Gå til innhold

ToMaTsSuPpA

Medlemmer
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ToMaTsSuPpA

  1. Man trenger ikke mobilt bredbånd nei, men flere mobiler leverer klarer ikke levere samme hastighet som flere av de mobile bredbånds løsningene. Her avhenger alt selvfølgelig hva man selv foretrekker.

     

    Selv brukte jeg mobilen som ruter før, men det gikk såpass sent at jeg byttet til en egen tråløs ruter + abb fra telenor. EN helt annen hastighet.

     

    Er også viktig å egge merke til at flere av operatørene struper ned hasigheten når man når et visst nivå.

     

     

     

    Ellers er det også forsjell på forskjellige mobilte bredbånd abb over hvor stor hastighet de gir deg. Hos telenor f.eks er det de dyre abb som gir deg større hastighet enn de billigste.

  2. Jeg fikk wildfire i dag, og det første jeg irriterte meg over, var tregheten. Ting tar tid, og som du nevnte, spesielt ved meldinger osv.

     

    Ellers virker telefonen bra, men kommer det ikke en oppdatering til 2.2 eller noe snart, så selger jeg hele telefonen. Orker ikke ha en telefon som trenger sekunder for å tenke. I tillegg synes jeg skjermen er litt for blass.

     

    Ellers, en ok telefon:)

  3. Hva synes du om Samsungen,nå som du har hatt den en stund?

     

     

    Begge to er to kjempe telefoner. Selv har jeg hatt nokia e71 og e72, og det er de beste mobilene jeg noen gang har vært borti. Hadde det ikke vært for at jeg fikk n97 mini som jobb telefon, hadde jeg fortsatt hatt min e72:) De er kanon på menyen, kjappe, godt tastatur, bra å surfe med, og batteriet er utrolig bra. Varer fint i 2-3 dager ved aktivt bruk:)

     

    Samsungen tok jeg nettopp inn til butikken min, og første inntrykket var utrolig bra. Godt tastatur +++.. Har ikke fått testet den, men det blir nok ikke lenge til:) Vil tro begge to et gode valg, og sett utifra prisen på samsungen, har den en veldig overkommelig pris:)

  4. Sony ericsson:

     

    t68i (min første ''skikkelige'' telefon. gav en formue for den da jeg kjøpte den:)

    p800

    p900

    p910

    p990

    c905

    w995

    g900

    c702

    k850

    p1

    k810

    k800

    k700

    w890

     

     

    Nokia

     

    7110

    6210

    3300

    6220

    e71

    e72 (har den nå)

    6110 navigator

    6280

    6310

    6510

    6600

    6680

    8800 sirocco

    9300

    n73

    n80

    n82

    n90

    n93

    n95

    n95 8gb

    n96

    5310

     

    Motorola

     

    krzr k1

    e1000

    m3288 (eller hva den nå heter. gammel, stor kloss)

    motorla v3 sort:)

     

    Siemens

     

    m65

    m75

    a65

    sx1

    a50

    m35

    m30

     

    HTC

     

    s100

    s200

    8310

    8020

    8500

     

    QTEK

     

    s740

    s730

    s710

    tytn

     

    Samsung

     

    i780

    u600

    u700

     

    hatt noen eldre modeller jeg ikke husker

     

    LG

     

    KU990

    KM900

    KP500

    u8180

     

     

    Dette er de jeg sånn sett husker. Har også hatt noen fake veptu modeller, cect osv fra kina :)

  5. Ville kjøpt denne: http://www.elkjop.no/product/lyd-bilde/tv/...msung-40-lcd-tv

     

    Med Collect@store så slipper du også frakt :)

     

     

    Du må å tenke litt på hvordan lysforholdene er der du skal ha tven. Har du f.eks vinduer og direkte solys bak tven, er LCD det beste valget da du ikke har glasset i tven som du har på plasma tven. Er det i en kjeller f.eks er plasma det beste valget da du får mer naturlige farger og bedre sortnivå.

