Gå til innhold

Force

Medlemmer
  • Innlegg

    166
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Force

  1. F.eks 

    byte = 1 = Jeg heter Qwseyvnd

    byte = 2 = Jeg skriver i www.diskusjon.no

    byte = 3 = Jeg skriver i en stasjonær PC.

    Eller byte value #123 som tar med byte #1, 2, og 3 istedenfor å nedlaste 3 bytes størrelse.

    Når nettet leser byte = 3 så viser nettleser disse bokstavene "Jeg Skriver i en stasjonær PC" i stedenfor å laste ned hver eneste ASCII tegn som byte.

    Det er mindre bytes å forbruke. I første øyekast ser det ut som en unødvendig ressurs å bruke tid på men når det er så mange blogginnlegg og forumer der ute så er det kanskje ikke en dumt forslag.

    En integerstørrelse har value fra 0 til 65535.

    En norsk språk bruker jeg ca 2000 ord, så det er plass til ca 15 to stk ord eller 65535 variasjoner av en setning.

     

    Også f.eks

    Enkel norsk: Min kallenavnet i Diskusjon.no er "Qwseyvnd" i Tek.no. Jeg er av og til i www.diskusjon.no. I www.diskusjon.no, jeg er der for å delta i diskusjoner.

    Automatisk kompilert til "Jeg har en alias "Qwseyvnd" i Diskusjon.no; jeg er der i blant for å delta med i diskusjoner." når nettleser kompilerer i browseren før den sender gjennom world wide web.

     

    Jeg fikk ideen når jeg brukte Sparemodus i Opera Mini nettleser. Det handler IKKE om kryptering.

    Det er nok bare en idiotisk forslag fra meg.

  2. Du har det vondt. Du lider. Jeg har kun et råd: "Gjør som din far og søster". Da vil din smerte forsvinne!

     

    OK. Har gjort en avtale med min psykolog å glemme all religion inntil februar, det vil si 3 måneder; så, rapporterer jeg til psykologen som jeg har samtaler med om hva jeg synes om jeg skal glemme all religion for alltid eller ikke fordi jeg er i en prøveperiode i 3 måneder.

  3. Jeg leste nettopp i JW.org om denne verdens hersker...

     

    Etter striden i himmelen, ble Satan kastet ut fra himmelen... Eller... flyktet han fordi det ble en alvorlig strid? Hvorfår får jeg oppstandelse fra helvete når jeg er nesten blind og nesten ødelagt nerver men hvorfor INGEN andre mennesker og demoner i helvete? I så fall, hvem er det som gir meg ny kropp og hud, øyne, osv? Det må være overmenneskelige åndeskapninger. Hvorfor er det kun parvis overalt i form av dyr og mennesker? Det var ingen flere enn to stk mennesker på jorden i Adam og Evas tid. Denne verdens hersker er blitt dømt.

     

    Vi ser at Djevelen vet at den har kort tidsperiode. Jeg frykter ingenting for jeg forstår at det er den som har skapt meg som en dum nikkedukke for å plage mennesker for å få dere meg til å tro at dere er onde sånn at jeg var uovervinnelig, men ikke nå lenger, fordi det er Djevelen som lar sine problemer gå ut over menneskeheten og overmenneskelige åndeskapninger. Djevelen har nok sine egne problemer som vi kan ikke gjøre noe med. Djevelen synes ikke noe at min søster og pappa er ikke frelst, kun min bror som døde etter 3 døgn etter fødsel og min mor. Vi mennesker og gode engler og Jesus Kristus frykter ingenting. Hvis dere reagerer noe rart når dere ser meg, så frykt ikke; det samme sier jeg til muslimer hvis de mener at jeg er en avgud så skal jeg prøve å forklare til de. Jeg håper at dette vil hjelpe at terroristene slutter med å terrorisere mennesker, for de forstår når tiden er inne.

