Gå til innhold

Sommeralltid2

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sommeralltid2

  1. Og deltid før dette?

     

    Jeg er litt usikker på nøyaktig hvordan man går frem for å finne riktig brøk etter ferieloven § 5, men et utgangspunkt vil være gjennomsnittlig stillingsbrøk gjennom fjoråret. Om du jobbet 0 % før august, og så 5 måneder fulltid, så har du jobbet ca. 40 % i snitt. Da kan du ikke pålegges å ta ut mer enn 40 % av totalt antall feriedager når du nå jobber fulltid.

    Jeg jobbet fulltid fra start til slutt. Aldri deltid

  2. Jobbet du fulltid i fjor? Du kan nekte å ta ut mer ferie enn den du har opptjent feriepenger for, jf. ferieloven § 5. Arbeidsgiver kan trekke deg i ferie og utbetale feriepenger slik at du ender opp med ca. samme utbetaling for de tre månedene, men ingen feriepenger ut over dette. Har du allerede tatt ut ferie kan ikke arbeidsgiver pålegge ferie i oppsigelsestiden. Og har du ikke allerede tatt ut ferie kan jeg ikke skjønne at du ikke skal ha feriepenger til gode. Det arbeidsgiver mener er antageligvis at du ikke får feriepenger i tillegg til tre måneders lønn.

    Jeg jobbet i fulltid fra august 2018 til ferbruar 2019

  3. På min lønnslipp nå i februar 2019 så står det at jeg har 25000 kr i feriepenger til gode fra 2018. Men min arbeidsgiver sier at jeg har ingen feriepenger til gode og de skal ikke betale meg for noe fra 2018. Samtidig så sier de at de skal trekke i fra min 2019 lønn 18 ubrukte feriedager. Prøver de å lure meg?

  4. Arbeidsgiver skal betale deg feriepenger av fjorårets lønn (10,2 % minimum). Dette skal utbetales senest når du bruker/trekkes feriedager. Samtidig kan arbeidsgiver trekke deg i lønn, fordi du skal ikke ha både lønn og feriepenger for feriedager.

    Så for 2018 så skal arbeidsgiveren betale meg feriepenger fra 2018 i min siste lønnslipp i år? Men av årets lønn 2019 så skal arbeidsgiveren trekke i fra mine feriedager fra min lønn før jeg slutter?

  5. 1) Arbeidsgiver kan legge årets ferie til oppsigelsestiden (dvs. opptjente feriedager fra 2018) og dermed trekke dette i lønn mot utbetaling av feriepenger, jf. ferieloven § 8 nr. 1, ettersom oppsigelsestiden er 3 måneder eller lengre.2) Feriepenger for 2018 utbetales når ferien tas eller fastsettes. Feriepenger for 2019 utbetales vanligvis sammen med et sluttoppgjør enten ved siste avlønning eller ved første/andre lønn etter avsluttet arbeidsforhold.

    Takk. 1. Hva menes med "dermed trekke dette i lønn mot utbetaling av feriepenger"? Skjønte ikke den helt.

    2. Ok. Takk

  6. Hei alle sammen.

    En oppdatering fra meg, trådstarteren.
    Jeg sa opp min jobb denne uken. Jeg har to spørsmål til dere.

    Jeg begynte å jobbe i selskapet i midten av 2018 og sa opp i februar 2019. Min arbeidsgiver har bekreftet at jeg får lønn for de 3 måneder av min oppsigelses tid og jeg trenger ikke å være på kontoret. Arbeidsgiver sier at jeg har opparbeidet ubrukte 18 feriedager og de vil trekke disse dagene fra min 3 måneders lønn.

    To spørsmål.
    1. Er det riktig at de gjør det slik og trekker 18 dager fra min lønn, eller prøver de å lure meg?
    2. Hva med utbetaling av mine feriepenger, i henhold til loven? Har jeg krav på en tilleggsutbetaling fra selskapet med feriepenger? Jeg spør fordi selskapet sier at etter at jeg får min siste lønn for mine 3 månedene (-18 dager) så sier de at det blir siste penger jeg får fra dem.