     

    Full og vs hd ready er det samme i 40-42 tommers klassen. Ser liten eller ingen forskjell, og som nevnt tidligere, så er det et minus med tanke på signalene på vanlige tv sendinger. Når du å kommer til blueray f.eks, ser du som en normalt person ingen forskjell

  6. Hei.

     

    Jeg har tenkt å kjøpe meg en Playstation3, og i den forbindelse tenkte jeg at jeg også skulle kjøpe meg en ny tv :yes:

     

    Jeg ser fåreløbig på denne her:

     

    http://www.elkjop.no/product/lyd-bilde/tv/...oductTabcontent

     

    Den har en bra pris, og jeg er ingen teknofil, men den virker bra...

     

    Men jeg ser at den bare er HD-rady, og så lurte jeg på om jeg kommer til å se noen forskjell på den og hvis jeg kjæper en full HD tv????

     

    Den tv-en jeg ser på nå har god kontrast og bra sort/hvit nivå.. som også er viktig...

     

    så konklusjon,:

     

    er det en god synlig forskjell med ps3/ BluRayfilm bruk, på en HD-klar tv og en full HD tv???

     

    takk for svar, og jeg setter pris på det om faktisk har peiling eller egne erfaringer!!!

     

    Takk igjen

     

    mvh

    Henrik Grini

     

     

    Heisan!

     

    Normale folk ser ikke den store forskjellen på HD ready og Full HD på skjermer under 42/40 tommere. På slike billige modeller går det mer på motoren og teknologien i tven. Varianten du la ved der er en helt grei tv, men skal du ha bedre bilde og en bedre tv generelt, ville jeg lakt litt mer penger i en. F.eks panasonic sine folke tver, thx42p10 eller hva de nå heter. Den får du i en Full HD variant, og en HD reay variant. HD ready varianten får du ned i rundt 6000kr på nettet, og det er en utrolig bra tv som gir mye for pengene

  7. Hei!

     

    Skal kjøpe en ny TV. Helst Sony eller Samsung, men det kan også være andre merker. Vil ha 46" eller mer og den kan koste opptil 12.000 kr.

     

    TV-en må også være Full HD.

     

    Noen som har tips til en TV som passer til disse kriteriene?

     

     

    KDL46V5500!

     

    Fikk vel 5 i lyd og bilde eller noe.. Får den for rundt 11-12000 kr på nettet. Kjøpte selv min gjennom jobb, og fikk den for 8400kr inkl frakt!:D

     

    En rå og nydelig tv! Aldri feil med sony tvene heller:D

  8. Hei!

     

    Jeg ser at banker sier at man skal være varsom med å fortelle andre kontonummeret og kortnummeret sitt.

    Jeg forstår jo at korntummer er noe man skal holde for seg selv, men kan man egentlig bli utsatt for noen svindel bare ved å gi vekk et kontonummer?

     

     

    Kontonummeret er ikke noe stress, men kredittkort nummer bør man holde mest mulig for seg selv:)

  9. Hei, er en gutt på 16 år. Jeg spør egentlig om noen råd jeg :p Jeg har spilt fotball i nærmere 10 år og får 2 år siden sluttet jeg å spille. Men prøblemet er at jeg ikke klarer helt å få tilbake den følsen av å ha en bra kropp og sunn fysisk helse. I disse 2 åra har jeg trent en del på treningssentre, der jeg har trent styrke og lit kondiss og utholdenhet. Men det jeg egentlig vil er å ha bra form på magen (six-pack kanskje) og gode rygg og arm muskler, rett og slett får å få opp selvtilliten og se bra ut.

     

    Det er jo sommer nå og har ikke helt klart å trene så mye i det siste. Egentlig bare fordi jeg har fått meg kjæreste, og derfor bryr jeg meg egentlig ikke så mye om sommerflørtning får å si det slik.

     

    Men det er noen ting jeg lurer på vis det er noen ivrige trenings spessialister der ute. Hvordan bør jeg trene får å fa den mer atletiske kroppen og smale muskler? vil helst ikke ha store muskler. Og er lit lei treningssentere. Men hva er viktig og tenke på?? Kan jeg spise hva jeg vil?? hvor lang periode burde jeg trene effektift??, hvor mange ganger i uka??? Hva burde jeg isåfall spise?? hva burde jeg holde meg unna, når det gjelder mat?? cola, godteri og kebab, er det ting jeg KaN spise??? Og en ting jeg lurer veldig på. Jeg sliter lit med å finne motevasjonen, Jeg er lit lat og årker som regel ikke å gå i 20 min til treningsenteret av og til. Så hvordan kan jeg motivere meg selv til å fortsette å trene effektivt???

