaret mitt :D

    og om du ser hvem jeg quota så var det han som mente kortet var defekt om det nådde 80 grader...

  7. Du skal ikke klare å nå 80C med det kortet der under gaming. Kortet er helt enkelt defekt.

     

    Jeg sitter med Asus 6950 directcuII klokka til 950 core og 1500 minne, med samme kabinett og en 2500k på 4.8ghz luftkjølt og mitt 6950 er 40 idle og mellom 80 og 90 grader på full load (90 i furmark) (80-85 under spilling) og jeg kan fortelle deg at det er helt normalt om du tar utgangspunkt i at 6970 er varmere enn ett 6950 uklokket.

     

    Kan ikke si jeg har testet 6970 directcu, men jeg er alikevel ganske sikker på at kortet ikke er "defekt" som du påstår her fordi kortet er på 80 grader...

     

    jeg har riktignok en ekstra vifte montert forann i mitt fractal design r3 kabinett og en i bunnen.

     

    håper dette hjelper trådstarter eller eventuelt hjelper med noe :p

     

    Edit, jeg inså akurat at kortet hans var oppe i 103 grader med viftene på full load (noe mitt ikke er) mitt topper seg på 40% viftehastighet ved 90 grader...

     

    En ting du må teste før du leverer kortet tilbake til dustin. : Spill med kabinett døren åpen, om kortet fortsatt blir for varmt. send det i retur med en gang, hvis ikke er det noe galt med luftgjennomstrømningen i kabinettet ditt.

  8. Jeg tror ikke du trenger en ny cpu. hva med å klokke opp den du allerede har. om du kjøper en ny cpu og kjører den på stock hastigheter tror jeg neppe den "flaskehalser" noe mindre. Den cpuen du har klarer lett en ghz ekstra om du har tilstrekkelig kjøling. en ghz ekstra burde også holde. Jeg ville ihvertfall ha prøvd det først før jeg hadde byttet resten av pcen. Min cpu er en lga1155 i5 2500k på 3.3ghz stock, altså 300 mhz raskere enn din i7 pr kjerne, og foresten cpuen din har ikke 8 kjerner, den har 4 fysiske kjerner og 4 virituelle kjerner. men en i7 skal klokke ganske bra, og ikke nok med det, du har også mulighet til å klokke via bclk (fsb) noe som ikke er mulig på lga1155. Mot min cpu hvor jeg er låst fast til 100mhz bclk (pluss 5-7) og må klokke cpu med multiper. min "dårligere" cpu ligger nå på 4.5 ghz altså langt forbi de cpuene i testen du linka til i ytelse. men igjen, de kan også overklokkes.

     

    Du trenger ingen ny cpu. du trenger en overklokk. men om du absolutt skal kjøpe ny cpu uten å overklokke ville jeg gått for en cpu med så høy frekvens som mulig stock.

     

    Det finnes ikke en cpu på markedet i dag som drar 2 6990 i cfx på stock hastighet

  9. Kjøpte meg nettop asus 6950 directcu II. Kjøleren på dette kortet (samme som på asus 6970) er helt enorm, dette betyr to ting. det vil ta mer plass i kabinettet og det vil kjøle bedre / bråke mindre enn de andre kortene.

     

    Asus har også redesigna hele kortet til å gi det best mulig overklokknings muligheter. Asus kortet har en 6pin og en 8 pins strøm kontakt i motsettning til konkurentene som kjører dobbel 6 pins.

     

    Dette vil gi kortet mer strøm som også øker overklokknings potensialet. Om du vil ha ett stille og STORT kort kan du gå for asus kortet.

     

    Har hørt mye godt om MSI sitt kort også. det er overklokket fra fabrikanten så om du ikke har veldig peiling på overklokkning og ønsker en liten økning i frekvens, kan du gå for MSI sitt.

     

    Mitt 6950 kom med 890 core clock og det er nå klokket til 950 mhz uten problemer og det er fortsatt stille selv om jeg måtte stille spenningen til kjærnen opp 0.1 volt =)

     

    Jeg personlig er blitt asus frelst etter kjøpet av dette asus kortet :D

     

    Men tror MSI sitt er like bra når det gjelder overklokking.

     

    Valget er ditt =)

  10. Når du monterte den nye cpu kjøleren, hvor mye kjølepasta brukte du?

     

    eventuelt hvor lite?

     

    når du påfører kjølepasta på cpuen trenger du bare en liten dært på midten av heatsinken på toppen av cpuen, ca på størrelse med ett knappenålshode, så plasserer du kjøleren oppå der, ikke spre den ut med feks ett kreditt kort, kjølepastaen vil spre seg ut automatisk ved hjelp av trykket som blir mellom cpu kjøleren og cpuen.