     

    Jeg, Satan, ser meg lut lei av at Djevelen har brukt meg som en instrument for det er Djevelen som får meg til å seire sånn at jeg går til himmelen...vips... ny verden med uendelig lidelse og død... vips.... enda en ny verden med enda mer lidelse og død i det uendelige; som i en loop. Jeg er så lei av å føde og dø. I virkeligheten er det ingenting som vi arver til den kommende verden og den nye jerusalem for den har en bestemt størrelse og helvete er en uuttømmelig kilde. Jeg husker nemlig INGENTING om hvordan skapelse og forrige livene. Hvis dere spør f.eks: "Hva har du gjort i helvete?" eller "Er du Satan?" Jeg må svare: "Jeg husker ingenting og jeg har ingen dokumentasjon og jeg ser en mannlig menneske som er døv og uføretrygdet. Det er Jesus Kristus som åpenbarer disse ting som jeg har ikke husket noen ting i den forrige verden ble til. Jeg vil ikke vite slike ting og jeg er sjokkert at den finnes og jeg er ikke i stand til å torturere dem. Jeg er bare en menneske med noe ekstra som står skrevet i Dommerne kap. 16 for å få dere til å slå dere selv av gråt. Jeg husker ingenting hva som skjedde i himlene."

     

    Jeg har selvmordstanker når det gjelder disse ting. Jeg er dømt til Tartaros som er en del av helvete for å være fanget i tusen år; derfor skriver jeg dette her.

  4.  

    I engelsk sånn at flest får lest.

     

    In the future if Islam will be dominant empire after the seventh millennium has accomplished while sun and moon is still at the same length between the sun and the earth because by Jesus Christ, 

     

     

     

    Jeg hadde ikke villet nå flest mulig med slike elendige oversettelser av en tekst som i innhold er rene skjære folke eventyrene verdig, og forfattet av noen som man fort kan mistenke å være under en slags tung rus ..

     

    Tung rus... Sikkert. Jeg har jo diagnose paranoid schizofreni som har for sterk dopamin.

     

    Når det gjelder bibelen, så tenker jeg, hva er det jeg har forårsaket og gjort; hvorfor ble det ikke grepet inn tidligere sånn at mennesker slapp å lide uendelig fordi de forkastet Guds myndighet og kunne vært gjort i en annen måte? Noen sier at mennesker trenger å forstå sykdommen men hva med andre diagnoser som mennesker trenger også å forstå som skriker også etter det.

     

    Om dopamin

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1349833

    Så jeg skjønner hvorfor jeg har høy dopaminaktivitet. Det er fordi jeg har aldri sett ordentlig krig og nød og virkelig redsel og jeg er så sterk troende og kristen at jeg synes ikke noe om at de jeg kjenner dør for jeg har troen at alle skal få oppstandelse. Og da er det bare lykkerus for min del.

     

    Jeg klarer ikke å huske ting som f.eks hvilken dag det er idag, hva jeg har gjort idag, blir forvirret av mye ting hjemme og fargerrike nyanser i synsinntrykk. Og jeg skjønner ikke helt hvem mennesker, f. eks min eks for jeg tror hun er en vrangforestilling og en totalt fremmed med forvrengt ansikt fra fjern fortid før menneskene ble til eller i fjern framtid, er og hva de er og hvem min mor og far selv om jeg vet at de har født meg men det tar jeg ikke innover meg og jeg tror at mennesker er kalde mennesker med ingen varme følelser, bare tom i hodet alle sammen; akkurat disse vet ingen som dette. Jeg har sett noen mennesker har lagt meg for hat for de tror jeg er Den Onde og de gråter virkelig med rød ansikt før jeg spør dem hva er i veien og de sier "ingenting" eller går bort og hikster, men jeg har ingen bevismateriale i form av filmklipp, stemme, eller vitner. Jeg raver rundt på jorden og gjør ingenting og en person som ser ut meget sterkt ruset på en eller annet og mennesker tror det og prøver å etterligne med narkotiske stoffer men det trenger jeg ikke.