     

    Håper på mange ærlige svar og råd :) tusen takk

     

     

    Hellu!

     

    riktige siden for deg er forumene pÅ: www.iform.no og www.treningsforum.no

    Finner svar der med en gang, eller så får du svar av noen der med en gang:)

  10. bare for å kommentere det med mobilen, så har du i tillegg en abbenomentsavgift å betale dersom uhellet er ute.

    Si mobilen koster 1499kr med abbenoment.. Skal du kjøpe ny telefon med samme abbenomentet, så må du såfall si det opp å bryte bindingen.. Å bryte den begynner på rundt 2400kr mener jeg, og reduseres med 100-150kr i måneden. Har du forsikring, vips en ny telefon. Den samme, eller en bedre! hos expert er det 0 avskrivning på verdien, så den er verdt det samme de 12 månedene..

     

    Ellers så tar ikke reiseforsikring/innbo forsikring å dekker slitasje skader og fuktskader. De dekker heller ikke transportskader eller hjemmeservice. F.eks har du en 50 tommers pioneer som blir ødelagt. Har du expert sin, så får du hentet tven hjemme uten å stresse noe selv med å frakte den til butikk.. Ser vi på egenandelene, har expert 400kr. Tar vi en titt på Gjensidige Utvidet, er egenandelen på 4000 eller 6000. IF super har fra 4000-12000kr. LO sin begynner på 3000kr. I tillegg har du de herlige verdi avskrivningene. Innboen dekker forsåvidt helelr ikke skader uten ytre uforuttsette årsaker!

     

    Ser vi på reiseforsikringene, har de alle til felles at de alle har lav egenandel. ligger på under rundt 1000kr. Blant annet har LO TOPP 1000kr egendal, gjensidige 500kr osv. Det reiseforsikringene kan ligge litt foran med er at de dekker tyveri, som er grei å ha på ferie.. Kun gjensidige sin kjøpsforsikring dekker ikke det. Ellers så dekker ikke noen andre reiseforsikringer enn expert sin egen uhell ved ytre uforusette skader. De dekker heller ikke fuktskader/søl, dekker ikke mistet/tapt produkt (heller ikke expert sin) og de dekker da heller ikke hjemme eller på arbeid og skole. (Gjensidige sin kjøpsforsikring dekker arbeids og skole).. Så reiseforsikringen dekker KUN hvis du er på ferie og produktet f.eks blir stjålet eller at du mister å knuser det bla bla bla.. Men da har du alikevel avskrivningene... I tillegg må det ytre skader til for at du skal få dekker produktet, og fuktskader fra f.eks stranden eller noe blir ikke dekka..

     

    Alt i alt, fordelene ved Expert sin egen forsikring er stor, blant annet at de dekker alt mulig som kan skje, uten at du må dokumentere det, du får utvidet den vanlige garantien, den dekker slitasjefeil å du har ikke avskrivninge! + så er egenandelen kun 400kr. F.eks tven din blir slått ut av lynet etter 1 år. Kostet ny 25000kr, si det er pioneer sin. Da får du den nye 50 tommeren til pionner, da du skal ha tilsvarende eller bedre, og merket skal fortsatt være pioneer!

  11. Er man av den uredelige typen må det jo være veldig enkelt å utnytte disse forsikringene... Liksom, hvis du kjøper en TV og forsikrer den for 5 år, så kan man jo bare på slutten av forsikringstiden uheldigvis komme til å velte TVen, smelle støvsugeren inn i den, etc. Og vips, man får en mye nyere og bedre TV. Det sagt, så håper jeg ingen faktisk gjør slikt :p

     

    Nei, ikke kast bort pengene på slik forsikring, for som flere sier: Det er en TV det er snakk om, ikke noe portabelt som du bærer rundt på overalt.

     

     

    Hehe, funker et par ganger kansje:) etter det tar de en bedre kikk på deg pga alt blir registrert i skaderegisteret :) å vips, du er på forsiden i vg ;)

  12. Tusen takk for alle svar :) Tror nok at jeg ender opp med Nokiaen siden LG har en såpass lukket plattform...

     

     

    Har selv kjøpt meg lg m900, å den er helt rå.. Tidenes beste touch skjerm, å har hatt mange telefoner iløpet av året.. Er en drøm å bruke. Solid bygge kvalitet å alt!