     

    har kjøleren kontakt med hele cpu flaten? står den skjevt?

     

    gi oss litt mer info så kansje vi kan finne ut av dette =)

  11. Hei, Det går ann og finne den forje biosen til skjermkortet ditt her : http://www.techpowerup.com/vgabios/

     

    og biosen til hovedkortet ditt finner du på asus sine sider www.asus.com så trykker du support, finner hovedkortet ditt og trykker på bios (får du en liste over alle biosene)

     

    om du har lyst til å beholde den biosen du har nå, kan du gå inn på denne siden (så fremst skjermkortet ditt er ett ati kort) http://www.techpowerup.com/rbe/ og laste ned radeon bios editor, inne i dette programet, kan du laste ned biosen til skjermkortet ditt til ett sted på maskinen, så åpne biosen i dette programmet og stille inn vifte hastigheten direkte i biosen på skjermkortet og så laste biosen inn i skjermkortet igjen. om du har ett nvidia kort kan du laste ned http://www.softpedia.com/get/Tweak/Video-Tweak/NVIDIA-BIOS-Editor.shtml nvidia bios editor som fungerer på samme måte.

     

    lykke til

  12. Når det kjem til pris må eg seia at eg ikkje ser den store forskjellen mellom 2500K og 1100T (100-ish kr). Og til begge prossessorar kan eg vel få relativt like HK med mye av dei same funksjonane til same pris (Asus P8P67 og Asus M5A99X EVO f.eks.)? Er det andre billigare prossessorar eg bør vurdera som kan bera maskina i fleire år framover i tid?

     

    Eg var litt urolig sjølv for dei høge minnemodulane, så skal sjå kva eg finner av 1600 med gode timings. Livstidsgaranti? Er det så mangen minnemodular som tar kvelden? Trudde det var den siste tingen i maskina som ville ryka:)

     

    Når det kjem til skjermkort må eg seia eg er heilt ute av loopen for tida. Har alle nye kort den same støtten til directX? Er det andre slike ting eg bør vera obs på? Med mindre eg går for ein billigare CPU/HK løsning så har eg nett i underkant av 2000kr å bruka på skjermkort (SSD-en kom seg inn på eit anna budsjett no). Skal ta ein kikk på 6950 kortet med 2GB, men er det fleire tips?

     

    Skjermkort til under 2k har du egentlig 2 valg om du skal spille (mest for pengene)

     

    #1 Ati Radeon 6950 (2gb)

    #2 Nvidia Gtx 560 ti

     

    Begge priser seg under 2k, du kan låse opp ati kortet til 6970 (stort pluss) 560 ti er litt mer stille (pluss)

     

    om du slenger på ett par hundrelapper kan begge kort fåes med custom kjøler som vil gjøre begge relativt stille.

  13. Lurifax

     

    Opteron 3000Mhz vs X2 2600Mhz?

     

    Den testen viser altså at X2`n ligger bittelitt foran.

    Hauggamle spill & sannsynligvis gammelt OS.

     

     

    Jeg kan se om jeg finner tilsvarende test for Bad Company 2 på Win7, 1 vs 4 kjerne.

     

     

    Var litt rask på avtrekkeren, ser du anbefaler det billigste minne med livstidsgaranti.

    Er enig, men samtidig kan det være greit å holde seg unna high-profile minne, da de lett blir kranglete om man skal ha en skikkelig kjøler. (NH-D14 / Archon eller annet) Det er også flere andre som blir kranglete straks man vil montere kjøleren horisontalt.

     

    jepp, det er ifra tiden mellom 1 kjerne og 2 kjerne, men prinsippet er det samme, en test mellom dagens prossessorer og en gammel 1 kjerne vil ikke fungere i praksis, siden de gamle cpuene også har gammel teknologi i forhold til dagens flerkjerner, men i praksis vil det også være det samme da som nå, nemmelig at kjerne frekvens er en større ytelsesfaktor i spill en flere kjerner. ett spill må være spesifikt skrevet så en flerkjerne prosessor kan tas i bruk med full nytte. men det er også blitt litt bedre enn den gang, og ja jeg kan være tildels enig i at det er en viss nytte med en flerkjerne prossessor til spill, men ikke i det omfanget at det har vesentlig nytte for spillbarheten i spillet, ett spill har sjelden bruk for mer enn 2 kjerner for å ikke få noen ytelses begrensning. men om dette er noe å ta med i betraktning for trådstarter ville jeg ikke sagt. vi er veldig offtopic her :D

     

    Anyways, håper vi har gjort det litt lettere for deg å velge cpu.. men nå er det game tid vi snakkes

  14. Lurifax85

     

    Kan ikke du lage en bitteliten tests?