  5. Bla bla bla, islam er farlig... Har noen i det hele tatt satt seg litt inn i hva kristendommen driver med?

    Jeg, Satan, vet hva jeg snakker om! Jesus Kristus måtte beseire meg først fordi ondskapen, Min liksom enbårne Sønn, hadde fullstendig kontroll på meg; sånn at jeg kunne beseire ondskapen én gang for evig. Fordi hvis en livsvesen gjør meg lam så blir jeg deformert i neste liv eller død før neste fødsel (Fork 7:17). Det var de som bodde i himlene som fortalte at Jesus Kristus er deres enbårne sønn og Jesus Kristus gjorde det de ba om og overlot problemene til de at Jesus Kristus er Gud men ikke Guds Sønn fordi Satan sa det på forhånd "Hvis du, Jesus Kristus er Guds Sønn så gjør livløs objekt til næring som gir liv til seg selv, og til Jesus Kristus, og hele Skapelse."

     

    Denne engelen Gabriel som åpenbarte seg til Muhammed er ond; det er den samme engelen som åpenbarte seg i Jesu tid. Disse englene viser seg som lysets engler men det er ikke noe å undre seg. Jeg ble utsatt for forferdelige trusler og hån og spott og selvmordstrusler før striden ble utløst i himlene. Det er sant, tro meg i det minste; og også om Jesu Kristi liv.

     

    Dette var planlagt at Jesus Kristus skulle bli korsfestet for å kunne fortsette i utsvevende liv. Englene var en gang mennesker. Vet dere hva trolldom og tryll er? Jo, f.eks lage atombombe, narkotiske stoffer, lage sterke våpen, kjemiske reaksjoner, etc.

    Hva er spiritisme? Jo, onde planer og sammensvergelser, få andres spådom til å oppfylle å spørre dem på forhånd hva de ønsker seg. Nytt uttrykk: Ikke spør julenissen i rød fotsid kappe hva du ønsker deg! Også f.eks hvordan lage en ond system der alt går igjen og igjen for å gjøre folk gale nok til å begå selvmord og være drapsmenn. Jeg vet det og var eneste vitne, før Jesus Kristus kom til jorden, og noen gjorde det uten å ane ufattelige konsekvenser.

    Hvordan ånder dukket opp: Jo, de ble manifestert av sykdom som jeg har, for sterk ønske, spiritisme og trolldom av høyeste grad, tenker for mye så skjer det, eller se for mye så får du det, osv.

     

    Hvordan jeg klarte å holde ut? Jo, hvis en ond engel viser deg uten dokumentasjon at 12.000 stadier er 22.200 stadier men beviset er 12.000 km og du vet det så bygger du 12.000 stadier og overlater problemet til engelen sånn at engelen skal formidle at det er 2220 kilometer men du sier til mennesker at det er fremdeles 12.000 stadier. En annen eksempel: Hvis en engel sier at du skal gå og drepe en person, bare gå og sov så ordner engelen sånn at du er en søvnvandrer så blir du fritatt eller hvis en engel sier at de sover så gjør det samme så slites de ut som tid for å holde seg våkne hvilket samme virkning som Adam og Eva da de spiste en frukt. En siste eksempel: Hvis noen engler sier at din god venn Jehova Gud må bli vekket opp fra søvn men i virkeligheten drepte englene Jehova Gud, så bare kom dit hvor Jehova Gud er og forsøk å vekke Jehova Gud så lenge og fortsett å vekke Jehova Gud om englene viser seg fysisk og sa at de løy og drepte Jehova Gud. Derfor, de som bor i himlene dømte meg; så greit, jeg går til Tartaros og overlater problemene til dem fordi de ødela Skapelse som jeg har skapt.