     

    Minusene er: av og til kan den henge seg litt opp/bruker litt lang tid å tenke, og kameraet er ikke så veldig godt å bruke når det er litt dårlig lys!

     

    MEN, blant mine beste kjøp!

  13. Når man er ute på tur med fotoutstyr eller lignende så dekker reiseforsikringen det meste.

     

    edit: men snakker vi rådyrt kamera som du nevner så er det jo greit å forsikre dette ekstra da reiseforsikringen bare dekker inntil en viss sum. (15 000,- holder for mitt kamera.. :wee: )

     

     

    I tillegg så har også reiseforsikring avskrivninger på verdien, og dem dekker blant annet ikke fuktskader. Reiseforsikringer dekker heller ikke uhell uten ytre forutsette årsakger, og dem dekker heller ikke produktene hvis du har med deg en mp3 spiller på jobb/skole etc.

     

    Alt dette gjør derimot expert sin trygghetsavtale

  14. Å kalle det direkte svindel er å snakke ut i lufte uten å vite hva du snakker om.

     

    Reklamasjonsrett bla bla, hjelper ikke mye det. Dekker kun funksjonsfeil. Oppstår det en feil, vrir de det alltid slik at det er din egen feil at produktet ikke funker lengre.

     

    Ser vi på innboforsikring. superdupervilla forsikring bla bla, så vil jeg nesten kalle det mer svindel. Her har du egenandel som begynner på 1500kr, og opp til 8000kr. I tillegg har du avskrivninger på opptil 20% + i året. I tillegg er det en rekke ting dem ikke dekker, som f.eks slitasje/fuktskader bla bla.

     

    Ser du på Expert sin, så har du 0 avskrivninger de årene du har den. Si du kjøper en tv til 1200kr, 5 års forsikring koster 1200kr. 1200/5 år = 240kr i året. Da har du en utvidet vanlig garanti(har ikke noe å si), å du har 5 år sikret reparert/ny tv. Blant annet for unge, som har en fest hjemme, er det fort gjort at noe skjer. Har du da bare innbo, å tven er 2 år gammel, har du 40% avskrivnigner, + egenandel fra 1500-8000kr.

     

    Har du da en Expert forsikringn / trygghetsavtale, så har du vips den samme modellen, eller den nye modellen som har kommet. Ser vi da på matten til dem som mener det er svindel, så bør de nesten ta opp faget igjen.

     

    Selvfølgelig er ikke tver de mest utsatte produktene, men aldri si aldri.

    Prisforskjellen på innbo forsikringen og expert sin er ikke så mye iløpet av året, men hvilken du får mest igjen for, er nemling den expert selv tilbyr. Selvfølgelig tilbyr de den for å tjene extra penger, men hadde det vært svindel, hadde de ikke satt sitt gode rykte på spill.

     

    Så ikke kall kjedene sin egen forsikring svindel, for det er det langt ifra!

     

    Selv har jeg hatt det på en rekke produkter, og fikk nettopp en helt ny og mye bedre pc etter 2 år:)

  15. Bra at det ordnet seg for deg TSP. Slike ting er sure, og hvis du skal ha det igjennom Forbrukerråd mølla så tar det også lang tid.
    Jepp. Det ordnet seg skikkelig og. Fikk melding for noen dager siden om at de hadde mottatt PC-en og kunne bekrefte feilen. Feilen var en defekt harddisk og jeg skulle få pengene tilbake.

     

    I dag er jeg 10000 kroner rikere og ute på PC-jakt igjen :)

     

     

    Så bra! :)

     

    Har ikke ordna seg helt for meg enda. Fikk beskjed om at jeg skulle få meg en ny Nox A14, men den fikk de ikke inn på lager før om 3 uker til. Jeg fikk dermed tilbud om å få en Nox15, mythos eller noe, men disse blir for store igjen.

     

    Siden jeg har forsikring, kunne jeg også kontakte forsikringsselskapet direkte å be om pengene utbetalt, men de sa at dette ikke lot seg gjøre. Zepto har heller ikke hjulpet meg noe særlig etter det, så får se hvordan det vil gå fremover. Håper på det beste snart!