    Kjør ett av dagens spill (eller gårsdagens) på ett system med 4 eller flere kjerner aktivert vs kun en enkelt kjerne.

     

    Dersom du mener man ikke vil merke 10% forskjell mellom AMD / Intel i spill, forstår jeg ikke hvorfor du anbefaler å sikte seg inn på stramme timings.

     

     

    Som lurifaksen skriver, er det mest å hente i skjermkort, dersom du skal spille.

     

    Jeg trenger ikke lage noen test, dette er allerede gjort for meg hos gutta på extremeoverclocing.com (http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=199179) og når det er sagt vil det ikke være noen forsjell på 4 og 6 kjerne til gameing, det viktigste for spill er raske kjerner.

     

    og jeg sa ( i hennhold til trådens navn (1600 vs 1866) at det var bedre å kjøre 1600 med gode timeings enn 1866 med dårlige timeings så ikke prøv å snu og vend på det jeg sa til noe annet. jeg prøvde bare å gi karen ett klarere bilde av åssen cpu markedet ligger ann.

     

    og ja helt klart skjermkort du skal legge penger i, om det er spill du skal spille på maskinen =)

     

    Dersom du ser på Hardware sin test, så slår 2500K 1100T på videokonvertering i handbrake. Flere kjerner er ikke nødvendigvis bedre, dersom ytelsen til hver kjerne er en del lavere.

     

    10-40% dyrere? Ved å velge 2500K har du jo allerede spart litt på cpu. Ram koster det samme. Og forskjellen mellom AMD og Intel hovedkort er vel ikke så stor at den trekker total differansen opp så veldig mye.

     

    ok mulig du har rett, takker for justeringen da =) uansett er forsjellen marginale. så det beste han kan gjøre er å finne seg ett hovedkort med det han trenger (sata 6gb evt. flere pcie porter usb3.0 osv)

  15. Lett Intel i5 2500K,ikke noe å lure på engang..

     

    http://www.hardware.no/artikler/phenom_ii_x6_1100t_black_edition/80340/6

     

    CPU kjøler billig og bra

    http://www.dustinhome.no/product/5010551955

    Så et GTX 550 så har du råd til en brukbar SSD

     

     

    1 # Jeg ville lurt på om jeg skulle gått for amd eller intel etter tykkelsen på lommeboken, hva maskinen skal brukes til, og fordeler/ulemper.

     

    2 # Faktisk en bra cpu kjøler du har anbefalt (men ikke best) bra kjøling for sin klasse

     

    3 # ett 550 gtx er bra ja, men hva med ett radeon 6950 2gb (viktig at det er 2gb) til under 2000 kr. dette kan låses opp til ett fullverdig radeon 6970 til nesten 3000. så jeg ville gått for det du får mest for pengene for.

     

     

    4 # Grunnen til 1866MHz støtte er vel neste generasjon AMD cpu som kommer og passer på AM3+ HK..Hjelper lite på dagens AMD cpu..

     

    Dette er også helt feil. du kan kjøre hvilken frekvens du vil på minnet på både amd og intel sine cpuer ( med begrensning på minnekontrolleren i cpuen ) så om du vil at din (1600mhz cpu) skal kjøre 1866mhz er det bare å gå inn i biosen og sette minnet opp til 1866mhz. og vips har du støtte for mer, i min maskin har jeg mushkin blackline klokket opp til 1960mhz på gode timeings på min (1600mhz) prosessor =)

  16. Nei her blir du vill-ledet på det groveste. For det første er ikke en i5 (4 kjerner) raskere enn en amd (6 kjerne). Men det kommer også ann på hva du skal bruke cpuen til.

     

    #1 Spilling : de fleste spill i dag (og de som kom før) får ikke noen extra boost av å ha en flerkjernet prosessor. det er ihvertfall veldig få. Så spilling er nok i5en ca 10% bedre til (intel sine enkelt kjerner er raskere enn amd sine) men så må man regne med en økning på 10-40% i pris sammenlignet med amd (dvs prosessor hovedkort og ram) så da kan du selv velge om du vil legge ett ekstra tykt lag med smør på brødskiva, eller spare litt for å miste litt =). i og for seg vil du ikke merke noen forsjell på amd eller intel under spilling. dagens prossessorer (uansett hvilken) vil klare og dra de fleste spill helt fint.