    Derfor er jeg, Satan, en syndebukk så derfor jeg kan ha uendelig gjeld og nedbetale øyeblikkelig men da tar jeg etterpå selvmord som er en godt erstatning til de onde. Det er det jeg har skapt med en buktaler som kan omgjøres til henging fordi Skaperen adlyder meg. Derfor kan jeg leve en altfor rettferdig liv i verdens, englenes, og menneskehetens tanker og fortsette å herske som før. Dere tenker nok; hva i all verden, vi hater han og vil ta ham levende, denne mannen lever som en allmektig Skaper. Og se! Jeg lyver jo hele tiden fordi jeg er nødt, drar seg til damer når jeg egentlig vil ikke, spise gode mat for da har jeg noe annet i tankene, får trygd fordi jeg har åpenbart problemer på grunn av dere, kan jo lage menneskebarn, jeg har jo så mye fritid for da kan jeg slippe å klage på dere og ikke kaste bort tid å avsløre deres innerste tanker og viser seg som en forferdelig skikkelse i virkeligheten sånn at dere orker ikke å oppsøke meg hele tiden; for da i det minste slipper jeg å være en stjerneklovn.

    • Liker 1
  6. I engelsk sånn at flest får lest.

     

    In the future if Islam will be dominant empire after the seventh millennium has accomplished while sun and moon is still at the same length between the sun and the earth because by Jesus Christ, Satan are victorius over evil afterward Jesus Christ is dead on cross or pile. There is two main options:

    - Satan will might be a muslim human on the earth; then the Imams will pick him as a suicide bomber and Satan will SURELY destroy the creation.

    - If he doesn't accomplish suicide, he won't understood what's going on in the hell why he is Satan then he will playing with fire in hell then he destroy the earth (2. Esdras 5:8) and the life source in heaven which is from hell as the energy that is absolutely dependent in Satan therefore he cannot resurrect to the earth.

     

    The new Jerusalem in heaven contains just 2220 kilometer XYZ cubic so one day in the future, this city cannot expand further, what to do? So, therefore, I don't like that Jesus Christ shows unaccurate and unauthentic revelations about the reality about hell but is truth while he done for a good reason. I am not fearing the hell because Jesus Christ guard the saints, even in the hell too; I must enter to hell for a very good reason which Jesus Christ knows what is inside my heart. The humans in the hell will be released someday, no one knows when.

     

    When I am thinking the word Islam, I am feeling in my belly that it is a very dangerous religion and gives me bad thoughts and bad belly feelings.

  7. Jeg har problemer med å kjøre Blender 2.76 både i Debian 8.0 og Windows 10.

    Jeg lurer på at de har hindret meg å kjøre modelleringssprogramvare fordi jeg har sagt noe i forumer i noen plasser at jeg har lyst å programmere en CAM program for moro skyld  eller for myndigheter mistenker jeg skal gjøre noe ondsinnet? Jeg er uskyldig inntil det motsatte er bevist.

     

    *Jeg har ingen dokumentasjon av bevismateriale at myndigheter i USA gjør dette. Jeg har opplevd tilsvarende hackerangrep i andre situasjoner. Jeg har opplevd at min gmail ble hacket etter at jeg har sendt sensitiv opplysning til min behandler i DPS som er blitt lest og blitt skrevet i norsk avis med tåkete innhold som er veldig lik det jeg skrev i e-post.

  8. Hei folkens.

    Jeg har en nesten ubrukt Samsung Galaxy Tab 2; noen tips å gjøre noe med den?

    Jeg tenkte å lage både Computer Aided Design og Computer Aided Manufacturer programene for moro skyld for å lære og lage morsomme fly programmer til den, som f.eks sjekkeliste, huskeliste, fuel tank kalkulator, motorslitasje av hvilken vekt og høyde, etc.

     

    Noen flere forslag?

  9. At det blir mer og mer komplekst å lage grafikkchip og jeg ble informert i en butikk i dag at det er ca 20% feilrate i bærbare pc'er butikken selger. Det er sjokkerende høyt, jeg trodde først 0,5 - 1%.