  16. Hei.

    Har nå i det siste hatt litt fancy mobiler som f.eks Nokia n82 og LG ku990.

     

    Nokiaen var bra men den varte ikke så lenge og LG'n som eg har nå er eg rett og slett lei av og vil tilbake til en telefon som har ok batteri og vanlige taster.

     

     

    Er egentlig SE fan, men er open for alt.

     

    Er ute etter en mobil med:

    -Ok/bra batterilevetid

    -Ok/bra kamera.

    -Ikke så veldig stor og klumpete.

     

    Pris:1500-2500kr.

     

    Har sett litt på forumet og sett litt på nettet.

    Men finner ikkje fram til noe som eg kunne tenke meg.

     

    Takker for alle innspill :)

     

     

    Nokia 6220:)

    Rimelig, bra cam, gode taster, kjapp og enkel meny, bra skjerm, gps osv, til en billig penge:)

  17. Fortsatt ikke fått svar på den e-posten jeg sendte for 7-8 dager siden til Zepto. Kanskje jeg skal følge ditt tips grusisalaten. [email protected] har forøvrig vært den jeg har vært i kontakt med i alle sakene - og han er ikke alltid like flink til å svare alltid gitt.

     

    Om jeg ikke sender til noen av de e-postadressene, hva bør jeg gjøre nå? Sende e-post til forbrukerrådet kanskje?

     

     

     

    Jeg fikk svar i går! :) Dagen etter at jeg kjøpte meg ny pc, fikk jeg svar om at jeg får meg en ny Zepto NOX A14. Typisk at jeg får beskjed om det dagen etter at jeg kjøpte meg ny, men men. Har vertfall tatt alt for lang tid, og serivcen er det værste jeg har vært borti!

    Får nå bare håpe at jeg virkelig får maskinen som Mads Reksten har lovet meg.

  18. Hei

     

    Jeg har også dette problemet. Sendte inn min zepto i slutten av november til Netshop, for å reparere noen varmeproblemer.

    De sier også selv at de har problemer me å få kontakt med Zepto Danmark, og viss det ville ta mye lengre tid så ville jeg få tilbude om en ny maskin med minst like gode spesifikasjoner.

    Er det et godt tilbud eller har jeg rett til å få hevet kjøpet?

     

     

    Er vel et godt tilbud det. Kan du velge, ville jeg vertfall valgt noe annet enn zepto;)

    Hvem snakket du da med i netshop?

  19. Å nekte å handle fra Netshop blir i drøyeste laget mener jeg. Det kan være like frustrerende for dem, om det er slik at Zepto er vanskelige å få tak i. Nå vet ikke jeg hvordan det er med lover og rett på hvem som har det egentlige ansvaret - men tror ikke det er Netshop. Zepto kjøpte jo tilbake sin avdeling i Norge. Etter hva jeg har blitt informert om gjør det at Netshop ikke er lenger ansvarlig for de PC-ene som er solgt via dem, de vil bare fungere som en mellomkontakt mellom dem uantsett. Å klage på på den som uantsett ikke kan bedre enn å videreformidle klager og krav blir å angripe feil selskap, det er bedre å angripe for eksempel Gilde for dårlige pølser enn Rimi.

     

    Men igjen; jeg har ikke helt peiling. Du sier forresten du har tatt kontakt med TV 2 hjelper deg og forbrukerrådet, er det lenge siden? Har de svart? Jeg tenker jeg selv skal ta kontakt med dem, om jeg evt. kan henvise til en e-post du har sendt og - kan jo det være en fordel. Slik at det blir et lite samarbeid.

     

     

     

     

    Her er det også Netshop som har ansvaret. Selv Zepto er solgt til Danmark osv, så er det netshop jeg har kvitteringen hos. SÅ lenge de solgte meg produktet, er de ansvarlige for det. Er det slik at de ikke får tak i Zepto i Danmark, er det de som blir stilt ansvarlige. F.eks hvis jeg har en internet shop, og selger deg en samsung tv. Men plutselig så slutter jeg å selge dem, så er jeg alikevel ansvarlig ovenfor salget jeg gjorde til deg.