     

    #2 Video Redigering/mm : Her er flere kjerner bedre, så her vil amd være best. til en bedre pris :) kommer også helt ann på hvilken prossessor du har men i hovedsak amd.

     

    edit: det kom frem i en post lengre nede at ett intel oppsett ikke nødvendigvis er dyrere, men skal du ha ett fullspekket hovedkort vil amd sin plattform gi mer for pengene, men er vel ikke mer enn 500 å spare her uansett)

     

    For det andre, så spiller minnefrekvensen en rolle. noen systemer med 1600mhz minne kan yte bedre enn ett system med 1866mhz minne med dårlige timeings. så min anbefalning er å kjøpe minne etter timeings, feks en 1600mhz 8-6-8-24 vil yte bedre enn en 1866 9-9-9-24 osv.

     

    edit : fra den beste til den dårligste rammen vil det være en 5-10% merkbar ytelsesforsjell i generell bruk. vil uansett anbefale deg og kjøpe den billigste beste rammen med livstidsgaranti =) jeg personlig kjøpte meg mushkin blackline for noen uker siden med gode timeings og livstidsgaranti. 4gb 1600mhz 8-6-8-24 =)

     

    og hvis det er spilling maskinen skal brukes til tjener du mye mer på å legge penger i ett ordentlig skjermkort enn en prossessor.

     

    Valget er ditt =)

     

    håper dette hjalp til i ditt valg

  17. Bestillte en dvd-brenner og 2 fractal design vifter fra amentio for en uke siden, dvd brenneren kom 2 dager etter bestillingen var lagt og viftene ble sendt direkte fra fractal design i sverige og kom 4 dager senere. sparte 100 kr på frakt og 200 kr totalt på 2 vifter. med en grei/bra leveringstid fra amentio. har bestillt en Noctua nh-d14 cpu kjøler nå og forhåndsbetalt så vi får se hvor lang tid det tar før den dukker opp. Jeg tror ingen av dere har noe å frykte ved å bestille fra amentio om dagen. jeg (så langt) har bare positive ting å si om dem. ringte også og hørte hvor viftene mine ble av etter at dvd brenneren jeg bestillte kom i posten, og han jeg prata med på support der virka som en oppegående kar som faktisk prøvde å hjelpe meg.

     

    edit : noctua nh-d14 kjøleren jeg bestillte fra amentio har fortsatt ikke kommet. nå er det 10 dager siden bestillingen ble lagt og betalt. dette tok tid...

  18. Men siden de ikke har vært noe kundevennlig så blir ikke jeg og kjøpe varer fra de mer.

     

    Hva mener trådstarter med at netshop ikke har vært vennelige?

     

    Er de ikke vennelige fordi de ikke sendte deg enda ett skjermkort uten noen bevis for at du ikke hadde motatt det. Jeg syns netshop har gjort alt riktig her, og tror neppe du får noen annen behandling i de "andre" nettbutikkene du skal handle fra i fremtiden. bare sier det er litt av en holdning du har.

     

    tenk om det var du som solgte noe på finn.no så kommer han du har sendt varene til og sier "jeg har blitt svindlet av deg. du må gi meg pengene tilbake fordi jeg ikke har motatt varen i posten" hadde ikke du villet vite om han faktisk hadde motatt varene? hadde ikke du stillt spørsmål til kjøperen av produktet, eller hadde du tilbakeført pengene uten noen form for bevis eller sikkerhet på at her er det skjedd noe galt.

     

    jeg syns det der rett og slett bare er dårlig av deg.

     

    Netshop har gjort alt på rett måte. at du ikke får tilsendt ett skjermkort uten at du kan dokumentere at det faktisk manglet ved levering er ingenting å sutre over. hvem som helst med en iq over 50 skjønner at det ikke er sånn verden fungerer.

     

    Med det sagt vil jeg også si. det er ditt valg hvilken butikk du velger å kjøpe ting fra. men å boikotte netshop pga de vil ha en forklaring på hvor skjermkortet har tatt veien hen. er ett dårlig valg, og noe som minner meg mest om en fjortis.

     

    Jeg vil også se en kvittering fra den "navnløse" butikken du kjøpte ditt "andre" skjermkort fra før jeg eventuelt vil renvaske deg fra ett svindel forsøk mot netshop, og gjerne ett navn på butikken så jeg eventuelt kan ringe og høre med dem om de hele tatt selger produktet og pris.

     

    Om du har prøvd å svindle netshop, håper jeg ihvertfall du har lært en lekse og at du i fremtiden bruker hodet ditt på en mer fornuftig måte.

×
×
  • Opprett ny...