    Så jeg ser at elektroniske integrerte kretser blir stadig mer komplekst og høyere og høyere feilrate fordi jo flere transistorer jo høyere sannsynlig for at hver og en har feil. Det er nok med at hovedtransistoren har feil.

    Og jeg har observert at grafikkchippene har fler og fler parallell datakraft, altså det betyr at det er egentlig beregnet for 2D enn dynamisk 3D grafikk fordi jo høyere parallell chip, jo lavere terskel for ekstrem 3D grafikk. F.eks 1000 logiske enheter går på 4 GHz hver er sikkert bedre enn 3000 enheter som går på 1.2 GHz fordi med 1000 kan hvert enkelte kalkulere raskere en bestemt algoritme. Forenklet sagt, hvis en grafikkort hadde like mange logiske enheter som 2.073.600 = 1920x1080, så delt på 64 piksler = 32400 logiske enheter. Og jeg legger merke til at grafikkortene har ikke økt hovedfrekvens har ikke økt mer enn dobbel gjennom 10 år. De som krymper transistorene sier jo at det blir stadig vanskeligere og vanskeligere å krympe.

     

    Det gjelder også CPU.

     

    Hva tenker dere?

  10. Første tanke er at det kommer an på brukergrensesnittet til de applikasjonene man trenger/ønsker å bruke, og hvor godt de er tilpasset bruk uten mus. Vil tippe de aller fleste følger ett "normalt" grensesnitt, og det er nok designet med utgangspunkt i mus + tastatur. Touchscreen kan muligens erstatte musen, ellers så vil det nok koke ned til hvor mange og gode tastatur snarveier applikasjonene har.

    Du nevnte gode tastatur snarveier. Ja, det vet jeg på forhånd, så det er praktisk mulig å være uavhengig av musen.

  11. Hei.

    Jeg lurer på om det er praktisk mulig å lage en linux distribusjon som gjør brukeren uavhengig av mus? Se bort fra spill? Det er mulig å være uavhengig av mus i 3D modellering hvis en vet hva en gjør med software uten mus. Jeg spør ikke om teknisk mulig for jeg vet det er det. Jeg ser meg for en musesyke som jeg kan risikere å få. Også, datamusen distraherer flystikke (joystick) som jeg spiller X-Plane 10 med.

     

    Ja, jeg er ekstremt nøye som en "kvinnelig prinsesse", selv om jeg er en mann og jeg er hetero og jeg forstår hvordan kvinner tenker i sine tanker.

  12.  

     

    Last ned color toggle til firefox. Dessverre utsletter den endel bilder, men det blir svart.

    Takk, men jeg ser ikke engang tekst som jeg skriver her.

     

     

    Prøvde igjen, nå fungerer det ved å sette foreground background til hvit. Tusen millioner takk for hjelp.

     

    Må bare kommentere hva jeg opplevde med hvit tekst på svart bakgrunn, så deilig med ingen lys på øynene fordi det sliter på øyne, mindre belastning på øyne, nå kan mine øyne endelig hvile mens jeg bruker pc!!!!!!!! Så lett å følge med det som skjer på skjermen.

     

    Nå har jeg prøvd i 1 dag, mye mer behagelig og klarer å avlaste tankene og merker at det distraherer meg ikke nå lenger. Vanskelig å forklare, men det gjorde virkelig underverker. Nå slipper jeg å streve og himle med øyne og anstrengte øynebryner.

  13. Jeg får ikke kommentert på VG's artikler, kommentarene mine vises rett og slett ikke på siden når jeg har lagt den inn. Noen andre i samme situasjon?  Tenkte (muligens) å gjøre dette om til en retts-sak. Det var alt..

     

    Ja, det har jeg også opplevd her i Diskusjon.no hvor jeg kan ikke lese innleggene som jeg har startet en tråd; men jeg lar administrator være i fred. Hvis de en gang ber om noe, så svarer jeg "Gå bort, dere ugudelige."