    Setter stor pris på deres hjelp. Dette er nytt territorium for meg og vil ikke gå glipp av noen penger.

  7. Be om en samtale med din overordend. I denne forteller du at du kommer til å si opp fra (tre fulle måneder frem), at det gjør du pga (grunnen(e) som fikk deg til å velge ny beitemark, om det er sannheten, bare sannheten og hele sannheten, så presiser at dette INTET har med nåværende arbeidsgiver å gjøre, bare at du fikk et tilbud du ikke la gå deg forbi pga xxxxx) og at si opp gjør du formelt slik (overleverer oppsigelse skriftlig - ha gjerne med to eks og få en “mottatt” og signatur på den ene), samtidig som du takker for tiden du og din arbeidsgiver har hatt sammen og presiserer noen konkrete positive opplevelser der. 

     

     

     

    Takk for ditt svar. Jeg har et spørsmål angående den tiden fra man sier i fra at man vi slutte i gamle jobben og de tre månedene framover. Da vet de jo at jeg skal slutte snart, hvilken nytte har det for dem å ha meg ansatt, de kommer sikkert ikke til å invitere meg på interne møter og ikke dele mye informasjon med meg. Så jeg kommer til å være isolert fra alle i tre måneder. Jeg syns det kommer til å bli en rar situasjon å være i. Går det an å si og argumentere at jeg vil slutte ila et kortere periode, feks to uker?

    De sparer penger på det og jeg kan fokusere på andre ting fortere etter at jeg har sluttet.

    Mvh Tore

  8. Og det var helt OK for tre år siden, men ikke i dag. Ser de reglene Herr Brun henviser til ble gjort gjeldende for gamle avtaler fra 2017. 

    1. Jeg leste Arbeidsmiljøloven § 14 A-3. Slik jeg forstår så er det nye regelverket til min fordel. Har jeg forstått det riktig?

    2. Hvis det er til min fordel så er det mer sannsynlig at min nåværende arbeidsgiver kommer ikke til å benytte seg av NCC-klausul. Fordi de ser hvor dyrt det blir og kanskje ikke verdt prisen å betale. Eller hva tenker dere?

    mvh Tore

  9. Riktig. Derfor bør man skriftlig be om avklaring fra nærværende arbeidsgiver om de vil benytte seg av klausulen, og evt i hvilken grad.

     

    Det er også verdt å merke seg at arbeidsgiver er pliktig i å betale lønn i perioden du ikke får jobbe for konkurrentene. Av denne grunn er det svært skjelden arbeidsgiver benytter seg av slike klausuler - i hvert fall i min erfaring.

    I min kontrakt med nåværende arbeidsgiver står det at hvis NCC-klausulen blir benyttet av dem, så betaler de halv månedslønn i seks måneder

  10. Er din nåværende og fremtidige arbeidsgiver i konkurranse med hverandre ?

    Den fremtidige arbeidsgiveren jobber 90% av tiden som direkte leverandør til min nåværende arbeidsgiver. De resterende 10% konkurerer de på samme kunder.

    Mvh Tore

  11. God dag.

    Jeg har jobbet tre år hos et IT-salg selskap og har nå fått et jobbtilbud fra en av våre leverandører.

    Jeg vil slutte i min nåværende jobb på en mest mulig gunstig måte og begynne i ny jobb med vilkår som er mest gunstig.

     

    Jeg har tre måneder oppsigelsestid og seks måneder none-compete klausul i kontrakt hos min nåværende arbeidsgiver.

     

    Jeg er ikke dyktig med slike forhandlinger og kan ikke regelverket og mine rettigheter.

    Hvordan forteller jeg til min nåværende arbeidsgiver at jeg vil slutte og begynne hos en leverandør?