     

    Skal sende deg en PM med mailen jeg har sendt.

  20. Zepto får man ikke tak i. Skal gjøre min historie kort:

     

    Jeg kjøpte en Zepto 6214w for litt over 2 år siden fra Netshop med 3 års forsikring. Forsikringen funka 2 ganger hvor jeg har reparert diverse ting, fikk ny lader osv.

     

    Men 30 september sendte jeg den inn igjen, sølt cola over tastaturet og den kortslutta. Fikk da beskjed om at det var 0 problem, og Netshop sa jeg skulle sende dataen direkte til Zepto, og ikke via dem. Det ville bare ta lengre tid, + jeg måtte betale 2x for frakt.

     

    Så jeg sendte den direkte til Zepto Danmark. FØrste måneden hadde jeg kontakt med en i Zepto, med navn Mads Reksten. Jeg fikk et RMA nummer så jeg kunne søke på reperasjonen på hjemmesiden dems. Først sto det at den var ankommet og avventet service. Etter 3 uker eller no skiftet status til ''venter på svar fra forsikringsselskapet''.

     

    Men rett før jul, så ble RMA nummeret mitt slettet. I tillegg svarte ikke Zepto på noen mail eller tok telefonen. Sendt sikkert 10 mails, og ringt utallinge ganger uten å få svar fra dem. Ene gangen sto jeg i 1 1/2 time i kø i telefonen, uten svar.

     

    Etter å ha ventet i 4 mnd, og med RMA nummeret mitt slettet, tok jeg kontakt med netshop for å spørre hva som var galt. Så lenge jeg har kjøpt produktet av Netshop, + forsikringen, så er de ansvarlige. Men de mente at de hadde 0 ting med dette å gjøre, å at jeg bare måtte fortsette å prøve å ta kontakt med Zepto selv. Men jeg har ingen ting å spille på.

     

    Dermed tok jeg turen til Politiet, og anmeldte Netshop og Zepto for svindel og underdragelse. Siden RMA nummeret mitt er slettet, og servicen ute av livet, vet jeg ikke hva mer jeg kan gjøre. Jeg satser å få noe igjen på innbo forsikringen, men jeg får lite tilbake pga avskrivninger, egenandel etc. Jeg har også kontaktet forbrukerrådet og Tv2 hjelper deg. Jeg kjenner bare hvor irritert jeg blir når Netshop driver slik de driver det.

     

    Jeg håper vertfall at dette blir satt i søkelys, og jeg skal ALDRI mere handle fra Netshop, uansett pris eller hva, for servicen der stinker. Prata en del med en på Netshop retur avdeling, med navnet Jul, men han tar heller ikke ansvar, og bryr seg ikke en plass.

     

    Så håper jeg at politiet muligens vil ta saken videre, da det er flere som sliter med samme problemene med netshop og zepto.

  21. Reklamasjonsrett/garanti er noe helt annet enn forsikring som de forskjellige forhandlerne tilbyr. Reklamasjonene gjelder bare på funksjonsfeil som har skyld i at fabrikken har forårsaket at feilen har oppstått. Det første halvåret påviser forhandleren at det er fabrikkens feil. etter et halvt år må du selv vise hva som har forårsaket feilen.

     

    Forsikringen derimot dekke alt som kan skje utenom, + utvider garantien til 3 år (betyr egentlig ingen ting) I den 3 års perioden som er nomal, så får du blant annet dekket funksjonsfeil, slitasje, egne skader som f.eks knust skjerm (koster 5000kr ferdig reparert på en 15 tommer, uansett om den kosta 3000 kr f.eks. Ser vi på Expert sin, så har de ingen avskrivning, og 100kr egenandel, (men den er mer symbolsk sier de).

     

    Selv mista jeg min pc til 9999kr i gulvet og ødela skjerm og alt som det var. leverte den inn, 48 timer senere fikk jeg en telefon fra Expert og sa at jeg kunne komme inn å velge meg en ny modell til 9999kr. Da var altså min 2 år gamle PC like mye verdt 2 år senere å, + jeg fikk en MYe bedre pc tilbake:)

     

    Så forsikring og garanti via kjøpsloven kan ikke sammenlignes.

×
×
  • Opprett ny...