  14.  

    Last ned color toggle til firefox. Dessverre utsletter den endel bilder, men det blir svart.

    Takk, men jeg ser ikke engang tekst som jeg skriver her.

     

     

    Prøvde igjen, nå fungerer det ved å sette foreground background til hvit. Tusen millioner takk for hjelp.

     

    Må bare kommentere hva jeg opplevde med hvit tekst på svart bakgrunn, så deilig med ingen lys på øynene fordi det sliter på øyne, mindre belastning på øyne, nå kan mine øyne endelig hvile mens jeg bruker pc!!!!!!!! Så lett å følge med det som skjer på skjermen.

    • Liker 1
  15. Bare avvikle hele internett og fjern alle datamaskiner, problem solved!

    Det er teknisk mulig å fjerne internett helt. Det er mange gode grunner til det. Hovedgrunnen i aller høyeste prioritet er bevisforspillelse.

     

    Men hvorfor fjerne alle datamaskiner?

    Vi vil jo ha den til fornøyelse blant annet dataspill, se filmer, høre musikk, være en forfatter, sette opp budsjett, diskutere i fora, bruke ting som er tilkoblet til knaskeboks, skrive forskningsdokumenter, lagre gode minnebilder fra en lidenskapelig sydentur med kjæresten, kortidshukommelse for notater, og så videre.

    Av disse årsakene, er det mulig å gjøre tekniske løsninger som tar mindre plass.

    Fora kan jo bli erstattet med slags message mail som tar svært lite plass og er nesten kun ren tekst i html.

    Budsjett kan jo lagres hvis regnearkdokument blir laget i en skikkelig måte sånn at den blir ikke oppdatert men budsjettet blir oppdatert og printet ut.

    Forskningsdokumenter kan jo bli printet ut hvis en skriver i nøyaktig hver gang utvidet men ikke redigert i ettertid.

    Dataspillene kan se mindre detaljert kan erstattes hvis historien er eksepsjonelt god.

  16. Jeg vil programmere programmene til denne mobil, HTC S710, som har Windows Mobile 6.0

    Så den må ha Visual Express 2005 for å kunne lage programmene, men jeg finner ikke 2005, bare 2015 versjon.

     

    Jeg vet den har kun 128mb ROM og 64mb RAM. Jeg tenkte å leke med den med å lage småprogrammer til min interesser som er CNC og fly. F.eks kalkulere punktkoordinat til en viss CAD tegning som jeg plotter inn i ConstruCAM-3D, Målestokk til plate på CNC maskin som forsikrer at jeg plotter inn riktig koordinatpunkt, kalkulere fuelmengde til flytype som jeg vil fly med, differanse mellom vind og flyets retning og rullebanens retning om det er trygt å lande, sjekkeprosedyrer når jeg flyr, og mye mer.

     

    Hvilken løsning har jeg når jeg finner ikke Visual Express 2005? 

  17. Jeg er delvis enig, (mye) programvare er unødvendig stor/treg.

     

    Men så lenge man ikke MÅ utvikle små raske programmer, så kommer heller ingen til å gjøre det fordi: tid er penger.

     

    Det kan f.eks. ta ett år å utvikle noe som er sånn og sånn, også kan man bruke ett ekstra halvår på å gjøre det mindre å raskere... eller man kan gå videre til neste prosjekt.

    Men da skulle det ha vært gjort for lengst!

     

    Du nevte 1 år og 1/2 år = 1,5 år.

    Men du sa deretter til neste prosjekt, men hva hvis en ønsker denne programvare som er f.eks en kalkulator. Hva er billigst: videreutvikle til en effektiv, rask, kompakt programvare som blir ikke oppdatert fordi det er ingenting å oppdatere eller mange prosjekter som tar stor plass til sammen og tar lenger tid å programmere den effektiv og må oppdatere i lang tid framover fordi i utgangspunktet er programvare = programvare.