    Hva kan jeg kreve fra min nye arbeidsgiver? Det er nye arbeidsgiveren som tilbydde meg jobb uten at jeg spurte de om jobb hos dem.

     

    Burde jeg få tak i en advokat/expert for å hjelpe meg med slik overgang fra gammel til ny jobb?

    Det er også verdt å nevne at jeg bor i Bergen med kone og barn og alle vi må flytte til Tromsø pga min nye jobb.

     

    Håper dere kan svare meg. Takk

     

    Mvh Tore

  12. Ingen får lønn for feriedager, uansett om de er nyannsatt eller har jobbet i 10 år. Det man derimot får, er feriepenger fra året før utbetalt samme måned som man trekkes for ferien. Så det er en stor misforståelse at man får lønn ved ferie hvis man har jobbet minst ett år.

     

    Så ja, du taper lønnen for de dagene du ikke jobber, men det gjelder alle. Forskjellen er vel at de som har fullt opparbeidet feriepenger normalt er pliktig til å ta ut ferien og dermed miste lønn, mens du kan velge.

    Tusen takk for ditt svar. Nå skjønner jeg endelig opplegget med feriepenger og lønn oppsettet av fridager før man har opparbeidet feriepenger

  13. Vennligst hjelp

    Jeg jobber i fulltidsstilling.
    Jeg har ikke brukt noen av mine feriedager i 2018 eller 2019, 

    Spørsmålet er når kan jeg ta fridager som jeg får betalt for?

    Og hva skjer med lønnen min hvis jeg tar en uke fri? Mister jeg lønn for den uken eller får jeg det betalt ut i feriepenger seinere?

    Takk på forhånd 

  14. Det er splitter nye ski, ingen slitasje og splitter nye stålkanter.

    Hva mener du med at det er vanskelig å svinge med?

    Det er veldig stor forskjell fra leie-ski til nye ski, da de man leier vil "gli" mer når man svinger pga stålkanter som er slitt.

    De er vanskelig å svinge med fordi de hopper så fort til venstee og til høyre. De er så raske. Så det blir vanskelig å svinge med fordi de er så lynraske. Jeg vil ha litt rolige tempo. Slikt at mine nye ski er litt treigere. Hvordan kan jeg gjøre det?

  15. Hei alle sammen.

    Jeg lurte på om hva er årsaken til dette:

     

    Jeg kjøpte denne helgen mine første alpinski. Fant en rimelig helt ny skipakke til 3000 kr på G Sport. Jeg dro rett fra butikken på fjellet. Når jeg kom opp i bakken for å ta min første tur, så var skiene alt for glatte og vanskelige å svinge med. Det var 0  og +1 grader i luften og litt regn av og til. Jeg tok meg en til tur ned, men skiene var fortsatt ukontrollerbare. 

     

    Hva skyldes dette?

     

    Litt bakgrunnsinfo jeg har leid alpinski den del gang tidlgiree på skianlegene og de skinene jeg leide der var alltid lett å svinge med og ikke alt for glatte.

     

     

    Disse kjøpte jeg hos G sport: https://www.gsport.no/5100493-head-shape-5-0-alpinskipakke

  16. Hei Slai. Det funket som du sa. tusen takk for tipset. Nå har jeg 10 GB med musikk på SD kortet. Life is beatiful!

     

    Evolution: det er ikke et valg, den legger det nok der det er mest plass tilgjengelig automatisk.

     

    Det Jeg VET funker er å sette lydkvaliteten på offline spilleliste til extreme quality. Da går det til minnekortet og ikke internminnet. Det kan jeg bekrefte personlig i alle fall.

  17. Spotify kom nå nylig med mulighet for lagring på sd kort. Bare å installere den pånytt og den velger det størst. Minnet ledig

     

    Takk for forslaget. Prøvde ditt forslag nettopp, men jeg får ingen valg om å velge hvor musikk skal lagres...

×
×
  • Opprett ny...