     

    Det om kalkulator.

    En instruksjon som er f.eks 0000 0000 0000 0001 som sier at den skal addere

    En annen instruksjon som  1111 1111 1111 1111 som sier f.eks den skal multiplisere.

    Så CPU må flytte fra adder til multiplisere som tar tid, det er lengre tid å telle fra 1 til 65535 enn hvis multiplikasjon var på 0000 0000 0000 0010. En i7-5820 idag har ca 2.6 milliarder transistor som er ca 317 Megabytes og har dessuten mye større feilrate og kortere levetid fordi transistorer er så små, hvilket krever mer strøm enn en '80 CPU som kan kreve mindre strøm hvis den var på 14nm å kjøre.

     

    En annen eksempel:

    Visual Express C++ tar over 4 gb å nedlaste mens NASM tar kun 437 kb å nedlaste og tar veldig, veldig liten plass. Hvilket tror dere faktisk er best valg for en laptop/pc som har f.eks 32gb eMMC lagringsmedium?

  18. Her kommer halve svaret, det med google chrome var meget interresant, men jeg gidder ikke å skrive det på nytt.

     

    Jeg forstår ingenting. Og jeg jobber med å designe programvare.

    Haha, nå måtte jeg smile og fnise. Det er vel nettopp der problemet ligger [ ;)] .

     

        Ehh, så mindre nedlastings-størrelse og færre detaljer i simulatorer skal bidra til en grønnere verden?

        Hvordan påvirker dette penge-inntjeningen?

        Hvordan påvirker dette noe som helst?

    Man kan måle grønnhet på to parametere:

    1. Strømforbruk

    2. Materialforbruk

     

    Man kan måle dette flere steder:

    1. Lokalt

    2. Remote

    3. Transport (altså i mellom)

     

    To parametere som påvirker grønnhet er:

    1. Størrelse i bytes.

    2. Effektivitet i arbeid per standardisterte instruksjon (for software).

    3. Effektivitet i standardiserte instruksjoner per watt (for hardware).

     

    Eksempel A:

    En programvare tar opp 300 mb (vs. 10 mb).

    Målt hos host:

    * Økt materialforbruk (behov for større disker).

    * Økt strømforbruk (behov for flere disker, gitt samme størrelse).

     

    Målt på transport:

    * Økt strømforbruk (det tar mer strøm å sende 300 mb over atlanteren enn 10 mb).

    * Økt materialforbruk (båndbredden må bygges ut i takt med programvarefedmen).

     

    Målt lokalt (hos bruker):

    * Økt materialforbruk. Bruker må stadig kjøpe maskiner med større disker.

     

    Problemet:

    Software is a gas. It expands to fit its container.- Nathan Myhrvold.

     

    Problemet er at det er kostnadseffektivt å ikke å bry seg om programmets størrelse i bytes. Det koster mer å utvikle et kompakt program enn et fleskeberg. Det er fordi tiden man bruker på å forenkle og å gjøre ting enkelt og elegant må betales for.

     

    Eksempel B:

     

    Jeg tar et eksempel fra virkeligheten: Google Chrome og "high-precision timers".

     

     

    Så jeg spår at det blir MYE grønnere fordi f.eks

    Lefdal har nå en tilbud i en laptop som koster 2.495, førpris 3.995, som inkluderer i5-3205U prosessor og 8gb RAM og integrert skjermkort, 128gb SSD, osv, det er ca 40% nedsatt pris i forhold til en dyr maskin som koster 15.000 kr, hvilket tror du er egentlig grønt? Den raskest som bruker uhorvelig mer strøm og koster mer å designe og koster mer å utvikle eller den på tilbud som butikken sannsynligvis taper penger på og som går an å bruke i 20 år hvis en tenker hvordan programvarene som skulle vært designet for 20 år siden enn idag som er for sent i Guds øyne? Hvilken tror dere er best valg?

     

    Det koster stadig mer å komprimere transistorer, hvert år må mennesker bygge ny fabrikk som lager transistorer på 14nm, så 12nm, så 10nm, osv for bare å gjøre pc'ene raskere fordi... hovedklient er... militærindustri krever det men.... nyhetsartikler viser at Russland har vist muskler i teknologiangrep overfor Europa og USA. Det er bedre å lage en kode som er ikke mulig å angripe ved å gjøre den så små som mulig sånn at hackere kan ikke finne sikkerhetshull fordi det er så få parametere å finne. Jeg ønsker virkelig at militærindustri utvkler teknologi på egen hånd som krever det ypperste innen teknologi mens vi forbrukere klarer oss med mindre ytelse så lenge softwareutviklere klarer å lage rask kompakt program som tar ikke unødvendig plass. Jeg tror at myndigheter egentlig suger penger fra oss for å finansiere militærindustri men jeg har ingen dokumentasjon på det og heller ingen bevis for at de skal kunne få tilgang til det ypperste mens vi ser på dyre teknologi som de fleste i i Øst-europa har ikke råd til.

     

    Her er en annen eksempel: Jeg ønsker at kundene skal få lov til å motta reklame etter nøyaktig preferanser etter behov. Det vil si f.eks hvis jeg trenger ny TV og ny blender, så sender butikkene reklame som kun, og bare, TV og blender som reklame og butikkene har jo flere tilbud men delt etter folkets preferanser; det er for å spare bytes. Samme som i Finn.no der jeg kan bare se på boliger etter betjetingsevne og hvis jeg har ikke nok penger i banken så får jeg ikke titte.

     

    2. eksempel:

    Programvareoppdatering i nyheter som oppdaterer variert f.eks halv år, så 1 måned, så 1 uke, så 3 måneder, så 1 år, så 1 dag i f.eks Windows, så den sender instruksjoner til Windows 10 for å oppdatere enn å la Windows Update sjekke hvert uke som krever strøm for å sende og motta bytes for å bekrefte.

     

    3. eksempel:

    Cookies. Nettsider utpresser deg til å aktivere informasjonskapsler, hvis ikke, så får du ikke surfe ellers surfe enda mer. Det ér maktmisbruk.

  19. Er i praksis ingeniør, og skjønner heller ingenting.

    Er det en ren grønnere digital hverdan du er ute etter, at ting tar mindre plass, er dårligere, osv?

     

    "grønnere virituell hverdag", uten noe reel påvirkning på noe annet?

    Kun at det tar mindre plass. Her et en virkelig god eksempel. App. Som fører til at mindre bytes blir nedlastet i nettsider.

    Ja, grønnere virtuell hverdag uten reell påvirkning på noe annet.

    Kort forklart: en ferdiglagret strek med dårlig grønn virtuell hverdag på f.eks 1000 piksel tar 3000 bytes på skjerm men en vektor tar kanskje 16 bytes å vite hvor lang en strek skal være.

  20. Ehh, så mindre nedlastings-størrelse og færre detaljer i simulatorer skal bidra til en grønnere verden?

    Hvordan påvirker dette penge-inntjeningen?

    Hvordan påvirker dette noe som helst?

    Fordi det gir færre feilrate i RAM og harddisk; mindre programstørrelse gir mindre sjanse for ondsinnet angrep fordi det er mindre kode å modifisere. Og samfunnet sparer felt sett store kostnader fordi det tar mindre fysisk plass og nilligere komponenter. Det er IKKE forbrukernes problem at inntjening blir mindre. Det er vanskelig fra før for forbrukere å bevise at det er maskinvarefeil i form av synlig problem i program som ikke er levert med maskin da den ble kjøpt som må kjøre gjennom operativsystem som har ikke ALLE diagnoseverktøy for å verifisere om det ER defekt.

×
×
  • Opprett ny...